Palmblad mot blå himmel

Mer om bærekraft- spørsmål og svar

Hvordan jobber Ving med sosialt ansvar på hotellene?

Alle våre hotellkontrakter inneholder klausuler som omhandler miljø, arbeidsvilkår og beskyttelse av barn, som ivaretar hotellets sosiale ansvar. I tillegg følges dette opp gjennom Travelifes målesystemer og retningslinjer for bærekraftig reiseliv.

Gir hotellene i utlandet sine ansatte opplæring i spørsmål rundt sosialt ansvar?

På samme måte som hotellene i Norge kurser personalet på ulike områder, utdanner også hotell i utlandet sine medarbeidere. Hotellene er selvstendige virksomheter som drives lokalt. De hotellene vi eier selv og som drives på franchisebasis (Sunwing, Sunprime og O.B.C.) har vi større mulighet til å påvirke slik at de følger de retningslinjene vi jobber etter.

Hvordan følger dere opp de etiske retningslinjene for hotell og underleverandører?

Vi har en kodeks i avtalene vi har med underleverandørene våre. Denne følges opp sammen med annen kontraktsoppfølging. Ving stoler også på uavhengig oppfølging utført av tredjepartskontrollører, blant annet Travelife.

Har Ving dialog med lokale organisasjoner og fagforeninger på reisemålene om for eksempel arbeidsvilkår på hotellene?

Det er kun noen svært få bedrifter og organisasjoner som kan kontrollere alle leverandørledd i alle verdens land. Vi jobber med rundt 1 500 hotell over hele verden, og det gjør det vanskelig for oss å følge opp hvert enkelt hotell. Derfor samarbeider vi med Travelife, et kontrollorgan innen sosialt ansvar, som følger opp hvordan de hotellene vi har flest gjester på jobber med sosialt ansvar. I samtlige hotellkontrakter har vi også en kodeks som omfatter områder som arbeidsvilkår og minimumslønn. Får vi informasjon om at ting ikke er som de skal på et hotell, følger vi alltid opp tipset.

Hva er Travelife?

Travelife er en organisasjon som støttes av alle større europeiske reisearrangører. Organisasjonens formål er å ta fram de beste eksemplene på hvordan hotell og reisearrangører jobber med bærekraft, både i forhold til miljø og sosialt ansvar. Les mer her.

Hvorfor tilbyr Ving All Inclusive?

Kritikken som rettes mot All Inclusive handler ofte om at pengene som turistene bruker på hotellet forsvinner ut av landet. All Inclusive er å finne på nesten alle reisemål, og den størst andelen finnes i land som Egypt, Mexico og Karibia. Det er minst vanlig i Thailand og ellers i Asia.
All Inclusive skaper arbeidsplasser i de lokale samfunnene. Ofte tilbys service døgnet rundt, og disse hotellene har ofte også et generelt høyere servicenivå, som igjen krever flere ansatte. Det er betydelig flere som jobber i kjøkken og restaurant på et All Inclusive-hotell enn et vanlig fullservicehotell. All Inclusive involverer også lokale virksomheter i forbindelse med transport og innkjøp.
Mindre lokale restauranter og kafeer kan derimot få utfordringer om det ligger et All Inclusive-hotell i nærheten. Men på de fleste steder hvor slike hotell ligger er det hotellet som skaper arbeidsplasser for mange mennesker.

Hvor mye forurenser egentlig flyene?

Diskusjonen rundt flybransjen og miljø har spesielt vært rettet mot CO2-utslipp som kommer fra flyene i forbindelse med forbrenning av drivstoff.
Klimaforandringene er et velkjent problem som vi alle må ta et felles ansvar for, men det er et faktum at flybransjen globalt sett står for ca. to prosent av det globale CO2-utslippet. Det er et tall ekspertene sier kommer til å stige til tre prosent i år 2050. De største CO2-utslippene kommer imidlertid fra strømproduksjon, oppvarming og landbruk.
Sammenligner man tallene kun i transportsektoren viser de at privatbilismen er den absolutt største kilden til forurensing, med en andel på opptil 75 prosent, mens fly står for 10 prosent.

Er det et bedre miljøvalg å fly charter enn rutefly?

Det man kan tenke på er å bestille et fly som går direkte dit man skal, uten mellomlandinger, uansett om det er charterfly eller rutefly. Fordi charterflyselskapene flyr med fulle fly (opptil 93 prosent hos Sunclass Airlines) og har få mellomlandinger og minimalt med take off og landinger, er det et bra valg. Velger du charterfly bidrar du til ca. 30 prosent lavere CO2-utslipp enn om du flyr med rutefly.

Kan jeg klimakompensere reisen min?

Samtlige flyreiser som bestilles via Ving er miljøkompenserte. Det gjelder både flyvninger med vårt eget flyselskap Sunclass Airlines og andre selskap vi benytter.

Hvordan jobber cruiseselskapene med bærekraft?

Ving samarbeider med fire forskjellige rederier. For å få oppdatert informasjon om hvordan disse jobber med bærekraft, henviser vi til deres respektive nettsider.

Royal Caribbean
Celebrity Cruises
Costa Cruises
Norwegian Cruiseline

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.