Miljøarbeid på Sunwing Family Resorts
Sunwing

Vårt miljøarbeid på Sunwing Family Resorts

Sunwing Family Resorts har i mange år jobbet for å forbedre miljøet. Allerede på 90-tallet bestemte vi oss for å jobbe med bærekraft og dannet vårt første miljøråd. Høsten 2003 fikk Sunwing Kallithea Beach på Rhodos miljømerket EU Ecolabel, som første hotell i Europa. Siden 2010 har Sunwing Family Resorts jobbet ut fra sertifiseringsprogrammet Travelifes kriterier, og følger deres retningslinjer og målesystem som hjelper hotellene til å forbedre sitt bærekraftarbeid innenfor miljø og sosialt ansvar. I løpet av 2022 skal alle våre konsepthotell være sertifiserte. I dag er bærekraft en del av vårt DNA og vi arbeider hele tiden med utvikling av våre hotell og vår drift for å minske vår klimapåvirkning.

Miljøarbeidet på Sunwing Family Resorts

Hva kan du som gjest bidra med?

Det er flere ting du som gjest kan gjøre for å hjelpe oss i vårt miljøarbeid. Det kreves ikke store anstrengelser, men din innsats er veldig verdifull.

Bytte av sengetøy og håndklær

Sengetøy og håndklær byttes ikke automatisk i forbindelse med rengjøringen. Når du som gjest ønsker at de skal byttes, legger du dem i skittentøyskurven på badet.

Spar på vannet

Ferskvann er ofte mangelvare i middelhavsområdet og på Kanariøyene. Derfor ber vi alle være sparsomme med vannet. Dersom 500 personer slår av vannet når de pusser tennene sparer vi tilsammen minst 50 000 liter vann i uken.

Kildesortering på alle Sunwing Family Resorts

Alle våre Sunwing Family Resorts har innført kildesortering. Antallet sorteringsstasjoner varierer, men er alltid minst fire. Vi bytter vaskemidler kontinuerlig. Rengjøringen skal foregå med så lite kjemikalier som mulig, helst bare med mopper og kluter av mikrofiber. I den grad kjemikalier må benyttes gjelder høye miljøkrav. Produkter og leverandører må oppfylle miljøkravene, ellers byttes de ut. Vi følger kontinuerlig opp vår virksomhet og investerer i ny teknikk, blant annet for å spare energi og vann. Barna har sin egen miljødag hvor de sammen med personalet i Lollo & Bernie-klubben får sortere søppel og lære seg å bry seg om miljøet. Så pass på, alle foreldre!.

Travelife

Travelife-programmet inneholder miljømål og retningslinjer som hjelper hotellene til å nå sine mål om bærekraftig turisme. Hotellene må oppfylle mer enn 160 kriterier innen ulike områder, noe som betyr at de må følge gjeldende lover og regler for arbeidsmiljø, aktivt jobbe med energibesparende tiltak som f.eks. begrense bruken av strøm og vann og redusere avfallsproduksjon. De forplikter seg også til å ansette lokalt, benytte lokale leverandører samt å motarbeide barnearbeid og seksuell utnyttelse av barn. Hotellene kontrolleres av Travelifes inspektører annethvert år og må godkjennes for å bli sertifisert.

Les mer om Travelife her

World Animal Protection