Miljøarbeid på Sunwing Family Resorts
Sunwing Family Resorts

Vårt miljøarbeid på Sunwing Resorts

Alle Sunwing Resorts i Europa samt Sunwing Kamala Beach i Thailand har idag EU Ecolabel. Det betyr at 9 av 10 Sunwing-hotell er miljømerket. Parallelt jobber vi med bærekraftsertifiseringen Travelife som krever at hotellene innfrir mer enn 160 kriterier innen områder som miljø og sosialt ansvar. Alle våre Sunwing-hotell er sertifisert av Travelife. Og miljøarbeidet fortsetter. Blant annet har barna fått sin egen miljødag der de hjelper personalet i Lollo & Bernie-klubben med å sortere avfall og lære seg å ta vare på miljøet. Så til alle foreldre – vær forberedt!

Kildesortering på alle Sunwing Family Resorts

Alle våre Sunwing Family Resorts har innført kildesortering. Antallet miljøstasjoner varierer, men vi har alltid minimum fire. Vi bytter vaskemidler kontinuerlig. Rengjøringen skal foregå med så lite kjemikalier som mulig, helst bare med mopper og kluter av mikrofiber. I den grad kjemikalier må benyttes gjelder høye miljøkrav. Produkter og leverandører må oppfylle miljøkravene, ellers byttes de ut. Vi følger kontinuerlig opp vår virksomhet og investerer i ny teknikk, blant annet for å spare energi og vann.

EU Ecolabel

EU Ecolabel

Sunwing Family Resort har i mange år jobbet med både små og store tiltak for et bedre miljø. Fra kildesortering av avfall på hotellet til europeisk samarbeid for å skape retningslinjer for hele hotellbransjen. Høsten 2003 fikk Sunwing Kallithea Beach på Rhodos som første hotell i Europa den nye miljømerking Ecolabel.

Les mer om Ecolabel her

Travelife

Travelife

Travelife-programmet inneholder miljømål og retningslinjer som hjelper hotellene til å nå sine mål om bærekraftig turisme. Hotellene må oppfylle mer enn 160 kriterier innen ulike områder, noe som betyr at de må følge gjeldende lover og regler for arbeidsmiljø, aktivt jobbe med energibesparende tiltak som f.eks. begrense bruken av strøm og vann og redusere avfallsproduksjon. De forplikter seg også til å ansette lokalt, benytte lokale leverandører samt å motarbeide barnearbeid og seksuell utnyttelse av barn. Hotellene kontrolleres av Travelifes inspektører annethvert år og må godkjennes for å bli sertifisert.

Les mer om Travelife her

Travelife-programmet inneholder miljømål og retningslinjer som hjelper hotellene til å nå sine mål om bærekraftig turisme. Hotellene må oppfylle mer enn 160 kriterier innen ulike områder, noe som betyr at de må følge gjeldende lover og regler for arbeidsmiljø, aktivt jobbe med energibesparende tiltak som f.eks. begrense bruken av strøm og vann og redusere avfallsproduksjon. De forplikter seg også til å ansette lokalt, benytte lokale leverandører samt å motarbeide barnearbeid og seksuell utnyttelse av barn. Hotellene kontrolleres av Travelifes inspektører annethvert år og må godkjennes for å bli sertifisert. [Les mer om Travelife her](https://www.ving.no/om-ving/baerekraftig-reise/miljosertifisering)

Klimakompenserte hotell

Når du bor et Sunwing Family Resort, klimakompenseres alt du forbruker av energi og vann samt det du produserer av avfall. Kompensasjonen gjelder for utslipp av CO2 og andre skadelige klimagasser som bidrar til global oppvarming (Green House Gas). Les mer her

Når du bor et Sunwing Family Resort, klimakompenseres alt du forbruker av energi og vann samt det du produserer av avfall. Kompensasjonen gjelder for utslipp av CO2 og andre skadelige klimagasser som bidrar til global oppvarming (Green House Gas). Les mer [her](https://www.ving.no/om-ving/baerekraftig-reise)

Bærekraftig reise

Hva kan gjestene våre bidra med?

Sengetøy og håndklær byttes ikke automatisk i forbindelse med rengjøringen. Når du som gjest ønsker at de skal byttes, legger du dem i skittentøyskurven på badet. Sammen sparer vi store mengder elektrisitet, vaskemidler og vann.

FINN UT MER OM SUNWING FAMILY RESORTS

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.