Vår visjon er å bli markedsledende i Norden på bærekraftige feriereiser med fly. Gjennom en rekke tiltak skal vi i tiden framover gjøre det lettere for våre gjester å ta de mest bærekraftige valgene når de reiser med oss. Og hjelpe dem til å reise med omtanke. Vi har satt opp en plan med tydelige mål som går fram til 2030 – og målsettinger fram til 2050. Det vil naturligvis bli stilt høye krav til oss, men også til våre gjester – og sammen skal vi sørge for å innfri disse.
Rundt 90 prosent av vårt klimaavtrykk kommer fra våre egne fly og fra hotellvirksomheten vår. Derfor er det innenfor disse områdene vi legger inn størst innsats og kan oppnå en positiv endring.
Vi skal redusere klimautslippene fra vårt eget flyselskap med 25 prosent pr. passasjerkilometer fram til 2030, og har deretter en visjon om helt å unngå utslipp av CO2 fra våre egne fly innen 2050. Planen er at vi skal investere i nye og betydelig mer drivstoffeffektive fly i løpet av årene som kommer. Vi skal skifte ut hele flyflåten innen slutten av 2030. Det første nye flyet, en Airbus A330-900neo, kommer i vinter. Det vil slippe ut opp til 23 % mindre CO2 pr. setekilometer enn tidligere langdistansefly.
I årene framover skal hele flyflåten byttes ut med nye, mer drivstoffeffektive modeller. Og vi starter allerede neste vinter.
Vi skal også gjennomføre operasjonelle forbedringer, som nye datasystem, vektreduksjoner og optimering av serviceprogrammet om bord. Vi forventer oss dessuten en bedret luftrominfrastruktur over hele Europa.
Vi skal investere i ny teknologi. Allerede i dag er vi engasjert i NISA, et nordisk initiativ for mer bærekraftige fly.
Alle konsepthotell skal unngå utslipp av CO2 fra strømforbruket sitt 2025 og i 2030 skal samtlige av våre egne konsepthotell helt unngå utslipp fra sitt energiforbruk. Dette skal vi oppnå gjennom å investere i produksjon av fornybar energi og i tillegg benytte fornybare energikilder der det er mulig.
• Samtlige av våre egne hotell (Sunwing, Sunprime og O.B.C.) skal være bærekraftsertifiserte gjennom Travelife i løpet av 2022 (hotellene har fulgt Travelifes retningslinjer siden 2010 og det arbeidet fortsetter).
• Vi skal investere i forbedret kildesorteringssystem på hotellene
• Vår ambisjon er i første omgang å bruke lokale råvarer i våre restauranter og – der det er mulig – lokalproduserte og økologiske råvarer.
• Vi har som målsetting at vi skal redusere matavfallet fra restaurantene. Vi skal dessuten fase ut produkter med palmeolje senest i 2023 på restaurantene, og senest i 2025 i Minimarket.