Vår bærekraftstrategi

Strategi for vårt bærekraftarbeid

Vår visjon er å bli markedsledende i Norden på bærekraftige feriereiser med fly. Gjennom en rekke tiltak skal vi i tiden framover gjøre det lettere for våre gjester å ta de mest bærekraftige valgene når de reiser med oss. Og hjelpe dem til å reise med omtanke. Vi har satt opp en plan med tydelige mål som går fram til 2030 – og målsettinger fram til 2050. Det vil naturligvis bli stilt høye krav til oss, men også til våre gjester – og sammen skal vi sørge for å innfri disse.

Vår plan for å redusere klimaavtrykket

Rundt 90 prosent av vårt klimaavtrykk kommer fra våre egne fly og fra hotellvirksomheten vår. Derfor er det innenfor disse områdene vi legger inn størst innsats og kan oppnå en positiv endring.

Sunclass Airlines

Fly med Sunclass Airlines

Vi skal redusere klimautslippene fra vårt eget flyselskap med 25 prosent pr. passasjerkilometer fram til 2030, og har deretter en visjon om helt å unngå utslipp av CO2 fra våre egne fly innen 2050. Planen er at vi skal investere i nye og betydelig mer drivstoffeffektive fly i løpet av årene som kommer. Vi skal skifte ut hele flyflåten innen slutten av 2030. Det første nye flyet, en Airbus A330-900neo, kommer i vinter. Det vil slippe ut opp til 23 % mindre CO2 pr. setekilometer enn tidligere langdistansefly.

 • I årene framover skal hele flyflåten byttes ut med nye, mer drivstoffeffektive modeller. Og vi starter allerede neste vinter.

 • Vi skal også gjennomføre operasjonelle forbedringer, som nye datasystem, vektreduksjoner og optimering av serviceprogrammet om bord. Vi forventer oss dessuten en bedret luftrominfrastruktur over hele Europa.

 • Vi skal investere i ny teknologi. Allerede i dag er vi engasjert i NISA, et nordisk initiativ for mer bærekraftige fly.

Les mer her

Ocean Beach Club - Kypros

Våre egne hotell

Alle konsepthotell skal unngå utslipp av CO2 fra strømforbruket sitt 2025 og i 2030 skal samtlige av våre egne konsepthotell helt unngå utslipp fra sitt energiforbruk. Dette skal vi oppnå gjennom å investere i produksjon av fornybar energi og i tillegg benytte fornybare energikilder der det er mulig.

• Samtlige av våre egne hotell (Sunwing, Sunprime og O.B.C.) skal være bærekraftsertifiserte gjennom Travelife i løpet av 2022 (hotellene har fulgt Travelifes retningslinjer siden 2010 og det arbeidet fortsetter).

• Vi skal investere i forbedret kildesorteringssystem på hotellene

• Vår ambisjon er i første omgang å bruke lokale råvarer i våre restauranter og – der det er mulig – lokalproduserte og økologiske råvarer.

• Vi har som målsetting at vi skal redusere matavfallet fra restaurantene. Vi skal dessuten fase ut produkter med palmeolje senest i 2023 på restaurantene, og senest i 2025 i Minimarket.

Hus på Boa Vista

På reisemålene og her hjemme skal vi...

 • Bidra til positiv forandring, jobb og økonomisk vekst ved blant annet å skape attraktive arbeidsplasser på reisemålene våre
 • Være en attraktiv arbeidsgiver med fokus på mangfold og med stolte kollegaer som utvikler seg og trives
 • Tilby bærekraftige utflukter
 • Dyrevelferd
 • Følge opp vår policy om å beskytte barn
 • Gjøre en innsats for å bidra til en bedre framtid for nye generasjoner, gjennom ulike prosjekter
Grønne blad

Vi skal også...

 • Fortsette å arbeide aktivt for å redusere bruken av engangsplast. I løpet av 2023 skal vi bl.a. ha fjernet – eller byttet ut – alle engangsartikler av plast på våre egne fly og hotell. I 2025 skal det gjelde for hele virksomheten vår.
 • Jobbe mot vårt mål om at også øvrige hotell vi tilbyr skal være sertifisert gjennom et bærekraftprogram (GSTC-standard) i 2030.
 • Følge opp målene til Airshoppen, som selger og distribuerer varer til våre kunder, som handler om både energi, avfall og produkter. De omfatter bl.a. reduksjon og utskifting av plastartikler, redusert energiforbruk og installering av solpaneler på lageret. I tillegg skal vi kjøpe inn produkter uten overflødig emballasje samt øke andelen av mer bærekraftige produkter med 25 % til vinteren 2023 (eksempelvis produkter som er økologiske, veganske, alkoholfrie osv.). Og dessuten sikre at produkter som inneholder miljøskadelige ingredienser tas ut av sortimentet etter hvert som vi får ny informasjon fra myndighetene.

Tidslinje for våre mål

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.