Vi reduserer bruken av plast

Vi skal redusere bruken av engangsprodukter i plast

Vings mål er å fase ut alle engangsartikler av plast i virksomheten vår. Der det er mulig, bytter vi ut engangsproduktene med alternativer i resirkulerbare, biologisk nedbrytbare eller komposterbare materialer.

Siden 2017 har vi redusert bruken av engangsartikler av plast med over 10 millioner enheter. Noen artikler har vi faset ut fullstendig, mens andre er erstattet med mer bærekraftige alternativer. Dette arbeidet vil fortsette de neste årene, og i løpet av 2023 skal all engangsplast være fjernet fra våre egne fly og hotell. I 2025 skal dette gjelde alle deler av virksomheten som vi selv kan påvirke.

På våre egne hotell (Sunwing, Sunprime og O.B.C.) har vi f.eks. byttet ut alle engangsplastglass i restaurantene og barene med gjenbrukbare glass. På et av hotellene våre i Spania tester vi i 2023 en ordning med refill-flasker på hotellrommene, som kan fylles med vann fra beholdere i gangene.

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.