En liten ape sitter i et tre med grønne blader

Ving i samarbeid med World Animal Protection

Vi bryr oss om dyrene

Det kan være helt fantastisk å se ville dyr i ferien. Samtidig er det ingen hemmelighet at mange ville dyr blir utnyttet og lever under svært dårlige forhold på reisemål over hele verden. Ving valgte derfor for flere år siden å fjerne opplevelser som delfinshow og elefantridning fra utfluktsprogrammet.

I 2022 vedtok Ving nye retningslinjer for dyrevelferd, der vi har et særskilt fokus på å stoppe utnyttelse av ville dyr i fangenskap. Vi mener at ville dyr skal oppleves i sitt naturlige miljø. Derfor har vi inngått en samarbeidsavtale med World Animal Protection. Sammen med dem vil vi sikre at ingen dyr blir skadelidende i forbindelse med våre aktiviteter på de destinasjoner som vi har turer til.

Det innebærer:

To elefanter i Sør-Afrika. Kariega Game Reserve Eastern Cape
  • At vi tar avstand fra alle former for utnyttelse av ville dyr i fangenskap der formålet er underholdning for turister. Det kan være å svømme med delfiner, se show med ville dyr i fangenskap, ri eller bade med elefanter, ta oppstilte bilder med ville dyr osv.
  • At vi skal tilby og guide våre gjester til til dyrevennlige utflukter som er godkjent av World Animal Protection og som følger Vings retningslinjer for dyrevelferd.

Mange av Vings gjester syntes det er spennende å få oppleve ville dyr, og vi vil hjelpe de med å få en så god ferieopplevelse som mulig, uten at det går på bekostning av omsorgen for dyrene.

Eksempel på godkjente utflukter:

  • Naturreservater og rehabiliterings- og redningsanlegg som har høyest mulig standard for dyrevelferd, og hvor det ikke bedrives avling for kommersielle formål.
  • Ansvarsfulle utflukter der turister kan observere dyr i deres naturlige habitat fra en sikker og respektfull avstand, som ikke forstyrrer deres naturlige oppførsel og rutine.

Tre strutser som spiser gress i Dakar

Anbefalte utflukter med Ving

I samarbeid med World Animal Protection kan du oppleve ville dyr i deres rette element.

Inspirasjon til en dyrevennlig ferie

World Animal Protection

World Animal Protection logo

Om World Animal Protection

Dyrevernsorganisasjonen World Animal Protection ble opprettet for 55 år siden. Formålet deres er å bidra til en bedre verden for dyrene. Siden 1981 har organisasjonen spilt en rådgivende rolle i FN om dyrevelferd, og siden 1990 har de vært representert i Europarådet. De har kontorer i 14 land, blant annet i Danmark og Sverige, og driver med informasjonsarbeid, tilbyr nødhjelp og gjør en innsats for dyrene der behovet er størst.

Mer om Ving

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.