En liten ape sitter i et tre med grønne blader

Ving i samarbeid med World Animal Protection

Vi bryr oss om dyrene

Det kan være helt fantastisk å se ville dyr i ferien. Samtidig er det ingen hemmelighet at mange ville dyr blir utnyttet og lever under svært dårlige forhold på reisemål over hele verden. Ving valgte derfor for flere år siden å fjerne opplevelser som delfinshow og elefantridning fra utfluktsprogrammet.

I 2022 vedtok Ving nye retningslinjer for dyrevelferd, der vi har et særskilt fokus på å stoppe utnyttelse av ville dyr i fangenskap. Vi mener at ville dyr skal oppleves i sitt naturlige miljø. Derfor har vi inngått en samarbeidsavtale med World Animal Protection. Sammen med dem vil vi sikre at ingen dyr blir skadelidende i forbindelse med våre aktiviteter på de destinasjoner som vi har turer til.

Det innebærer:

To elefanter i Sør-Afrika. Kariega Game Reserve Eastern Cape
  • At vi tar avstand fra alle former for utnyttelse av ville dyr i fangenskap der formålet er underholdning for turister. Det kan være å svømme med delfiner, se show med ville dyr i fangenskap, ri eller bade med elefanter, ta oppstilte bilder med ville dyr osv.
  • At vi skal tilby og guide våre gjester til til dyrevennlige utflukter som er godkjent av World Animal Protection og som følger Vings retningslinjer for dyrevelferd.

Mange av Vings gjester syntes det er spennende å få oppleve ville dyr, og vi vil hjelpe de med å få en så god ferieopplevelse som mulig, uten at det går på bekostning av omsorgen for dyrene.

Eksempel på godkjente utflukter:

  • Naturreservater og rehabiliterings- og redningsanlegg som har høyest mulig standard for dyrevelferd, og hvor det ikke bedrives avling for kommersielle formål.
  • Ansvarsfulle utflukter der turister kan observere dyr i deres naturlige habitat fra en sikker og respektfull avstand, som ikke forstyrrer deres naturlige oppførsel og rutine.

Tre strutser som spiser gress i Dakar

Anbefalte utflukter med Ving

I samarbeid med World Animal Protection kan du oppleve ville dyr i deres rette element.

Inspirasjon til en dyrevennlig ferie

World Animal Protection

World Animal Protection logo

Om World Animal Protection

World Animal Protection er en verdensomspennende dyrevernorganisasjon som har eksistert i 70 år, med mål om å bidra til en bedre verden for dyrene. Siden 1981 har den, som eneste dyrevernorganisasjon, hatt en rådgivende rolle i FN i dyrevelferdsspørsmål. De har virksomhet i mer enn 50 land og kontorer i 12 land, inkludert Danmark og Sverige. Organisasjonen bedriver informasjonsarbeid og holdningsskapende virksomhet, og setter inn tiltak der behovet er størst.

Mer om Ving