Bli med tilbake til populære

Gran Canaria

Slik er det å reise som fullvaksinert

Litt bekymret for alt det praktiske rundt reisen? Slik gikk det da Ingrid reiste tilbake til Gran Canaria for første gang siden pandemien startet.
Publisert: 12. oktober 2021

– Jeg har virkelig sett frem til å kunne reise til sydligere strøk igjen, sier Ingrid Osa, Brand Manager i Ving. Hun var svært spent på hvordan det ville bli å reise utenlands igjen etter en lang tids pause.

Nylig gikk turen til Oslo lufthavn der hun omsider skulle om bord på et Sunclass-fly med kurs for en av nordmenns favorittøyer – Gran Canaria.

– Tanken på at det kanskje kunne være kø og trengsel på flyplassen streifet meg, men jeg ble veldig positivt overrasket over hvor enkelt alt var.

Ingrid Osa

Som fullvaksinert trenger du nemlig bare å fylle ut et innreiseskjema, og Ving har egne veiledninger for hvordan du fyller ut disse. Skjemaet bør du skrive ut, for du blir bedt om å vise det på flyplassen.

– Det er også lurt å skrive ut EU-versjonen av koronasertifikatet ditt. Det kan hende hotellet ber om en kopi av dette, og det kan også hende du må vise det frem når du kommer tilbake til Norge igjen, tipser Ingrid.

Pilotene Kjell Norrblom og Thomas Neverdal flyr reiseglade gjester trygt frem til Gran Canaria.

Synet av Sunclass Airlines en kald morgen på Oslo lufthavn varmer hjertet.

På flyet må du bruke munnbind, med unntak av når du spiser og drikker.

Etter kun fem og en halv time er alle trygt fremme på Gran Canaria.

Endelig utenlands igjen

– På flyet var det mange forventningsfulle fjes og god stemning. Mange barn gledet seg til å treffe Lollo og Bernie igjen, og kabinpersonalet var like blide og vennlige som alltid. Du må fortsatt bruke munnbind på flyet, men selvsagt ikke når du spiser og drikker.

Vel fremme på flyplassen i Las Palmas måtte Ingrid vise frem innreiseskjemaet, og deretter var det bare å hente bagasjen og gå til de blide Vingvertene som ventet utenfor.

På vingene over Atlanterhavet igjen – for en herlig følelse!

Vingvertene Anna og Tobias hilser alle velkommen på flyplassen på Gran Canaria.

Nå venter fine feriedager på Sunprime Atlantic View.

– Jeg opplevde det som veldig trygt å være turist på Kanariøyene igjen. Alt fra hotell- til butikkpersonale gjør det de kan for at du skal ha en trygt og fint opphold.

Mange av restaurantene bruker QR-koder istedenfor fysiske menyer, og butikkene har god kontroll på antall kunder de har lov å ha inne i butikken, slik at det aldri føles for trangt.

Deilig båttur langs sydkysten fra Puerto Rico til Puerto de Mogán.

Forfriskende velkomst på Sunprime Atlantic View – iskald limonade!

Enkel og trygg matbestilling ved hjelp av QR-kode. Du kan også bestille ved bordet.

Etter en uke på Gran Canaria sto hjemreisen for tur, og også den gikk knirkefritt. På flyplassen måtte Ingrid gjennom en tilfeldig stikkprøvekontroll og vise koronasertifikatet sitt, men opplevde det som helt uproblematisk.

Her kan du lese hva som gjelder for innreise til Norge akkurat nå

– Alt i alt var opplevelsen over all forventning. Det var helt fantastisk å reise igjen, og jeg kan trygt anbefale andre å gjøre det samme, avslutter Ingrid.

Les mer om Ingrids opplevelser på Gran Canaria

Gran Canaria byr på fantastiske naturopplevelser og fine turmuligheter.

Tapas! Den beste tapasen i Playa del Inglés får du på Ibericos J.Cruz.

Puerto de Mogán, en sjarmerende liten by med hvitkalkede hus og bugnende blomsterprakt.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.