Se hotell (16)

Maspalomas er et perfekt feriested når du reiser med familien. Her er det mange aktiviteter, barnevennlige hotell og en fantastisk strand. Sjekk ut vårt Family Garden-hotell Tabaiba Princess.

Er du på jakt etter en familievennlig tur med livlig underholdning innen rekkevidde? Da skal du ta turen til Maspalomas, et velorganisert reisemål med brede promenader og lave hotell, som ligger på et stort og flatt område. Maspalomas ligger på en grønn oase like utenfor det fantastiske ørkenlandskapet mellom sandstrendene Playa de Maspalomas og Playa del Inglés.

Feriestedet har blitt en favoritt for familier, på grunn av den rolige atmosfæren og mulighetene for aktiviteter for store og små barn. Aqualand lokker med vannsklier og plaskevennlige basseng. Holiday World tilbyr karuseller, bowling og underholdning, og noen mil nordover ligger Palmitos Park. I gangavstand finner du også en av Gran Canarias populære golfbaner med 18 hull. Og som om ikke det er nok ligger Maspalomas på sydkysten hvor de har det beste klimaet på hele øya!

Stranden i Maspalomas

I Maspalomas handler ferien mye om stranden. Fem kilometer lang, bred og bølgende strekker den seg helt bort til Playa del Inglés – her er det mer enn nok plass til alle. Barnefamilier holder som regel til ved den velorganiserte stranden ved fyret, der det er solsenger, parasoller, vannsportsaktiviteter og restauranter. Andre velger å brette ut håndkleet mellom sanddynene eller ganske enkelt gå turer langs vannet.

Barnevennlige hotell

Med et tjuetalls hotell å velge mellom er det lett å finne et som passer deg perfekt, enten du vil bo i leilighet eller bungalow. Vårt Family Garden-hotell Tabaiba Princess er et perfekt valg dersom du reiser med barn. Her er det blant annet et supert bassengområde med en kunstig strand. Vil du ha det ekstra komfortabelt i ferien, kan du bestille All Inclusive.
Et annet hotell som passer familier er vårt Family Comfort-hotell Palm Oasis. Her er det både barnebasseng, aktiviteter og leiligheter utstyrt med alt du måtte trenge for en vellykket familieferie.

Maspalomas – åpent året rundt

Reiser du med Ving kan du velge mellom charter eller reiser med valgfri lengde – året rundt. Uansett om du vil ha en behagelig charterferie eller reise på de datoene som passer deg, kan du velge blant flere av våre beste hotell, få tilgang til vår service og bli med på våre utflukter. Med Ving kan du skreddersy din egen reise, fra tre dager og oppover.

Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Mange hotell
 • Helårsreisemål
 • Behagelig klima
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Maspalomas

Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
Strender
Den finkornede og velorganiserte stranden er seks kilometer lang og opptil 100 meter bred. Ved lavvann er det veldig langgrunt, og en bademadrass kommer godt med. Det er også veldig populært å gå turer langs vannet. På en del av stranden kan du søke ly blant sanddynene dersom det blåser. Barnefamilier pleier å holde til nærmere fyret, der det er solsenger, parasoller og vannsportsaktiviteter. Her er det også en liten strandpromenade med restauranter og butikker. Nærmest fyret er bunnen steinete ved lavvann. Ved stranden er det toaletter, dusjmuligheter og tilbud om ulike aktiviteter.

Sol og bad på Gran Canaria

Alle badestrendene i Spania er offentlige, så det er en enkel sak å finne sin egen favorittstrand. Det er mange strender å besøke i tillegg til de som ligger ved reisemålet ditt. På de fleste strender er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Maspalomas med Vings charterfly året rundt. Du kan også reise med rutefly hele året og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på den internasjonale flyplassen Gando utenfor Las Palmas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Maspalomas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 32 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
Maspalomas har et stort utvalg av restauranter og noen få barer. Her finner du både lokale menyer og mer internasjonale alternativer. Mange restauranter ligger ved kjøpesenteret eller langs strandpromenaden.

Mat og drikke på Gran Canaria

De fleste restaurantene tilbyr ekte, kanarisk mat. Du finner som oftest mat fra både Kanariøyene og resten av Spania. Det kan f.eks. være dagens fisk som serveres enkelt med hvitløk, kokte poteter og grønnsaker. Mange tilbyr også tapas, som typisk ligger blant forrettene på menyen. Det er vanlig å bestille forrettene man vil ha, og dele rundt bordet. Både langs kysten og i innlandet er det vanlig med menyer på flere språk. Det er likevel ikke uvanlig at servitøren kun snakker spansk. Etter maten får du ofte et lite glass med en kanarisk spesialitet kalt Ron Miel (rom med honning), som pleier å være inkludert i prisen.

Eksempler på kanariske spesialiteter

Papas arrugadas – poteter kokt i saltet vann med skallet på. Saltet gjør at væsken dras ut av poteten, og gir potetene et rynkete og salt skall. Disse serveres ofte med Mojo Rojo.
Mojo Rojo – en saus med bl.a. paprika, chili og olje, servert til papas arrugadas.
Puchero – en mellomting mellom suppe og gryterett. Inneholder ofte safran, chorizo, kikerter og potet.
Mojo Verde – en saus med koriander, eddik og karve. Pleier å serveres med stekt fisk, men fungerer til ulik mat
....
Potaje de berros – en tykk suppe med blant annet brønnkarse, flesk, mais, poteter og karve.
Ensalada mixta – blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller det man har tilgjengelig. Dressing heller du på selv. Ofte er en ensalada mixta nok til lunsj dersom du spiser brød til.
Gofio – en form for maisgrøt som serveres stekt eller kokt som tilbehør, i stedet for poteter, ris eller pasta. Mange mener dette minner om polenta.

Blant andre spesialiteter er paella – den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt. Gazpacho er også en spansk spesialitet – en forfriskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og en skvett eddik. Den serveres kald, og som regel i sommermånedene. Veldig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Det som startet med en gratis skinkebit til drinken har nå utviklet seg til små matbiter av alle mulige slag. Spanjolene spiser som regel tapas som forrett, men man kan skape et helt måltid ut av mange små retter. Det finnes mengder av tapas å velge mellom, fra oliven og miniagurk til ulike former for marinert fisk og skalldyr. Vil du prøvesmake tapas er det lurt å bestille "un variado", der du får en større tallerken med ulike typer tapas.

Drikke

Vingårdene på Gran Canaria har eksistert nesten like lenge som det har vært spanjoler her, dvs. 500–600 år. Allerede på 1600-tallet begynte de å eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vinen ble ganske snart populær i store deler av Europa. I dag har øya to ulike opprinnelsesbetegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vinene kan være vanskelige å finne i butikker og på restauranter, men vingårdene ønsker besøkende velkommen for både prøvesmaking og kjøp. Dersom du ikke får tak i øyas egen vin, er det mange gode øvrige spanske varianter å velge mellom.

Cava

Spansk musserende vin heter cava. Vinen konkurrerer godt med den franske champagnen i både smak og kvalitet, men koster halvparten eller mindre. De mest kjente merkene er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Sangria er en populær drikk de fleste assosierer med Spania. Den er laget med vin (først og fremst rød), frukt og iblant litt brandy. Sangria serveres ofte i karaffel og er leskende og forfriskende samtidig som den ikke inneholder mye alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blant de mest kjente ølsortene på Kanariøyene. Tropical produseres på Gran Canaria, og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølsorter, som f.eks. Cristal, serveres nesten overalt. Du finner også Carlsberg, Tuborg og Heineken i mange barer og butikker.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er ofte veldig sterk, og om du ønsker noe som minner mer om norsk kaffe kan du be om en café melitta eller café filtro. En café solo er en liten kopp espresso og en café con leche er en kopp sterk kaffe med varm melk. Café con leche drikkes hovedsakelig til frokost.

Ron Miel

Ron Miel – en slag honningrom – er en typisk kanarisk drikk. Den serveres som regel etter maten, som en digestif.

Restauranter på Gran Canaria

Restaurantutvalget på Gran Canaria varierer veldig mellom sommer- og vintersesongen. Vinter er høysesong og da er utvalget aller størst. Enkelte restauranter stenger hele eller deler av sommeren.

Spanjolene selv går gjerne på restaurant og tar det ikke så høytidelig, men man forventes å være nogenlunde pent antrukket. Barn er velkomne stort sett overalt, og det er ikke uvanlig at barna får litt ekstra oppmerksomhet på restauranten i form av litt ekstra godteri.

Serviceavgift er noen ganger inkludert i regningen, andre ganger ikke. Legg på 10% i tips dersom du er fornøyd med servicen, da det er en viktig del av de ansattes inntekt. Når du har fått et bord er det ditt til du forlater restauranten – det er ikke tidsbegrenset. De spanske restaurantene holder som regel åpent for lunsj fra kl. 13.00 til kl. 16.00, og åpent for middag fra kl. 20.00.
Maspalomas har et beskjedent uteliv. For et større utvalg anbefaler vi å dra til Playa del Inglés, som ligger ti minutter unna med taxi eller buss. Her finner du mange restauranter, barer, diskotek og nattklubber. De fleste ligger rundt kjøpesentrene hvor Kasbah anses som det beste. Barene og diskotekene besøkes også av lokalbefolkningen, spesielt i helgene. Utelivet begynner sent og varer til ut på morgenkvisten.

Utelivet på Gran Canaria

Gran Canarias uteliv varierer mellom de ulike feriestedene. Blant de mer populære stedene er Kasbah i Playa del Inglés, kjøpesenteret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Her samler store deler av lokalbefolkningen seg, spesielt i helgene.
Shopping
Det er gode shoppingmuligheter i Maspalomas. I kjøpesenteret Varadero i Meloneras og C.C. El Tablero, to kilometer unna, er det et stort utvalg av butikker og kjente kleskjeder. I San Fernando-distriktet hvor lokalbefolkningen bor og arbeider ligger det butikker, noe som betyr lavere priser. Andre alternativ finner du i Las Palmas og i Vecindarios' kjøpesenter Atlantico, som ligger halvveis til flyplassen. Den lille dagligvareforretningen på hotellene er som regel dyrere enn vanlige butikker, og det kan derfor lønne seg å storhandle i begynnelsen av ferien. Mange forretninger er stengt i siestaen mellom kl. 13.00 og kl. 16.00, men kjøpesentre pleier å ha åpent hele dagen.

Shopping utenfor Maspalomas

Kjøpesenteret Atlantico og Las Palmas by har et stort utvalg butikker med alle slags varer. I Playa del Inglés ligger det flere kjøpesentre. Jumbocenter, Cita og Kashbah er bygget for turistene og holder høyere priser.

Marked i Maspalomas

Det er et marked i San Fernandos mathall i Maspalomas. Det er lurt å komme tidlig på dagen, før det blir for varmt og utvalget blir utplukket. Markedet holdes på onsdager og lørdager.

Shopping på Gran Canaria

Prisnivået på Gran Canaria er generelt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med lav moms. Det kan lønne seg å ta en titt på sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det er rimelig å kjøpe smykker som krever flere arbeidstimer, da arbeidskraften er billigere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er betydelig billigere enn hjemme, og det samme gjelder kjente klokkemerker og penner.
Aktiviteter og severdigheter
I Maspalomas er det mange aktiviteter å velge mellom. Her kan du prøve vannsportsaktiviteter som windsurfing, dykking, jetski og kanopadling. I Maspalomas kan du også spille tennis, hoppe i fallskjerm, bowle, gå på tivoli eller spille golf på en av Gran Canarias populære golfbaner.

Multiacuatic

Opplev livet under vann ombord en katamaran med glassbunn. Turen går gjennom et beskyttet område der du har sjansen til å se både hvaler og delfiner. Det hender at de stopper for et bad om været tillater det. Dersom du ikke får se hvaler eller delfiner, spanderer Multiacuatic en ny tur. Kontakt Vings reiseleder for bestilling eller mer informasjon.

Dykking og snorkling

Det er tilbud om snorkling og dykking for både nybegynnere og mer erfarne. Kontakt Vings reiseledere for mer informasjon, eller for å bestille en utflukt. Utfluktene er familievennlige.

Dyphavsfiske

Dyphavsfiske er en aktivitet for alle som liker spenning og fiske. Her kan du velge om du vil fiske eller bare nyte en dag på havet. Har du flaks kan du også se delfiner på turen. Kontakt Vings reiseledere for mer informasjon.

Oppdag Gran Canaria med leiebil

Leiebil er perfekt for deg som vil oppleve Gran Canaria på egenhånd. Det gir deg muligheten til å planlegge dagens aktiviteter slik du vil, i et tempo som passer både deg og ditt reisefølge. Øya har rikelig med landsbyer, vakker natur og folketomme strender. Du kan lett oppleve Gran Canarias fire klimasoner i løpet av en dagstur.

Gran Canaria med leiebil – mandeltrær, bading og fiske

Veien fra opp fra øyas sydside til den lille fjellbyen Fataga går gjennom karrig landskap. Men når du kommer til Fatagadalen, som kalles "De tusen palmers dal", møter du en fantastisk grønn natur. Ta en pause og spaser gjennom byen mens du tar en titt på de mange frukttrærne. Fortsett videre opp i fjellene mot Cruz de Tejeda. Før du kommer til Ayacata svinger du av ved skiltet mot Chira. Der kommer du til en oppdemmet innsjø med regnvann som brukes på avlingene nede i dalen.... Ved sjøen kan man fiske og nyte de frodige omgivelsene. Dra så tilbake mot Ayacata som rommer noen hus og restauranter. Du er nå i mandeldistriktet, som står i full blomst i slutten av januar og februar. Fortsett til Cruz de Tejeda, som ligger på ca 1500 meters høyde. Derfra kan man se Tenerife og fjellet Teide, dersom været tillater det. Ønsker du å fortsette videre finnes det mange ulike veier å velge mellom, mot nord, vest eller øst.

Gran Canaria med leiebil – blomstrende alléer, vingårder og vulkankratere

Veien mot Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er vakker, spesielt når mandeltrærne blomstrer i februar. I landsbyen San Mateo er det et stort frukt- og grønnsaksmarked på lørdager og søndager. Øyas mest kjente vulkankrater, Caldera de Bandama, er lett å finne fra San Mateo. Kjør først mot Tafira og sving av mot Pico de Bandama. På veien opp mot krateret ligger Spanias eldste golfklubb, Bandama Golf. Fra toppen er det fantastisk utsikt over omgivelsene i retning Las Palmas. Lengst ned i krateret kan du se en fraflyttet gård, omgitt av frukttrær. Omgivelsene rundt San Mateo, Santa Brigida og Tafira er kjent for sine vingårder og små bodegaer. De fleste vingårdene ligger i området rundt Monte Lentiscal i nærheten av Santa Brigida.

Vinsmaking

De kanariske vinene holder god kvalitet, selv om de fortsatt er ganske ukjente utenfor øya. Enkelte vingårder tar imot besøkende og tilbyr vinsmaking, kjøp og informasjon.

Fotturer

Som litt avveksling fra strendene og byturene kan Gran Canaria også tilby mange fotturer. Totalt finnes det over 800 km med stier på øya, som du kan utforske enten i gruppe eller på egen hånd.

Karneval

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I karnevalsukene er det mye liv i gatene, spesielt rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Enkelte gater er avstengt i perioder, og det spilles musikk til sent på natten/tidlig morgen.
En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pride-festivalen. Det arrangeres også en Pride-festival om vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november. Forholdene er stort sett de samme som under karnevalet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et av Gran Canarias nye attraksjoner - et kjempeakvarium i verdensklasse! Kort sagt er dette en gedigen samling av spektakulære fiskearter og andre sjødyr i tillegg til et unikt utvalg av verdenshavenes flora og fauna.

Ingenio

I Ingenio finner du øyas største sentrum for håndarbeid, Museo de Piedra. Her ivaretas øyas håndverkstradisjoner. For å komme deg til Ingenio fra sydkysten: dra først mot Las Palmas. Ta så av på GC-100 mot Agüimes og kjør videre mot Ingenio.

Opplev Las Palmas

Las Palmas er kjent som øyas kulturelle sentrum, samt det beste stedet for shopping. Her finner du diverse butikker og merkeklær, i tillegg til museer, arrangementer og mye mer. I februar holdes det karneval i Las Palmas, etterfulgt av operafestival i mai.

I tillegg til de store arrangementene er det også ulike typer mindre forestillinger. Blant annet holdes det klassiske konserter i Santo Domingokirken, internasjonale musikkfestivaler med ulike temaer og forestillinger i Catalinaparken
.... Du kan også besøke byteateret Perez Galdos for ulike konserter, teaterforestillinger og musikkarrangement, eller auditoriet Alfredo Kraus for opera og orkester. Las Palmas har et stort filharmonisk orkester som holder konserter i Alfredo Kraus, ofte på fredager.

Dersom du vil se mer av byen kan du bli med på en tur med en sightseeingbuss. Disse går daglig fra ulike holdeplasser i byen. Det er en fin mulighet til å besøke en annen bydel, eller Las Canteras-stranden som ligger ved byen. Billetter kan kjøpes på bussen eller hos Vings reiseledere.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Santa Ana-katedralen fra 1500-tallet. Her kan man studere skisser fra de ulike byggestadiene og beundre religiøse skulpturer. Man kan også gå inn og se seg rundt i den enorme katedralen. Går man opp i et av tårnene, får man en flott utsikt over torget og gamlebyen.

Casa Museo Colon
På 1400-tallet var Columbusmuseet guvernørens residens og tilholdsstedet til Columbus når han besøkte øya
....

Museo Canario
For deg som vil lære mer om øyas spennende urbefolkning. Her finnes bl.a. en stor samling kranier fra Cro-Magnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Her er skrivestuen til forfatteren Perez Galdos bevart for all fremtid.

Centro Atlantico de Arte Moderno
(CAAM) er et av byens store kunstsenter. Museet ligger i en vakker og godt bevart bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Et familievennlig, interaktivt museum for teknologi og vitenskap.

Pueblo Canario
Et friluftsmuseum bygget opp som en typisk kanarisk landsby, med kanarisk folkemusikk, dans og håndverksbutikker.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens konserthus og konferansesenter som også rommer forelesningssaler. En vakker modernistisk bygning som ligger i La Cicer, i enden av Las Canteras-stranden.

Teatro Perez Galdos
Et nyrenovert byteater med et variert program. Ligger i den gamle bydelen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.
Man kan reise til de fleste store feriestedene på øya med buss, taxi eller leiebil. Til naboøyene går det fly og båt. Kontakt oss for mer informasjon.

Slik kommer du deg rundt på Gran Canaria

Det finnes mange alternativer for å komme seg rundt på Gran Canaria. Det lokale bussnettet fungerer godt, og taxi er forholdsvis billig.

Taxi

Taxi er et godt og pålitelig transportmiddel på Gran Canaria, i hvert fall på kortere strekninger. Er man flere i reisefølget, kan det ende opp med å bli billigere enn å kjøre buss. Prisene er regulert og kontrollert, men for sikkerhets skyld skal det finnes en prisliste i taxien med cirkapriser for de vanligste strekningene. De fleste praier taxi på gaten, men akkurat som hjemme går det også an å ringe og bestille.

Moped

Du kan også leie moped på Gran Canaria. Sjekk at reiseforsikringen også inkluderer bruk av dette, hvis ikke bør du tegne en tilleggsforsikring. Husk hjelm!

Sykkel

Du kan leie sykkel på Gran Canaria, men bare de mest erfarne syklistene begir seg ut på sykkeltur innover øya. Terrenget er veldig kupert, og det er lett å slite ut bremsene når det går rett nedover. Det blir også veldig varmt når det nærmer seg lunsjtid.

Sykkel er likevel et godt fremgangsmiddel til de ulike strendene på sydsiden av Gran Canaria, der avstanden er litt for lang til å gå. Det finnes større og mindre firmaer som leier ut sykler. Hør med Vings reiseleder om mulighetene for å delta på arrangerte sykkelturer.

Buss

Gran Canaria har et velfungerende bussnett, og i høysesongen går lokalbusser i skytteltrafikk mellom de store turiststedene.
Fakta

Vår service

Når du er i Maspalomas kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha tips og gode råd. Kan vi ikke løse henvendelsen din på telefon eller epost kommer vi til ditt hotell eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det vanligvis av stabelen i februar/mars og i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

I 2021 er begge karnevalsfeiringene avlyst.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Maspalomas er barnevennlig, men en sammenleggbar barnevogn er å foretrekke på bussturer, ettersom bussene ikke har kapasitet for skandinaviske barnevogner. Stellebord er ikke lett å finne, og det forventes at amming gjøres privat og ikke på restauranter. Stranden er langgrunn med finkornet sand. Er man lei sol og bading, finnes det mange aktiviteter i nærheten som passer for barn. Les under avsnittet "Aktiviteter".

Restauranter

I det spanske hverdagslivet er barna alltid med. Alle hjelper til, noe som bidrar til en hyggelig stemning. Overalt kan du finne barnefavoritter som pommes frites, pizza, hamburgere og kylling. De kanariske barnas favoritt er panert kyllingfilet, pachuga empanada, og fiskekroketter, croquetas de pescado. De fleste restauranter har barnemenyer, og man har også muligheten å bestille en barneporsjon fra menyen. Langs stranden i Playa del Inglés finner du også McDonald's.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier er tilgjengelig i de fleste større matbutikker samt velassorterte apotek. De billigste bleiene er lokalt produsert, men det finnes også internasjonale merker. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat mindre. Grøtpulver og fruktpuréer inneholder ofte sukker. I enkelte større dagligvareforretninger finnes det et lite utvalg morsmelkerstatning. Du kan også bruke det lokale maismelet Gofio og blande det med melk eller vann til grøt.

Bilbarneseter

De store og anerkjente leiebilfirmaene leier ofte ut seter til barn. Bestille barnesete samtidig som du bestiller bilen, og sørg for at alle forsikringer er inkludert i totalprisen.
Finn reise til Maspalomas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.