Se hotell (39)

Reiser til Playa del Inglés

Velkommen til Playa del Inglés, der du som reiser uten barn kan velge å bo på Sunprime Atlantic View, med spa, suiter med direkte utgang til bassenget og fin beliggenhet.

Mange velger å reise tilbake til Playa del Inglés år etter år, rett og slett fordi det er så enkelt å feriere her. Den store sandstranden og det enorme restaurant- og underholdningstilbudet har lokket nordmenn hit i flere tiår, helt siden Ving begynte med charterreiser hit for over femti år siden. Stranden er like imponerende nå som da; en halv mil lang strekker den seg bort mot de gylne sanddynene i Maspalomas-ørkenen. Via den vakre strandpromenaden kan du besøke San Agustín og de trendy kaféene i Playa Meloneras. Det er rikelig med restauranter, med alt fra små lokale tapasbarer og italienske pastarestauranter til utsøkte fiske- og skalldyrrestauranter. Utelivet er like bra som restaurantutvalget, med puber, nattklubber, diskotek, barer og utesteder der lokalbefolkningen selv drar for å koble av og more seg.

Sunprime Atlantic View – en ferie for voksne

Reiser du uten barn, anbefaler vi Sunprime Atlantic View, vårt første Sunprime og en favoritt hos mange. Her vil du få en ferie i voksent selskap, med god vin, rolige dager ved bassenget og kanskje en ettermiddag i hotellets spa før du går ut og nyter en kveld i Playa del Inglés.

Barnevennlige hotell

Ønsker du en barnevennlig ferie i Playa del Inglés, skal du ta en titt på hotell Servatur Waikiki, som ligger sentralt i Playa del Inglés. Her er det leiligheter for opptil fem personer, herlig bassengområde med små vannsklier og mulighet til å bestille All Inclusive for en ekstra behagelig ferie. Alt er innen gangavstand fra Yumbo, et populært kjøpesenter i Playa del Inglés.

Nærmere femti hotell i Playa del Inglés

Ving tilbyr en lang rekke velkjente hotell i Playa del Inglés, og opphold både med og uten All Inclusive. Buenos Aires er et av våre mest populære hotell. Vi kan også tilby noe så uvanlig som bungalower i sentrum av Playa del Inglés, på populære Los Arcos. Reisemålets kanskje mest kjente leilighetshotell er Playa del Sol, der du kan danse til kjente skandinaviske danseband. De fleste av våre hoteller har oppvarmet basseng og fin beliggenhet i nærheten av det meste.

Nyttige tips
 • Kilometerlange sandstrender
 • Sunprime Hotels
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Velkjente hotell
 • All Inclusive
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Playa del Inglés

Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
Strender
I Playa del Inglés ligger øyas mest populære strand. Langs strandens nordside går Playa del Inglés' strandpromenade med alle sine barer og restauranter. Stranden strekker seg sørvestover mot Maspalomas' sanddyner. Med en lengde på fem kilometer og en bredde på ca. 100 meter er det god plass til alle. Det finnes toaletter og dusjer med ferskvann langs stranden.

Sol og bad på Gran Canaria

Alle badestrendene i Spania er offentlige, så det er en enkel sak å finne sin egen favorittstrand. Det er mange strender å besøke i tillegg til de som ligger ved reisemålet ditt. På de fleste strender er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Playa del Inglés med Vings charterfly året rundt. Du kan også reise med rutefly hele året og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på den internasjonale flyplassen utenfor Las Palmas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Playa del Inglés. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 30 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunprime Atlantic View og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis.
Mat, drikke og natteliv
Playa del Inglés har en mengde restauranter og barer. De fleste er spanske restauranter med et utvalg av spanske og kanariske spesialiteter. Tapas er populære småretter som serveres nesten overalt. I tillegg til det lokale utvalget kan du velge mat fra alle verdenshjørner. Nordiske, asiatiske, greske og italienske restauranter er noe av det du kan finne i Playa del Inglés. Mange restauranter og barer ligger i sentrum eller på kjøpesentrene, eller langs den nordlige strandpromenaden.

Mat og drikke på Gran Canaria

De fleste restaurantene tilbyr ekte, kanarisk mat. Du finner som oftest mat fra både Kanariøyene og resten av Spania. Det kan f.eks. være dagens fisk som serveres enkelt med hvitløk, kokte poteter og grønnsaker. Mange tilbyr også tapas, som typisk ligger blant forrettene på menyen. Det er vanlig å bestille forrettene man vil ha, og dele rundt bordet. Både langs kysten og i innlandet er det vanlig med menyer på flere språk. Det er likevel ikke uvanlig at servitøren kun snakker spansk. Etter maten får du ofte et lite glass med en kanarisk spesialitet kalt Ron Miel (rom med honning), som pleier å være inkludert i prisen.

Eksempler på kanariske spesialiteter

Papas arrugadas – poteter kokt i saltet vann med skallet på. Saltet gjør at væsken dras ut av poteten, og gir potetene et rynkete og salt skall. Disse serveres ofte med Mojo Rojo.
Mojo Rojo – en saus med bl.a. paprika, chili og olje, servert til papas arrugadas.
Puchero – en mellomting mellom suppe og gryterett. Inneholder ofte safran, chorizo, kikerter og potet.
Mojo Verde – en saus med koriander, eddik og karve. Pleier å serveres med stekt fisk, men fungerer til ulik mat
....
Potaje de berros – en tykk suppe med blant annet brønnkarse, flesk, mais, poteter og karve.
Ensalada mixta – blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller det man har tilgjengelig. Dressing heller du på selv. Ofte er en ensalada mixta nok til lunsj dersom du spiser brød til.
Gofio – en form for maisgrøt som serveres stekt eller kokt som tilbehør, i stedet for poteter, ris eller pasta. Mange mener dette minner om polenta.

Blant andre spesialiteter er paella – den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt. Gazpacho er også en spansk spesialitet – en forfriskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og en skvett eddik. Den serveres kald, og som regel i sommermånedene. Veldig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Det som startet med en gratis skinkebit til drinken har nå utviklet seg til små matbiter av alle mulige slag. Spanjolene spiser som regel tapas som forrett, men man kan skape et helt måltid ut av mange små retter. Det finnes mengder av tapas å velge mellom, fra oliven og miniagurk til ulike former for marinert fisk og skalldyr. Vil du prøvesmake tapas er det lurt å bestille "un variado", der du får en større tallerken med ulike typer tapas.

Drikke

Vingårdene på Gran Canaria har eksistert nesten like lenge som det har vært spanjoler her, dvs. 500–600 år. Allerede på 1600-tallet begynte de å eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vinen ble ganske snart populær i store deler av Europa. I dag har øya to ulike opprinnelsesbetegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vinene kan være vanskelige å finne i butikker og på restauranter, men vingårdene ønsker besøkende velkommen for både prøvesmaking og kjøp. Dersom du ikke får tak i øyas egen vin, er det mange gode øvrige spanske varianter å velge mellom.

Cava

Spansk musserende vin heter cava. Vinen konkurrerer godt med den franske champagnen i både smak og kvalitet, men koster halvparten eller mindre. De mest kjente merkene er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Sangria er en populær drikk de fleste assosierer med Spania. Den er laget med vin (først og fremst rød), frukt og iblant litt brandy. Sangria serveres ofte i karaffel og er leskende og forfriskende samtidig som den ikke inneholder mye alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blant de mest kjente ølsortene på Kanariøyene. Tropical produseres på Gran Canaria, og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølsorter, som f.eks. Cristal, serveres nesten overalt. Du finner også Carlsberg, Tuborg og Heineken i mange barer og butikker.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er ofte veldig sterk, og om du ønsker noe som minner mer om norsk kaffe kan du be om en café melitta eller café filtro. En café solo er en liten kopp espresso og en café con leche er en kopp sterk kaffe med varm melk. Café con leche drikkes hovedsakelig til frokost.

Ron Miel

Ron Miel – en slag honningrom – er en typisk kanarisk drikk. Den serveres som regel etter maten, som en digestif.

Restauranter på Gran Canaria

Restaurantutvalget på Gran Canaria varierer veldig mellom sommer- og vintersesongen. Vinter er høysesong og da er utvalget aller størst. Enkelte restauranter stenger hele eller deler av sommeren.

Spanjolene selv går gjerne på restaurant og tar det ikke så høytidelig, men man forventes å være nogenlunde pent antrukket. Barn er velkomne stort sett overalt, og det er ikke uvanlig at barna får litt ekstra oppmerksomhet på restauranten i form av litt ekstra godteri.

Serviceavgift er noen ganger inkludert i regningen, andre ganger ikke. Legg på 10% i tips dersom du er fornøyd med servicen, da det er en viktig del av de ansattes inntekt. Når du har fått et bord er det ditt til du forlater restauranten – det er ikke tidsbegrenset. De spanske restaurantene holder som regel åpent for lunsj fra kl. 13.00 til kl. 16.00, og åpent for middag fra kl. 20.00.
Playa del Inglés har utvilsomt Gran Canarias beste uteliv med et stort utvalg musikkbarer, nattklubber, puber og diskotek. Mange av disse finner du ved byens kjøpesentre, der området rundt Kasbah står for det meste av utelivet. Playa del Inglés har et LGBT-område rundt kjøpesenteret Yumbo. I tillegg til det "vanlige" utelivet kan man oppleve show, dansebandmusikk og konserter. Iblant er det også skandinavisk underholdning.

Utelivet på Gran Canaria

Gran Canarias uteliv varierer mellom de ulike feriestedene. Blant de mer populære stedene er Kasbah i Playa del Inglés, kjøpesenteret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Her samler store deler av lokalbefolkningen seg, spesielt i helgene.
Shopping
Playa del Inglés har variert shopping, ofte til gunstige priser. Du finner butikker overalt i byen, men hovedsakelig i kjøpesentrene eller basarene. Her er det et godt utvalg elektronikk, sko og diverse klær og merkeklær. C.C. El Tablero og C.C. Bellavista er mer moderne og internasjonale kjøpesentre. Mange butikker stenger for siesta mellom kl. 13.00 og 16.30, men de store kjøpesentrene holder som regel åpent hele dagen.

Shopping utenfor Playa del Inglés

Mellom Playa del Inglés og flyplassen ligger shoppingsenteret CC Atlantico. Du kan enkelt komme deg hit med lokalbuss eller taxi. Dersom du ikke har noe imot en litt lengre tur, anbefales hovedstaden Las Palmas hvor du finner Las Arenas, øyas største kjøpesenter. Like ved Las Arenas ligger stranden Las Canteras med en strandpromenade og mange kafeer – perfekt for de i reisefølget som ikke er like shoppinginteresserte.

Markeder på Gran Canaria

På Gran Canaria holdes det nesten alltid et marked på flere av øyas feriesteder. Her selger de som regel frukt og grønnsaker og ulike former for håndverk. Det kan være morsomt å besøke et slikt marked i løpet av ferien, spesielt om det finnes et i nærområdet. Markedene stenger som regel i siestaen, så det anbefales å være tidlig ute.

Shopping på Gran Canaria

Prisnivået på Gran Canaria er generelt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med lav moms. Det kan lønne seg å ta en titt på sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det er rimelig å kjøpe smykker som krever flere arbeidstimer, da arbeidskraften er billigere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er betydelig billigere enn hjemme, og det samme gjelder kjente klokkemerker og penner.
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å finne på i Playa del Inglés dersom man vil ha litt avveksling fra strandlivet. Her kan du blant annet prøve deg på bowling, windsurfing, riding og tennis. I Maspalomas ligger det en 18-hulls golfbane.

Dykking og snorkling

Både erfarne og nybegynnere kan bli med på utflukter til havs hvor vi snorkler og dykker. Kontakt Ving for flere tips, eller for å bestille en utflukt. Utfluktene er familievennlige.

Dyphavsfiske

Dyphavsfiske er en aktivitet for alle som liker spenning og fiske. Her kan du velge om du vil fiske, eller kun nyte en dag på havet. Har du flaks får vi også øye på delfiner. Kontakt Ving for mer informasjon.

Multiacuatic

Opplev livet under vann om bord en katamaran med glassbunn. Turen går gjennom et beskyttet havområde, der du får sjansen til å se både hvaler og delfiner i sitt rette element. Dersom været tillater det, blir det satt av tid til en liten badepause. Om du ikke skulle få få øye på hvaler eller delfiner, spanderer Multiacuatic en ny tur. Kontakt Ving for bestilling eller mer informasjon.

Sykkelturer

Lei deg en sykkel eller bli med på en arrangert sykkelutflukt. Det finnes ulike turer basert på kondisjonsnivå. For et litt lettere alternativ kan du også leie en elsykkel og få litt hjelp opp de tyngste bakkene.

Oppdag Gran Canaria med leiebil

Leiebil er perfekt for deg som vil oppleve Gran Canaria på egen hånd. Da har du muligheten til å planlegge dagens aktiviteter slik du vil, i ditt eget tempo. Et stykke unna øyas feriesteder finner du små landsbyer, vakker natur og folketomme strender. Nedenfor kan du lese om flere forslag til steder du kan besøke når du reiser gjennom Gran Canarias fire klimasoner.

Gran Canaria med leiebil – mandeltrær, bading og fiske

Veien opp fra øyas sørkyst til den lille fjellbyen Fataga går gjennom et karrig og tørt landskap. Men når du kommer frem til Fatagadalen, som kalles "De tusen palmenes dal", tar det frodige landskapet over. Sett fra deg bilen og ta en spasertur rundt i byen med alle sine små frukthager. Fortsett så opp i fjellet mot Cruz de Tejeda. Før du kommer til Ayacata, tar du av ved skiltet mot Chira. Der kommer du til en sjø med oppsamlet regnvann som brukes for å vanne avlingene nede i dalen.... Her kan du fiske og nyte de frodige omgivelsene, før du kjører samme veien tilbake mot byen Ayacata, som har flere restauranter. Du er nå i mandeldistriktet, der trærne står i full blomst fra slutten av januar og i februar. Fortsett mot Cruz de Tejeda, som ligger på ca. 1500 meters høyde. Derfra kan du i klart vær se over til naboøya Tenerife og fjellet Teide. Det ligger et hotell i området for deg som velger å overnatte. Vil du heller kjøre videre, kan du velge å fortsette mot nord, vest eller øst.

Gran Canaria med leiebil – blomstrende alléer, vingårder og vulkankratre

Veien mot Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er uimotståelig vakker, spesielt i blomstringsperioden fra slutten av januar, da du kjører gjennom alléer med blomstrende mandeltrær. I San Mateo er det frukt- og grønnsaksmarked hver lørdag og søndag, der det selges typiske kanariske produkter. Øyas mest kjente vulkankrater, Caldera de Bandama, er lett å finne fra San Mateo. Kjør først mot Tafira og sving av mot Pico de Bandama. På veien opp mot krateret ligger Spanias eldste golfklubb, Bandama Golf. På toppen av krateret har du en fantastisk utsikt over omgivelsene og Las Palmas. Langt nede i krateret kan du se en fraflyttet gård med appelsin- og fikentrær. Omgivelsene rundt San Mateo, Santa Brigide og Tafira er kjent for vingårder og lokale, små bodegaer. De fleste vingårdene ligger i området rundt Monte Lentiscal, i nærheten av Santa Brigida.

Angry Birds Park

Like nedenfor kjøpesenteret i Puerto Rico ligger temaparken Angry Birds Park. Her er det mange morsomme aktiviteter for små og store barn.

Vinsmaking

De kanariske vinene holder god kvalitet, selv om de fortsatt er ganske ukjente utenfor øya. Enkelte vingårder tar imot besøkende og tilbyr vinsmaking, kjøp og informasjon.

Fotturer

Som litt avveksling fra strendene og byturene kan Gran Canaria også tilby mange fotturer. Totalt finnes det over 800 km med stier på øya, som du kan utforske enten i gruppe eller på egen hånd.

Karneval

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I karnevalsukene er det mye liv i gatene, spesielt rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Enkelte gater er avstengt i perioder, og det spilles musikk til sent på natten/tidlig morgen.
En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pride-festivalen. Det arrangeres også en Pride-festival om vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november. Forholdene er stort sett de samme som under karnevalet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et av Gran Canarias nye attraksjoner - et kjempeakvarium i verdensklasse! Kort sagt er dette en gedigen samling av spektakulære fiskearter og andre sjødyr i tillegg til et unikt utvalg av verdenshavenes flora og fauna.

Severdigheter i Teror

Byen Teror er mest kjent for det som skjedde her i 1481, da jomfru Maria åpenbarte seg i et pinjetre som sto ved siden av kirken. Det var starten på tilbedelsen av Nuestra señora del Pino, og i 1767 ble kirken vi ser i dag bygget. Selve madonnabildet fremstår som litt beskjedent i sin overdådige sølvramme, men det er bare en liten del av skattene som finnes. Et besøk i skattekammeret viser hvor mye rikdom som ble samlet til ære for øyas skytsengel....
Kirken er bare en av flere attraksjoner i Teror. Byen i seg selv sies å være en av Gran Canarias vakreste severdigheter med sin fine, gamle arkitektur. Dette er grunn nok i seg selv til å avlegge byen et besøk. Fra Playa del Inglés kjører du mot Fataga, nr. CG-60, og fortsetter via San Mateo til Teror. Kjøreturen går gjennom Fatagadalen, mellom Roque Nueblo og Pico des Nieves. Veien går gjennom pinjeskog, forbi palmelunder og over de solstekte fjellene som danner sydsiden av Gran Canarias fjellkjeder. Det tar ca. en og en halv time fra Playa del Inglés med bil. Veiene er fine, men er noe smale og svingete, og kan være litt anstrengende å kjøre. Det kan være enklere å kjøre motorveien via Las Palmas på tilbakeveien.

Ingenio

I Ingenio finner du øyas største sentrum for håndarbeid, Museo de Piedra. Her ivaretas øyas håndverkstradisjoner. For å komme deg til Ingenio fra sydkysten: dra først mot Las Palmas. Ta så av på GC-100 mot Agüimes og kjør videre mot Ingenio.

Opplev Las Palmas

Las Palmas er kjent som øyas kulturelle sentrum, samt det beste stedet for shopping. Her finner du diverse butikker og merkeklær, i tillegg til museer, arrangementer og mye mer. I februar holdes det karneval i Las Palmas, etterfulgt av operafestival i mai.

I tillegg til de store arrangementene er det også ulike typer mindre forestillinger. Blant annet holdes det klassiske konserter i Santo Domingokirken, internasjonale musikkfestivaler med ulike temaer og forestillinger i Catalinaparken
.... Du kan også besøke byteateret Perez Galdos for ulike konserter, teaterforestillinger og musikkarrangement, eller auditoriet Alfredo Kraus for opera og orkester. Las Palmas har et stort filharmonisk orkester som holder konserter i Alfredo Kraus, ofte på fredager.

Dersom du vil se mer av byen kan du bli med på en tur med en sightseeingbuss. Disse går daglig fra ulike holdeplasser i byen. Det er en fin mulighet til å besøke en annen bydel, eller Las Canteras-stranden som ligger ved byen. Billetter kan kjøpes på bussen eller hos Vings reiseledere.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Santa Ana-katedralen fra 1500-tallet. Her kan man studere skisser fra de ulike byggestadiene og beundre religiøse skulpturer. Man kan også gå inn og se seg rundt i den enorme katedralen. Går man opp i et av tårnene, får man en flott utsikt over torget og gamlebyen.

Casa Museo Colon
På 1400-tallet var Columbusmuseet guvernørens residens og tilholdsstedet til Columbus når han besøkte øya
....

Museo Canario
For deg som vil lære mer om øyas spennende urbefolkning. Her finnes bl.a. en stor samling kranier fra Cro-Magnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Her er skrivestuen til forfatteren Perez Galdos bevart for all fremtid.

Centro Atlantico de Arte Moderno
(CAAM) er et av byens store kunstsenter. Museet ligger i en vakker og godt bevart bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Et familievennlig, interaktivt museum for teknologi og vitenskap.

Pueblo Canario
Et friluftsmuseum bygget opp som en typisk kanarisk landsby, med kanarisk folkemusikk, dans og håndverksbutikker.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens konserthus og konferansesenter som også rommer forelesningssaler. En vakker modernistisk bygning som ligger i La Cicer, i enden av Las Canteras-stranden.

Teatro Perez Galdos
Et nyrenovert byteater med et variert program. Ligger i den gamle bydelen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.
Du kan reise til de fleste store feriestedene på øya med buss, taxi eller leiebil. Til naboøyene går det fly og båt. Kontakt oss for mer informasjon.

Minitog

I Playa del Inglés kjører det et minitog gjennom byen. Det kan være et godt alternativ for å komme seg raskere frem over kortere strekninger.

Slik kommer du deg rundt på Gran Canaria

Det finnes mange alternativer for å komme seg rundt på Gran Canaria. Det lokale bussnettet fungerer godt, og taxi er forholdsvis billig.

Taxi

Taxi er et godt og pålitelig transportmiddel på Gran Canaria, i hvert fall på kortere strekninger. Er man flere i reisefølget, kan det ende opp med å bli billigere enn å kjøre buss. Prisene er regulert og kontrollert, men for sikkerhets skyld skal det finnes en prisliste i taxien med cirkapriser for de vanligste strekningene. De fleste praier taxi på gaten, men akkurat som hjemme går det også an å ringe og bestille.

Moped

Du kan også leie moped på Gran Canaria. Sjekk at reiseforsikringen også inkluderer bruk av dette, hvis ikke bør du tegne en tilleggsforsikring. Husk hjelm!

Sykkel

Du kan leie sykkel på Gran Canaria, men bare de mest erfarne syklistene begir seg ut på sykkeltur innover øya. Terrenget er veldig kupert, og det er lett å slite ut bremsene når det går rett nedover. Det blir også veldig varmt når det nærmer seg lunsjtid.

Sykkel er likevel et godt fremgangsmiddel til de ulike strendene på sydsiden av Gran Canaria, der avstanden er litt for lang til å gå. Det finnes større og mindre firmaer som leier ut sykler. Hør med Vings reiseleder om mulighetene for å delta på arrangerte sykkelturer.

Buss

Gran Canaria har et velfungerende bussnett, og i høysesongen går lokalbusser i skytteltrafikk mellom de store turiststedene.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport. Du kan også treffe oss på vårt servicesenter i Playa del Inglés.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet må være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Spania. For mer informasjon ta kontakt med Spanias ambassade på tlf. 22 92 66 90.

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Spania.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det vanligvis av stabelen i februar/mars og i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

I 2021 er begge karnevalsfeiringene avlyst.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Byggearbeid pågår i enkelte deler av Playa del Inglés. Noen steder kan fremkommeligheten være begrenset. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Playa del Inglés er barnevennlig, men vi anbefaler å ta med en sammenleggbar sportsvogn til bussturer, ettersom de fleste bussene ikke har kapasitet for standard skandinaviske barnevogner. Stellebord er som regel ikke tilgjengelig, og amming gjøres privat og ikke på restaurant. Stranden i Playa del Inglés er relativt langgrunn med finkornet sand, og det er god plass for barn som vil løpe rundt. Er man lei av sol og bading, er det rikelig med tilgjengelige aktiviteter som passer for barn.

Restauranter

I den spanske kulturen er barna alltid med, noe som skaper en hyggelig stemning. De fleste restauranter serverer barnefavoritter som pommes frites, pizza, hamburgere og kylling. De kanariske barnas favoritter er panert kyllingfilet – pechuga empanada – og fiskekroketter – croquetas de pescado. De fleste restauranter har egne barnemenyer, og dersom de ikke har det, kan man velge en barneporsjon fra menyen til halv pris.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større matbutikker og velassorterte apotek. Sammenliknet med Norge er utvalget av barnemat mindre, og grøtpulver samt fruktpuréer inneholder ofte sukker. Enkelte større matbutikker har et mindre utvalg morsmelkerstatning. Du kan også bruke det lokale maismelet Gofio, og blande med melk eller vann til grøt.

Lekeplasser

I bydelen San Fernando, et steinkast fra Playa del Inglés, er det flere lekeplasser som ligner de vi har i Norge. Kjøpesenteret San Agustin har en lekeplass i tredje etasje, og Parque del Sur i Maspalomas har en fin og stor lekeplass for barn i ulike aldre. Det ligger også en lekeplass på den andre siden av gaten for Holiday World.

Bilseter for barn

De store og velkjente leiebilfirmaene leier som regel ut bilseter for barn. Bestill setet samtidig som du bestiller bilen.
Finn reise til Playa del Inglés
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.