Se hotell (10)

Reiser til San Agustín

I Vings San Agustin kan du velge mellom flere hotell med gangavstand til både strand og restauranter.

San Agustín er et velkjent, vennlig og velorganisert feriested som Ving har hatt reiser til siden 60-tallet. Det er fortsatt et av våre mest populære reisemål, der mange av våre gjester returnerer år etter år. En charterklassiker, med andre ord, og et reisemål som alltid får toppkarakter i våre kundeundersøkelser.

San Agustín kjennetegnes først og fremst av lave bygninger og en egen lavafarget sandstrand. Bor du på fjellsiden kan du ta deg ned til stranden via en gangbro eller en gangtunnel under den store veien. De siste par årene har det blitt lettere å ta en spasertur til Maspalomasstranden og Playa del Inglés' shopping og uteliv. Den nye, flotte strandpromenaden strekker seg både nordover og sørover, også til Playa del Inglés.

Spis godt i San Agustín

Restauranter er det mer enn nok av, og du finner alt fra paella og tapas til franske, italienske og amerikanske retter, ofte på de mindre restaurantene hvor man fort blir stamgjest. Fornøyelsene består av et kasino og noen få barer. Er du jakt etter litt mer fart og spenning er det bare å ta turen inn til Playa del Inglés med sine mange diskotek, barer, nattklubber og musikkshow.

Vings velkjente hotell

Reiser du med Ving kan du velge mellom en lang rekke klassiske hotell vi har samarbeidet med i mange år, som f.eks. Norcopia og San Agustín Beach Club, begge med gangavstand til sentrum og stranden. Du kan velge om du vil bo nede ved stranden eller oppe i høyden, i hotellrom eller leilighet, med eller uten All Inclusive … Kort sagt er det mye å velge mellom i San Agustín.

Reis til San Agustín slik du vil

Når du reiser med Ving til San Agustín kan du velge mellom komfortabel charter og reiser med rutefly og valgfri reiselengde. Om vinteren kan du bestille kortere reiser på fire eller fem dager, dersom du trenger et lite avbrekk i vintermørket. Uansett hvordan du velger å reise kan du velge mellom våre beste hotell, benytte deg av vår service og bli med på våre utflukter.

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Valgfri reiselengde
 • Velkjente hotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering San Agustín

Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
Strender
Playa de San Agustín er en 400 meter lang strand som er noe steinete. Stranden har et Blue Flag, hvilket er et kvalitetsstempel. Det betyr at den oppfyller kravene til vannkvalitet, rengjøring, service og tilrettelegging for bevegelseshemmede. Her er det utleie av solsenger og parasoller.

Playa de Las Burras

Playa de Las Burras er den første stranden du kommer til når du kommer gående langs standpromenaden fra Playa del Inglés. Bortsett fra en liten ministrand består stranden for det meste av småstein og er ikke veldig badevennlig. Litt lenger frem begynner den virkelige sandstranden. Langs strandpromenaden ligger det en og annen restaurant og du kan se sandskulptører som gjerne tar imot noen mynter fra forbipasserende. Sanden er finkornet og ganske mørk, og blir derfor veldig varm når solen er som sterkest. Det er utleie av solsenger og parasoller.

Maspalomasstranden og strandpromenaden

Fra strandpromenaden mellom Playa del Inglés og San Agustín kan du dra til Maspalomasstranden. Strandpromenaden mellom Playa del Inglés og San Agustín er også et populært sted å jogge, nettopp fordi store deler promenaden ligger i skygge fra nitiden om morgenen.

Sol og bad på Gran Canaria

Alle badestrendene i Spania er offentlige, så det er en enkel sak å finne sin egen favorittstrand. Det er mange strender å besøke i tillegg til de som ligger ved reisemålet ditt. På de fleste strender er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til San Agustin med Vings charterfly året rundt. Du kan også reise med rutefly hele året og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare.

Flyet lander på den internasjonale flyplassen utenfor Las Palmas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i San Agustín. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er mellom ca. 30 minutter og 1 time og 30 minutter (ca. 28 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
San Agustín har et godt utvalg restauranter, barer og puber. Her finner du alt fra paella og tapas til fransk, italiensk og amerikansk mat. Det ligger også flere restauranter og barer i San Agustíns kjøpesenter.

Mat og drikke på Gran Canaria

De fleste restaurantene tilbyr ekte, kanarisk mat. Du finner som oftest mat fra både Kanariøyene og resten av Spania. Det kan f.eks. være dagens fisk som serveres enkelt med hvitløk, kokte poteter og grønnsaker. Mange tilbyr også tapas, som typisk ligger blant forrettene på menyen. Det er vanlig å bestille forrettene man vil ha, og dele rundt bordet. Både langs kysten og i innlandet er det vanlig med menyer på flere språk. Det er likevel ikke uvanlig at servitøren kun snakker spansk. Etter maten får du ofte et lite glass med en kanarisk spesialitet kalt Ron Miel (rom med honning), som pleier å være inkludert i prisen.

Eksempler på kanariske spesialiteter

Papas arrugadas – poteter kokt i saltet vann med skallet på. Saltet gjør at væsken dras ut av poteten, og gir potetene et rynkete og salt skall. Disse serveres ofte med Mojo Rojo.
Mojo Rojo – en saus med bl.a. paprika, chili og olje, servert til papas arrugadas.
Puchero – en mellomting mellom suppe og gryterett. Inneholder ofte safran, chorizo, kikerter og potet.
Mojo Verde – en saus med koriander, eddik og karve. Pleier å serveres med stekt fisk, men fungerer til ulik mat
....
Potaje de berros – en tykk suppe med blant annet brønnkarse, flesk, mais, poteter og karve.
Ensalada mixta – blandet salat med tunfisk og egg. Øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avokado, gulrot, tomat, salat eller det man har tilgjengelig. Dressing heller du på selv. Ofte er en ensalada mixta nok til lunsj dersom du spiser brød til.
Gofio – en form for maisgrøt som serveres stekt eller kokt som tilbehør, i stedet for poteter, ris eller pasta. Mange mener dette minner om polenta.

Blant andre spesialiteter er paella – den berømte risretten med safran, skalldyr, grønnsaker og fisk eller kjøtt. Gazpacho er også en spansk spesialitet – en forfriskende suppe av tomater, grønnsaker, hvitløk og en skvett eddik. Den serveres kald, og som regel i sommermånedene. Veldig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spania hører sammen. Det som startet med en gratis skinkebit til drinken har nå utviklet seg til små matbiter av alle mulige slag. Spanjolene spiser som regel tapas som forrett, men man kan skape et helt måltid ut av mange små retter. Det finnes mengder av tapas å velge mellom, fra oliven og miniagurk til ulike former for marinert fisk og skalldyr. Vil du prøvesmake tapas er det lurt å bestille "un variado", der du får en større tallerken med ulike typer tapas.

Drikke

Vingårdene på Gran Canaria har eksistert nesten like lenge som det har vært spanjoler her, dvs. 500–600 år. Allerede på 1600-tallet begynte de å eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vinen ble ganske snart populær i store deler av Europa. I dag har øya to ulike opprinnelsesbetegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vinene kan være vanskelige å finne i butikker og på restauranter, men vingårdene ønsker besøkende velkommen for både prøvesmaking og kjøp. Dersom du ikke får tak i øyas egen vin, er det mange gode øvrige spanske varianter å velge mellom.

Cava

Spansk musserende vin heter cava. Vinen konkurrerer godt med den franske champagnen i både smak og kvalitet, men koster halvparten eller mindre. De mest kjente merkene er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Sangria er en populær drikk de fleste assosierer med Spania. Den er laget med vin (først og fremst rød), frukt og iblant litt brandy. Sangria serveres ofte i karaffel og er leskende og forfriskende samtidig som den ikke inneholder mye alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blant de mest kjente ølsortene på Kanariøyene. Tropical produseres på Gran Canaria, og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølsorter, som f.eks. Cristal, serveres nesten overalt. Du finner også Carlsberg, Tuborg og Heineken i mange barer og butikker.

Spansk kaffe

Kaffe er veldig populært i Spania. Den spanske kaffen er ofte veldig sterk, og om du ønsker noe som minner mer om norsk kaffe kan du be om en café melitta eller café filtro. En café solo er en liten kopp espresso og en café con leche er en kopp sterk kaffe med varm melk. Café con leche drikkes hovedsakelig til frokost.

Ron Miel

Ron Miel – en slag honningrom – er en typisk kanarisk drikk. Den serveres som regel etter maten, som en digestif.

Restauranter på Gran Canaria

Restaurantutvalget på Gran Canaria varierer veldig mellom sommer- og vintersesongen. Vinter er høysesong og da er utvalget aller størst. Enkelte restauranter stenger hele eller deler av sommeren.

Spanjolene selv går gjerne på restaurant og tar det ikke så høytidelig, men man forventes å være nogenlunde pent antrukket. Barn er velkomne stort sett overalt, og det er ikke uvanlig at barna får litt ekstra oppmerksomhet på restauranten i form av litt ekstra godteri.

Serviceavgift er noen ganger inkludert i regningen, andre ganger ikke. Legg på 10% i tips dersom du er fornøyd med servicen, da det er en viktig del av de ansattes inntekt. Når du har fått et bord er det ditt til du forlater restauranten – det er ikke tidsbegrenset. De spanske restaurantene holder som regel åpent for lunsj fra kl. 13.00 til kl. 16.00, og åpent for middag fra kl. 20.00.
Utelivet i San Agustín består hovedsakelig av noen enkelte barer og puber, der de fleste ligger i San Agustíns kjøpesenter. Du finner et større utvalg i Playa del Inglés ikke langt unna, der det er mer enn nok av diskotek, barer, nattklubber og musikkshow.

Utelivet på Gran Canaria

Gran Canarias uteliv varierer mellom de ulike feriestedene. Blant de mer populære stedene er Kasbah i Playa del Inglés, kjøpesenteret i Puerto Rico, samt Las Palmas. Her samler store deler av lokalbefolkningen seg, spesielt i helgene.
Shopping
I San Agustín kan du alltid få tak i det du trenger ved å svinge innom kjøpesenteret. Dersom du vil ha et større vareutvalg anbefaler vi en tur til Playa del Inglés eller Las Palmas. Utenfor Maspalomas ligger kjøpesenteret C.C. El Tablero med flere butikker, supermarkeder og kjente kleskjeder.

Aqualand

Aqualand er den største badelandet på Gran Canaria. Her er det rikelig med vannsklier og bassenger. Badelandet passer for alle aldre, både voksne og barn. Her er det også minigolf, restauranter og solsenger. Aqualand ligger i Maspalomasdalen, og du kan kjøpe billetter gjennom en av Vings reiseledere.

Multiacuatic

Opplev livet under vann fra en katamaran med glassbunn! Vi kjører gjennom et beskyttet område, og har du flaks får du se både hvaler og delfiner. Dersom været tillater det, settes det av tid til en badepause. Skulle du likevel ikke få øye på hvaler eller delfiner, spandererMultiacuatic en ny tur. Du kan bestille plass på turen gjennom en av Vings reiseledere.

Dyphavsfiske

Dyphavsfiske er en aktivitet man ikke støter på så ofte hjemme. Du kan selv velge om du vil fiske, eller bare nyte en dag på havet. Av og til dukker delfiner opp underveis. Kontakt en av Vings reiseledere for mer informasjon.

Dykking og snorkling

Det er utflukter med snorkling og dykking for både nybegynnere og sertifiserte dykkere. Kontakt en av Vings reiseledere for mer informasjon.

Oppdag Gran Canaria med leiebil

Leiebil er perfekt for deg som vil utforske Gran Canaria på egenhånd. Det gir deg muligheten til å planlegge dagens aktiviteter slik du ønsker, i ditt eget tempo. Et lite stykke utenfor øyas turiststeder finner du små landsbyer, vakker natur og folketomme strender. Nedenfor kan du lese våre forslag til steder du kan besøke når du reiser gjennom Gran Canarias fire klimasoner.

Gran Canaria med leiebil – mandeltrær, bading og fiske

Veien opp fra øyas sydside til den lille fjellbyen Fataga går gjennom et karrig og tørt landskap. Men når du kommer frem til Fatagadalen, som kalles "Du tusen palmers dal", tar den frodige naturen over. Parker bilen og ta en spasertur rundt i landsbyen med alle de små frukthagene. Fortsett deretter videre oppover i fjellene mot Cruz de Tejeda. Før du kommer til Ayacata tar du av ved skiltet mot Chira. Du kommer til en oppdemmet sjø med regnvann som bøndene vanner avlingene sine med.... Ved sjøen kan du fiske og nyte de frodige omgivelsene.
Du drar deretter samme veien tilbake, mot landsbyen Ayacata, der du finner noen hus og restauranter. Du er nå i mandeldistriktet, som slår ut i full blomst i slutten av januar og i februar. Fortsatt mot sentrum av øya til Cruz de Tejeda som ligger på ca. 1500 meters høyde. Dersom været tillater det, kan du se helt over til naboøya Tenerife og fjellet Teide. Du kan overnatte på et hotell i området om du ønsker. Vil du heller kjøre videre, kan du velge å kjøre nordover, vestover eller østover.

Gran Canaria med leiebil – blomstrende alléer, vingårder og vulkankratre

Veien mot Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er slående vakker. Den er på sitt aller flotteste i blomstringsperioden fra slutten av januar, da du kan kjøre gjennom alléer med blomstrende mandeltrær. I landsbyen San Mateo holdes det et stort frukt- og grønnsaksmarked hver lørdag og søndag. Der selges det typiske kanariske produkter.
Øyas mest kjente vulkankrater, Caldera de Bandama, er lett å finne fra San Mateo. Kjør først mot Tafira og sving av mot Pico de Bandama
.... På veien opp mot krateret ligger Spanias eldste golfklubb, Bandama Golf. På toppen av krateret har du en fantastisk utsikt over omgivelsene og Las Palmas. Lengst nede i krateret kan du se en fraflyttet gård med appelsin- og fikentrær. Omgivelsene rundt San Mateo, Santa Brigida og Tafira er kjent for sine vingårder og lokale små bodegaer. De fleste vingårdene ligger i området rundt Monte Lentiscal i nærheten av Santa Brigida.

Shopping på Gran Canaria

Prisnivået på Gran Canaria er generelt lavere enn i Norge, da det er et frihandelsområde med lav moms. Det kan lønne seg å ta en titt på sko, vesker, parfyme, kosmetikk, elektronikk, tobakk, alkohol og merkevarer. Gull og sølv er ikke spesielt billig, men det er rimelig å kjøpe smykker som krever flere arbeidstimer, da arbeidskraften er billigere her. Perlekjeder og smykker av kjente designere er betydelig billigere enn hjemme, og det samme gjelder kjente klokkemerker og penner.
Aktiviteter og severdigheter

Vinsmaking

De kanariske vinene holder god kvalitet, selv om de fortsatt er ganske ukjente utenfor øya. Enkelte vingårder tar imot besøkende og tilbyr vinsmaking, kjøp og informasjon.

Fotturer

Som litt avveksling fra strendene og byturene kan Gran Canaria også tilby mange fotturer. Totalt finnes det over 800 km med stier på øya, som du kan utforske enten i gruppe eller på egen hånd.

Karneval

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I karnevalsukene er det mye liv i gatene, spesielt rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Enkelte gater er avstengt i perioder, og det spilles musikk til sent på natten/tidlig morgen.
En annen årlig folkefest i Maspalomas/Playa del Inglés er Pride-festivalen. Det arrangeres også en Pride-festival om vinteren, Maspalomas Winter Pride, vanligvis i november. Forholdene er stort sett de samme som under karnevalet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et av Gran Canarias nye attraksjoner - et kjempeakvarium i verdensklasse! Kort sagt er dette en gedigen samling av spektakulære fiskearter og andre sjødyr i tillegg til et unikt utvalg av verdenshavenes flora og fauna.

Ingenio

I Ingenio finner du øyas største sentrum for håndarbeid, Museo de Piedra. Her ivaretas øyas håndverkstradisjoner. For å komme deg til Ingenio fra sydkysten: dra først mot Las Palmas. Ta så av på GC-100 mot Agüimes og kjør videre mot Ingenio.

Opplev Las Palmas

Las Palmas er kjent som øyas kulturelle sentrum, samt det beste stedet for shopping. Her finner du diverse butikker og merkeklær, i tillegg til museer, arrangementer og mye mer. I februar holdes det karneval i Las Palmas, etterfulgt av operafestival i mai.

I tillegg til de store arrangementene er det også ulike typer mindre forestillinger. Blant annet holdes det klassiske konserter i Santo Domingokirken, internasjonale musikkfestivaler med ulike temaer og forestillinger i Catalinaparken
.... Du kan også besøke byteateret Perez Galdos for ulike konserter, teaterforestillinger og musikkarrangement, eller auditoriet Alfredo Kraus for opera og orkester. Las Palmas har et stort filharmonisk orkester som holder konserter i Alfredo Kraus, ofte på fredager.

Dersom du vil se mer av byen kan du bli med på en tur med en sightseeingbuss. Disse går daglig fra ulike holdeplasser i byen. Det er en fin mulighet til å besøke en annen bydel, eller Las Canteras-stranden som ligger ved byen. Billetter kan kjøpes på bussen eller hos Vings reiseledere.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Santa Ana-katedralen fra 1500-tallet. Her kan man studere skisser fra de ulike byggestadiene og beundre religiøse skulpturer. Man kan også gå inn og se seg rundt i den enorme katedralen. Går man opp i et av tårnene, får man en flott utsikt over torget og gamlebyen.

Casa Museo Colon
På 1400-tallet var Columbusmuseet guvernørens residens og tilholdsstedet til Columbus når han besøkte øya
....

Museo Canario
For deg som vil lære mer om øyas spennende urbefolkning. Her finnes bl.a. en stor samling kranier fra Cro-Magnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Her er skrivestuen til forfatteren Perez Galdos bevart for all fremtid.

Centro Atlantico de Arte Moderno
(CAAM) er et av byens store kunstsenter. Museet ligger i en vakker og godt bevart bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Et familievennlig, interaktivt museum for teknologi og vitenskap.

Pueblo Canario
Et friluftsmuseum bygget opp som en typisk kanarisk landsby, med kanarisk folkemusikk, dans og håndverksbutikker.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens konserthus og konferansesenter som også rommer forelesningssaler. En vakker modernistisk bygning som ligger i La Cicer, i enden av Las Canteras-stranden.

Teatro Perez Galdos
Et nyrenovert byteater med et variert program. Ligger i den gamle bydelen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.
Du kan reise til de fleste store turiststedene på øya med buss, taxi eller leiebil. Til naboøyene går det fly og båt. Kontakt oss for mer informasjon.

Slik kommer du deg rundt på Gran Canaria

Det finnes mange alternativer for å komme seg rundt på Gran Canaria. Det lokale bussnettet fungerer godt, og taxi er forholdsvis billig.

Taxi

Taxi er et godt og pålitelig transportmiddel på Gran Canaria, i hvert fall på kortere strekninger. Er man flere i reisefølget, kan det ende opp med å bli billigere enn å kjøre buss. Prisene er regulert og kontrollert, men for sikkerhets skyld skal det finnes en prisliste i taxien med cirkapriser for de vanligste strekningene. De fleste praier taxi på gaten, men akkurat som hjemme går det også an å ringe og bestille.

Moped

Du kan også leie moped på Gran Canaria. Sjekk at reiseforsikringen også inkluderer bruk av dette, hvis ikke bør du tegne en tilleggsforsikring. Husk hjelm!

Sykkel

Du kan leie sykkel på Gran Canaria, men bare de mest erfarne syklistene begir seg ut på sykkeltur innover øya. Terrenget er veldig kupert, og det er lett å slite ut bremsene når det går rett nedover. Det blir også veldig varmt når det nærmer seg lunsjtid.

Sykkel er likevel et godt fremgangsmiddel til de ulike strendene på sydsiden av Gran Canaria, der avstanden er litt for lang til å gå. Det finnes større og mindre firmaer som leier ut sykler. Hør med Vings reiseleder om mulighetene for å delta på arrangerte sykkelturer.

Buss

Gran Canaria har et velfungerende bussnett, og i høysesongen går lokalbusser i skytteltrafikk mellom de store turiststedene.
Fakta

Vår service

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det vanligvis av stabelen i februar/mars og i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

I 2021 er begge karnevalsfeiringene avlyst.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Trapper og store nivåforskjeller. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
San Agustín er kanskje ikke det ideelle reisemålet dersom du reiser med barn, men stranden er flott og passe langgrunn. I selve San Agustín er det begrenset med aktiviteter for yngre barn. Sjekk om hotellet har barnebasseng før du bestiller, da de fleste hotell i San Agustín ikke har det. Barn er alltid velkomne på restauranter. Spansk tapas (småretter) pleier å falle de fleste barn i smak. Omelett, sandwich, kylling, kjøttboller, ris, pølse, fritert fisk og pommes frites er typisk spansk husmannskost. I turistområdene finner du også internasjonale restauranter der du kan finne pizza, spagetti og hamburgere på menyen. De fleste restauranter i turistområdene pleier å ha barnemenyer. Barnestoler er ingen selvfølgelighet, men kan oppdrives. Amming av barn gjøres diskret.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større matbutikker, samt velassorterte apotek. De billigste bleiene er lokalt produsert, men det finnes også internasjonale merker. Sammenliknet med Norge er utvalget mindre, og grøtpulver og fruktpuréer inneholder ofte sukker. I enkelte større matbutikker selger de et mindre utvalg morsmelkerstatning. Du kan også bruke det lokale maismelet Gofio og blande det med melk eller vann til grøt.

Aktiviteter

Aqualand er bare en av attraksjonene i dalen nord for Maspalomas. Les mer under avsnittet Aktiviteter. I Playa del Inglés er det større og mindre spillehaller med ulike TV-spill.

Bilseter til barn

De store og velkjente leiebilfirmaene leier ofte ut bilseter til barn. Bestill setet samtidig som du bestiller bilen. Husk å få alle forsikringer inkludert i totalprisen.
Finn reise til San Agustín
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.