Se hotell (4)

Reiser til Puerto de Mogán

Er du jakt etter en rolig og solsikker ferie i vakre omgivelser? Da bør du reise til Puerto de Mogán – en idyll på Gran Canarias sydvestkyst.

Puerto de Mogán er en sjarmerende liten by på Gran Canarias sydkyst, langt fra den fartsfylte hverdagen som kjennetegner feriestedene lenger øst. Ny og moderne bebyggelse harmonerer omtenksomt med den opprinnelige arkitekturen, og byen domineres av koselige, små og bilfrie smug med hvitkalkede hus som er dekket av bougainvillea og andre vakre blomster. Puerto de Mogáns naturlige sentrum er havnen, der de fargerike fiskerbåtene ligger side om side med seilbåter fra hele verden. I området rundt havnen kan du spasere i de bilfrie smugene med de karakteristiske hvite husene. Stedets små kanaler har gitt byen kallenavnet "Lille Venezia". Utelivet i Puerto de Mogán er ganske rolig, og kveldene tilbringes på en lokal restaurant sammen med andre turister og lokalbefolkningen.

Nær stranden

Midt i Puerto de Mogán ligger det en fin og innbydende sandstrand. Stranden er beskyttet av en molo, og sjøen er derfor ganske rolig. Den langgrunne bunnen gjør den også ideell for de små. Langs strandpromenaden ligger det en rekke restauranter og barer, så det er aldri langt fra solsengen til nærmeste restaurant når det nærmer seg lunsjtid.
Er du interessert i en strand med litt mer liv, er det kun noen få minutter å kjøre fra Puerto de Mogán til Tauritostranden, der du blant annet kan prøve deg på jetski, dykking og kitesurfing. Det er heller ikke langt til de populære strendene i Amadores og Puerto Rico.

Fornøyde gjester i Puerto de Mogán

Når du reiser med Ving til Puerto de Mogán kan du bo på det moderne og velrenommerte hotellet Cordial Mogan Playa, med flere basseng og restauranter, spa, og en vakker, frodig hage. Herfra tar det kun et par minutter å gå ned til stranden, havnen og kveldslivet rundet marinaen. Akkurat som våre andre hotell i Puerto de Mogán scorer hotellet veldig høyt hos våre gjester.

Komfortabel charter og valgfri reiselengde

Til Puerto de Mogán kan du reise året rundt, og du velger den reisen som passer deg best: komfortabel charter for en uke eller to, eller med valgfri reiselengde der du selv bestemmer når og hvor lenge. Uansett hva som passer deg kan du velge blant våre beste hotell, benytte deg av vår reiselederservice og bli med på våre utflukter.

Nyttige tips
 • Fine sandstrender
 • Solsikkert
 • Helårsreisemål
 • Veldig fornøyde gjester
 • Lokale restauranter
 • Hotell med spa
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Puerto de Mogán

Strender
Midt i Puerto de Mogán ligger det en innbydende og fin, liten sandstrand. Stranden er ca. 250 meter lang, relativt langgrunn og barnevennlig. Den lille badeviken er beskyttet av en molo, og det leies ut solsenger og parasoller her. Langs strandpromenaden ligger det en rekke restauranter og barer. På stranden i Puerto de Mogán er det soling og badeliv som gjelder.

Tauritostranden

Dersom du liker vannsport går det regelmessig busser og båter til de større strendene på øya. Kun noen minutter fra Puerto de Mogán ligger f.eks. Tauritostranden. Her kan du prøve jetski, dykking eller kitesurfing. Det er også enkelt å reise til de populære strendene i Amadores og Puerto Rico.
Mat, drikke og uteliv
I Puerto de Mogán finnes et stort utvalg restauranter og kafeer, og mange av disse ligger langs strandpromenade. Puerto de Mogán er en fiskerlandsby, så du vil finne fersk fisk på de fleste menyene. De fleste restaurantene har dessuten koselige uteserveringer.
Utelivet i Puerto de Mogán er ganske rolig. Kveldsunderholdningen består først og fremst av lange og gode middager på en uterestaurant. Du kan også tilbringe kvelden på en hyggelig kafe eller bar. For et større utvalg er Puerto Rico det nærmeste alternativet, ca. 10 km unna.
Shopping
I Puerto de Mogán kan du handle både på kjøpesenter og i andre butikker. På kjøpesenteret selger de blant annet sko, klær, vesker, parfyme og elektronikk. Disse varene er som regel billige sammenliknet med Norge. De fleste butikker ligger i sentrum, men det er også flere strandbutikker. Gå heller ikke glipp av det store markedet som holdes nede i havnen hver fredag.

Shopping utenfor Puerto de Mogán

Du finner større og bedre shoppingmuligheter i hovedstaden Las Palmas, som har store handlegater og kjente butikker. Et annet alternativ er Atlantico, et handlesentrum i Vecindario, halvveis til flyplassen.

Marked

På fredager er det marked i Puerto de Mogán, og da fylles gatene av folk fra hele Gran Canaria. Området med salgsboder strekker seg gjennom hele byen, og du kan få kjøpt alle slags varer. Det lønner seg å komme så tidlig som mulig, før det blir for varmt og de beste varene er tatt.
Sport og trening
Puerto de Mogán passer for deg som liker å dykke. Hvis du drar til en av de større strendene i nærheten, tilbys det også flere vannsportaktiviteter. I omgivelsene kan du sykle og spille golf. Det finnes også et firma som arrangerer stavgang, buggy-safari og hiking i fjellene.

Blue Explorers

Bli med ned på dypet og oppdag en helt ny verden. På dykkesenteret Blue Explorers kan du utforske Gran Canarias undervannsverden. Dette er en aktivitet som passer for hele familien – dere kan snorkle, dykke eller bare oppleve vakre Puerto de Mogán.

Anfi Tauro Golf

På Anfi Tauro Golf, ca. 10 km fra Puerto de Mogán, kan du spille golf på en unik mesterskapsbane samt en 9-hullssløyfe. Anlegget ligger i vakre omgivelser med palmer og storslagne vulkanske klipper. Golfbanen. Golfbanan, som er bygget i Arizona-stil, er designet av de kjente, amerikanske arkitektene von Hagge, Smelek og Baril. En morsom golfopplevelse som passer for både gjennomsnittsgolfere og singelspillere.

Les mer her for informasjon og bestilling av tider på enkelte baner.
Aktiviteter og severdigheter
Puerto de Mogán er først og fremst en fiskerlandsby, så det kommer neppe som en overraskelse at de fleste aktiviteter i byen har noe med vann å gjøre. Du kan for eksempel bli med på fisketurer der du selv drar opp storfangsten, utflukter for å se på delfiner, eller sightseeingturer der du kan se øya fra havet og oppleve livet under vann.

Båter med glassbunn

I Puerto de Mogán arrangeres det turer med båt med glassbunn, der du kan se livet under overflaten. Båtene har avreise fra havnen flere ganger daglig.

Fiske og sportsfiske

Bli med på en dagstur med sportsfiske i Puerto de Mogán. I noen perioder er det bunnfiske som gjelder, andre ganger kaster du ut snøret for å dra opp større fisk. Det går også turer for å se etter delfiner, besøke grotter og snorkle.

Ubåt

Å gå om bord i en ordentlig ubåt er en spennende opplevelse. Fra brygga i Puerto de Mogán går det ubåt flere ganger om dagen, der du kan utforske havet i en dybde på 20–25 meter.
Puerto de Mogán er en vakker, liten ferieby som er en severdighet i seg selv. Vil du se mer av Gran Canaria kan du delta på en spennende utflukt.

Cañada de los Gatos

Det arkeologiske området i Cañada de los Gatos består av ruiner fra en forhistorisk, spansk kystby. Her kan man se rester etter bl.a. graver og grotter.

Vindmøllene i Molino de Viento

Omlag syv kilometer fra Puerto de Mogán ligger den gamle, historiske vindmøllen som i dag er et museum.
Utflukter
Katamaranen Afrikat 69
Katamaranen Afrikat 69
En deilig dag på havet med katamaranen Afrikat 69. All drikke samt en lett lunsjbuffé er inkludert.
Les mer om utflukten
Angry Birds Activity Park
Angry Birds Activity Park
Midt i Puerto Rico ligger den populære Angry Birds-parken, en lekepark for barn i alle aldre. De selger heldagsbilletter, som innebærer at du kan gå ut og inn flere ganger i løpet av en dag.
Les mer om utflukten
Fottur Camino de la Plata
Fottur Camino de la Plata
En følelse av frihet og en mulighet til å se en annen og litt mer ukjent side av Gran Canaria. Bli med på fottur langs Camino de la Plata – "Sølvveien" – en gammel rute fra urbefolkningen guanchenes tid. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Et kontinent i miniatyr
Et kontinent i miniatyr
En populær heldagsutflukt gjennom Gran Canarias vakre landskap. En dag full av naturopplevelser! Lunsj med drikke til er inkludert.
Les mer om utflukten
Shopping & sightseeing i Las Palmas
Shopping & sightseeing i Las Palmas
Bli med på en heldagsutflukt til provinshovedstaden Las Palmas, spekket med kultur, historiske severdigheter, rimelig shopping og uterestauranter med hyggelig stemning.
Les mer om utflukten
Multiacuatics
Multiacuatics
Å få se delfiner og hvaler i sitt rette element er en unik opplevelse, og om bord på katamaranbåten Multiacuatics får vi denne helt spesielle muligheten. En drikke inngår.
Les mer om utflukten
Fottur Santa Lucia
Fottur Santa Lucia
En følelse av frihet og en mulighet til å se en annen og mer ukjent side av Gran Canaria. Bli med på en fottur til landsbyen Santa Lucia. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Rocky Adventure – fottur til Teror
Rocky Adventure – fottur til Teror
Bli med Rocky Adventure på en organisert fottur i vakre omgivelser i de karakteristiske fjell og daler på Gran Canaria. Følg i urbefolkningens fotspor og gå de samme stiene som de benyttet for 2500 år siden. Gå gjennom historiske landsbyer, frodige daler og dramatisk vulkanlandskap. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Fra Puerto de Mogán kan du reise til de fleste store turiststedene på øya med buss, taxi eller leiebil.

Buss

I Puerto de Mogán ligger bussholdeplassen sentralt på gaten som heter Ctra. Vieja.

Ferge

Det går ferge fra Puerto de Mogán til Arguineguín og Puerto Rico.
Reise med barn
Puerto de Mogán er en barnevennlig og gjestfri liten by, selv om det ikke alltid er lett å ta seg rundt med barnevogn. På bussen er en sportsvogn å anbefale, ettersom bussene ikke alltid er tilpasset skandinaviske barnevogner. Det er vanskelig å finne stellebord på offentlige toaletter, og amming gjøres privat og ikke på restauranter.

Lekeplasser

I Puerto de Mogán ligger det et par lekeplasser, den ene i nærheten av stranden. Fastboende barn, foreldre og besteforeldre samles som regel i på torget i byen, der det ofte oppstår spontan lek. Noen kvelder vises det også film på torget – et herlig ferieminne for barna.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Vaksinering

Ingen vaksinasjoner behøves, men Ving kan anbefale å ta Twinrix før du reiser. Det gir mangeårig beskyttelse mot hepatitt A og B.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det vanligvis av stabelen i februar/mars og i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

I 2021 er begge karnevalsfeiringene avlyst.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under øvrig Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Puerto de Mogán året rundt.

Du kan dessuten reise med Ving til Puerto de Mogán hele året med rutefly.

Flyet lander på flyplassen Gando utenfor Las Palmas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Puerto de Mogán. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er ca. 1 time og 15 minutter til 2 timer og 30 minutter (ca. 55 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Puerto de Mogán
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.