Se hotell (17)
Las Palmas er en perfekt kombinasjon av by- og strandliv, og særlig når du bor på et hotell i nærheten av Las Canteras-stranden. Da har du kort vei til både underholdning og shopping!
En reise til Las Palmas byr på en herlig blanding av storby, sjarmerende småby og badeby. Selv om turistene er mange blir de aldri flere enn kanarierne selv. I Catalinaparken falbyr gateselgerne varene sine, de fastboende diskutere politikk og turistene nyter en kaffe med en konjakk til. Det dufter fra bakeriet, slamrer fra søppelbilene, frisøren åpner for dagen, butikken på hjørnet legger ut dagens aviser og folk handler inn brød, skinke, ost og frukt. Dersom du vil sole deg og bade, er det rikelig med plass på den kilometerlange Las Canteras-stranden. Blir du sulten eller tørst står hele byens utvalg til din disposisjon, til langt bedre priser enn på mange andre reisemål.

Bo nær stranden

Fra mange av Vings hotell går du rett ut på strandpromenaden og den varme sanden, og tar en dukkert i havet. Stranden er beskyttet mot bølger takket være vulkanrevene lenger ut.
Ving har et bredt utvalg av hotell og leiligheter for en ferie i Las Palmas. Nesten alle ligger nær både bykjernen og den lange Las Canteras-stranden. Aller finest bor du på Bull Hotel Reina Isabel & Spa. De populære Colon Playa og Brisamar Canteras blir også raskt fylt opp.

Shopping i Las Palmas

Shoppingmulighetene er veldig gode i Las Palmas, og ikke bare fordi prisene er de laveste på Kanariøyene. Her finner du det klassiske El Corte Inglés, med blant annet en velassortert vinkjeller. I tillegg ligger shoppingsenteret El Muelle nedenfor Catalinaparken, med mange populære og trendy butikker, som skapt for hyggelig ettermiddagsshopping.

Las Palmas uteliv

Utelivet har alltid vært utmerket i Las Palmas, med mengder av tapasbarer, restauranter og danseklubber med levende musikk. Et godt utgangspunkt for kvelden er Catalinaparken som ligger ved havnen, bare en kort spasertur fra stranden. Her er det et godt utvalg av restauranter, barer og kafeer rett ved strandpromenaden. På kveldstid trekker både lokalbefolkningen og turister ned til torget, og er du heldig er det kanskje gratis underholdning på den store scenen.

Komfortabel charter og valgfri reiselengde

Ving tilbyr både komfortable charterturer og reiser med valgfri reiselengde til Las Palmas. Du kan derfor velge å ta en enkel charteruke, en langhelg, weekendtur eller bare reise på akkurat de datoene som passer deg best. Uavhengig av hvordan du reiser, kan du velge blant flere av våre beste hotell, delta på våre utflukter og ha tilgang til vår service. Kort sagt kan du skreddersy din egen reise, for tre dager eller mer.
Nyttige tips
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Hotell på strandpromenaden
 • Kilometerlange sandstrender
 • By og strand
 • Valgfri reiselengde
 • Rimelig mat og drikke
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Las Palmas

Strender
Las Palmas er en av verdens beste badebyer. På den berømte, flere kilometer lange og velstelte stranden Las Canteras er det høysesong så å si hele året. Las Canteras anses av mange for å være den fineste stranden i hele Spania, og den lokale målsetningen er at den skal bli Europas beste. Stranden består av fin sand og har øyas klareste vann. Et stykke ut i vannet ligger det et rev som fungerer som en effektiv bølgebryter ved lavvann. Dykkere kan svømme ut til revet og se etter murener og blekksprut. Langs stranden og strandpromenaden er det et stort utvalg restauranter og barer. På stranden finnes det også omkledningsrom, dusjer, toaletter og en lekeplass for barna.
Mat, drikke og uteliv
Las Palmas har et stort restauranttilbud, med mat fra alle verdenshjørner. Vi anbefaler å prøve lokal, kanarisk mat under oppholdet. Las Palmas er kjent for fantastisk tapas, gode sauser, fersk fisk og kjøttretter. Langs Las Canteras-stranden ligger det flere gode lunsjrestauranter. I paradegaten Calle Mayor de Triana ligger det mange restauranter, kafeer og hurtigmatkjeder. Vegueta er Las Palmas gamle bydel, og her finner du koselige, lokale restauranter innimellom middelalderhus og -kirker.

matvandring i Las Palmas

Cachirulos, sancocho, ropa vieja, papas arugadas, majorero: etter et matvandring i Las Palmas har du lært deg mange nye ord og uttrykk som du kan bruke neste gang du skal ut og spise.
Utelivet i Las Palmas begynner sent og slutter ikke før ut på morgenkvisten. Kanarierne er livsnytere, og det er et utrolig utvalg av klubber, puber, dansesteder og enkle tapasbarer. De siste årene har det dukket opp et populært alternativ til de tradisjonelle klubbene, såkalte "terrazas". De ligger alltid utendørs, noe som er veldig behagelige i sommerhalvåret. Et godt utgangspunkt for kvelden er Catalinaparken, ved havnen i Las Palmas. Her ligger det mange barer og kafeer. Hver kveld er torget fullt av både fastboende og turister, og iblant er det gratis underholdning på den store scenen. Området rundt Plaza de España er også et populært område for uteliv i Las Palmas.
Shopping
Las Palmas tilbyr et godt utvalg av internasjonale merkeklær, smykkebutikker og mye mer. Las Palmas er et frihandelsområde, og prisnivået er derfor ganske lavt. Mye av shoppingen kan du gjøre i området rundt avenyene Triana og Mesa Y Lopez, der blant annet varehuset El Corte Inglés ligger. For mer komprimert og tidsbesparende shopping anbefales et av kjøpesentrene. Butikkene stenger som regel i siestaen, kl. 13.00–17.00, mens varehus og shoppingsentre holder åpent hele dagen.

Marked i Las Palmas

Hver søndag er det marked i Parque Blanco overfor Catalinaparken. Her selges det skjorter, bager, sko og mye mer. Det er vanlig å prute på markeder.

Kjøpesenter

Las Arenas
Ligger i Las Palmas ved den sydlige delen av Las Canteras-stranden. Her finner du et av de største utvalgene når det kommer till shopping på Gran Canaria. De har åpent mandag til lørdag kl. 10.00–22.00 og søndag kl. 10.00–21.00. Restaurantene har åpent til kl. 01.00.

Los Alisios
Ligger i utkanten av Las Palmas, i området Tamaraceite, ikke langt fra stadioen til fotballaget UD Las Palmas. Los Alisios er et av de nyeste kjøpesentrene på øya og her finner du et bredt utvalg av butikker og restauranter, i tillegg til kino. Åpningstiden er mandag til lørdag kl. 10.00–22.00 samt noen få søndager i løpet av året. Restaurantene og kinoen har åpent hver dag frem til midnatt.

Las Terrazas
Ligger vis-à-vis kjøpesenteret El Mirador, på den andre siden av motorveien. Sammenlignet med de andre kjøpesentrene på øya, er dette mer et "outlet". Her er det mulig å gjøre noen skikkelige handlekupp. De har både butikker og restauranter.
Sport og trening
Las Palmas egner seg godt for deg som vil ha en aktiv ferie. Her har du muligheter for både fotturer, sykling, tennis, golf og ulike sportsaktiviteter på Las Canterasstranden.

Golf på Gran Canaria

Las Palmeras Golf er den første bybanen på Kanariøyene. Banen ble tegnet i 2006, av Stirling & Martín, golfbanearkitekter fra det berømte Global Golf Company. Banen har 18 hull, med tre i par og lengden mellom hullene er mellom 50 og 110 meter.
Aktiviteter og severdigheter
Las Palmas har et bredt aktivitetstilbud for hele familien. Her kan du blant annet besøke populære Poema del Mar Aquarium, se en fotballkamp på Anexo Estadio De Gran Canaria eller prøve ulike strandaktiviteter på Las Canterasstranden.

Karneval i Las Palmas

En stor folkefest med karnevalopptog, dans og musikk. Dato for karnevalet varierer fra år til år, men det arrangeres vanligvis i mars eller april.

Spanias største botaniske hage

Jardin Botanico Viera & Clavijo er Spanias største og en av de beste botaniske hagene i verden. Her finnes spennende, eksotiske vekster med over 500 lokale planter. Noen er unike, andre er utryddingstruede. hagen ligger ca. 11 kilometer fra Las Palmas sentrum.

Auditorium Alfredo Kraus

Vakker arena for ulike konserter og arrangementer.
Las Palmas er øyas kultursentrum. I bydelen Vegueta finner du flere spennende museer, fotoutstillinger og interessante, historiske plasser.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i Santa Ana-katedralen fra 1500-tallet. Her kan du studere skisser fra de forskjellige stadiene under byggingen og beundre religiøse skulpturer. Du kan også gå inn og se deg omkring i den storslagne katedralen. Hvis du går opp i et av tårnene, vil du få en flott utsikt over torget og gamlebyen.

Casa Museo Colón
Columbusmuseet var på 1400-tallet guvernørens residens og tilholdsstedet til Columbus når han besøkte øya. Casa de Colón er en av de vakreste bygningene i Las Palmas.

Museo Canario
For deg som vil vite litt mer om øyas urbefolkning. Her finnes det også en stor samling kranier fra Cromagnon-tiden.

Casa Museo de Pérez Galdos
Her har man bevart forfatteren Perez Galdos sin skrivestue.

Centro Atlantico de Arte Moderno
Et av byens store kunstsenter. Ligger i en vakker og godt vedlikeholdt 1800-tallsbygning.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Et familievennlig, interaktivt museum for teknikk og vitenskap.

Pueblo Canario
Et lokalhistorisk museum som er bygget opp som en typisk kanarisk landsby, med kanarisk folkemusikk, dans og håndverk.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens konserthus som også inneholder forelesningssaler. En vakker, modernistisk bygning som ligger i La Cicer, i enden av Las Canteras.

Teatro Perez Galdos
Et nyrenovert byteater i den gamle bydelen – byr på et variert program.

Santa Ana-katedralen

Santa Ana-katedralen, eller Las Palmas katedral, er Kanariøyenes første kirke fra 1500-tallet. En vakker katedral med to tårn, som ligger på Plaza de Santa Ana (Santa Ana-torget)

Castillo de La Luz

Festningen Castillo de la Luz (Lysets borg) er en interessant severdighet. Den ble bygget i 1494 og var en viktig forsvarsfestning frem til 1800-tallet.

Catalinaparken og bydelen Santa Catalin

Catalinaparken er en torglignende park med palmer og blomster. Her kan du rusle rundt og beundre den vakre arkitekturen i Santa Catalin.
Utflukter
Fjelltur med Rocky Adventure
Fjelltur med Rocky Adventure
Turen gir en følelse av frihet og er perfekt for den turglade! Bli med på en herlig fottur i den spektakulære naturen Gran Canaria har å by på. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten arrangeres i sommerhalvåret.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Gran Canaria på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Las Palmas er Gran Canarias største transportknutepunkt. I tillegg til buss og taxi innen byen og utenfor, går det fly og ferger fra las Palmas til naboøyene.

Buss

Det er mange busslinjer som går til busstasjonen Estación de Guaguas San Telmo i sentrum av Las Palmas. Herfra kan du reise videre med bybussene i Las Palmas. Bybussene er gule og dekker store deler av byen med hyppige avganger på de fleste rutene.

Ferge

Det er de to store aktørene, Naviera Armas og Fred Olsen, som betjener de fleste fergerutene mellom Las Palmas og naboøyene, bl.a. La Gomera, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife og La Palma.
Fakta

Vår service på reisemålet

Reisen til Las Palmas er på egen hånd. Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karnevalet er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas går det vanligvis av stabelen i februar/mars og i Maspalomas/Playa del Inglés i mars. I karnevalsukene er det livlig i gatene med musikk til sen natt/tidlig morgen, og enkelte gater stenges i perioder. Ekstra livlig er det rundt hotellene langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes. Bankkort aksepteres i stor utstrekning.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid –1 time

Elektrisitet

220 V. Europeisk standard. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

I Spania snakker befolkningen først og fremst spansk, men også katalansk og mallorkansk i enkelte områder. I turistområdene snakker de fleste som jobber i servicenæringen også engelsk.

Øvrig

Smale fortau og mange trapper. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Turistkontor finner du i kiosklignende bygninger, blant annet på Las Canteras (på høyde med hotell Melia), i Catalina- og San Telmoparken, på Mesa y Lopez og utenfor Monopol i Vequeta. Åpent kl. 10.00–19.30 mandag–lørdag.
Fly og transport

Flytid

Ca. 5 timer og 15 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Las Palmas i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Las Palmas hele året med rutefly.

Flyet lander på flyplassen Gando utenfor Las Palmas.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Las Palmas. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen Gando rett utenfor Las Palmas til hotellet ditt er mellom ca. 25 minutter og 1 time og 25 minutter (26 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Transporten foregår med minibuss. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
21°16°
5
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • februar
21°16°
6
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mars
22°16°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
22°17°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • mai
23°18°
9
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juni
24°19°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
25°21°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
26°22°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
26°22°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
26°21°
6
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
24°18°
5
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • desember
22°17°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager

Finn reise til Las Palmas
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.