Las Canteras på Las Palmas
Ekspertenes tips

Las Palmas – mye av det meste

Nå for tiden er Las PalmasGran Canaria en fantastisk og trendy by med fine severdigheter, shoppingmuligheter og et utvalg av utmerkede restauranter. Byen har også et stort kulturtilbud og fantastiske karnevaler.

Tekst & foto: Marika Winter
Publiseret: 24/4 2023

Mine beste tips til Las Palmas

Det er vanskelig å velge en favoritt blant alle tingene man kan gjøre i Las Palmas, men jeg har i alle fall to tips i Las Palmas som jeg mener man ikke bør gå glipp av.

  1. Delta på et lokalt sportsarrangement. Uansett hvilken sport det er, pleier stemningen å være høy, akkurat som underholdningsnivået.
  2. Alfredo Kraus Auditorium er Kanariøyenes kongresspalass, og her finnes det flere fantastiske saler hvor du kan oppleve fantastiske konserter.

Et annet tips er å ta en kombinasjonsreise, der du kan tilbringe en uke på den sørlige delen av øya og en uke i Las Palmas.

Las Canteras

Det kanskje aller beste med Las Palmas er den fantastiske sandstranden Las Canteras, der prisene er overkommelige og Ving har flere fine hoteller med gode beliggenheter.

Las Canteras er rangert som en av Europas beste bystrender og til og med en av de beste i verden. En 3 km lang, bred og gylden sandstrand midt i Las Palmas som alltid er godt vedlikeholdt. Stranden er delvis beskyttet av et naturlig rev og derfor veldig barnevennlig.

Tidlig om morgenen kommer fiskerne tilbake til stranden med båtene sine, og da kommer også de første joggerne og svømmerne til syne. Langs hele stranden spiller unge og gamle fotball eller volleyball, fiskere og eldre kanariske kvinner diskuterer aktuelle temaer, og den hyggelige strandpromenaden koker over av liv. Her er også en perlerad av restauranter hvor du kan nyte frokost, lunsj eller middag med en fantastisk utsikt over havet. Noen ganger blir det så trangt at du må vente en stund på tur, men det er absolutt verdt det.

Las Canteras-stranden.

Deilige Las Canteras stranden

Den livlige stranden Las Canteras

Las Palmas-stranden Las Canteras koker av liv.

Vakker utsikt over Las Canteras.

En strand med utsikt.

Opplev live-sport

Las Palmas er perfekt for deg som liker å surfe, svømme, sykle eller løpe. Las Palmas er også en by for sportsentusiaster. Det er mange sportsarrangementer å nyte, for eksempel høykvalitets fotball og basketball. Billetter kan enkelt skaffes online eller direkte på arenaen. Prisene er overkommelige og alle arenaer er lett tilgjengelige med lokalbuss eller taxi. Å ta en taxi i Las Palmas koster rundt 1 euro / km.

Shopping

Det er mange fine shoppingmuligheter i Las Palmas. I enden av Las Canteras-stranden ligger det store kjøpesenteret Las Arenas, med for eksempel en billig Primark-butikk. Et annet stort kjøpesenter er Muelle, som ligger nær havnen. Selvfølgelig finnes det også en stor El Corte Ingles i Las Palmas, der du kan finne nesten alt du trenger under samme tak. Triana gågate i Las Palmas "gamleby" har herlige butikker og ca. 10 km utenfor Las Palmas ligger Las Terrazas, et kjøpesenter med kun outlet-butikker.

I Las Palmas finnes det mye vakker arkitektur.

Nyt vakker arkitektur langs gatene i Las Palmas.

Nyt vakre bygninger i Las Palmas.

Las Palmas - en fryd for alle sanser.

Restauranter i Las Palmas

Nær Las Canteras-stranden finner du et utvalg av utmerkede restauranter. Det er nesten ingen "inntrengere" som prøver å overtale deg til å spise på sin restaurant, så du kan velge den som passer deg best i ro og fred. Men det kan være ganske fullt, spesielt under lunsj-rushen og i solfylt vær, så du kan måtte vente litt på din tur.

Selvfølgelig finnes det mange lokale og spanske restauranter hvor du kan spise tapas og andre typiske kanariske retter som papas arrugadas (rynkepoteter) og conejo salmorejo (kaninkjøtt marinert i en tomat- eller paprikabasert saus).

Min favorittrestaurant på stranden er italienske Al Maccaroni Ristorante Pizzería. Det er også mange glutenfrie alternativer. På Ristorante Al Maccaroni får du fantastisk italiensk mat og ... ja, listen kan gjøres så lang at det kanskje er bra med en ekstra uke ferie! I Gamlebyen er min favoritt El Santo Restaurante. El Santo er en flott restaurant med moderne spanske og middelhavsretter. Innredningen og servicen er fantastisk, men du må sørge for å bestille bord på forhånd.

Du bør ikke gå glipp av å dra til Vegueta-delen av byen på torsdager, når det arrangeres Vegueta-tapas. Fra kl. 20-23 tilbyr Vegueta-restaurantene tapas og drinker til en samlet pris på ca. 3,5 euro. Sentrum for arrangementet er gaten Calle Mendizabal, men mange barer på nærliggende gater som Calle Pelota deltar også. Søk etter arrangementet Thursday Tapas Night på Google Maps, eller det spanske navnet Ruta del Pincho.

Restauranten Maccaroni tilbyr god mat og en fantastisk utsikt.

På Maccaroni konkurrerer maten og utsikten om å gi mest nytelse.

Restauranten El Santo.

Stilig og velsmakende på restauranten El Santo.

Gamlebyen i Las Palmas

Gamlebyen er en del av bydelen Vegueta som er fylt med attraksjoner. Den ligger ved gågaten Triana på den andre siden av veien GC-5. Byen Las Palmas ble grunnlagt i 1478 og mange av de første husene som ble bygget av spanjolene står fortsatt. Her finner du også den vakre katedralen Santa Ana og Casa Colon-museet som forteller alt om Christopher Columbus' reiser. I gamlebyen finner du også flere restauranter, barer og kafeer, samt herlige butikker perfekte for den shoppingglade besøkende i Las Palmas.

Las Palmas gamle byen

Gamlebyen

Gamlebyen i Las Palmas.

Las Palmas gamlebyen

Kultur

Hvis du leter etter ting å gjøre, er Las Palmas en perfekt by å besøke, da den ofte er vert for fantastiske konserter og ballettoppsetninger. Det er en god idé å sjekke på forhånd hvilke show som er aktuelle under ferien din. Du kan kjøpe billetter til konsertsalen Aldredo Kraus i enden av Las Canteras-stranden på Inverxial.

Byen har også tre teatre med høykvalitets teater- og musikkforestillinger: Teatro Pérez Galdós, Teatro Cuyás og Teatro Guiniguada.

Hvis du reiser til Las Palmas i februar-mars, kan du beundre karnevalenes prakt! Jeg har vært på karnevalet tidligere og skal dit igjen i slutten av februar neste år. Under karnevalet fylles gatene av fargerike drakter og karnevalsprogrammet er velfylt.

En klassisk paella.

Ikke forlat Las Palmas uten å ha spist minst en paella!

En tallerken med rykende ferske gambas (reker)

Gambas - en av de deilige spanske spesialitetene.

solnedgang Las Canteras.

Hvis du liker magiske solnedganger, er Las Canteras et strålende valg.

Hotell i Las Palmas

Min absolutte favoritthotell er Bull Reina Isabel, som har den beste beliggenheten på strandpromenaden. På hotellet finner du også et fint innendørsbasseng hvis solen skulle utebli. Servicen er enestående, og hotellet har en flott restaurant med en fantastisk utsikt over havet.

Hotellet Reina Isabel.

Artikkelens forfatter sitt favoritthotell er Hotel Reina Isabel.

Marika Winter

Marikas reiser er preget av aktiviteter mer enn late dager på stranden, selv om det også forekommer. Hun besøker gjerne storbyer i Europa hvor hun ser fotball, går på museer og nyter god mat og drikke sammen med mannen sin.