Vinter på Gran Canaria?

Stemingsrapport fra Gran Canaria

Har du lyst til å reise til Gran Canaria, men er litt usikker? Vi har spurt destinasjonssjefen vår Jesper om hvordan det er på den populære ferieøya.

Sist oppdatert: 28. september 2021

Jesper Helt (29) fra København er destinasjonssjef på Gran Canaria.

Jesper forteller at livet stort sett går sin vante gang på Gran Canaria.

– Vi må selvfølgelig forholde oss til restriksjonene som myndighetene har innført. Det gjør at alle kan føle seg trygge.

Det er ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge du kan holde tilstrekkelig avstand. Det er enkelt å holde avstand til andre, uansett om du spiser ute eller tar en spasertur i solen.

Jesper har jobbet flere sesonger som på Gran Canaria og kjenner øya godt.

– Noe av det jeg liker godt her er kafemiljøet. Det er mye rimeliger å gå ut og ta en god kaffe om morgenen enn hjemme i Skandinavia, og det gjør det enkelt og spennende å teste alle de lokale stedene. Jeg anbefaler å reise rundt på oppdagelsesferd. Alt fra å nyte en middag av dagens fangst i solnedgang i Puerto de las Nieves til kjøretur i fjellene på vestsiden.

Hvordan er det på strendene?

– Både på strendene og ved bassengene er det romslig og god plass.

Stranden i Amadores

Sunprime Atlantic View i Playa del Inglés.

En av våra gästers favoriter: stranden i Puerto Rico.

Stranden i Puerto Rico er en favoritt blant mange.

God plass på stranden

Det er god plass på stranden.

Solnedgang i Arguineguin. Ser du Teide på Tenerife i bakgrunnen?

På hotellene

– På hotellene våre jobber vi hele tiden for å sikre at besøket ditt er så trygt som mulig. Du kommer til å merke forskjell sammenlignet med tidligere, men de aller fleste setter pris på endringene.

Nå er det for eksempel sånn at bare én i reisefølget tar seg av innsjekkingen. Hotellene har skjerpet kravene til renholds- og desinfiseringsrutinger, og håndsprit er tilgjengelig mange steder.

Det er også minst halvannen meter mellom solsengene. Du og de du reiser med kan selvfølgelig ha dem ved siden av hverandre.

Treningsrom og -saler er åpne og det arrangeres gruppetimer. Innendørs må du bruke munnbind når du trener, men det er ikke nødvendig utendørs så lenge det er mulig å holde to meters avstand til hverandre.

Det er mer plass mellom bordene på uteserveringen på Sunprime Atlantic View enn før.

Det er mer plass mellom bordene på Sunprime Atlantic View enn før.

Solsengene er plassert med god avstand mellom hverandre.

Solsengene er plassert med god avstand mellom hverandre.

HVA MED SHOPPINGEN?

– Kjøpesentrene er åpne som vanlig, men du må benytte deg av håndsprit ved inngangen og være forberedt på at det er restriksjoner på hvor mange personer som kan være i butikken samtidig.

På nye Mogan Mall i Puerto Rico er det mange butikker, restauranter og kafeer.

På nye Mogan Mall i Puerto Rico er det mange butikker, restauranter og kafeer.

Matbutikkene har fortsatt et stort utvalg og fersk frukt og grønnsaker.

Matbutikkene har fortsatt et stort utvalg og fersk frukt og grønnsaker.

RESTAURANTENE

– Mange restauranter er åpne, men de har varierende åpningstider og begrensninger på hvor mange gjester de kan ha i lokalet samtidig. Det lønner seg å bestille bord på forhånd.

Populære Capaco i San Fernando i Playa del Inglés er åpen og byr på deilig tapas.

Puerto de Mogán

Taste Mesón i Arguineguin

Hvordan er livet i Las Palmas?

– Las Palmas er fortsatt perfekt for deg som vil kombinere strand og storby. Det er enkelt å ta en dagstur fra feriestedene på sørsiden av øya. Siden det ofte er litt flere mennesker her bør du være forberedt på at det kan være vanskelig å holde avstand og at du kanskje må ha på deg munnbind.

I markedshallene Mercado de Vegueta og Mercado de Puerto kan du handle lokale produkter og kikke på livet som går sin gang.

I markedshallene Mercado de Vegueta og Mercado de Puerto kan du handle lokale produkter og kikke på livet som går sin gang.

Las Palmas har fortsatt mange hyggelige kafeer og restauranter.

Las Palmas har fortsatt mange hyggelige kafeer og restauranter.

Att promenera längs med Las Canteras stranden hör även till favoriterna bland de lokala

Aktiviteter og utflukter

– Gran Canaria byr fortsatt på et stort utvalg opplevelser og severdigheter. De bølgende sanddynene i Maspalomas og øyas vakre natur er like fascinerende som før. Å leie en bil er den perfekte måten å se øya på – på egen hånd og i eget tempo.

Utflukt til sanddynene i Maspalomas.

Utflukt til sanddynene i Maspalomas.

Puerto Mogan – en idyll på Gran Canarias sydvestkyst.

Los Azulejos de Veneguera, også kalt “Regnbuefjellene”

Barranco de las Vacas rett utenfor Vecindario

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.