Se hotell (7)

Reiser til Thira

Thira er Santorinis hovedstad, og det er hit du skal reise for å oppleve øyas mest travle folkeliv, de fleste butikkene og de beste restaurantene.

Thira, også kalt Fira, er Santorinis største by og et populært utfluktsmål for alle feriegjestene på øya. Hit reiser man for å shoppe, se på folkelivet og kanskje besøke noen av byens museer for å lære mer om øyas historie.

Thira til fots

Thira er Santorinis største by, men den er ikke større enn at du kan gå fra den ene enden til den andre på en halvtime. Følg gjerne gangveien som går langs kraterkanten, der du hele tiden har utsikt over vulkankrateret langt der nede. Du kan også rusle gjennom byen langs noen av de små brosteinsgatene som binder byen sammen, og kanskje titte innom noen av de mange butikkene som selger smykker, klær, kunst og håndverk. Etterhvert kommer du til Plateia Theotokopoulou, Thiras store torg, og der er det hyggelig å sette seg på en kafe for å hvile bena og studere folkelivet. Utover kvelden øker tempoet i gatene når nattklubbene åpner dørene. Ofte stenger de ikke før solen har stått opp igjen.

Vings Thira

Bestiller du en reise med Ving til Thira velger du selv hvor lenge du vil være borte og hvilken dag du ønsker å reise. Ving har hotell i forskjellige prisklasser og noe for enhver smak. De fleste hotellene har veldig sentral beliggenhet.

Utforsk omgivelsene

En oppdagelsesferd på Santorini er alltid en spennende opplevelse. Nærmest ligger Ormos, Thiras lille havn som du kan komme til via en taubane, eller ved å gå 600 trappetrinn ned. Du kan også følge den smale veien som slynger seg ned fra kraterkanten. Vel nede kan du ta båt til andre deler av øya, eller ganske enkelt nøye deg med en lunsj på en av tavernaene før du drar opp til Thira igjen. Det er også enkelt å komme seg til andre severdigheter på Santorini, som for eksempel strendene ved Perissa eller Kamari, vingårdene eller kanskje spise lunsj på en av de kjente fisketavernaene i Monolithos, tvers over øya fra Thira.

Nyttige tips
 • Hotell med basseng
 • Kort avstand fra flyplassen
 • Godt utvalg av butikker, restauranter og uteliv
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Thira

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°10°
4
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
15°10°
5
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
16°11°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°13°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°16°
10
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
26°20°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
27°22°
12
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
28°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
26°20°
10
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°18°
7
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
20°15°
6
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
17°12°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
I likhet med de fleste andre stedene på Santorinis østside har Thira ingen egentlig strand, siden klippene går rett ned i havet her. Det ligger derimot flere fine strender andre steder på øya; Perissa, Kamari og Monolithos på østkysten, og Red Beach ikke langt fra de arkeologiske utgravningene ved Akrotiri. Sanden er hovedsakelig svart lavasand som kan bli veldig varm i solen.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Thira reiser du med rutefly i sommersesongen (mai-oktober).
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.

Reisetiden fra Santorinis flyplass til Thira er ca. 15 minutter (ca. 5 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Mat, drikke og natteliv
Thira har mange kafeer, tavernaer og restauranter i alle prisklasser som serverer noe for enhver smak. Mye av maten som serveres er laget av lokalproduserte varer og er verdt å smake på.
Det er et livlig uteliv i Thira med mange barer og klubber.
Shopping
Thira har øyas beste butikkutvalg, med gullsmeder, lærvarer, kunst, håndverk, klær, antikviteter og mye annet.
Aktiviteter og severdigheter
I Thira kan du prøve deg på aktiviteter som fotturer, vinsmaking og vannsport.
Hvordan du tar deg rundt
Fra Thira kan du reise til andre deler av øya med buss eller taxi.
Fakta

Vår service

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
Informasjon om pass og visum
Dette bør du vite når du skal til Hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro. Minibank.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Thira