Se hotell (7)

Reiser til Thassos by

Thassos by er det perfekte utgangspunktet for din ferie på øya Thassos. Bo godt, spis godt og opplev øyas natur og strender.

Thassos by har en livlig havn, og du kan ta fergen over til fastlandet hvis du har lyst til å shoppe eller oppleve noe annet. Thassos by, eller Limenas som den også kalles, er hyggelig og ganske rolig, med en avslappet og lokal atmosfære.
Byen har lenge vært en favoritt blant grekerne selv, noe som både har bidratt til å holde prisene nede og bevart følelsen av det genuine Hellas. Langs den vakre lille havnen og havnepromenaden i Thassos by er det derfor et godt utvalg av restauranter hvor du kan spise ordentlig god mat – fersk fisk, skalldyr og greske spesialiteter til rimelige priser. Her bor du virkelig midt i det greske hverdagslivet, og det er gangavstand til to fine strender. Med sykkel er du der på noen minutter. Selv inne i byen er det en strand til ettermiddagsbadet, med flere koselige strandbarer langs strandkanten.

Bo nær stranden og byen

Når du reiser til Thassos by med Ving kan du velge å bo i rom eller leilighet, med eller uten basseng, sentralt eller i utkanten av byen. Uansett hvor du velger å bo er det aldri langt til strand, shopping, restauranter og uteliv inne i sentrum, noen som gjør at Ving får veldig gode tilbakemeldinger på hotellene her.

Lei bil med Ving

Du vet vel at du kan bestille en leiebil samtidig som du bestiller reisen hos Ving? Med leiebil er det enkelt å komme seg rundt på øya og finne egne små strender og følge veier som snor seg rundt fjellene og gjennom de små landsbyene. Avstandene er korte, kystveien rundt øya er bare 10 mil – som skapt for egne utflukter. Det er mange greske turister her fra blant annet Thessaloniki og Kavala, derfor virker Thassos betydelig mer genuin enn mange andre øyer.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Thassos by

Strender
4,0
Attraksjoner
2,0
Shopping
2,0
Vær
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
I Thassos by består strendene av grov sand og grus. På østkysten ligger strender som Makryammos og Golden Beach, som er fine, barnevennlige strender som er lette å nå med taxibåt eller buss fra Thassos havn. På reisemålene Potos og Limenaria på sørsiden av Thassos ligger de beste og mest populære strendene på øya. Her er strendene barnevennlige og består av både sand og stein/grus. For å finne veien til de forskjellige strendene anbefaler vi leiebil eller lokalbuss.

Makryammos

Ca. tre kilometer fra Thassos by ligger Makryammos, som er den fineste og mest velstelte stranden i nærheten av byen. Her er det restaurant, bar, parasoller, solsenger, tennisbane, basseng og vannsportsaktiviteter. Stranden er privat, og i høysesongen koster det av og til penger å komme inn for badegjester som ikke bor på hotellet. I tillegg til inngangspengene må man betale for leie av solsenger og parasoller.

Nisteri

En sandstrand i gangavstand fra Thassos by. Her er det dusj og utleie av solsenger og parasoller. Det er en taverna og en strandbar på hotellet.

Glifonieri

En liten sandstrand i en bukt med klipper på begge sider. Her er det solsenger og en taverna.

Pachys

En relativt lang sandstrand med solsenger, to tavernaer og barer. Hit kommer du lettest med bil eller buss.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Thassos med Vings charterfly i sommersesongen (mai-september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Thassos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen til hotellet tar ca. 5-20 minutter (ca. 500 m–2 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bytte til minibuss eller taxi i Thassos by forekommer. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er et godt utvalg av tavernaer, restauranter og barer i Thassos by.
Nattelivet i Thassos by er ganske rolig, men det er selvsagt barer her og et par diskotek.
Shopping
Det beste stedet å handle er i hovedgaten i Thassos by. Gaten går fra den gamle havnen ut mot stranden, og her kan du kjøpe det meste, selv om de fleste butikkene hovedsakelig selger turistvarer. Det er mange lokalproduserte varer som lær, gull- og sølvsmykker og øyas egen produksjon av olivenolje og honning. Hver mandag formiddag er det et stort marked i byen Prinos på vestkysten hvor du kan kjøpe frukt og grønnsaker, sko, vesker og mye, mye mer.
Aktiviteter og severdigheter
Om du har lyst til å gjøre noe mer enn bare å ligge på stranden er det mye annet å finne på. I nærheten av Thassos by er det flere fine turstier. Om du liker å utforske omgivelsene på to hjul kan du leie sykkel eller terrengsykkel. I Makryammos, ca. tre kilometer fra Thassos by, er er tilbud om mange sportsaktiviteter. Vannsport som windsurfing og vannski finner du i Pefkari, mellom Limenaria og Potos, og ved Golden Beach.

Fotturer

I området rundt Thassos by er det fine turområder. Bak amfiteatret finner du en merket turløype som går gjennom et landskap med et rikt planteliv. Om du ikke orker å gå så langt anbefaler vi en spasertur opp til amfiteatret. Nyt den vakre utsikten og få med deg den vakre solnedgangen over Thassos by.

Skala Potamia

Den lille byen Skala Potamia ligger i skyggen av øyas høye fjellkjede Ipsarion. Her ligger Vagis-museet, som inneholder statuer av den kjente skulptøren Polygnotos Vagis. Stedets lille havn ble anlagt av munkene ved klosteret Prodromos. Det grønne landskapet her strekker seg helt ned til det krystallklare vannet og den nesten uendelige Chrissi Akti-stranden. Området er vakkert, og når natten faller på er stemningen nesten litt trolsk.

Teologos

Denne lille byen oppe i fjellene var tidligere øyas hovedstad. Arkitekturen minner om bysantinsk byggeskikk med hus bygd av stein. Her kan man besøke den hvitkalkede St. Dimitris-kirken. Om kirken er stengt kan man låne nøkkelen av presten, som vanligvis er å finne på kafeen. Dette stedet er vel verdt et besøk.

Panagia

Panagia har også vært hovedstad. Navnet stammer fra stedets kirke, som feirer sin høytid 15. august. Denne dagen tilbereder kvinnene i byen "kourbani", kokt kjøtt, utenfor kirken og serverer det til kirkegjengerne etter gudstjenesten. På den "rene mandagen" holdes det et karneval med et stort opptog i byens gater og festligheter hele natten.
Byens arkitektur med de karakteristiske trebalkongene er fra den tyrkiske perioden. Her kan man gå rundt i butikkene, spasere i de smale gatene og oppleve den trivelige stemningen, og spise på en av de mange tavernaene.
Hvordan du tar deg rundt
Lokalbussene på øya har begrenset trafikk, avhengig av sesong. Rutetidene er tilpasset fergenes ankomst til Thassos by. Vi anbefaler leiebil om du vil reise rundt. Det er hyppige fergeforbindelser Thassos–Keramoti, Thassos–Kavala og på østkysten fra Skala Prinos–Kavala.
Fakta

Vår service

Fra mai til september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Finn reisen din til Thassos by