Se hotell (9)

Reiser til Thassos by

En reise til Thassos by er det perfekte utgangspunktet for ferien din på øya Thassos. Bo godt, spis godt og opplev øyas natur og strender.
Thassos by har en hyggelig havn, og du kan ta fergen over til fastlandet hvis du har lyst til å shoppe eller oppleve noe annet. Thassos by, eller Limenas som den også kalles, er en hyggelig og ganske rolig by, med en avslappet og lokal atmosfære. Byen har et amfiteater med utsikt mot havet og Ancient Agora, som er en av de viktigste arkeologiske og historiske stedene på øya.
Byen har lenge vært en favoritt blant grekerne selv, noe som både har bidratt til å holde prisene nede og bevart følelsen av det genuine Hellas. Langs den vakre lille havnen og havnepromenaden i Thassos by er det derfor et godt utvalg av restauranter hvor du kan spise ordentlig god mat – fisk, skalldyr og greske spesialiteter til rimelige priser. I Thassos by bor du virkelig midt i det greske hverdagslivet, og det er gangavstand til to fine strender. Med sykkel er du der på noen minutter. Selv inne i byen er det en strand til ettermiddagsbadet, med flere koselige strandbarer langs stranden.

Bo nær stranden og byen

Når du reiser til Thassos by med Ving kan du velge å bo i rom eller leilighet, med eller uten basseng, sentralt eller i utkanten av byen. Uansett hvor du velger å bo er det aldri langt til strand, shopping, restauranter og uteliv inne i sentrum, noen som gjør at Ving får veldig gode tilbakemeldinger på hotellene her.

Lei bil med Ving

Du vet vel at du kan bestille en leiebil samtidig som du bestiller reisen hos Ving? Med leiebil er det enkelt å komme seg rundt på øya og finne egne små strender og følge veier som snor seg rundt fjellene og gjennom de små landsbyene. Avstandene er korte, kystveien rundt øya er bare 10 mil – som skapt for egne utflukter. Det er mange greske turister her fra blant annet Thessaloniki og Kavala, derfor virker Thassos betydelig mer genuin enn mange andre øyer.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Thassos by

Strender
I Thassos by består strendene av grov sand og grus. På østkysten ligger strender som Makryammos og Golden Beach, som er fine, barnevennlige strender som er lette å nå med taxibåt eller buss fra Thassos havn. På reisemålene Potos og Limenaria på sørsiden av Thassos ligger de beste og mest populære strendene på øya. Her er strendene barnevennlige og består av både sand og stein/grus. For å finne veien til de forskjellige strendene anbefaler vi leiebil eller lokalbuss.

Makryammos

Ca. tre kilometer fra Thassos by ligger Makryammos, som er den fineste og mest velorganiserte stranden i nærheten av byen. Her er det restaurant, bar, parasoller, solsenger, tennisbane, basseng og vannsportsaktiviteter. Stranden er privat, og i høysesongen koster det av og til penger å komme inn for badegjester som ikke bor på hotellet. I tillegg til inngangspengene må man betale for leie av solsenger og parasoller.

Nisteri

En sandstrand i gangavstand fra Thassos by. Her er det dusj og utleie av solsenger og parasoller. Det er en taverna og en strandbar på hotellet.

Glifonieri

En liten sandstrand i en bukt med klipper på begge sider. Her er det solsenger og en taverna.

Pachys

En relativt lang sandstrand med solsenger, to tavernaer og barer. Hit kommer du lettest med bil eller buss.

Strender på Thassos

Inne i Thassos by består strendene av grov sand og grus. På østkysten ligger strendene Makriammos og Golden Beach – begge fine, barnevennlige sandstrender som enkelt kan nås med taxibåt eller buss fra havnen i Thassos. Ved reisemålene Potos og Limenaria på sørsiden av Thassos finner du de beste og mest populære strendene på øya. Strendene her er barnevennlige, og består av sand og stein/grus. Vi anbefaler leiebil eller lokalbuss for å komme frem til strendene. I Skala Rachoni ligger det en sand- og grusstrand med store, skyggefulle pinjetrær. Den langgrunne og barnevennlige stranden i Skala Prinos er mer enn en mil lang, og er merket med Blue Flag.

Paradise Beach

Denne herlige stranden ligger på østkysten i nærheten av byen Kinyra. Paradise Beach ligger nedenfor fjellskråningen, i ly for trafikken langs hovedveien. Det er salg av mat og drikke på stranden.

Andre strender på øya

Det er en mengde strender på Thassos, noen flere kilometer lange, andre små og mer "private". Noen strender har utleie av solsenger og parasoller, og tilbyr vannsport og servering. På andre strender er det kun en liten bar som serverer drikke og noe lett å spise.
Mat, drikke og uteliv
Det er et godt utvalg av tavernaer og restauranter i Thassos by. Langs den vakre, lille havnen og havnepromenaden i Thassos by er det mange restauranter hvor du spiser godt – fisk, skalldyr og andre greske spesialiteter.

Mat og drikke på Thassos

På en ferie på Thassos kan du hygge deg med kulinariske dykk i det greske kjøkken. i Potos, Golden Beach, Limenaria, Thassos by og Skala Prinos er det mange restauranter med både lokale og internasjonale menyer. I Skala Rachoni er det en håndfull restauranter.

Meze

Meze betyr noe slikt som "å smake", og det sier på en enkel måte hva du skal gjør med maten. Bestill flere småretter av forskjellig type og del maten med alle rundt bordet. Mmm!

Oliven

Hellas er kjent som landet med mer enn 120 millioner oliventrær. Et oliventre gis ofte i dåpsgave. Ca. 30 år senere kan dåpsbarnet høste avlingen og forvente rundt 30 kg oliven. Det går med 5–7 kg oliven for å produsere en liter "extra virgin oil". Det grønne gullet, som olivenoljen kalles, har alltid værr en viktig inntektskilde, og garanterer lokalbefolkningen et langt liv.

Ouzo og Metaxa

Ouzo er brennevin destillert på pressede druer og tilsatt anis. Anisoljen i kombinasjon med kaldt vann danner en hvite farge på drinken. Metaxa er en blanding av brandy og vin som er krydret med urter og roseblader. Metaxa kan bare produseres i Hellas, og er veldig populær blant både grekere og turister.
I Thassos by er det barer og et par diskotek. Utelivet på Thassos er for det meste ganske rolig.

Utelivet på Thassos

Det største utvalget av fornøyelser i form av barer og dansesteder finner du i Thassos by. I høysesongen er det flere barer på de større stedene Potos, Golden Beach og Limearia. I det store og hele er utelivet på Thassos ganske rolig.
Shopping
Det beste stedet å handle er i hovedgaten i Thassos by. Gaten går fra den gamle havnen ut mot stranden, og her kan du kjøpe det meste, selv om de fleste butikkene hovedsakelig selger turistvarer. Det er også mange lokalproduserte varer som honning, olivenolje og håndtverk.

Shopping på Thassos

Thassos er ikke akkurat noe shoppingparadis, og vareutvalget er ganske begrenset. Øya er mest kjent for sin honning, olivenolje og oliven. Det er også salg av lærvarer og gull- og sølvsmykker. Det beste utvalget finner du i Thassos by. Vi anbefaler å besøke noen av øyas markeder.

Marked i Xanti

Ved å besøke lørdagsmarkedet i Xanti får du en fin handletur. Her kan du kjøpe alt fra antikviteter til klær og fisk.

Marked i Prinos

Hver mandag formiddag er det marked i landsbyen Prinos på vestkysten. Der kan du kjøpe frukt og grønnsaker, vesker, sko og mye, mye mer. Og selvsagt må det prutes!
Sport og trening
Hvis ikke det er nok å bare ligge på stranden er det mange aktiviteter du kan prøve på Thassos. I nærheten av Thassos by er det flere fine turstier. Vannsport som windsurfing og vannski kan du prøve i Pefkari, mellom Limenaria og Potos samt i Golden Beach.

Fotturer

Rundt Thassos by er det gode muligheter for å gå tur. Bak amfiteateret ligger det en markert sti som leder deg gjennom et landskap med fantastisk flora. Hvis du ikke orker å gå tur anbefaler vi å rusle opp til amfiteateret. Nyt den vakre utsikten eller få med deg en fantastisk solnedgang over Thassos by.

Sykling og terrengsykling

Har du lyst til å utforske omgivelsene på to hjul, kan man også leie vanlig sykkel eller terrengsykkel.

Sport og trening på Thassos

På Thassos er det fine muligheter til å drive med sport og trening om du vil gjøre noe annet enn å sole deg og bade. Det er fint å gå fotturer og sykle i de vakre omgivelsene. På de større strendene er det tilbud om vannsportaktiviteter.
Aktiviteter og severdigheter
I Thassos by kan du ta en hyggelig rusletur eller du kan dra på en herlig båtutflukt. Hvis du vil reise til fastlandet fra Thassos, går det ferger til Keramoti. Thassos by er et godt utgangspunkt for å oppleve øya om omgivelsene.

Aktiviteter på Thassos

Om du ikke nøyer deg med å ligge på stranden kan du bli med på en rekke aktiviteter på Thassos. Et tips er å utforske omgivelsene med leiebil eller sykkel.

Oppdagelsesreiser på Thassos

Thassos er som skapt for oppdagelsesreiser. Fra hovedveien som går rundt hele øya (lengde 100 km) går det smale veier opp i fjellene til landsbyer med vakker beliggenhet mellom olivenlunder og fjelltopper. Du oppdager snart at alle tettsteder nede ved kysten har en søsterlandsby oppe i fjellene; for eksempel Skala Kalirachi og Kalirachi, Skala Sotiras og Sotiras. Skala betyr havn eller trapp, og landsbyer med dette ordet i navnet ligger altså ved havet. Til disse stedene kan du ta lokalbussen. Hvis du vil opp i høyden til søsterbyen må du kjøre bil, moped eller gå. Lokalbussen går nemlig ikke overalt.
Byen har et amfiteater med utsikt mot havet og Ancient Agora som er en av de viktigste arkeologiske og historiske stedene på øya. I byen er det også gamle utgravinger og et arkeologisk museum.

Severdigheter på Thassos

Utforsk øyas severdigheter i ferien. Thassos har mye spennende å tilby.

Limenas

Limenas, eller Thassos by, som den også kalles, er øyas hovedstad. Det er en hyggelig by med fredelig atmosfære, selv i høysesongen. Utelivet er trivelig, med kafeer, barer, klubber og restauranter. Her finner du dagligvarebutikker, bakerier og butikker som selger alt fra klær til suvenirer. Den store stranden ligger ved den ene siden av havnen, og på den andre siden er det en mindre og roligere strand.

Limenaria

Limenaria er øyas nest største by, og har fin beliggenhet nede ved havet. Her er det mange butikker, restauranter, barer og nattklubber. Limenaria opplevde en sterk utvikling på begynnelsen av 1900-tallet, da et tysk selskap startet utvinning av jern og gull her. På en høyde bak byen ligger bygningen Palataki (det lille palasset), som var firmaets hovedkontor. Herfra har du flott utsikt mot landsbyene på den andre siden. Du kan gå mellom trærne ned til fabrikkområdet. Her ligger det en rolig strand hvor det er langt mellom badegjestene. Utforsk gjerne Limenarias omgivelser. I fjellene ovenfor byen er det fint å gå turer og sykle. Nyt det vakre landskapet og gå turer på fine stier til Potos langs vannet.

Skala Potamia

Skala Potamia er en landsby i skyggen av øyas høyeste fjellkjede Ipsarion. Her ligger Vagis-museet med skulpturer av Polygnotos Vagis, en kjent kunstner i sin tid. Stedet har en liten havn som ble bygd av munkene ved klosteret Prodromos. Det grønne landskapet strekker seg ned til det krystallklare vannet og den nesten endeløse Chrissi Akti-stranden. Det er veldig vakkert her, og når natten senker seg, er stemningen nesten litt mystisk.

Teologos

Denne landsbyen oppe i fjellene var tidligere øyas hovedstad. Byggeskikken minner med sine steinhus om bysantinsk arkitektur. Her kan du besøke den hvitmalte St. Dimitris-kirken. Hvis kirken er stengt når du kommer, kan du låne nøkkel hos presten, som vanligvis pleier å sitte på kafeen. Denne lille landsbyen er verdt et besøk.

Panagia

Panagia har også vært øyas hovedstad. Navnet sitt har den fra stedets kirke, som feirer sin høytid 15. august. På denne dagen lager landsbykvinnene en såkalt "Kourbani" (kokt kjøtt) utenfor kirken og inviterer kirkegjestene på et måltid etter gudstjenesten. På den "rene mandagen" er det karneval med en stor parade i byens hovedgater med festligheter hele natten. Byens hus er fra den tyrkiske tiden med karakteristiske trebalkonger. Gå en tur i smugene og opplev den hyggelige stemningen, og spis et godt måltid på en av de mange tavernaene.
Utflukter
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Bli med på en heldagsutflukt med firehjulstrekkere til øyas høyeste fjell, Ipsarion. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Thassos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst. Vær oppmerksom på at flere veier på Thassos krever at du har en jeep for å komme til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
Fra Thassos by kan du reise til andre steder på Thassos med buss eller taxi. Det går også ferger til fastlandet.

Taxi

Hvis du trenger en taxi kan du alltid be om hjelp på et hotell eller en restaurant. Du kan også ta en taxi på gaten. Bilene har takstameter og prisene kan være høyere sent på kvelden og natten.

Buss

Hovedbusstasjonen i Thassos by ligger ved havnen.

Ferge

Hyppige fergeforbindelser mellom Thassos by og Keramoti på fastlandet. Lokalbussene på øya har begrenset trafikk, avhengig av sesong. Tidtabellen er også tilpasset etter når ferger kommer inn til Thassos by.

Hvordan du kommer deg rundt på Thassos

Du kan utforske Thassos med lokalbuss, taxi eller på sykkel. Fra Thassos går det ferge til Keramoti på fastlandet.

Taxi

Det er taxier på alle reisemål. Det er taxistasjoner i Thassos by og Limenaria. Om du trenger en taxi kan du be om hjelp på hotellet eller restauranten. Taxiene kjører på taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden og om natten. Om du trenger en taxi om kvelden eller natten er det lurt å bestille en taxi på forhånd.

Buss

Det går lokalbusser fra Thassos til de fleste steder på øya. Det er også busser som kjører rundt øya noen ganger om dagen. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt som det står "Bus stop" på. Busstasjonen i Thassos by ligger nede ved havnen. Lokalbussene på øya har begrenset antall avganger avhengig av sesong. Rutetabellen er tilpasset når fergene ankommer Thassos by.

Scooter og motorsykkel

For å kunne leie moped kreves det at du har førerkort for bil eller motorsykkel samt at du har fylt 21 år. Det er påbudt å bruke hjelm i Hellas. Forsikring kommer i tillegg. Sjekk at reiseforsikringen din omfatter bruk av kjøretøy. Hvis den ikke gjør det bør du tegne en tilleggsforsikring før avreise.

Ferge

Det går ferge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig morgen til sent på kvelden. Fergeturen fra Prinos til Kavala tar ca. 1,5 time. Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Båttider og priser kan variere i løpet av sesongen. Vi tar forbehold om retten til å endre opplysningene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Fra mai til september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving har charterreiser til Thassos i sommersesongen.

Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Thassos by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vingvertene møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen til hotellet tar ca. 5-20 minutter (ca. 500 m–2 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bytte til minibuss eller taxi i Thassos by forekommer. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager

Finn reise til Thassos by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.