Se hotell (1)

Reiser til Skala Prinos

Velkommen på en reise til Skala Prinos, et herlig gresk feriested på nordvestsiden av Thassos.
Skala Prinos har en herlig, lang sandstrand, god kommunikasjon og mange spisesteder å velge mellom. Hvis du vil se mer av øya eller fastlandet er det lett å komme seg rundt med både buss og ferge. Fra Skala Prinos går det ferger daglig til Kavala by på fastlandet.

Skala Prinos

En av Skala Prinos severdigheter er det gamle verftet der man både bygger trebåter på tradisjonelt vis og reparerer mer moderne fartøy. Et lite stykke utenfor byen ligger Dasilio Prinos, et skogslignende område som strekker seg helt ned til stranden med et bra servicetilbud for både feriegjester og fastboende. Mange blir her til solnedgangen, som er en av de vakreste på Thassos, før de drar tilbake til byen for å spise middag på en taverna. Og kanskje fortsette kvelden på en bar eller kafe for å titte på folkelivet.

Se mer av Thassos

Hvis du vil reise litt rundt i løpet av ferien er Skala Prinos et utmerket valg. Herfra går fergen til Kavala på fastlandet, og det er mange busser å velge mellom hvis du vil reise rundt på Thassos. I nærheten ligger den gamle landsbyen Prinos med det ukentlige markedet som lokker til seg mange besøkende. Så benytt anledningen til å utforske Thassos når du er her. Reis rundt i det vakre landskapet, finn din egen strand eller badevik og sett deg på en lokal taverna. Thassos er ganske lite utbygget sammenlignet med mange andre steder i Hellas, og du trenger ikke å kjøre langt for å legge hotell og andre turister bak deg.
Aller enklest er det å bestille leiebil hos oss samtidig som du bestiller reisen din til Thassos. Da er du garantert en bra og rimelig bil, og trenger ikke bruke tid på å ordne det på stedet.
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skala Prinos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Skala Prinos er over en mil lang, langgrunn og barnevennlig, og har Blue Flag. Det er utleie av solsenger og parasoller.

Strender på Thassos

Inne i Thassos by består strendene av grov sand og grus. På østkysten ligger strendene Makriammos og Golden Beach – begge fine, barnevennlige sandstrender som enkelt kan nås med taxibåt eller buss fra havnen i Thassos. Ved reisemålene Potos og Limenaria på sørsiden av Thassos finner du de beste og mest populære strendene på øya. Strendene her er barnevennlige, og består av sand og stein/grus. Vi anbefaler leiebil eller lokalbuss for å komme frem til strendene. I Skala Rachoni ligger det en sand- og grusstrand med store, skyggefulle pinjetrær. Den langgrunne og barnevennlige stranden i Skala Prinos er mer enn en mil lang, og er merket med Blue Flag.

Paradise Beach

Denne herlige stranden ligger på østkysten i nærheten av byen Kinyra. Paradise Beach ligger nedenfor fjellskråningen, i ly for trafikken langs hovedveien. Det er salg av mat og drikke på stranden.

Andre strender på øya

Det er en mengde strender på Thassos, noen flere kilometer lange, andre små og mer "private". Noen strender har utleie av solsenger og parasoller, og tilbyr vannsport og servering. På andre strender er det kun en liten bar som serverer drikke og noe lett å spise.
Mat, drikke og uteliv
Skala Prinos har et godt utvalg av restauranter, tavernaer og kafeer for den sultne.

Mat og drikke på Thassos

På en ferie på Thassos kan du hygge deg med kulinariske dykk i det greske kjøkken. i Potos, Golden Beach, Limenaria, Thassos by og Skala Prinos er det mange restauranter med både lokale og internasjonale menyer. I Skala Rachoni er det en håndfull restauranter.

Meze

Meze betyr noe slikt som "å smake", og det sier på en enkel måte hva du skal gjør med maten. Bestill flere småretter av forskjellig type og del maten med alle rundt bordet. Mmm!

Oliven

Hellas er kjent som landet med mer enn 120 millioner oliventrær. Et oliventre gis ofte i dåpsgave. Ca. 30 år senere kan dåpsbarnet høste avlingen og forvente rundt 30 kg oliven. Det går med 5–7 kg oliven for å produsere en liter "extra virgin oil". Det grønne gullet, som olivenoljen kalles, har alltid værr en viktig inntektskilde, og garanterer lokalbefolkningen et langt liv.

Ouzo og Metaxa

Ouzo er brennevin destillert på pressede druer og tilsatt anis. Anisoljen i kombinasjon med kaldt vann danner en hvite farge på drinken. Metaxa er en blanding av brandy og vin som er krydret med urter og roseblader. Metaxa kan bare produseres i Hellas, og er veldig populær blant både grekere og turister.
I Skala Prinos er det noen barer og utelivet er mer lokalt.

Utelivet på Thassos

Det største utvalget av fornøyelser i form av barer og dansesteder finner du i Thassos by. I høysesongen er det flere barer på de større stedene Potos, Golden Beach og Limearia. I det store og hele er utelivet på Thassos ganske rolig.
Shopping
I Prinos er det noen få butikker og et populært marked hver mandag, med et hyggelig markedsutvalg.

Shopping på Thassos

Thassos er ikke akkurat noe shoppingparadis, og vareutvalget er ganske begrenset. Øya er mest kjent for sin honning, olivenolje og oliven. Det er også salg av lærvarer og gull- og sølvsmykker. Det beste utvalget finner du i Thassos by. Vi anbefaler å besøke noen av øyas markeder.

Marked i Xanti

Ved å besøke lørdagsmarkedet i Xanti får du en fin handletur. Her kan du kjøpe alt fra antikviteter til klær og fisk.

Marked i Prinos

Hver mandag formiddag er det marked i landsbyen Prinos på vestkysten. Der kan du kjøpe frukt og grønnsaker, vesker, sko og mye, mye mer. Og selvsagt må det prutes!
Sport og trening
På Thassos er det mange aktiviteter for deg som liker å røre på deg.

Fotturer

Liker du å gå tur er Thassos et godt valg. Over hele øya finner du fine turstier.

Oppdag øya på sykkel

Hvis du ikke vil gå på turstiene kan du leie en sykkel eller terrengsykkel for å komme deg rundt.

Sport og trening på Thassos

På Thassos er det fine muligheter til å drive med sport og trening om du vil gjøre noe annet enn å sole deg og bade. Det er fint å gå fotturer og sykle i de vakre omgivelsene. På de større strendene er det tilbud om vannsportaktiviteter.
Aktiviteter og severdigheter
Vil du komme deg rundt i ferien er Skala Prinos et utmerket valg. Herfra går fergen til Kavala på fastlandet og det er mange busser å velge mellom hvis du bare vil reise rundt på Thassos.

Kavala

Det er lett å like Kavala, en av Hellas mest attraktive byer. Byen brer seg ut fra foten av fjellet Symvolon til en stor havn. De pittoreske kvarterene ligger vakkert til ved et bysantinsk fort. Det moderne Kavala er bygget ved det som en gang i tiden var Philipis havn. Mohamed Ali, som kalles for det moderne Egypts far og som roses for byggingen av Alabastermoskeen i Kairo på 1800-tallet, ble født i Kavala.
I Kavala kan man ta en sightseeing i de gamle kvarterene, besøke arkeologiske museer eller ta en kaffe sammen med de greske mennene som spiller backgammon på uteserveringene. Den beste måten å komme seg til Kavala på er med ferge fra Skala Prinos eller med bil og ferge fra Thassos by.

Thessaloniki

Thessaloniki er en av de mest berømte byene i Hellas. I de siste årene har byen blitt populær blant velstående europeere, som kommer hit på helgeturer for å nyte solen og strendene, shoppingmulighetene og nattklubbene. Byen har et utrolig utvalg av restauranter, et stort kulturtilbud og et uteliv som nesten overgår London! Byens imponerende arkitektur vitner om påvirkning av folkeslag som tyrkere, armenere, bulgarere, serbere, jøder og selvsagt grekere. Alle har de satt sitt avtrykk på byens historie. Byen er full av museer. De som vil oppleve litt av den tyrkiske kulturen kan reise til Kastra, en bydel med smale, sjarmerende smug. Herfra er det fantastisk utsikt over det moderne Thessaloniki.
Den enkleste måten å komme hit er med bil. Det tar ca. tre timer fra Keramoti.

Xanti

Xanti er den første byen du kommer til om du reiser østover fra Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti er en livlig småby med tyrkiske innslag, og byens hovedinntekt kommer fra tobakksproduksjon. Til forskjell fra mange andre steder lever grekere og tyrkere side om side i fred og fordragelighet. Her kan du besøke den gamle bydelen og ta et glass te på en av kafeene. Den kulturinteresserte kan besøke byens vakre folkemuseum. På lørdager er det et livlig marked i tyrkisk stil.

Aktiviteter på Thassos

Om du ikke nøyer deg med å ligge på stranden kan du bli med på en rekke aktiviteter på Thassos. Et tips er å utforske omgivelsene med leiebil eller sykkel.

Oppdagelsesreiser på Thassos

Thassos er som skapt for oppdagelsesreiser. Fra hovedveien som går rundt hele øya (lengde 100 km) går det smale veier opp i fjellene til landsbyer med vakker beliggenhet mellom olivenlunder og fjelltopper. Du oppdager snart at alle tettsteder nede ved kysten har en søsterlandsby oppe i fjellene; for eksempel Skala Kalirachi og Kalirachi, Skala Sotiras og Sotiras. Skala betyr havn eller trapp, og landsbyer med dette ordet i navnet ligger altså ved havet. Til disse stedene kan du ta lokalbussen. Hvis du vil opp i høyden til søsterbyen må du kjøre bil, moped eller gå. Lokalbussen går nemlig ikke overalt.
Den gamle landsbyen Prinos ligger nær Skala Prinos, og er vel verdt et besøk.

Severdigheter på Thassos

Utforsk øyas severdigheter i ferien. Thassos har mye spennende å tilby.

Limenas

Limenas, eller Thassos by, som den også kalles, er øyas hovedstad. Det er en hyggelig by med fredelig atmosfære, selv i høysesongen. Utelivet er trivelig, med kafeer, barer, klubber og restauranter. Her finner du dagligvarebutikker, bakerier og butikker som selger alt fra klær til suvenirer. Den store stranden ligger ved den ene siden av havnen, og på den andre siden er det en mindre og roligere strand.

Limenaria

Limenaria er øyas nest største by, og har fin beliggenhet nede ved havet. Her er det mange butikker, restauranter, barer og nattklubber. Limenaria opplevde en sterk utvikling på begynnelsen av 1900-tallet, da et tysk selskap startet utvinning av jern og gull her. På en høyde bak byen ligger bygningen Palataki (det lille palasset), som var firmaets hovedkontor. Herfra har du flott utsikt mot landsbyene på den andre siden. Du kan gå mellom trærne ned til fabrikkområdet. Her ligger det en rolig strand hvor det er langt mellom badegjestene. Utforsk gjerne Limenarias omgivelser. I fjellene ovenfor byen er det fint å gå turer og sykle. Nyt det vakre landskapet og gå turer på fine stier til Potos langs vannet.

Skala Potamia

Skala Potamia er en landsby i skyggen av øyas høyeste fjellkjede Ipsarion. Her ligger Vagis-museet med skulpturer av Polygnotos Vagis, en kjent kunstner i sin tid. Stedet har en liten havn som ble bygd av munkene ved klosteret Prodromos. Det grønne landskapet strekker seg ned til det krystallklare vannet og den nesten endeløse Chrissi Akti-stranden. Det er veldig vakkert her, og når natten senker seg, er stemningen nesten litt mystisk.

Teologos

Denne landsbyen oppe i fjellene var tidligere øyas hovedstad. Byggeskikken minner med sine steinhus om bysantinsk arkitektur. Her kan du besøke den hvitmalte St. Dimitris-kirken. Hvis kirken er stengt når du kommer, kan du låne nøkkel hos presten, som vanligvis pleier å sitte på kafeen. Denne lille landsbyen er verdt et besøk.

Panagia

Panagia har også vært øyas hovedstad. Navnet sitt har den fra stedets kirke, som feirer sin høytid 15. august. På denne dagen lager landsbykvinnene en såkalt "Kourbani" (kokt kjøtt) utenfor kirken og inviterer kirkegjestene på et måltid etter gudstjenesten. På den "rene mandagen" er det karneval med en stor parade i byens hovedgater med festligheter hele natten. Byens hus er fra den tyrkiske tiden med karakteristiske trebalkonger. Gå en tur i smugene og opplev den hyggelige stemningen, og spis et godt måltid på en av de mange tavernaene.
Utflukter
Mountain Adventure
Mountain Adventure
Bli med på en heldagsutflukt med firehjulstrekkere til øyas høyeste fjell, Ipsarion. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Thassos på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å få tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst. Vær oppmerksom på at flere veier på Thassos krever at du har en jeep for å komme til populære steder som Ipsarion, Giola, Paradise Beach og Marble Beach.
Til og fra Skala Prinos kan du ta lokalbuss og taxi.

Buss

I Skala Prinos ligger bussholdeplassen ved havnen.

Ferge

Hyppige fergeforbindelser mellom Skala Prinos og Kavala på fastlandet.

Taxi

Hvis du trenger en taxi kan du alltid be om hjelp på et hotell eller en restaurant. Du kan også ta en taxi på gaten. Bilene har takstameter og prisene kan være høyere sent på kvelden og natten.

Hvordan du kommer deg rundt på Thassos

Du kan utforske Thassos med lokalbuss, taxi eller på sykkel. Fra Thassos går det ferge til Keramoti på fastlandet.

Taxi

Det er taxier på alle reisemål. Det er taxistasjoner i Thassos by og Limenaria. Om du trenger en taxi kan du be om hjelp på hotellet eller restauranten. Taxiene kjører på taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden og om natten. Om du trenger en taxi om kvelden eller natten er det lurt å bestille en taxi på forhånd.

Buss

Det går lokalbusser fra Thassos til de fleste steder på øya. Det er også busser som kjører rundt øya noen ganger om dagen. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt som det står "Bus stop" på. Busstasjonen i Thassos by ligger nede ved havnen. Lokalbussene på øya har begrenset antall avganger avhengig av sesong. Rutetabellen er tilpasset når fergene ankommer Thassos by.

Scooter og motorsykkel

For å kunne leie moped kreves det at du har førerkort for bil eller motorsykkel samt at du har fylt 21 år. Det er påbudt å bruke hjelm i Hellas. Forsikring kommer i tillegg. Sjekk at reiseforsikringen din omfatter bruk av kjøretøy. Hvis den ikke gjør det bør du tegne en tilleggsforsikring før avreise.

Ferge

Det går ferge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig morgen til sent på kvelden. Fergeturen fra Prinos til Kavala tar ca. 1,5 time. Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Båttider og priser kan variere i løpet av sesongen. Vi tar forbehold om retten til å endre opplysningene.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Skala Prinos kan du reise med Ving i sommersesongen.

Flyet lander på flyplassen i Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Skala Prinos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vingvertene møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Skala Prinos tar ca. 30-40 minutter (ca. 15 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper noen ganger ved andre reisemål underveis, og da blir reisen litt lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
33°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
33°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager

Finn reise til Skala Prinos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.