Se hotell (1)

Reiser til Skala Prinos

Velkommen på en reise til Skala Prinos, et herlig gresk feriested på nordvestsiden av Thassos.

Skala Prinos har en herlig, lang sandstrand, god kommunikasjon og mange spisesteder å velge mellom. Hvis du vil se mer av øya eller fastlandet er det lett å komme seg rundt med både buss og ferge.

Skala Prinos

En av Skala Prinos severdigheter er det gamle verftet der man både bygger trebåter på tradisjonelt vis og reparerer mer moderne fartøy. Et lite stykke utenfor byen ligger Dasilio Prinos, et skogslignende område som strekker seg helt ned til stranden med et bra servicetilbud for både feriegjester og fastboende. Mange blir her til solnedgangen, som er en av de vakreste på Thassos, før de drar tilbake til byen for å spise middag på en taverna. Og kanskje fortsette kvelden på en bar eller kafe for å titte på folkelivet.

Se mer av Thassos

Hvis du vil reise litt rundt i løpet av ferien er Skala Prinos et utmerket valg. Herfra går fergen til Kavala på fastlandet, og det er mange busser å velge mellom hvis du vil utforske øya. I nærheten ligger den gamle landsbyen Prinos med det ukentlige markedet som lokker til seg mange besøkende. Så benytt anledningen til å utforske Thassos når du er her. Reis rundt i det vakre landskapet, finn din egen strand eller badevik og sett deg på en lokal taverna. Thassos er ganske lite utbygget sammenlignet med mange andre steder i Hellas, og du trenger ikke å kjøre langt for å legge hotell og andre turister bak deg.
Aller enklest er det å bestille leiebil hos Ving før avreise. Da er du garantert en bra og rimelig bil, og trenger ikke bruke tid på å ordne det på stedet.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skala Prinos

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
13°7°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
5
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
8
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
10
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
33°22°
11
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
33°22°
11
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
28°19°
8
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
22°15°
5
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
3
Soltimer/dag
22
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Skala Prinos er over 10 kilometer lang, langgrunn og barnevennlig, og har Blue Flag. Det er utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Til Skala Prinos kan du reise med Ving i sommersesongen (mai–september).

Flyet lander på flyplassen i Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Skala Prinos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Skala Prinos tar ca. 30-40 minutter (ca. 15 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper noen ganger ved andre reisemål underveis, og da blir reisen litt lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Skala Prinos har et godt utvalg av restauranter, tavernaer og kafeer for den sultne.
Det er ingen store diskotek eller klubber i Skala Prinos, men stedets natteliv er ganske livlig.
Shopping
Vareutvalget i butikkene på Thassos er ganske lokalt, med lærvarer, gull- og sølvsmykker og øyas egen olivenolje og honning. Hver mandag formiddag holdes det et stort marked i Prinos på vestkysten hvor man kan kjøpe frukt og grønnsaker, vesker, sko og mye, mye mer.

Marked

Det er marked i Prinos hver mandag kl. 07.00–13.00. Utvalget består av typiske markedsvarer, og det er selvsagt lov å prute!
Aktiviteter og severdigheter
Det er mye å drive med på Thassos for den som liker å bevege på seg. Over hele øya går det turstier, det er tilbud om vannsportsaktiviteter på flere strender, og det er utleie av vanlige sykler og terrengsykler.

Limenas

Limenas, eller Thassos by, er øyas hovedstad. Dette er en moderne og trivelig by som selv i turistsesongen beholder sin fredelige atmosfære. Her er det mange kafeer, restauranter, barer og diskotek. Og selvsagt politistasjon, postkontor, telefonautomater, banker, leger, tannleger og bensinstasjoner. Byen har supermarkeder, bakerier, motebutikker og turistbutikker som selger suvenirer og smykker i edle metaller. Til høyre for havnen ligger hovedstranden med tilbud om vannsport. Stranden til venstre er roligere, med et mindre tilbud.

Kavala

Det er lett å like Kavala, kanskje en av Hellas' mest attraktive byer. Kavala strekker seg fra foten av fjellet Symvolon ned til en stor havn. De maleriske gamle bydelene ligger vakkert til rundt en bysantinsk festning, mens det moderne Kavala er bygget ved det som en gang i tiden var Philipis havn.
Mohamed Ali, som kalles for det moderne Egypts far, ble født i Kavala. Man kan gå på sightseeing i de gamle bydelene, besøke det arkeologiske museet, eller ta en kaffe i selskap med de greske mennene som fordriver tiden med å spille backgammon på en kafe.
Den enkleste måten å reise til Kavala er med hydrofoilbåt fra Skala Prinos, eller med bil og ferge fra Thassos by.

Xanti

Xanti er den første byen man kommer til om man reiser østover fra Kavala, Keramoti eller Thessaloniki. Xanti er en livlig småby med tyrkiske innslag, og byens hovedinntekt kommer fra tobakksproduksjon. Til forskjell fra mange andre steder lever grekere og tyrkere side om side i fred og fordragelighet. Her kan man besøke den gamle bydelen og ta et glass te på en av kafeene. Den kulturinteresserte kan besøke byens vakre folkemuseum. På lørdager er det et livlig marked i tyrkisk stil.

Thessaloniki

Thessaloniki er en av de mest berømte byene i Hellas. I de siste årene har byen blitt populær blant velstående europeere, som kommer hit på helgeturer for å nyte solen og strendene, shoppingmulighetene og nattklubbene. Byen har et utrolig utvalg av restauranter, et stort kulturtilbud og et natteliv som nesten overgår London!
Byens imponerende arkitektur vitner om påvirkning av folkeslag som tyrkere, armenere, bulgarere, serbere, jøder og selvsagt grekere. Alle har de satt sitt avtrykk på byens historie.
Byen er full av museer. De som vil oppleve litt av den tyrkiske kulturen kan reise til Kastra, en bydel med smale, sjarmerende smug. Herfra er det fantastisk utsikt over det moderne Thessaloniki.
Den enkleste måten å komme hit er med bil. Det tar ca. tre timer fra Keramoti.
Hvordan du tar deg rundt
Hvor ofte lokalbussene på øya kjører er avhengig av sesong. Rutetidene er tilpasset fergenes ankomst til Thassos by. Vi anbefaler leiebil om du vil reise rundt. Det er hyppige fergeforbindelser Thassos–Keramoti, Thassos–Kavala og på østkysten fra Skala Prinos–Kavala.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Finn reisen din til Skala Prinos