Se hotell (9)

Reiser til Limenaria

En reise til Limenaria er en spennende blanding av by og strand, med hyggelige restauranter og fin natur tett på.

Limenaria er faktisk den nest største byen på Thassos, selv om det ikke merkes så godt når man er her. Vi kan love deg en fin ferie med en spennende blanding av byliv og strandliv. Utelivet er hyggelig og rolig. Det består for det meste av folkeliv på restauranter og barer, kanskje kombinert med en tur langs strandpromenaden og naturligvis en god middag.

Limenarias strender

Stranden ligger midt i byen, noe som gjør at den føles mer som et badested enn Thassos by, spesielt i kvartalene nærmest stranden. Det er enkelt å komme til de flotte sandstrendene utenfor Limenaria med lokalbuss, bil eller moped. Hvis du ikke heller vil gå, selvfølgelig. Stranden er flere kilometer lang, fra Metalia Beach øst for sentrum til Trypiti i vest, bare avbrutt av små odder som er perfekte for snorkling.

Bo bra i Limenaria

Med Ving kan du velge mellom rom og leiligheter på små, familieeide hotell som ofte ikke har mer enn 20 rom. Du bor nær både stranden og det greske hverdagslivet, og fordi Limenaria er en mellomting mellom by og landsby har du kort vei til det meste. Vings gjester har gitt hotellene her veldig gode tilbakemeldinger.

Oppdag Thassos

Hovedveien rundt øya passerer også Limenaria, og med moped eller leiebil er det lett å komme seg rundt på øya og finne sin egen favorittstrand, eller gå på oppdagelsesferd i fjellene på midten av øya. Lokalbefolkningen på Thassos har en genuin gresk gjestfrihet, og et smil eller en hyggelig samtale er aldri langt unna. Derfor passer Thassos best for deg som vil slappe av og leve langsomt i ferien – det kan gjerne ta en halvtime å handle et glass med øyas berømte honning eller en flaske av den utsøkte olivenoljen. Det som skulle være en rask lunsj på en taverna i fjellene kan ofte bli til en lang, herlig ettermiddag – et av mange fine ferieminner fra Thassos.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Limenaria

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
I Limenaria ligger stranden midt inne i byen. Her er strendene barnevennlige og består av både sand og stein/grus. For å finne frem til de forskjellige strendene anbefaler vi leiebil eller lokalbuss. Det ligger flere fine sandstrender utenfor Limenaria.

Metalia

Dette er en strand med steiner og rester av den jernutvinningen som foregikk her. Stranden har taverna, solsenger og parasoller.

Tripiti

Tripiti er en vakker, lang strand med en del småstein, klipper og en liten grotte. Det er utleie av solsenger og parasoller på stranden.

Andre strender på Thassos

Det er veldig mange strender på Thassos, fra flere kilometer lange til små, mer "private" strender. Noen strender har solsenger og parasoller og tilbud om vannsport og servering. På andre strender er det bare en liten bar med forfriskninger og noe lett å spise.

Psili Ammos

Denne stranden ligger på sørkysten, ikke langt fra Potos. Her er sanden gylden og vannet klart og rent, noe som gjør den populær blant barnefamilier. Det er noen serveringssteder her og et begrenset utvalg av vannsportsaktiviteter.

Pefkari

Pefkari ligger på sydsiden av øya, mellom Limenaria og Potos. Her er det flere barer og restauranter. Den nedre delen av stranden består av sand, mens den øvre er mer steinet. Besøkende med picnic-kurv kan finne skygge under pinjetrærne i nærheten.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Thassos med charterfly fra Oslo i sommersesongen (mai–september).
Du kan reise til Limenaria med Vings charterfly i sommersesongen (mai-september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Limenaria. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.

Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Limenaria varierer fra 45 minutter til 2 timer og 30 minutter (ca. 45 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper ofte ved andre reisemål underveis. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det ligger mange trivelige restauranter og barer langs stranden i Limenaria.
Nattelivet i Limenaria er veldig rolig.
Shopping
I Limenaria kan man kjøpe lokale varer som lær, gull- og sølvsmykker og øyas egen olivenolje og honning. Thassos er ikke noe utpreget shoppingparadis, men du kan finne mange varer som er laget lokalt. Det beste tipset er å besøke noen av øyas markeder.

Marked i Prinos

Hver mandag er det et stort marked i byen Prinos på vestkysten. Der kan du kjøpe frukt, grønnsaker, vesker, sko og mye, mye mer. Utvalget består av typiske markedsvarer, og det er selvsagt lov å prute!
Aktiviteter og severdigheter
I området rundt Limenaria er det mye å finne på om du liker å kombinere avslapning med aktiviteter i ferien. Du kan for eksempel prøve noen av turløypene som går opp i fjellene. Om du foretrekker å utforske fjellene på to hjul kan du leie vanlig sykkel eller terrengsykkel. Her på sørsiden av øya driver de mye med vannsport som windsurfing og vannski. Det er dykkesenter i både Pefkari og Potos.
Utforsk området rundt Limenaria. I fjellene ovenfor byen kan du gå turer og sykle. Nyt det vakre landskapet, se de vakre fossene og følg fine turstier langs havet bort til Potos.

Oppdagelsesreiser på Thassos

Thassos er en øy som skapt for egne oppdagelsesreiser. Fra hovedveien som går rundt hele øya (100 kilometer) går det små veier opp i fjellene til småsteder og landsbyer som ligger idyllisk til blant olivenlunder og fjelltopper.
Du vil raskt oppdage at alle byene langs kysten har en søsterby oppe i fjellene, for eksempel Skala Kalirachi og Kalirachi, Skala Sotiras og Sotiras. "Skala" betyr havn eller trapp, og byer med dette ordet i navnet ligger altså ved havet. Om du ønsker å besøke søsterbyene oppe i fjellene må du kjøre bil eller moped, for lokalbussen går ikke opp til alle byene.

Limenas

Thassos by er øyas hovedstad, og vel verdt et besøk. Her kan du nyte den fredelige atmosfæren på en av byens mange kafeer. Her er det butikker av alle slag, og en strand på hver side av havnen.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Thassos er med leiebil. Alle de store leiebilfirmaene som Avis, Budget, Hertz etc. har kontor på øya. Kontroller nøye hva som inngår i forsikringen om du leier bil på stedet. Unngå små, ukjente utleiefirmaer, selv om de lokker med lave priser. Sørg for et godt kart og legg av gårde! Veiene på øya er få og av god standard. Om du vil leie en bil bør du kontakte oss 1–2 dager i forveien på vår servicetelefon, eller via sms. Vi hjelper deg gjerne med forslag til interessante turer. Husk å ta med førerkortet når du skal skrive kontrakt.

Moped og motorsykkel

For å leie moped kreves det at man har førerkort for bil eller motorsykkel, og at man har fylt 21 år. Det er påbudt med hjelm i Hellas. Forsikring kommer i tillegg. Undersøk om reiseforsikringen din dekker slike kjøretøy. Om ikke bør du tegne en tilleggsforsikring før avreise.

Buss

Hvor ofte lokalbussene på øya kjører er avhengig av sesong. Rutetidene er tilpasset fergenes ankomst til Thassos by. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt med ordene "Bus stop", og bussene går til de fleste steder på øya. Hovedbusstasjonen i Thassos by ligger ved havnen.

Sykkel

I Limenaria er det flere store og mindre firmaer som leier ut sykler.

Taxi

Det er taxiholdeplasser i Limenaria. Om du trenger hjelp med å bestille en taxi kan du alltid be om assistanse på hotellet eller restauranten. Taxiene har taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden og på nattetid. Om du har behov for en taxi sent på kvelden eller om natten anbefaler vi at du avtaler tid eller forhåndsbestiller en taxi.
Fakta

Vår service

Fra mai til september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Thassos har en stor honningproduksjon og derfor er det mye bier og veps her, spesielt i august og september. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Reise med barn
Det går fint å reise med barn til Limenaria, og de kan være med overalt. Husk solkrem! En t-skjorte og en solhatt er også lurt å ha på seg, både i og ute av vannet. Det kan være kråkeboller på strender med steinet bunn. Sørg for at barna drikker mye vann.
Finn reisen din til Limenaria