Se hotell (6)

Reiser til Potos

I hyggelige Potos bor du nær stranden. Her tilbyr vi et barnevennlig hotell med herlig strandbeliggenhet: Alexandra Beach.

Potos er en liten gresk by som har utviklet seg til et stadig mer populært feriested. Her finner du en herlig blanding av tradisjonelle tavernaer og moderne lounger – og de frodige fjellene ruver i bakgrunnen. Potos ligger ved stranden og du har det meste du trenger innen rekkevidde. Dette er stedet for deg som drømmer om sol, badeliv og late dager på stranden, gjerne krydret med en tur ut for å oppleve sørkystens beste uteliv. Thassos er en populær ferieøy blant grekerne selv, så her er prisene rimelige og stemningen absolutt mer gresk enn på mange andre feriesteder i Hellas.

Barnevennlige hotell i Potos

For alle familier anbefaler vi Family Garden-hotellet i Potos, Alexandra Beach, som ligger på stranden ca. et kvarters spasertur fra Potos. Her er det god plass for både store og små. Hotellet har en stor hage, gratis WiFi, barnebasseng og store rom. Vil du trene eller slappe av har hotellet både treningsstudio og spa.

Bo på stranden

Om du vil ha en rolig og luksuriøs ferie kan vi anbefale et av Thassos' desidert beste hotell; Royal Paradise. Dette hotellet har en egen strand utenfor Potos, og får veldig høye karakterer av gjestene våre. Her er det selvsagt både treningsstudio og et velutstyrt spa, og det er kun noen få minutter inn til Potos med taxi eller leiebil.

De beste strendene

Det er her på øyas sørkyst at du finner noen av de fineste strendene. I Potos ligger den kilometerlange stranden midt i sentrum, noe som gir byen litt preg av badeby, i hvert fall i kvartalene nærmest stranden. I nærheten av Potos finner du også flere strender, som for eksempel Pefkari og San Antonio.

Lei en bil i Potos med Ving!

Du vet vel at du kan leie bil samtidig som du bestiller reisen din? Med leiebil er det enkelt å komme seg rundt og finne egne små strender, og kjøre på svingete veier opp i fjellene og gjennom små landsbyer. Avstandene er korte, og ettersom kystveien rundt øya bare er ti mil er den som skapt for egne utflukter.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Potos

Strender
5,0
Barnevennlig
3,8
Attraksjoner
3,5
Vær og klima
 • januar
7°1°
4
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
9°2°
5
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mars
12°3°
6
Soltimer/dag
13°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
16°7°
8
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
21°11°
9
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • juni
26°15°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • juli
28°17°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
28°17°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • september
24°13°
9
Soltimer/dag
23°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • oktober
19°9°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
13°6°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • desember
9°2°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
Strender
I Potos ligger stranden midt i sentrum, noe som gir stedet et preg av å være en badeby, i det minste i området nærmest stranden. Strendene er stort sett barnevennlige og forholdsvis langgrunne, med både sand og stein/grus. Alexandra Beach ligger nord for Potos, og den nordlige delene av stranden er bredest. Potos-stranden strekker seg sørover fra Potos. Den sørligste delen kalles av og til San Antonio Beach, etter navnet på stedets beach club. Den nordlige delen av Potos Beach ligger inne i Potos, og her er det ikke langt mellom solsengene, barene og kafeene.

Metalia

Metalia er en steinstrand med rester av tidligere jernutvinning. Det er en taverna på stranden og utleie av solsenger og parasoller.

Pefkari

Pefkari ligger på sydsiden av øya, mellom Limenaria og Potos. Det ligger barer og restauranter langs hele stranden. Den nedre delen av stranden består av sand, mens den øvre er mer steinet. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter. Badegjester med picnic-kurv kan finne skygge under pinjetrærne i nærheten.

Psili Ammos

Denne stranden ligger på sørkysten, ikke langt fra Potos. Her er sanden gyllen og vannet krystallklart, noe som gjør den populær blant barnefamilier. Det er noen serveringssteder her, utleie av solsenger og parasoller og et begrenset utvalg av vannsportsaktiviteter.
Fly og transport

Flytid

ca. 3 timer og 20 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Potos med Vings charterfly i sommersesongen (mai-september). Flyet lander på flyplassen utenfor Kavala på fastlandet.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Potos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling.
Vings reiseledere møter deg på flyplassen utenfor Kavala by på fastlandet og viser deg til riktig buss. Fra flyplassen tar det ca. 15 minutter til fergekaien Keramoti. Herfra tar du bilferge til Thassos (ca. 40 minutter). Bagasjen oppbevares i bussen underveis. Det finnes en enkel kafeteria om bord. Det kan forekomme noe ventetid i havnen ved ankomst og avreise.

Transporten fra havnen i Thassos by til hotellet i Potos varierer fra 45 minutter til 2 timer og 30 minutter (ca. 45 km) avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen stopper ofte ved andre reisemål underveis. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Potos har mange restauranter og barer langs stranden, så det er aldri langt å gå om du får lyst på en matbit.
Nattelivet i Potos foregår hovedsakelig langs strandpromenaden hvor det ligger flere barer og en nattklubb. Her kan du nippe til en cocktail til lyden av bølgene som slår inn mot stranden.
Shopping
I Potos er vareutvalget ganske lokalt; med lærvarer, gull- og sølvsmykker og øyas egen olivenolje og honning. Hver mandag formiddag holdes det et stort marked i byen Prinos på vestkysten. Her kan du kjøpe frukt og grønnsaker, vesker, sko og mye mer.

Markedet i Xanti

Thassos er ikke et utpreget "shoppingparadis", men vil du ha en fin handletur skal du reise til Xanti på en lørdag. Da er det marked i byen, og du kan kjøpe alt fra antikviteter til klær og fisk. Thassos er kjent for sin honning, olivenolje og oliven.
Aktiviteter og severdigheter
Thassos har mange aktiviteter du kan drive med som en avveksling fra å ligge på stranden. Det går mange fine turstier rundt på øya, og om du ikke vil gå, kan du leie vanlig sykkel eller terrengsykkel. De fleste steder som Makryammos, Pefkari, Golden Beach m.m. tilbyr vannsport, og i Potos og Pefkari er det dykkesenter.

Limenas

Limenas, eller Thassos by som den også kalles, er øyas hovedstad. Det er en trivelig by med rolig stemning, selv i høysesongen. Nattelivet er bra, med kafeer, barer, klubber og restauranter. Dagligvarebutikker og bakerier ligger side om side med butikker som selger alt fra klær til suvenirer. Den store stranden ligger på den ene siden av havnen, og på den andre siden ligger det en mindre og roligere strand.

Limenaria

Limenaria er den nest største byen på øya, og ligger vakkert til nede ved havet. Her er det mange butikker, restauranter, barer og nattklubber.
Limenaria vokste veldig på begynnelsen av 1900-tallet, da et tysk selskap begynte å utvinne jern og gull her. På en høyde bak byen ligger det store huset Palataki ("det lille palasset"), som var selskapets hovedkontor. Herfra er det strålende utsikt mot småstedene på den andre siden. Man kan gå mellom trærne ned til fabrikkområdet. Her ligger det en rolig strand hvor det er langt mellom badehåndklærne.
Omgivelsene rundt Limenaria er verdt å utforske. I fjellene ovenfor byen kan du gå turer og sykle i det vakre landskapet, se flotte fossefall og følge stier langs kysten bort til Potos.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Thassos er ved å leie en bil. Alle de store bilutleiefirmaene som Avis, Hertz, Budget etc. har kontor på øya. Kontroller nøye hva som inngår i forsikringen om du leier bil på stedet. Unngå små og ukjente leiebilfirmaer, selv om de lokker med lave priser.

Taxi

Det er taxi på alle reisemål. Thassos by og Limenaria har taxistasjoner. Om du trenger en taxi kan du be hotellet eller restauranten bestille en for deg. Taxiene har taksameter, og prisen kan være høyere sent på kvelden eller på nattetid. Om du trenger en taxi sent på kvelden eller om natten er det bedre å avtale tid eller forhåndsbestille en taxi.

Båt og ferge

Det går ferge fra havnen i Thassos by til Keramoti. Om sommeren går det ferger fra Keramoti fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. En fergetur fra Prinos til Kavala tar ca. 1 1/2 time. Fra Kavala går det ferger til Limnos, Mytilini og Chios. Tider og priser avhenger av sesong. Vi tar forbehold om endring av disse opplysningene.

Sykkel

I Potos er det noen større og mindre firmaer som leier ut sykler.

Moped og motorsykkel

For å leie moped må du ha førerkort for bil eller motorsykkel og være over 21 år. Det er påbudt med hjelm i Hellas. Forsikring kommer i tillegg. Undersøk om reiseforsikringen din dekker bruk av slike kjøretøy. Om ikke bør du tegne en tilleggsforsikring før du reiser.

Buss

Det går lokalbusser fra Thassos by til de fleste steder på øya. Det går også ringbuss rundt øya noen ganger daglig. Bussholdeplassene er merket med turkise skilt med teksten "Bus stop".
Hovedbusstasjonen i Thassos by ligger ved havnen. Lokalbussene tilpasser antall avganger etter sesong. Rutetabellene er også tilpasset fergenes ankomst til Thassos by. Det er hyppige fergeforbindelser Thassos–Keramoti, Thassos–Kavala og på østkysten fra Skala Prinos–Kavala.
Fakta

Vår service

Fra mai til september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Reiser du med charter møter vi deg også på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Her kan du lese mer om Vings service på reisemålene våre.

ECPAT

Ving har siden 1999 støttet organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Du kan lese mer om dette i Ving-permen eller reisemålsguiden vår.

Pass og visum

Hellas er med i Schengen, men som i mange andre land kreves det at du kan vise til gyldig legitimasjon. For nordmenn er det pass som er eneste gyldige legitimasjon. Den greske ambassaden minner om følgende:

Sørg for å ha med gyldig pass. Vi opplever at en del reisende reiser uten pass eller med utgåtte pass, noe som kan vanskeliggjøre returen til Norge og som kan føre til at hjemreisen må utsettes, med mindre turoperatøren kan assistere med innsjekking og ombordstigning.

Les mer på disse sidene:
Informasjon om pass og visum
Dette bør du vite når du skal til Hellas

Spørsmål om pass og visum skal stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Hellas har innført en hotellskatt på alle kommersielle overnattinger fra og med 1. januar 2018. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker i Potos.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Gresk

Øvrig informasjon

Livlig trafikk i høysesong. Det produseres mye honning på Thassos så spesielt i august og september er det mye bier og veps. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc..
Thassos ligger i Egeerhavet og har ca. 15 000 innbyggere, hvorav ca. 3 000 i Thassos by. Øya kan by på mange hyggelige restauranter, tavernaer, barer og strandbarer. Det finnes også museum og antikke utgravinger.
Reise med barn
Det er ikke noe problem å reise med barn til Thassos. Barna kan være med overalt, og grekerne er både gjestfrie og barnekjære. Husk at solen er sterk, så bruk høy solfaktor og beskytt dem med t-skjorte og solhatt. Ikke bad ved klipper hvor det kan være kråkeboller.
200,- i rabatt på leiebil

Akkurat nå får du 200,- i rabatt ved bestilling av leiebil hos Avis. Rabatten gjelder samtlige bilkategorier og leieperioder på reiser med avreise frem til 23. oktober 2018. Bilen skal være hentet senest 31. oktober 2018. Du bestiller leiebilen samtidig som du bestiller reisen din, eller i etterkant via Min Side.

Tilbudet gjelder kun gjester med avreise frem til 23. oktober.

Finn reisen din til Potos