Se hotell (2)

Reiser til Skala Kallonis

På ferie i den koselige lille fiskerlandsbyen Skala Kallonis lever man livet i et rolig og bedagelig tempo. Her kretser det meste rundt stranden og tavernaene rundt torget.
Skala Kallonis er en koselig liten fiskerlandsby med et rolig tempo og et lite knippe hotell. Skala Kallonis ligger innerst i Kallonibukten, godt beskyttet mot vær og vind. Det usedvanlig flate terrenget her gjør det til et av de mest barnevennlige reisemålene på Lesvos. Landsbyen er kjent for sitt sardinfiske, og hvis du er en av dem som elsker denne sunne delikatessen er det godt mulig at restaurantbesøkene blir feriens høydepunkt. Til å være en såpass liten by er det overraskende mange restauranter her, som generelt har veldig høy kvalitet og et lavt prisnivå. De fleste restauranter og kafeer ligger på det koselige lille torget ved havnen, og langs de to gatene som går parallelt med stranden.

Barnevennlig hotell i Skala Kallonis

Aeolian Gaea er det selvsagte valget når du reiser med barn til Skala Kallonis. Her bor du i romslige og komfortable leiligheter på et av Lesvos' beste hotell. I restauranten kan du nyte hotellets egenproduserte frukt og grønnsaker, kanskje sammen med en skvett olivenolje fra egen olivenlund.

God plass på stranden

Strendene i Skala Kallonis strekker seg noen kilometer ut på begge sider av havnen, så det er alltid god plass. Her kan også små barn slippes løs på de langgrunne strendene som takket være beliggenheten i en bukt er beskyttet mot bølger. Blir du sulten eller tørst er det aldri langt å gå til nærmeste strandbar eller taverna.

Populært blant fuglekikkere

Skala Kallonis er et populært reisemål for fuglekikkere, takket være det store antallet trekkfugler som mellomlander her. Spesielt om våren og høsten kan man beundre mange mer eller mindre sjeldne arter. Men flamingoene som holder til ved de salte innsjøene på østsiden av Kallonibukten kan man studere året rundt.

Opplev øya

Skala Kallonis beliggenhet midt på Lesvos gjør reisemålet til et flott utgangspunkt for oppdagelsesferder rundt på øya. Den romantiske middelalderbyen Molivos, med sin særpregede arkitektur og koselige havn, er et "must" når man er på Lesvos.
Hovedstaden Mytilini og den unike "forsteinede skogen" rett vest for Antissa er også verdt et besøk. Underveis opplever du øyas vakre landskap med grønne lier og endeløse olivenlunder.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell ved stranden
 • Kilometerlange sandstrender
 • Barnevennlige strender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Skala Kallonis

Strender
Stranden i Skala Kallonis er lang og langgrunn og består av sand og grus. Her kan du bade i øyas varmeste badevann. Det er utleie av solsenger, og i tillegg til et par strandbarer ligger det mange kafeer og restauranter oppe på strandgaten.

Vatera – grekernes egen favoritt

Grekerne trives godt på den populære stranden Vatera, som med sine åtte kilometer er øyas lengste strand. I helgene er det mange lokale innbyggere her, og i juli og august kommer mange greske sommerferiegjester hit.

Molivos

Takket være den steinete bunnen er vannet på stranden i Molivos klart og rent. Bare noen meter ute i vannet går det over til å bli sandbunn. Her er det tilbud om vannsport og utleie av solsenger.

Petra

En lang, fin strand med en blanding av sand og grus. Det ligger strandkafeer og restauranter langs hele strandpromenaden. Det går an å leie solsenger, men på mange strandbarer er det gratis om du kjøper mat eller drikke der.

Eftalou

Fire kilometer fra Molivos på nordsiden av øya ligger Eftalou, den lille byen som lenge har vært kjent for sine helbredende kilder. Å bade i det mineralrike vannet her skal være godt for personer med leddbetennelse, revmatisme og hud- og nyreproblemer.

Polychnitou

Vil du besøke øyas varme kilder skal du dra til Polychnitou. Kildene ligger en kilometer fra det lille stedet Chalakies på østsiden av øya. Vannet kan komme opp i en temperatur på mellom 71–90 grader, og er blant det varmeste i Europa. Det er to bassenger her, et for menn og et for kvinner, men familier kan bade sammen.

Skala Eressou

Stranden i Skala Eressou har mørk, finkornet sand og er en av Lesvos aller fineste strender. Den har dessuten flere ganger blitt kåret til Hellas' reneste strand. På den østre delen ligger det et par tavernaer langs en trivelig strandpromenade.

Anaxos

Bare tre kilometer fra Petra ligger en sandstrand mange mener er den fineste i hele området. Solsenger og parasoller er ofte inkludert om du kjøper mat eller drikke på en strandbarene. Ellers er det utleie.

Tsonia

Denne stranden ligger litt avsides til ved Skala Sikaminias på østkysten. Tsonia er først og fremst kjent for sin røde sand og gode snorklemuligheter.

Gavanthas

Gavanthasstranden passer fint for barnefamilier. Den er lang, langgrunn og har god plass. Det er også en lekeplass på stranden.
Mat, drikke og uteliv
Selv om stedet er lite er det nok av kafeer, restauranter og tavernaer i Skala Kallonis. De fleste ligger ved det lille torget i havnen og i de to gatene som går parallelt med stranden. Her kan du spise klassisk gresk mat, sjømat og ikke minst byens stolthet og spesialitet: sardiner.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss. Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup. Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Utelivet i Skala Kallonis er begrenset, og det er nesten ikke noe uteliv å snakke om. Men stedet har noen kafeer, barer og tavernaer ved torget og langs strandgatene. Om du vil oppleve et livligere uteliv på Lesvos anbefaler vi en tur til hovedstaden Mytilini.
Shopping

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Sport og trening

Sport og trening på Lesvos

For deg som ikke bare vil slappe av i ferien har Lesvos en god del å tilby når det kommer til sport og trening. De fleste stedene har vannsport og vandringer.
Vandring
Vil du vandre, har Lesvos gode turmuligheter. Det er turstier i de fleste områder på øya og naturen er fantastisk. Ta med deg turskoene og opplev Lesvos til fots.
Aktiviteter og severdigheter

Molivos

Besøk den sjarmerende fiskerlandsbyen Molivos, som antakelig er øyas mest fotograferte. Her kan du hygge deg på stranden og nyte stemningen i de smale gatene. Bestill en god lunsj på en av tavernaene i havnen, eller et glass på en kafe langs strandpromenaden. Når mørket senker seg lyser borgen opp og bidrar til den stemningsfulle atmosfæren. I Agora, de små handlegatene, finner du alt fra lokal olivenolje til smykker skapt av greske kunsthåndverkere.

Anaxos

Stedet Anaxos er først og fremst kjent for sin fine strand, og ligger ca. tre kilometer vest for Petra.

Plomari

Det er nesten obligatorisk å smake på øyas ouzo mens man er på Lesvos. Det finnes ikke noe bedre sted å gjøre det enn Plomari, som kalles ouzoens hjemby. Her kan du besøke brenneriet Barbayanni for å se hvordan ouzoen blir til, og prøvesmake de edle dråpene. Ouzoen fra Plomari er Hellas' beste.

Mytilini

Et av våre beste tips er å tilbringe en dag i øyas hovedstad Mytilini. Her finner du en herlig blanding av gammelt og nytt, med mange museer, trivelige tavernaer og vakre kirker. Vil du bruke litt tid på å handle er det mange butikker i byen som selger klær, sko, vesker og mye mer.

Petra

Bare fem kilometer fra Molivos ligger Petra, en avslappet liten badeby som er kjent for sin fine sandstrand. De fleste restauranter og tavernaer her ligger langs strandpromenaden, men du finner også mange gode spisesteder og butikker i de smale gatene.

Opplev mer av Lesvos

Skala Kallonis ligger midt på Lesvos og er det perfekte utgangspunktet om du vil reise rundt og utforske øya. Vårt råd er å leie bil eller moped – da er det enkelt å finne veien til kirker, museer og andre severdigheter på øya.

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Ikke gå glipp av de mindre stedene rundt på øya. Der er det få turister, lite trafikk og en unik historie med mange severdigheter, blant annet kirker og klostre. Lei en bil eller gå turer. Her er noen tips.

Glykfylousa Panagia-kirken

Denne kirken troner på toppen av en stor klippe i sentrum av Petra. Om du klatrer de 114 trappetrinnene blir du belønnet med fantastisk utsikt over Petra, havet og den tyrkiske kyst.

Panagia Vrefokratousa-kirken

En kirke som ble bygget på 1100-tallet for å romme et jomfru Maria-ikon som evangelisten Lukas skal ha malt på dette stedet.

Georgios Iakovidis Digital Kunstmuseum

Et museum for deg som er interessert i kunst og teknologi. Her anvendes en ny metode for å vise de opprinnelige fargene i maleriene til den kjente greske kunstneren Georgios Iakovidis. Maleriene har med tiden mørknet, men her kan vi se dem i det samme lyset som da kunstneren selv malte dem.

Den forsteinede skogen

Europas eneste forsteinede skog kan du studere på Lesvos. Den ble skapt under et vulkanutbrudd for 20 millioner år siden.

Teriade Museum

Dette museet rommer blant annet 29 sjeldne bøker skapt av noen av vår tids største kunstnere som Picasso, Chagall, Matisse, Giacometti m.m.

Theophilos Museum

Mellom øyas hovedstad og flyplassen ligger museet som er viet den folkekjære kunstneren Theophilos Chatzimichael. Hans malerier har motiver som viser hvordan de høstet oliven, fanget fisk, bakte brød og ikke minst hvordan de feiret og danset før i tiden.

Gattelusiborgen i Molivos

Denne imponerende borgen troner på toppen av byen Molivos.

Borgen i Mytilini

Ta en spasertur rundt Mytilinis gamle borg. Til tross for at borgen i dag er i dårlig forfatning, danner du deg et inntrykk av hvor imponerende den en gang må ha vært. Den ligger ved havnen i Mytilini og er en av de største i Europa.

Det romerske teater i Mytilini

I øyas hovedstad kan du se ruinene av et romersk teater fra den hellenistiske perioden. Teatret rommet så mange som 15 000 tilskuere, og stedets utrolige akustikk kan du oppleve den dag i dag.

Folkedrakt- og broderimuseet

Her kan du studere drakter som representerer øyas forskjellige tidsepoker.

Det arkeologiske museet

Her kan du blant annet studere rester av vakker mosaikk fra det tredje århundre og oldtidsfunn av keramikk fra ulike deler av øya.

Sankt Theraponkirken

Ovenfor havnen, ved markedet i hovedstaden Mytilini, ligger en av de største kirkene på øya. Legenden forteller at kirken ble reist på ruinene av antikkens Apollotempel. Det er flere severdige kirker i området.
Utflukter
Molivos by night
Molivos by night
Går det an å si at man har besøkt Lesvos hvis man ikke har vært en tur i den gamle byen Molivos? Bli med oss på Vings kveldstur i den UNESCO-listede landsbyen og kjenn historiens vingeslag der Europa møter Orienten.
Les mer om utflukten
Lag mat sammen med Yaya Irene
Lag mat sammen med Yaya Irene
Velkommen til matlagingskurs i Petra. Her går du rett inn på kjøkkenet i et gresk hjem, når Mrs Irene inviterer deg hjem til seg. Hun introduserer deg for ingredienser, teknikker, historie og unike smaksopplevelser.
Les mer om utflukten
Skala Sikaminia
Skala Sikaminia
Idyllisk landsby, greske tavernaer, severdigheter og god tid til å utforske på egen hånd.
Les mer om utflukten
Starlight Cruise
Starlight Cruise
Opplev genuine Skala Sikaminias på kvelden. I løpet av båtturen til og fra Skala Sikaminias passerer vi landsbyer og får nyte den vakre solnedgangen.
Les mer om utflukten
Korakaki og Kaia BBQ
Korakaki og Kaia BBQ
Bli med på en herlig båttur der vi nyter solen, bader og snorkler. BBQ-lunsj og drikke inkludert.
Les mer om utflukten
Unike Lesvos
Unike Lesvos
Heldagsutflukt der vi stifter bekjentskap med gresk hverdagsliv, tradisjoner og kultur. I tillegg får vi oppleve flere av de vakre landsbyene på Lesvos og øyas frodige natur. Gresk kaffe, honning- og ostesmaking samt lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Sol, bad og snorkling
Sol, bad og snorkling
I dag står sol, bading og avslapping i fokus når båten Calypso setter kursen mot St. George Island, også kjent som kaninøya. Kapteinen hilser deg velkommen til en herlig dag ute til havs!
Les mer om utflukten
Vestlige Lesvos
Vestlige Lesvos
En dagstur til Lesvos vestlige del, med øyas mest varierte og vakre landskap.
Les mer om utflukten
Sunset by Saint George
Sunset by Saint George
Bli med om bord på båten Kalypso og en herlig båtutflukt i solnedgangen!
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader. Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres kun i begrenset utstrekning. Minibank og bank i Kalloni, ca. 4 km fra Skala Kallonis.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5–6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Skala Kallonis med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesvos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Skala Kallonis. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytilini til hotellet ditt er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Skala Kallonis
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.