Se hotell (3)

Reiser til Plomari

Bestill en reise til ouzoens hovedstad Plomari og få en ferie i et levende lokalmiljø med god mat og en herlig strand – Agios Isidoros.
Stranden Agios Isidoros ligger noen kilometer utenfor selve Plomari, og det er også her du finner Vings hotell. Stranden passer utmerket for både snorkling og total avslapning på en solseng, med utsikt mot den tyrkiske kysten og naboøya Chios. Vil du oppleve mer av omgivelsene er området et perfekt utgangspunkt for egne oppdagelsesferder med leiebil.

Ouzoens hovedstad

Plomari blir også kalt "Ouzo-hovedstaden", takket være sine fem destillerier. Og ifølge grekerne selv så produseres landets beste ouzo nettopp her. Byen er bygget som et amfiteater rundt den hyggelige havnen, med nydelig utsikt over Egeerhavet.
Plomaris hjerte er det lille torget Platanos – en deilig oase med et vakkert platantre, omgitt av koselige tavernaer, et par ouzerier og en liten bar. Her er det herlig å slå seg ned og nyte det greske hverdagslivet.

Bo på stranden

Når du bestiller en reise til Plomari med Ving kan du også bestille et hotell på stranden. Alle våre hotell ligger i rolige omgivelser et stykke utenfor Plomari. Her kan du velge om du vil bo i hotellrom eller leilighet, og ofte bor vertsfamilien selv på hotellet, noe som bidrar til en hjemmekoselig atmosfære.

Opplev øya

På vestsiden av Lesvos er det flere store severdigheter, blant annet den unike "forsteinede skog", som ble skapt for ca. 20 millioner år siden da skogen ble begravet i vulkansk aske. I Sigri er det et fint museum som forklarer mer om dette geologiske fenomenet.
Sør for Sigri ligger den lille feriebyen Skala Eressou, mest kjent som poeten Sapfos fødested. Her er det en del butikker og hyggelige tavernaer helt nede i vannkanten.
Øyas hovedstad Mytilini er en livlig havneby som domineres av den store borgen og den imponerende kuppelen til Agios Therapon-kirken. Byens arkeologiske museum rommer vakker mosaikk og andre funn fra antikken.
Theriade-museet i Varia ligger noen kilometer sør for Mytilini og har en unik samling av bøker med kunstverk av blant annet Matisse og Picasso. Kanskje ikke akkurat det man forventer å finne på en gresk øy langt utenfor allfarvei.
Om du vil se noe av dette, og kanskje foreta oppdagelsesreiser på egen hånd, anbefaler vi å bestille en leiebil samtidig med reisen. Om du ikke ønsker bil under hele oppholdet, kan du bestille den bare for noen dager, og den blir levert til rett sted til rett tid.
Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • Krystallklart vann
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Plomari

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden ligger utrolig vakkert til i Agios Isidoros noen kilometer utenfor sentrum av Plomari, med en lang kyststripe og bratte klipper som går ned i havet. Stranden er steinete og bidrar til at den føles veldig ren og vannet er krystallklart. Det er tilbud om vannsportsaktiviteter mot betaling. Det ligger også en liten strand inne i Plomari.

Molivos – vannsportsenter

Stranden i Molivos er steinet, men vannet er klart og rent, og et par meter ute i vannet er det sandbunn. Det er utleie av solsenger og parasoller, og det er tilbud om aktiviteter som windsurfing, vannski, parasailing, wakeboard og kanopadling.

Petra – sandstrand med strandpromenade

Petra har en lang og fin sandstrand med en promenade. Det er utleie av solsenger og parasoller, og prisene varierer fra utleier til utleier. Det er gratis utlån av solsenger på mange strandbarer om du kjøper noe å spise eller drikke hos dem.

Vatera – den lengste stranden på Lesvos

Vatera er med sine åtte kilometer øyas lengste strand, og den er godt besøkt av lokale innbyggere i helgene. Det er en veldig populær strand, spesielt i juli og august da mange greske turister finner veien hit.

Anaxos – den beste stranden

Mange er enige om at stranden i Anaxos er den beste i området. Her er det utleie av solsenger og parasoller, og det er mange restauranter og tavernaer langs stranden. På flere av dem er det gratis utlån av solsenger om du kjøper mat eller drikke der.

Gherabukten – medisinske kilder

I de nordlige områdene av Kourtzi, ca. 500 meter fra stranden, ligger medisinske, mineralrike kilder som holder en temperatur på rundt 37–39 grader.

Polychnitou – varme kilder

En kilometer fra det lille stedet Chalakies på østsiden av Lesvos ligger disse mineralrike varme kildene ca. 60 meter over havet. Vannet, som er blant det varmeste i hele Europa, kan komme opp i en temperatur på 71–90 grader. Her er det to basseng, et for kvinner og et for menn. Familier kan bade sammen. Vannet holder en behagelig temperatur.
Mat, drikke og uteliv
Plomari har en rekke tavernaer og restauranter som serverer klassisk gresk mat og mye fisk og skalldyr.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss. Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup. Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Nattelivet i Plomari foregår i området rundt taxiholdeplassen og torget, hvor grekerne selv samler sg om kveldene. Her er det mange barer, kafeer og restauranter som holder åpent til sent på kvelden. Et par nattklubber er åpne hele natten i juli og august. Barnefamilier kan hygge seg på et lite område med spill og noen få karuseller ved taxistasjonen.
Shopping
Plomari kalles "ouzoens hjemby", og det er nesten obligatorisk å smake på de beste merkene mens du er her. Ouzoen fra Plomari anses for å være den beste i hele Hellas. Avlegg brenneriet Barbayanni en visitt for å se hvordan ouzo lages, og kjøp gjerne med deg en flaske eller to hjem.

Mytilini

Om du vil ha butikker med et stort vareutvalg er det hovedstaden Mytilini du skal reise til. Butikkjedene ligger samlet i havnen og rundt kirken Agios Therapon i gågaten Hermou. Sørg også for å få med deg de små handlegatene ovenfor havnepromenaden.

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Sport og trening
For deg som vil gjøre mer enn å bare ligge i solen i ferien er det mange aktiviteter i Plomari og omegn. Langs den store stranden i Agios Isidoros er det aktiviteter som strandvolleyball og vannsport. I området er det fotballbane og basketballbane, bare ta med egen ball. Et tips er å dra på sykkelturer, da får du et godt inntrykk av omgivelsene.

Sport og trening på Lesvos

For deg som ikke bare vil slappe av i ferien har Lesvos en god del å tilby når det kommer til sport og trening. De fleste stedene har vannsport og vandringer.
Vandring
Vil du vandre, har Lesvos gode turmuligheter. Det er turstier i de fleste områder på øya og naturen er fantastisk. Ta med deg turskoene og opplev Lesvos til fots.
Aktiviteter og severdigheter
Du finner ouzo-museet og Hellas' største ouzo-produsent ca. en kilometer før Agios Isidoros.

Opplev Lesvos

Lei en bil eller en moped og reis rundt på øya. Her er det mange små steder og landsbyer å besøke.

Skala Eressou

Det som gjør Skala Eressou til øyas mest kjente sted er en kvinne som het Sapfo. Hun levde på 600-tallet f.Kr. og drev en skole for unge, ugifte kvinner. De få diktene av henne som er bevart tolkes dithen at hun hadde andre følelser for sine elever enn det som var tillatt. Det var her uttrykker lesbisk kjærlighet oppsto. Stranden i Skala Eressou er en av øyas beste, med mørk, finkornet sand.

Sigri

Byen Sigri hadde sin storhetstid for flere hundre år siden, takket være havnen som kunne bevoktes fra borgen. Borgen ble bygget av tyrkerne i 1757 på ruinene av Gattelusis venetianske festning. På veien til Sigri kjører du gjennom et vulkansk landskap, og rundt i området ligger det bygninger fra den bysantinske tiden og middelalderen. I Sigri ligger Det naturhistoriske museum til den forsteinede skog.

Kalloni

I Kalloni ligger Limonos-klosteret og den vakre Kallonibukten. I begynnelsen av august går det hvert år en sardinfestival av stabelen. Sardinene herfra skal være blant verdens beste, og under festivalen serveres det gratis sardiner og ouzo til gjestene.

Petra

Ca. fem kilometer fra Molivos ligger det lille badestedet Petra. Her er det fredelig, og stedet er mest kjent for sin fine sandstrand. Slå deg ned på en av restaurantene langs stranden og betrakt livet på strandpromenaden. Ønsker du å bevege på deg kan du klatre de 114 trappetrinnene opp til den lille Mariakirken på toppen av en klippe. Der oppe kan du beundre utsikten over området. Klippen har gitt navnet til byen, og blitt stedets symbol. Petra betyr nettopp "klippe".

Molivos

I den fotogene fiskerlandsbyen Molivos bor det ca. 1500 innbyggere. Her ligger det en fargeglad havn, trange brosteinssmug og lave steinhus. Det koster mye penger å bygge hus i Molivos, siden store lastebiler ikke kan kjøre i de smale gatene. Alt byggemateriell må derfor transporteres med esel eller hest. Husene vagler på rekke og rad oppover de bratte bakkene mot den genovesiske borgen fra 1370-tallet. Fra borgen er det en fantastisk utsikt over byen og kysten. Om sommeren arrangeres det en del kulturbegivenheter, og det er en uforglemmelig opplevelse å være tilstede på en konsert i borgen mens sola går ned.

Mytilini

Vi anbefaler på det varmeste en tur til Mytilini i løpet av ferien på Lesvos. I øyas hovedstad finner du en herlig blanding av gammelt og nytt, og byen har mange vakre kirker, museer og tavernaer å besøke. Her er det også et stort utvalg av butikker som selger klær, vesker, sko og mye mer. I havnen kan du nyte solen på en av de mange kafeene.

Eftalou

Ca. fire kilometer fra Molivos ligger Eftalou, som i flere hundre år har vært kjent for sine helbredende vannkilder.

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Et "must" i Plomari er et besøk på ouzo-museet, byens mest populære severdighet. Museet ligger i andre etasje på Ouzo Barbayannis' travle destilleri. Stedet drives av femte generasjon, og de benytter en familieoppskrift fra 1860-tallet.
For den historieinteresserte er det veldig mye å se og gjøre på Lesvos. Den som vil kan lett tilbringe hele ferien med å besøke museer, kirker og små landsbyer.

Gattelusiborgen

Denne staselig borgen fra 1370-tallet troner på toppen av Molivos. Følg en av de mange brosteinsgatene opp gjennom byen, eller ta den trafikkerte veien bak byen som fører rett opp til borgen.

Glykfylousa Panagia-kirken

Denne kirken ligger på en klippe over sentrum av byen Petra. Ordet Petra betyr "klippe" på gresk, og den har gitt navnet til byen. For å komme til topps slik at du kan beundre utsikten over byen må du først klatre 114 trappetrinn som er hugget ut i stein. Den første kirken på toppen ble bygget i 1609 og den nåværende i 1747. Den 15. august hvert år feires navnedagen til jomfru Maria.

Theophilos Museum

Her kan du se malerier som skildrer hverdagsstemninger fra 1900-tallet. Bildene viser hvordan de bakte brød, fanget fisk og fremfor alt hvordan de danset og feiret. Kunstverkene ble skapt av den fattige kunstneren Theophilos Chatzimichael, som dekorerte veggene på kafeer for å tjene til livets opphold. Museet ligger mellom Mytilini og flyplassen, og inneholder 86 av hans kjente verk.

Borgen i Mytilini

Den gamle borgen i Mytilinis havn er Lesvos' største og en av de største i Europa. Det skal ha vært keiser Justinian som bygget borgen over gamle romerske ruiner, og senere har mange herskere og folkeslag satt sitt preg på borgen. Den er i dag i dårlig stand, men du danner deg likevel et bilde av hvor imponerende den en gang må ha vært.

Sankt Therapon-kirken

En av øyas største kirker ligger ovenfor havnen ved markedet i Mytilini. Legenden sier at kirken ble bygget på ruinene av antikkens Apollotempel. Det ligger mange severdige kirker i omgivelsene.

Taxiarches-klosteret

Dette klosteret i byen Mantamados rommer et berømt ikon av erkeengelen Mikael. Ikonet ble skapt av en munk som på mirakuløst vis overlevde et angrep av sarasenske pirater. I følge overtroen skal man trykke en mynt mot ikonets panne for å få sine ønsker oppfylt.
Utflukter
Molivos by night
Molivos by night
Går det an å si at man har besøkt Lesvos hvis man ikke har vært en tur i den gamle byen Molivos? Bli med oss på Vings kveldstur i den UNESCO-listede landsbyen og kjenn historiens vingeslag der Europa møter Orienten.
Les mer om utflukten
BBQ Agios Foka
BBQ Agios Foka
Opplev Lesvos fra sin aller beste side og nyt en herlig dag til havs! I løpet av timene om bord på båten er det tid til avslapping, og vi stopper flere forskjellige steder hvor du blant annet får muligheten til å bade i varme kilder.
Les mer om utflukten
Tarti Beach Sail
Tarti Beach Sail
Bli med på en herlig båtutflukt til en av Lesvos vakreste strender, Tarti Beach!
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader. Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og råd. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kredittkort aksepteres kun i begrenset utstrekning. Minibank i Plomari.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5-6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Plomari med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesvos.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Plomari (Agios Isidoros). Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytilini til hotellet ditt er mellom ca. 1 time og 1 time og 15 minutter (ca. 45 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager

Finn reise til Plomari
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.