Se hotell (3)

Reiser til Petra

Petra på nordkysten av Lesvos er en liten badeby med en lang strand, livlig strandpromenade og idylliske bakgater. Her får du oppleve ekte gresk landsbyliv.

Blir du ikke forelsket ved det første møtet med Petra, så sier det sannsynligvis klikk når du har utforsket omgivelsene. Landskapet i Petra er relativt flatt, med unntak av den 30 meter høye klippen midt i sentrum. På toppen står det en vakker liten jomfru Maria-kirke fra 1700-tallet. Hvor man enn er i byen ser man alltid kirken på toppen, og den er byens hjerte og et landemerke som gjør det lett å finne frem.

Lang og fin sandstrand

Den lange, fine sandstranden ligger midt i sentrum, og til å være en så liten by er det nesten overraskende livlig langs strandpromenaden, også på kveldstid. I de trange bakgatene er det et koselig og lokalt miljø, akkurat slik du forventer deg av en ferie i Hellas. Sett deg på en blåmalt kafestol, bestill en gresk kaffe og nyt atmosfæren. Reiser du på ferie med små barn er Petra uten tvil et bra alternativ.

Hotell med fin beliggenhet

Reiser du med Ving til Petra kan du velge om du vil bo i hotellrom eller i leilighet. Alle hotellene våre ligger maks. 10 minutters spasertur fra både strand og sentrum. Hotellene er ganske enkle, men veldig godt likt av gjestene våre. Og det er faktisk det enkleste hotellet som har fått høyest karakter av gjestene våre: Miramare. Om det er fordi frokosten serveres i hagen, at familien som eier stedet bor på hotellet selv eller at stemningen er så avslappet og ekte gresk er vanskelig å si. Men det beviser i hvert fall at det dyreste og fineste ikke alltid er det beste.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • Fin sandstrand
 • Lang strandpromenade
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Petra

Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Petra er den mest barnevennlige av strendene i området. Den er lang og består av en blanding av sand og grus. Det går an å leie solsenger og parasoller her, og prisene varierer fra utleier til utleier. Det er mange kafeer og restauranter å velge mellom på strandpromenaden, og mange av dem tilbyr gratis solsenger til sine gjester. Rundt på Lesvos er det omtrent 40 fine strender, og det er lettest å finne veien til dem med bil.

Gavanthas – passer for barnefamilier

Et tips er å besøke den familievennlige Gavanthas-stranden. Den er lang, barnevennlig og langgrunn, og som regel er det god plass her. Det er en lekeplass ved stranden for barn som er lei av å bade.

Skala Kalloni – varmere badevann

I Kallonibukten ligger Skala Kallonis fine og lange badestrand med god utsikt over bukten. Her kan du bade i øyas varmeste vann. Det ligger mange tavernaer ved stranden.

Anaxos – områdets beste strand

Den beste stranden i området finner du i Anaxos. Denne sandstranden ligger tre kilometer fra Petra og i gangavstand langs kysten. Det er utleie av solsenger og parasoller, og det ligger mange tavernaer og restauranter langs stranden. Det er gratis utlån av solsenger på mange av strandbarene om du bestiller mat eller drikke der.

Tsonia – fine snorklemuligheter

Om du vil snorkle fra stranden er det lurt å dra til Tsonia. Denne stranden ligger litt avsides til på østkysten, og den siste delen av veien er en dårlig grusvei. Vel fremme byr Tsonia på fine snorklemuligheter og rød sand.

Vatera – grekernes favorittstrand

Gjør som grekerne selv og besøk Vatera, stranden som med sine åtte kilometer er den lengste på Lesvos. Den er godt besøkt i helgene og i høysesongen av både fastboende og greske turister.

Molivos – vannsport på stranden

I Molivos er stranden steinet, men vannet er klart og rent, og noen få meter ut i vannet går bunnen over til sand. Det er utleie av solsenger og tilbud om flere vannsportsaktiviteter.

Eftalou – varme kilder

Dette lille stedet har i århundrer vært kjent for sin helbredende vannkilder. Mineralvannet i Eftalou skal være velgjørende for personer som lider av revmatisme, leddbetennelse og nyre- og hudproblemer.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Petra med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesvos.
Med Ving kan du reise til Lesvos fra Oslo i sommersesongen.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Petra. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytilini til hotellet ditt er mellom ca. 1 time og 30 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 65 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører til Petra via Anaxos og av og til også via Skala Kallonis. Nøyaktig kjørerute er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
På torget i Petra ligger det noen tavernaer, og i gatene rundt ligger det butikker. Langs strandpromenaden finner du det største utvalget av restauranter og tavernaer. Her kan du spise tradisjonell gresk mat som keftédes og souvláki, men også fisk og skalldyr.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss
.... Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup
.... Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Nattelivet i Petra er veldig rolig. Et par barer langs strandveien holder åpent, og i høysesongen er det livlig på kafeene på byens lille torg. I nabobyen Molivos er utelivet litt livligere, med flere barer og et par små diskotek. I Molivos er det også en utendørskino hvor populære filmer vises i kveldsmørket om sommeren.
Shopping
Det er begrensede shoppingmuligheter i Petra, og de butikker som finnes her ligger i området rundt torget. Mange ligger på selve strandpromenaden, men det er noen hyggelige gater med mindre butikker, spesielt den gaten som går fra torget og videre bak strandpromenaden. Det er noen flere butikker i nabobyen Molivos – de fleste er tilpasset turister. Om du ønsker et større utvalg anbefaler vi en tur til Kalloni eller hovedstaden Mytilini.

Shopping i Mytilini

Det største butikkutvalget finner du selvsagt i Mytilini, hvor det også er mer internasjonalt varesortiment. Butikkjedene ligger nede i havnen og rundt kirken Agios Therapon.

Opplev Molivos

Den hyggelige fiskerlandsbyen Molivos er vel verdt et besøk. De fleste butikkene ligger på eller i nærheten av markedsgatene "Agora".

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Aktiviteter og severdigheter
Det råder en avslappet stemning i Petra. Stedet er selvsagt mest kjent for sin fine sandstrand. For deg som ikke bare vil slappe på stranden av er det vannsportsenter både her og i nabobyen Molivos.

kalloni – sardinfestival

Kalloni kan skryte av sardiner i verdensklasse, og det arrangeres en sardinfestival her i august hvert år. Da er det tradisjonell dans og musikk, og gratis servering av sardiner til forbipasserende sammen med ouzo.

Anaxos – fin sandstrand

Anaxos er kjent for sin fine strand, som er en av øyas aller beste. Anaxos ligger ca. tre kilometer fra Petra, og her kan du tilbringe hele dagen på en solseng.

Sigri – en by med rik historie

På vei til byen Sigri kjører du gjennom et vulkansk landskap. Det er i Sigri naturhistorisk museum for Den forsteinede skogen ligger, et område som ble til under et vulkanutbrudd. I omgivelsene kan du se byggverk fra middelalderen og bysantinsk tid. Sigri hadde sin storhetstid for flere hundre år siden, mye takket være havnen som kunne voktes fra borgen. Stedets borg ble bygget på 1700-tallet av tyrkerne på ruinene av Gattelusis venetianske fort.

Petri – en liten fjellby

Landsbyen Petri ligger oppe i fjellene tre kilometer fra Petra. Her finner du en taverna og en uimotståelig utsikt over Petra, bukten og øya Agios Georgios.

Mytilini – hovedstaden på Lesvos

Lesvos' hovedstad Mytilini er en herlig blanding av gammelt og nytt. Her ligger det vakre kirker, interessante museer og mange flotte butikker med et intenasjonalt vareutvalg. Vi anbefaler på det varmeste en tur til Mytilini!

Plomari – ouzoens hjemby

Lesvos' nest største by heter Plomari, som har en vakker kyststrekning med en fin strand. Mye av sjarmen med Plomari er at det bare er en by, med alt det innebærer. Det meste av forretningslivet foregår rundt torget og langs stranden. Lenger opp i fjellsiden ligger det mange restauranter og fine butikker. Plomari er kjent som ouzoens hjemby, så ikke glem å smake på byens stolthet når du er her!

Molivos – sjarmerende fiskerlandsby

Ca. fem kilometer fra Petra ligger den sjarmerende fiskerlandsbyen Molivos med sine rundt 1500 innbyggere og fargerike havn. Her venter deilige strender og smale gater med herlig stemning. I de trange markedsgatene kan du gjøre kupp på alt fra gresk olivenolje til smykker laget av lokale kunsthåndverkere. Spis en god lunsj på en fisketaverna nede i havnen, eller en is på en av kafeene langs strandpromenaden. Når ettermiddagen glir mot kveld og mørket faller på, lyses byens kjente borg opp og gir en stemningsfull atmosfære.

Opplev mer av Lesvos

Vil du se så mye som mulig av øya i ferien anbefaler vi å leie bil eller moped. Da kan du utforske severdigheter og steder i ditt eget tempo.

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Fotturer

I tillegg til fuglekikking er det fine turmuligheter på Lesvos. Det går turstier på de fleste deler av øya, og naturen er fantastisk vakker.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Petra betyr "klippe", og har du anledning bør du gå opp til toppen av klippen som har gitt byen dets navn. Når du har klatret de 114 trappetrinnene opp til den lille Mariakirken på toppen blir du belønnet med vakker utsikt over området. Klippen som kirken er reist på er vulkansk og har blitt symbolet på byen. Hvor du enn befinner deg i Petra ser du alltid kirken, og den er byens hjerte og et landemerke som gjør det lett å finne frem. Det finnes en god forklaring på hvorfor kirken ble bygget akkurat her. I følge sagnet mistet en sjømann sitt ikon av jomfru Maria ute på havet. Mens han lette etter ikonet så han plutselig et grønt lys på toppen av klippen. Da han undersøkte fenomenet så han sitt ikon omgitt av et grønt lys, noe han tolket som et budskap om å reise en kirke på stedet.

Theophilos Museum

Et kunstmuseum hvor 86 malerier av den folkekjære kunstneren Theophilos Chatzimichael er stilt ut. Kunstneren levde i fattigdom på 1900-tallet, og tjente til livets opphold ved å male hverdagsskildringer på kafevegger.

Den forsteinede skogen

Den forsteinede skogen ble til for 20 millioner år siden under et vulkanutbrudd. Området er det eneste av sitt slag i Europa.

Det arkeologiske museum

Her kan du studere rester av mosaikk som ble funnet i det berømte Menadehuset. Menadene var vinguden Dionysos' kvinnelige følgesvenner. Her er det også stilt ut keramikk fra den klassiske og hellenistiske perioden.

Panagia Vrefokratousa-kirken

Legenden forteller at evangelisten Lukas malte et ikon av jomfru Maria på dette stedet. En kirke ble reist på 1100-tallet for å beskytte ikonet. To pilegrimsreiser til Agassios har samme status som et besøk til Jerusalem for en gresk-ortodoks troende.

Georgios Iakovidis Digital Kunstmuseum

Et museum for deg som er interessert i kunst og teknologi. Her anvendes en ny metode for å vise de opprinnelige fargene i maleriene til den kjente greske kunstneren Georgios Iakovidis. Maleriene har med tiden mørknet, men her kan vi se dem i det samme lyset som da kunstneren selv malte dem.

Gattelusiborgen i Molivos

Det er mange grunner til å besøke den vakre byen Molivos. Om du følger noen av byens utallige brosteinsgater kommer du før eller siden opp til den staselige borgen som troner på toppen av byen. Du kan også følge den trafikkerte veien på baksiden av byen rett opp til borgen.

Borgen i Mytilini

Mytilini er en by som rommer en herlig blanding av gammelt og nytt. Ved havnen ligger den gamle borgen, som er en av de største i Europa. Selv om borgen er i dårlig forfatning får du likevel et inntrykk av hvor majestetisk den en gang må ha vært.

Sankt Theraponkirken

Bak havnen i Mytilini ligger en av øyas største kirker, Sankt Theraponkirken. Legenden sier at kirken ble bygget på ruinene av oldtidens Apollotempel. I området rundt er det mange severdige kirker.

Det antikke teatret i Mytilini

Om du tilbringer en dag i øyas hovedstad Mytilini bør du få med deg det antikke teatret. Dette er en ruin av et romersk teater fra den hellenistiske perioden. Teatret kunne ta 15 000 tilskuere, og den fantastiske akustikken her kan oppleves den dag i dag.
Hvordan du tar deg rundt
En fin måte å oppleve Lesvos er å ta på seg sikkerhetsbeltet og legge av gårde med leiebil.
Overalt på øya er det fotovennlige motiv, med avsidesliggende strender og idylliske landsbyer. Mange områder kan kun nås med bil. Lesvos er ikke større enn at man kan rekke å se det meste av øya på noen kjøreturer. Vi anbefaler å leie bil i to dager for å få med seg de store severdighetene på sørøstsiden av øya. Her er det blant annet museer og kunstgallerier. Dag to kan brukes til å utforske strendene og tavernaene på vestsiden.

Med hjelp av kart er det lett å finne ditt eget favorittsted. De fleste veiene holder bra standard, men er ganske smale og det kjøres fort. Det er påbudt med bilbelte i forsetet, og forbudt å snakke i mobiltelefon under kjøring. Hold fartsgrensen og overhold vikeplikten.

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader
.... Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres kun i begrenset utstrekning. Minibank på hovedveien. Bank i Molivos.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5-6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Petra