Se hotell (7)

Reiser til Molivos

Molivos er en romantisk middelalderby med trange brosteinssmug og en stemningsfull havn. Og ikke minst en vakker steinstrand ved foten av en borg.

Er det noe sted det klisjépregede ordet "pittoresk" kommer til sin fulle rett, så er det i den lille middelalderbyen Molivos på nordkysten av Lesvos. Her er det postkortmotiv overalt – noe som gir deg en uimotståelig trang til å fotografere i ett sett. Byen har en særpreget arkitektur med smale brosteinssmug og steinhus som ligger i terrasser oppover skråningene. Her ligger det små butikker, barer og tavernaer hvor du kan spise godt for en billig penge. Den stemningsfulle havnen er også verdt et besøk.
Molivos er bygget rundt foten av et fjell hvor en eventyrlig borg fra 1300-tallet troner på toppen. De bratte gatene egner seg ikke for barnevogner, men de passer utmerket for tilreisende som foretrekker stemningsfulle utesteder fremfor store diskotek. Om du er av den romantiske typen kommer du garantert til å trives her. Molivos er ganske enkelt et perfekt reisemål for Hellas-elskere i alle aldre.

Vakker steinstrand med klart vann

Molivos byr på gode bademuligheter. Den smale, kilometerlange stranden består av rundslipte, små steiner og krystallklart vann – en drøm for badegjester og snorklere. Om du vil utforske andre områder på øya, venter rundt 40 større og mindre strender på deg, alle verdt en utflukt.

Bo i et ekte lokalmiljø

Vings hotell i Molivos er mer hjemmekoselige enn flotte. En del av dem har for eksempel ikke basseng, men hvem trenger egentlig det når man bor på en øy i Egeerhavet? I stedet kan du glede deg til en ferie på et hotell der vertsfamilien tar deg imot når du kommer, dekker på frokostbordet ditt og kanskje slår seg ned og tar en kaffeprat når du slapper av i hagen eller på terrassen. I Molivos bor du med andre ord i et levende lokalmiljø. På hotellet Sea Horse kan du nyte frokosten på hotellets egen utendørskafé med utsikt over havnen.
Et annet av våre sjarmerende familiedrevne hotell er Adonis & Poseidon, som ligger i vakre omgivelser nær både stranden og sentrum.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kilometerlang strand
 • Rimelig mat og drikke
 • Mange restauranter
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Molivos

Vær
 • januar
13°7°
4
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • februar
14°8°
5
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
15°9°
6
Soltimer/dag
14°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • april
19°11°
7
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
24°15°
9
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • juni
29°19°
11
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juli
32°22°
12
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • august
32°22°
11
Soltimer/dag
21°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
18°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • november
18°11°
5
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
 • desember
14°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Molivos ligger rett nedenfor hotellet The Olive Press. Vannet er klart og rent, takket være at stranden består av steiner, som går over til sandbunn noen meter ut. På stranden er det utleie av solsenger og vannsportsaktiviteter mot betaling. Lesvos har mer enn 40 fine strender som lettest nås med leiebil. Mange strandkafeer tilbyr gjestene gratis solsenger.

Petra – lang sandstrand

Petra har en lang sandstrand med strandpromenade. Her er det utleie av solsenger og parasoller, men mange restauranter låner dem ut gratis om du kjøper mat eller drikke hos dem.

Skala Kalloni – det varmeste badevann

Skala Kalloni har en fin, lang badestrand med vakker utsikt over Kallonibukten. Her kan du bade i øyas varmeste vann. Det ligger flere tavernaer på stranden.

Anaxos – områdets beste strand

Anaxos kan skryte av å ha den beste stranden i området. Her er det utleie av solsenger og parasoller, og det ligger mange tavernaer og restauranter langs stranden. Mange av dem låner ut gratis solsenger om du kjøper mat eller drikke der.

Eftalou – varme kilder

Fire kilometer fra Molivos ligger det lille stedet Eftalou. Det mineralrike vannet her anbefales for gjester med revmatisme, leddbetennelser og nyre- og hudsykdommer. Her er det bygget nye basseng hvor man kan kontrollere vanntemperaturen.

Gavanthas – barnevennlig strand

Om du reiser med barn anbefaler vi en tur til Gavanthas-stranden. Den er lang, vakker og har som regel god plass. Stranden er langgrunn, og det ligger en lekeplass her.

Tsonia – fin for snorkling

Tsonia ligger litt avsides til ved Skala Sikamanias på østkysten. Stranden er kjent for sin røde sand og gode snorklemuligheter. Den siste delen av veien ned til stranden er en dårlig grusvei.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3 timer og 35 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Molivos med Vings charterfly i sommersesongen (mai–september). Flyet lander på flyplassen i Mytilini på Lesvos.
Med Ving kan du reise til Lesvos fra Oslo i sommersesongen.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Molivos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Mytilini til hotellet ditt er ca. 1 time og 45 minutter til 2 timer (ca. 70 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører til Molivos via Petra eller Skala Kallonis. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Molivos har mange restauranter, kafeer og tavernaer som serverer klassisk gresk mat som souvláki og keftédes, men også fisk og skalldyr.

Mat og drikke på Lesvos

Gode matopplevelser er en viktig del av ferien. På Lesvos spiser du god og ekte gresk mat. Øya produserer kortreiste varer som sardiner, frukter, grønnsaker og ikke minst oliven av veldig høy kvalitet.

Det er fortsatt relativt rimelig å gå ut og spise, og øyboerne elsker å hygge seg i selskap med gode venner på den lokale tavernaen. Mange spisesteder er folketomme på den tiden vi nordboere vanligvis går ut for å spise middag. Dette kommer ganske enkelt av at grekerne spiser senere enn oss
.... Så for å oppleve gresk mat i et gresk miljø bør du ganske enkelt spise senere!

Menyen på mange tavernaer stemmer ikke alltid med det som er i grytene på kjøkkenet, så spør om du kan løfte på grytelokkene og velge det du vil spise. Hva som serveres avhenger av hvilke råvarer som er tilgjengelig, og hvem som står på kjøkkenet. Fisk er dyrere enn kjøtt, og ofte står både kjøtt- og fiskeretter oppgitt i kilo. På mange lokale restauranter oppgis også vinen i kilo. En kuvertavgift plusses ofte på regningen. Det er vanlig å legge igjen 10% i tips om du er fornøyd med maten og servicen.

Hvem har ikke en kald, norsk vinterdag drømt om å sitte på en taverna på en middelhavsøy med en choriatiki og et glass med noe godt i? Choriatiki er gresk for det vi kaller gresk salat, med solmodne tomater, agurk, fetaost, rødløk, olivenolje og eddik. Det greske kjøkken byr på mange spesialiteter – hvor mange rekker du å prøve i ferien?

Noen greske spesialiteter

Meze/forretter
Tzatziki:
Yoghurt, hvitløk og revet agurk
Fava:
Moste grønne erter og løk
Tiropita:
Fritert ostepai
Briam:
Grønnsaker i tomatsaus
Imam Baildi:
Fylte auberginer med ris eller ost
Spanakopita:
Spinatpai med urter og fetaost
Patatokeftedes:
Friterte potetboller med krydder
Saganaki:
Fritert ost
Kalamari:
Grillet eller fritert blekksprut
Octapodi:
Marinert, grillet blekksprut, ofte med vinsaus
Dolmades:
Fylte vinblad med ris eller kjøttdeig
Skordalia:
Potetmos med hvitløk, serveres kald
Taramosalata:
Saltet fiskerogn med poteter

Hovedretter
Exohiko:
Lammestek fylt med tomater, hvitløk og urter
Kontosouvli:
Grillet svinekjøtt på spyd med løk og tomat
Tigania:
Fritert gris eller kylling med fersk pepper, krydder og løk
Giouvetsi:
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta
Kokinisto:
Storfekjøtt i tomatsaus, serveres enten med ris, pommes frites eller pasta
Keftedes:
Kjøttboller, serveres ofte med poteter eller pommes frites
Stifado:
Kjøttgryte med løk og tomater
Patitsio:
Makaroni med kjøtt og bechamelsaus

Desserter
Tiganites:
Pannekake med enten honning og nøtter eller Vrasma – fikensirup
.... Prøv det med fikensirup!
Halvas:
Semulegryn med krydder, kanel, nøtter og honning
Karidopita:
Valnøttkake med sirup
Kataifi:
Søt butterdeigsbakst med valnøtter, krydder og sirup
Baklava:
Butterdeig med mandler og nøtter

Lokale spesialiteter fra Lesvos
Sougania:
Fylt løk med ris, kjøttfarse og krydder
Kolokitholailouda:
Fylt squashblomst med ris og urter, kan også fylles med fetaost
Kremithoutiganites:
Fritert løkpai med ferske grønne urter
Arnakigimasto:
Fylt lam med ris, rosiner og krydder
Kiskiek:
Lam med yoghurt, hvete og løk
Platsenta:
Butterdeig med valnøtter

Drikkevarer

Øl:
Øl heter birra, og utvalget er stort, også av gresk øl. Prøv gjerne de greske merkene Mythos, Alfa ellr Fix.

Vin:
Ønske du vin til maten kan du bestille Krais eller Aspro, som er hvitvin, eller Kokkino som er rød. Den mest kjente greske hvitvinen er Retsina, som smaker litt som kvae. En uvanlig smak, men verdt å prøve. Den blandes ofte med brus.

Ouzo:
Den greske nasjonaldrikken ouzo må du selvsagt smake på. På Lesvos produserer de ouzo som mange mener er Hellas' aller beste. Det hender at man blir budt på et glass som avslutning på et godt måltid, eller sammen med meze, småretter.

Kaffe:
Gresk kaffe bestilles etter mengde sukker. Sketo – uten sukker, metrio – litt sukker, gliko – mye sukker. Vil du ha melk i kaffen ber du om Me ghala. De samme benevnelsene brukes om iskaffe og frappé.
Nattelivet i Molivos er av det enkle slaget, med noen få kafeer, barer og et par diskotek. I høysesongen kan du gå på byens utendørskino hvor de viser populære filmer under åpen nattehimmel. Det holdes konserter et par ganger om sommeren i Gattelusi-borgen.
Shopping
Molivos har er begrenset utvalg av små klesbutikker som i all hovedsak selger linklær. De fleste butikkene ligger i eller rundt handlegatene "Agora". Du finner dem ovenfor hovedgaten på vei opp til borgen. Om du vil ha større vareutvalg anbefaler vi en tur til hovedstaden Mytilini.

Mytilini

Hovedstaden Mytilini har selvsagt det største butikkutvalget. Her er det morsomt å gå rundt i de små handlegatene ovenfor havnepromenaden. Her finner du alt! For mer tradisjonell shopping er det også Mytilini som gjelder. Her ligger butikkjedene samlet nede i havneområdet og rundt kirken Agios Therapon i gågaten Hermou.

Shopping på Lesvos

Om du er på jakt etter gaver til venner og familie, eller en suvenir som minne om en herlig ferie, vil du helt sikkert finne noe fint på Lesvos. Det er hyggelig å kjøpe med seg hjem noe som er laget lokalt, og lokalproduserte varer koster mye mindre enn importerte. På Lesvos produserer de olivenolje, olivensåpe, ouzo, økologiske viner, honning, keramikk, krydder, kunst, vevde tekstiler og lær. Det er et stort utvalg av forskjellige oster, blant annet en ost lagt i olivenolje, som etter et års lagring anses for å smake bedre enn parmesan. Fersk frukt og brød kan kjøpes på de aller fleste "supermarkets". Det er bakeri i Molivos, Petra og Anaxos. Prisene er som regel faste.
Aktiviteter og severdigheter
Molivos er som skapt for spaserturer i de trange gatene hvor du kan gå opp og ned alle de ujevne steintrappene, beundre frukttrærne og olivenavlingene, titte på de vakre steinhusene med sine lutende teglsteinstak og snuse inn duften av jasmin. Vi anbefaler å slå seg ned på en taverna og nyte utsikten over havnen og omgivelsene, og gjette hvem som vinner – sangen fra fuglene eller den behagelige greske musikken.
Om du er ute etter mer fartsfylte omgivelser er det mye å finne på her på Lesvos.

Strandaktiviteter

I høysesongen tilbyr vannsportsentrene på stranden i Molivos aktiviteter som windsurfing, vannski, parasailing, wakeboard, kanopadling og pedalbåter. Du kan også spille tennis.

Opplev mer av Lesvos

Om du ønsker å se deg rundt på øya er det lurt å leie bil eller moped. Da blir veien kortere til andre steder, strender og museer.

Petri – et lite badested

På dette lille badestedet ca. fem kilometer fra Molivos råder det en avslappet stemning. Petra er mest kjent for sin fine sandstrand, men det er mye annet å finne på her enn bare å ligge på stranden. Det er mye liv og røre langs strandpromenaden, hvor gjestene setter seg ned for en kopp kaffe, eller spiser middag på en av de mange restaurantene. Den mer aktive turist kan klatre de 114 trappetrinnene opp til den lille Mariakirken på toppen av byen. Herfra kan du beundre utsikten over området. De fleste restaurantene og tavernaene ligger langs strandpromenaden, men det ligger også mange fine spisesteder og butikker i byens smug.

Petri – fjellandsby med utsikt

Tre kilometer oppe i fjellene fra Petra ligger landsbyen Petri. Stedet har en taverna og en vidunderlig utsikt over Petra, bukten og øya Agios Georgios.

Anaxos – flott strand

Ca. tre kilometer vest for Petra ligger Anaxos, som er kjent for å ha en av øyas beste strender. Her kan du tilbringe hele dagen på en solseng.

Skala Eressou – et berømt sted

Vest på øya, bortenfor tørt landskap og karrige åser, ligger det en frodig kystslette med fikentrær, eikeskog og grønne enger. Her ligger Skala Eressou med en strand som er blant de fineste på øya. Egeerhavet blinker blått mot den mørke, finkornede stranden. Det som gjør Skala Eressou til øyas mest kjente sted er en kvinne ved navn Sapfo. Hun ble født på 600-tallet f.Kr. og drev en skole for unge, ugifte kvinner. Det er ikke så mange dikt av henne som er bevart, men de som er funnet tolkes dithen at hun hadde sterkere følelser for sine elever enn det som var tillatt. Herfra stammer uttrykket lesbisk kjærlighet.

Mytilini – Lesvos' hovedstad

Øyas hovedstad byr på en herlig blanding av gammelt og nytt, med mange museer, vakre kirker og trivelige tavernaer. Den shoppingglade finner mange butikker som selger klær, sko, vesker og mye annet. Mange treffes her for å hygge seg på en av kafeene rundt havnen. Vi kan varmt anbefale en tur til Mytilini mens du er på Lesvos!

Plomari – ouzoens hjemland

Plomari og feriestedet Agia Isidoros utgjør Lesvos sydligste reisemål. Plomari er øyas nest største by, og trekkplasteret er den vakre kystlinjen og den fine stranden. Mange verdsetter det faktum at Plomari er kun en vanlig by, med alt hva det innebærer. Det meste av handelsvirksomheten foregår i nærheten av stranden og torget.

Kalloni – sardiner i verdensklasse

I Kalloni ligger både Limonos kloster og den vakre Kallonibukten. Den første uken i august går Sardinfestivalen av stabelen. Sardinene fra Kalloni skal være blant de beste i hele verden, og under festivalen serveres de gratis sammen med ouzo til forbipasserende. Festivalen byr også på folkedans og musikk.

Plakados – tyrkiske bad

En gammel tyrkisk by, frodig og med mye vann. Her er de tyrkiske badene bevart.

Sigri – gammel borg

På veien til Sigri kjører du gjennom et vulkansk landskap. Denne byen hadde sin storhetstid for mange hundre år siden, takket være havnen som kunne beskyttes fra borgen. Festningen ble bygget av tyrkerne i 1757 på ruinene av Gattelusis venetianske borg. Rundt på området ligger det byggverk fra den bysantinske perioden og middelalderen. I Sigri ligger også Det naturhistoriske museet til den forsteinede skog.

Fuglekikking

Lesvos er kjent for fuglekikking. Hvert år kommer mange fuglearter på besøk under sin lange reise fra nord til sørligere breddegrader i Afrika. Da samler også fuglekikkerne seg med store kameraer ved vann og saltsletter for å studere de forskjellige artene.

Fotturer

I tillegg til fuglekikking er det fine turmuligheter på Lesvos. Det går turstier på de fleste deler av øya, og naturen er fantastisk vakker.

Lokale høytider

Mariadagen er en av Hellas' største høytider, og feires 15. august hvert år. Jomfru Marias navnedag feires da stort i byer og landsbyer. Grekerne har fri noen dager, og mange kommer til Lesvos fra Athen og andre deler av landet.
Det er mye å se og gjøre på Lesvos for deg som er glad i historiske severdigheter. Du kan fylle ferieoppholdet med besøk til museer, kirker og andre severdigheter.

Teater fra antikken i Mytilini

Den historieinteresserte må få med seg ruinene av et romersk teater fra den hellenistiske perioden. Teatret ble bygget for å romme 15 000 tilskuere. Da den romerske hærføreren Pompeius besøkte Lesvos ble han så imponert at han beordret byggingen av et makent teater i Roma. Den enestående akustikken kan oppleves den dag i dag. En stor del av scenen er utgravd.

Den forsteinede skogen

Den forsteinede skogen er unik i Europa, og ble skapt under et vulkanutbrudd for 20 millioner år siden.

Theophilos Museum

Mellom byen Mytilini og flyplassen ligger dette museet som er viet til den folkekjære kunstneren Theophilos Chatzimichael. Han levde i fattigdom og hadde som levebrød å male hverdagsskildringer på kafevegger tidlig på 1900-tallet. Maleriene viste hvordan de bakte brød, fisket, høstet oliven og fremfor alt hvordan de feiret og danset på denne tiden. Museet er inndelt i fem avdelinger og rommer 86 av hans kjente verker.

Glykfylousa Panagia-kirken (Our Lady of the Sweet Kiss)

Denne kirken ligger på toppen av en stor klippe midt i byen Petra. For å komme dit opp må du gå 114 trappetrinn hugget ut i stein, og du blir belønnet med en vakker utsikt over Petra, havet og kysten av Tyrkia. Den opprinnelige kirken ble bygget i 1609, og den nåværende i 1747. 15. august hvert år feires Marias navnedag.

Det arkeologiske museum

Museet består av to deler. Her kan du blant annet studere rester av vakker mosaikk fra det tredje århundre, som ble funnet i det berømte Menadehuset. Menadene var vinguden Dionysos' kvinnelige følgesvenner. Her er det også stilt ut keramikk fra den klassiske og hellenistiske perioden fra forskjellig deler av øya.

Borgen i Mytilini

Den gamle borgen i havnen i Mytilini er den største på Lesvos og blant de største i Europa. Det skal ha vært keiser Justinian som bygget borgen på eldre romerske ruiner, og gjennom tidene har mange herskere og folkeslag bidratt til å bygge ut festningen. I dag er den i dårlig stand, men du får likevel et godt inntrykk av hvor imponerende den en gang må ha vært.

Panagia Vrefokratousa-kirken

For en gresk-ortodoks troende har to pilegrimsreiser til byen Agiassos samme status som ett besøk til Jerusalem. Historien forteller at evangelisten Lukas malte et ikon av jomfru Maria på dette stedet, og på 1100-tallet bygget de en kirke som skulle romme ikonet. I to uker før 15. august samles pilegrimsvandrere her for å hylle jomfru Maria.

Sankt Therapon-kirken

Denn kirken ligger ovenfor havnen ved markedet i Mytilini, og er en av de største og mest kjente på hele øya. I følge legenden er kirken reist på ruinene av antikkens Apollotempel. Kirken rommer to store bysantinske ikoner og imponerende utsmykninger av tre og gull. Det ligger mange kirker i området som er verdt et besøk.

Det gamle huset i Lesvos

Et museum skapt av Marika Vlachou Molinou, som var president i Lesvos' kvinneforening. Huset inneholder bilder, kunst og interiør fra 1800- og 1900-hundretallet.

Gattelusiborgen i Molivos

På toppen av Molivos troner den majestetiske borgen fra 1370-tallet. Du kan velge å gå dit opp langs en av byens mange brosteinsgater, eller ta den trafikkerte veien bak byen, som går rett opp til borgen. Fra borgen er det vakker utsikt over hele byen og omgivelsene.

Teriadebiblioteket

Et helt spesielt museum som rommer 29 unike bøker som inneholder bilder skapt av noen av vår tids største kunstnere, som for eksempel Picasso, Matisse, Giacometti og Chagall.

Georgios Iakovidis Digital Kunstmuseum

Et museum for deg som er interessert i kunst og teknologi. Her anvendes en ny metode for å vise de opprinnelige fargene i maleriene til den kjente greske kunstneren Georgios Iakovidis. Maleriene har med tiden mørknet, men her kan vi se dem i det samme lyset som da kunstneren selv malte dem.

Folkedrakt- og broderimuseum

Her er det utstillinger som viser klær og broderier fra ulike tidsepoker på øya.

Taxiarches-klosteret

I landsbyen Mantamados ligger det berømte klosteret som rommer et ikon av erkeengelen Mikael. Ikonet ble malt av en munk som på en mirakuløs måte overlevde et stort piratangrep av sarasenere. Legenden sier at man får sine ønsker oppfylt ved å trykke en mynt mot ikonets panne.

Eftalou

En liten by ca. fire kilometer fra Molivos som i flere hundre år har vært kjent for sine helbredende vannkilder.
Hvordan du tar deg rundt
En fin måte å oppleve Lesvos er å ta på seg sikkerhetsbeltet og legge av gårde med leiebil.
Overalt på øya er det fotovennlige motiv, med avsidesliggende strender og idylliske landsbyer. Mange områder kan kun nås med bil. Lesvos er ikke større enn at man kan rekke å se det meste av øya på noen kjøreturer. Vi anbefaler å leie bil i to dager for å få med seg de store severdighetene på sørøstsiden av øya. Her er det blant annet museer og kunstgallerier. Dag to kan brukes til å utforske strendene og tavernaene på vestsiden.

Med hjelp av kart er det lett å finne ditt eget favorittsted. De fleste veiene holder bra standard, men er ganske smale og det kjøres fort. Det er påbudt med bilbelte i forsetet, og forbudt å snakke i mobiltelefon under kjøring. Hold fartsgrensen og overhold vikeplikten.

Avis

Det er mange bilutleiefirmaer, og prisene og kvaliteten varierer. Vi anbefaler Avis. Når du bestiller en bil fra Avis gjennom oss får du en bra bil til en rimelig pris. I prisen er obligatoriske forsikringer og fri kjørelengde inkludert.

Avis har biler i forskjellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen på ditt hotell uansett hvor du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service hele døgnet er inkludert, og det er ingen avbestillingskostnader
.... Om du ønsker å sette igjen bilen på flyplassen koster det ekstra.

Tyveriforsikring inngår i leieavtalen, men tyveri av private eiendeler fra bilen dekkes ikke. Kriminaliteten på Lesvos er veldig lav.

Kontakt din reiseleder om du vil leie bil, da kan du samtidig få tips om turer rundt på øya.

Leieavtale
Når du leier en bil av Avis er følgende inkludert:
• Fri kjørelengde
• Moms på 13%
• 24 timers leieintervaller

CDW og SCDW, skadeforsikringen dekker:
• Bilen
• Motpartens bil
• Personer i motpartens bil
• Egenandel

Å reise rundt på Lesvos

Det er mye å se og gjøre på Lesvos, og det er lett å reise rundt. Velg det transportmiddel som passer deg best. Mellom Molivos, Petra og Anaxos går det et minitog, "village train".

Taxi

I hovedstaden Mytilini og på flyplassen er det mange taxier. På mindre steder er det taxier på dagtid. Sjekk at taksameteret er på før turen begynner. Om taxien ikke har taksameter bør du avtale pris med sjåføren. Husk at taxiene ikke tar kort, kun kontanter. Om du har med bagasje krever ofte sjåføren ekstra betaling.

Lokalbusser

Bussnettet på øya varierer med årstidene. I sommermånedene går det busser mellom de forskjellige byene (men med et begrenset antall avganger pr. dag), og de fleste har endestasjon i Mytilini. Om sommeren går det også buss mellom Molivos og nabobyene Eftalou, Petra og Anaxos.

Bussholdeplasser:
Eftalou: Ved de varme kildene, hvor asfalten tar slutt
Molivos: Ved skolen/taxistasjonen
Petra: Ved strandpromenaden
Anaxos: Ved posthuset, like ved Billy's Rental
Plomari: I sentrum
Agios Isidoros: På hovedveien ved kirken

Om du ønske å gå om bord på bussen et annet sted langs kysten, vink til sjåføren i god tid, så stopper han. Billetter kjøpes på bussen. Hold kontanter klart.

Moped

Det er populært å kjøre moped i Hellas, og Lesvos er intet unntak. Moped er bra på korte avstander, men på lengre turer anbefaler vi bil. Bestill moped gjennom oss, for vi vet hvilke utleiere som har full forsikring og om hjelm er inkludert i prisen. Selv om grekerne selv ikke alltid bruker hjelm er det påbudt.

Fly- og fergeforbindelser

Det går daglig fly til Athen og Thessaloniki, og flere ganger i uken til Rhodos og andre greske øyer. Det er fergeforbindelse mellom flere greske øyer og Mytilini, samt Petra og Tyrkia i høysesong. Vår agent COM Travel bestiller og selger både fly- og fergebilletter.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du for eksempel vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres kun i begrenset utstrekning. Det er flere minibanker i Molivos. Det er også en bankfilial.

Tidsforskjell

Norsk +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vær oppmerksom på at flyplassen på Lesvos er veldig nøye med regler for bagasjevekt. All bagasje veies, også håndbagasje. Totalt får man ta med seg 20 kg pr. person inklusive håndbagasje. Eventuell overvekt betales direkte til personalet på flyplassen. Pris 5–6 euro pr. kg.
Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser etc.
Finn reisen din til Molivos