Se hotell (2)

Reiser til Lefkos

I Lefkos venter en ferie med avslappende dager i rolige omgivelser med fine strender og en håndfull tavernaer.

Lefkos ligger litt for seg selv på Karpathos' vestkyst, og består hovedsakelig av noen hotell, noen få tavernaer og tre-fire badeviker. Det er et perfekt reisemål for deg som vil slappe av og bare nyte late dager med solskinn og god mat i ferien. Hvis du vil se mer av øya lønner det seg å leie bil samtidig som du bestiller reisen.

Strendene i Lefkos

Strendene i Lefkos er noe for seg selv. Her bader du i krystallklart vann i små viker, og omgivelsene er som skapt for snorklere. Mellom vikene er det små turstier som gjør det enkelt å gå fra den ene stranden til den andre. Hvis du blir sulten eller tørst er det sjeldent mer enn noen meter til nærmeste taverna.

Bo bra i Lefkos

Når du reiser med Ving til Lefkos kan du blant annet bo på Potali Bay i en egen leilighet med havutsikt. Det er en utmerket taverna på hotellet, og det er også kort vei både til stranden og havet. På Sea Melody bor du også i komfortable leiligheter, bare et lite stykke unna den lagunelignende stranden.

Solnedganger i Lefkos

Lefkos ligger på vestkysten av Karpathos, så du kan se frem til mang en middag akkompagnert av flotte solnedganger. På tavernaene kan du spise deg gjennom det greske kjøkkenet, både i form av sprellfersk fisk og friske salater.

Oppdag Karpathos

Lefkos er stille og rolig, men hvis du blir rastløs kan du ta deg en runde i den lille byen og følge noen av de små stiene innover på øya. Det tar ikke lang tid før du når idylliske skogsfelt med pinjetrær, og det eneste man hører er vinden og gresshoppesangen. Hvis du vil se mer av øya kan du ta bussen til Karpathos by, eller leie en bil så du kan dra på oppdagelsesferd i eget tempo. Du kan også kombinere besøket i Lefkos med et av de andre reisemålene vi tilbyr.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Rolig og avslappende
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Lefkos

Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
25°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Strender
Det er 3-4 strender i Lefkos, litt avhengig av hvordan man ser det. Noen av dem har både solsenger og parasoller, og alle består av stein og grus – noe som sørger for det krystallklare vannet. Alle strendene har utmerkede snorkleforhold. De er omgitt av klipper hvor det er mye å se og oppdage under havoverflaten. Det er også restauranter ved alle strendene, så det er aldri lang vei til en forfriskning eller en matbit.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3,5 timer

Slik reiser du hit

Du kan reise med Vings komfortable charterfly til Karpathos fra Oslo og Arlanda i sommersesongen (mai–oktober).
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Lefkos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Karpathos flyplass til hotellene tar ca. 1 time (ca. 35 km), avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Transporten skjer med taxi eller buss, avhengig av antallet gjester. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er et titalls tavernaer og restauranter i Lefkos, og ofte er de familiedrevne med lokale menyer som gjerne domineres av grillet kjøtt og fisk. Hvis du er glad i mat og liker å prøve noe nytt kan du teste noen av de lokale spesialitetene, for eksempel agriadi (stekt eller grillet blekksprut), anthous (zucchiniblomster fylt med ris og urter) og manouri (lokal ost). Prisene er relativt lave, men vær oppmerksom på at få steder aksepterer kort.
Lefkos' uteliv består stort sett av flotte solnedganger, noe godt på tallerkenen og noe godt i glasset.
Shopping
Det er noen små butikker med det aller mest nødvendige i Lefkos. Vil du handle mer enn som så er det best å dra til Karpathos by, hvor det er mange flere butikker og bedre shoppingtilbud.
Aktiviteter og severdigheter
I Lefkos slapper du stort sett av på stranden, men hvis du blir rastløs har du et par andre alternativer også:

Fotturer

Det er lett å nå fjellene fra Lefkos, og det er flere turstier i utkanten av byen. Husk vannflaske!

Festivaler

I løpet av sommeren arrangeres det festivaler nesten hver eneste uke i de forskjellige byene/tettstedene på øya. Festivalene starter som regel med kirkebesøk, der det serveres gratis mat til alle besøkende (men en pengedonasjon verdsettes) og deretter blir det dans og andre festligheter på bytorget.

Windsurfing

På sørsiden av øya (i nærheten av flyplassen) er det svært gode forhold for windsurfing, og her finner du alt du trenger: utstyr, kurs og en lang kystlinje som gjør det mulig å dra fordeler av de rådende vindforholdene.
Lefkos er ikke stort og kan ikke skryte av de riktig store severdighetene, men hvis du vil ha et mål med fotturen er det noen små severdigheter du kan velge mellom.

St. George-kriken

Church of St. George er en bysantisk kirke ca. 1 kilometer innover på øya. Den er ikke så stor, men huser noen vakre veggmalerier som gjør den verdt den lille spaserturen.

Øya Sokastro

Sokastro er en liten øy like utenfor den nordlige delen av Lefkos. Den ligger faktisk så nærme at du kan vade ut fra stranden og over. Det er noen antikke middelalderruiner på øya.

Den romanske sisternen

Romerne var eksperter på å bygge små demninger og å lede vannet dit det behøvdes mest. Det gjorde de også på Karpathos, der det ble hugget ut hulrom i form av sisterner i fjellet. En av disse ligger i fjellsiden overfor Lefkos, ca. en halvtimes gåtur fra stranden. Selve sisternen er avsperret, men det går an å se ned i den. Utsikten over havet er nok imidlertid en hakket mer spektakulær opplevelse.
Hvordan du tar deg rundt
Det går buss til Karpathos by fem ganger i uken. Vil du stå mer fritt til å reise rundt anbefaler vi leiebil.
Fakta

Vår service

I perioden mai–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og via SMS og e-post om du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha et tips eller gode råd. Om du reiser med charterfly og har bestilt transport til hotellet, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er en minibank i Lefkos, men det er ikke uvanlig at den går tom for kontanter. Det kan lønne seg å ha med seg en liten sum i EUR. Bankkort aksepteres i begrenset omfang,

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Vær oppmerksom på at det kan bli venting på Karpathos' flyplass, både ved ut- og hjemreise. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i program, utflukter etc.
Karpathos ligger i Egeerhavet og er den nest største øya i den greske øygruppen Dodekanesene. Øya har ca. 6 000 innbyggere. Hovedstaden er Karpathos by, kalles også Pigadia med ca. 3 000 innbyggere. Øya er ca. 48 km lang og bredden varierer mellom 1 og 11 km. Øya har en overflate på 302 km².
Finn reisen din til Lefkos