Se hotell (3)

Reiser til Amoopi

I Amoopi kan du nyte late dager på de fine strendene og hygge deg med god mat. Blir du rastløs kan du ta turen inn til Karpathos by.

I Amoopi får du en avslappende ferie hvor mesteparten av dagene ofte tilbringes på stranden. Lunsjene spiser du på en av de hyggelige tavernaene, og hverdagsstresset glemmer du fort her. Amoopi er ikke spesielt stort, og hvis du går langs veien som følger stranden tar det ikke mer enn ca. 20 minutter å gå fra den ene enden til den andre. Likevel har du det du trenger her: et godt utvalg av spisesteder, gode bademuligheter og en og annen liten butikk hvor du får tak i det mest nødvendige. Hvis du vil ha litt mer liv og røre, eller bedre shoppingmuligheter, tar du bare bussen til Karpathos by like i nærheten.

Amoopis strender

Amoopi kan friste med fine, langgrunne badeviker med klart og rent vann, perfekt for både små og store badeentusiaster. Langs strendene er det flere klipper og skjær som sørger for et rikt undervannsliv, så ikke glem snorkleutstyret! Hvis du går forbi den lille odden i sørenden kommer du til Votsalakia Beach og. Kastelia Beach. Blir du sulten eller tørst er det aldri langt til nærmeste taverna, og menyen inneholder som regel flere greske godbiter.

Bo bra med Ving

Når du reiser til Amoopi med Ving velger du selv mellom leiligheter og vanlige hotellrom. Sophia er et litt mindre hotell med komfortable rom omgitt av en hyggelig hage og med kort vei til stranden. Du kan selvfølgelig også tilbringe dagen ved bassenget hvis du foretrekker det. Mindre, men mer elegant, er Althea Boutique Hotel, et familiedrevet anlegg med lekre leiligheter og en herlig terrasse hvor frokosten serveres – også dette med kort avstand til stranden.

Oppdag Karpathos

Du kan selvfølgelig bare slappe av når du er på ferie i Amoopi, men hvis du blir rastløs kan du også reise ned til Afiartis, Kaprathos' windsurfing-sentrum, hvor du kan tilbringe en spennende ettermiddag på brettet. Du kan også reise inn til Karpathos' by for å rusle rundt i gatene og kikke i butikkene. Et annet godt tips er å leie en bil og oppleve i øya i ditt eget tempo. Stopp hvor du vil, ta en hyggelig lunsj i en av landsbyene – eller finn din egen strand og nyt roen.

Nyttige tips
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Kombiner flere reisemål
 • Velg mellom rom og leilighet
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Amoopi

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
15°7°
4
Soltimer/dag
20
Regnfrie dager
 • februar
16°8°
5
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
 • mars
17°9°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • april
21°12°
8
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
25°15°
10
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • juni
30°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juli
32°21°
12
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
12
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
25°19°
10
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
23°15°
7
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°12°
6
Soltimer/dag
23
Regnfrie dager
 • desember
17°9°
4
Soltimer/dag
19
Regnfrie dager
Strender
Det er to strender i Amoopi, «den store» og «den lille». Begge er langgrunne og består av grus og sand, og det er både solsenger og parasoller. Går du sørover, og over den lille klippeodden, kommer du til enda en strand, Votsalakia Beach, og enda litt lenger unna ligger Kastelia Beach. Disse to er litt dypere, og populære blant snorklere.
Fly og transport

Flytid

Ca. 3,5 timer

Slik reiser du hit

Du kan reise med Vings komfortable charterfly til Karpathos fra Oslo og Arlanda i sommersesongen (mai–oktober).
Med Vings transport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Amoopi. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Karpathos' flyplass til hotellene er ca. 20 minutter (ca. 10 km) avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er et titalls restauranter i Amoopi, med litt forskjellig på menyen. Det greske kjøkkenet dominerer (naturlig nok) med mye grillmat og dagens fiskefangst tilberedt på fristende vis. Du kan for eksempel prøve sardela karpathaki, salte sardiner i olje, som er en populær smårett med et glass ouzo ved siden av. Hvis sardiner ikke er favoritten kan du prøve makarounes, hjemmelaget pasta med ost og løk, eller kanskje skaros, en annen fisketype som stekes eller grilles. Prisene er lave, men vær oppmerksom på at ikke alle steder aksepterer betaling med kort. Det lønner seg å ha litt kontanter tilgjengelig.
Utelivet i Amoopi er rolig. Er du på utkikk etter litt livligere forhold er det bedre å ta turen til Karpathos by.
Shopping
Det ligger noen små matbutikker med begrenset utvalg i Amoopi. Hvis du vil ha litt bedre utvalg bør du ta bussen til Karpathos by hvor det er godt med butikker. Mange stenger for siesta i løpet av ettermiddagen.
Aktiviteter og severdigheter
Det er ingen spesielle aktivitetstilbud eller severdigheter i Amoopi, her er det avslapning som gjelder. Afiartis, litt lenger sør, byr på gode forhold for windsurfing, og du kan både delta på kurs og leie utstyr.
Hvordan du tar deg rundt
Det går buss til Karpathos by et par ganger om dagen. Hvis du vil reise rundt anbefaler vi leiebil.
Fakta

Vår service

I perioden mai–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og via SMS og e-post om du vil bestille utflukter, leiebil eller bare vil ha et tips eller gode råd. Om du reiser med charterfly og har bestilt transport til hotellet, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). De nærmeste minibankene er i Karpathos' by. Bankkort aksepteres ikke overalt i Amoopi.

Tidsforskjell

Norsk tid + 1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv. Vær oppmerksom på at det kan bli noe ventetid på flyplassen på Karpathos, både ved ut- og hjemreise.
Karpathos ligger i Egeerhavet og er den nest største øya i den greske øygruppen Dodekanesene. Øya har ca. 6 000 innbyggere. Hovedstaden er Karpathos by, kalles også Pigadia med ca. 3 000 innbyggere. Øya er ca. 48 km lang og bredden varierer mellom 1 og 11 km. Øya har en overflate på 302 km².
Finn reisen din til Amoopi