Se hotell (13)

Reiser til Hersonissos

I Hersonissos er det full fart i sommermånedene, og betydelig roligere tempo vår og høst. Ving har flere rimelige hotell nær sentrum.

Et par mil øst for Heraklion ligger feriebyen Hersonissos. Her er det både vakre strender, bra restauranter og et livlig uteliv som i høysesongen holder det gående til langt på natt. Inne i Hersonissos er det velorganisert og velholdt. Det ligger et par badebukter inne i byen, men de fineste strendene ligger rett utenfor byen. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer side om side med restauranter og kafeer, og midt imot finner du diskotek og barer som fylles opp av folk når solen går ned. Foretrekker du en roligere avslutning på kvelden kan du spasere opp til en av de tre fjellandsbyene rett ovenfor Hersonissos. Eller reis hit om våren eller høsten, da det er roligere og både tempo og lydnivå er noen hakk lavere.

Hotell for enhver smak

Om du vil til Hersonissos kan du velge å bo akkurat slik det passer deg. Ving tilbyr både rom og leiligheter. På mange av våre hotell inngår All Inclusive i prisen, og du kan selvsagt bestille et hotell med spa eller badeland. Rett utenfor Hersonissos, i landsbyene Stalis og Malia, har vi også flere alternativ for deg som vil bo litt rimeligere i ferien, både med og uten All Inclusive.

Stalis og Malia

Noen kilometer utenfor Hersonissos ligger landsbyene Stalis og Malia hvor et par av Vings hotell ligger. De to landsbyene forbindes av en strandpromenade som er kranset av mange butikker, restauranter, kafeer og barer. Her er det fine, ganske langgrunne sandstrender med strandservering og utleie av solsenger og parasoller. Av de to stedene er Malia størst, med et livligere natteliv. I landsbyens eldre del ligger det små, ekte greske tavernaer. Stalis er roligere og passer med sin fine, barnevennlige strand bra for en familieferie.

Nyttige tips
 • Hotell med spa
 • Prisgunstig innkvartering
 • All Inclusive
 • Mye uteliv
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hersonissos

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Det er flere små og fine strender i Hersonissos. De større strendene ligger rett utenfor sentrum.

Strender i Hersonissos

Strendene i Hersonissos består for det meste av grovkornet sand, klipper og delvis steinete bunn. Ta derfor gjerne med deg badesko. Det er også to badeland i nærheten, Acqua Plus og Watercity. Hit kan du reise med leiebil.

Strender i Malia og Stalis

Noen kilometer utenfor Hersonissos ligger landsbyene Stalis og Malia. De to stedene forbindes av en strandpromenade med mange butikker, restauranter, kafeer og barer. Sandstrendene her er relativt langgrunne med utleie av solsenger og parasoller og strandservering.

Sol og bad på Kreta

Det ligger mange fine og langgrunne strender langs kysten på hele Kreta. De består for det meste av grovkornet sand. Badesesongen strekker seg fra våren til sent på høsten. På de større strendene er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Hersonissos i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Hersonissos med rutefly.

Flyet lander på Heraklions flyplass.

På noen av våre fly til Chania kan du også bestille enkelte hotell i Hersonissos.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Hersonissos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 30 minutter og halvannen time (ca. 23–32 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
I Hersonissos ligger det rundt 50 tavernaer og restauranter i ulike prisklasser. Du kan utforske det greske kjøkkenet sammen med flere greske og lokale viner. Prøv blant annet de gode vinene fra Achanes, Kretas største vindistrikt. Slå deg ned på en av de mange restaurantene og nyt en god meze. Noen restauranter har levende musikk enkelte kvelder. På Beach Road i Hersonissos kan du spise lokale retter, fisk og italienske spesialiteter. I den øvre del av byen er det et hyggelig torg med kafeer og restauranter. Her kan du velge å sitte innendørs eller, som de fleste om sommeren, ute på det lille torget. Tavernaen har et stort utvalg av gode greske retter, men om du ikke kan bestemme deg ordner de gjerne tallerkner med mange småretter på. Om du er fornøyd med maten og servicen er det vanlig å plusse på ca. 10 prosent på regningen.

Mat og drikke på Kreta

Brød og kuvertavgift er alltid inkludert. Det er vanlig å plusse på 5-10 prosent av sluttsummen i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med mat og service.
I Hersonissos er det både vakre strender, gode restauranter og et uteliv som i høysesongen holder på til de sene timer. Langs strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer tett i tett med restauranter og kafeer, og like ved har du fornøyelseslivet. Her ligger klubber, diskotek og barer som sakte fylles opp av folk og stemning når solen går ned. Utelivet i Hersonissos er godt organisert med trendy klubber hvor bartenderne og drinkene gir deg en opplevelse for livet. Om du foretrekker en rolig avslutning på kvelden kan du spasere opp til en av de tre fine fjellandsbyene rett ovenfor byen.

Malia er størst med et livligere uteliv, og i stedets eldre del finner du mange små, ekte greske tavernaer, barer og restauranter. Stalis er roligere og passer familier som reiser med barn.
Shopping
Hovedgaten i Hersonissos er kantet av forretninger med et godt og variert vareutvalg. Her kjøper du suvenirer, vesker og gull- og sølvsmykker. I vanlige butikker kan du kjøpe med deg hjem olivenolje, såpe, en flaske ouzo og kanskje en boks med fetaost eller oliven.

Heraklion

Lørdager ca. kl. 06.00–14.00. Det er et flere kilometer langt marked nede i havnen. Du kan spasere eller ta taxi fra busstasjonen. Det er enklest å ta seg til Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finner du den berømte mathallen. Den holder åpent mandag - lørdag kl. 08.00 - 14.00 og tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00 - 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen og starter tidlig. Allerede kl. 06.00 er mange på plass for å handle fersk frukt, grønnsaker, klær, sko og mye annet. Det samme markedet dukker opp til samme tid i Sitia på tirsdager. Ving har utflukter til markedene, hør med din reiseleder.
Aktiviteter og severdigheter
Hersonissos her mange aktiviteter å lokke med: Vannski, windsurfing, fallskjermflyging, gokart og minigolf. For de små er det to vannland.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, og her er det nok å gjøre for hele familien. Øya er berømt for sine mange turstier, spesielt langdistanseruten E4 European Footpath. Foretrekker du strandaktiviteter er det et godt utvalg av vannsport, vannscooter, paragliding, pedalbåter etc. Det er dykkemuligheter i Chania Rethymnon.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkeklubber på de fleste reisemål. Kurs og dykking foregår på andre steder, og klubbene arrangerer transport. Husk at dykking på egen hånd med oksygentank ikke er tillatt i farvannet rundt Kreta. Dette på grunn av alle de arkeologiske funnene langs kysten. Kontakt Ving for mer informasjon.

Vai

Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en palmeskog som oppsto da arabere som en gang i tiden bodde her spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret Top Lou fra 1300-tallet. I dag bor det fem munker her, og klosteret rommer et museum med funn fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassjøen

Kretas eneste ferskvannssjø ligger rett sør for landsbyen Georgiopoli, ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Det er flere hyggelige tavernaer langs sandstranden her. Det tar ca. to timer å gå rundt innsjøen, og underveis kan du studere det rike fuglelivet, bade eller kanskje leie en pedalbåt. Området rundt Kournassjøen kalles for "Kretas Sveits".

Økologiske Milia

Et besøk i landsbyen Milia er også interessant. Her foregår alt etter økologiske prinsipper. Vann og elektrisitet produseres av solenergi og hele byen drives økologisk.
Feriestedet Hersonissos ligger et par mil øst for Heraklion, og har mange severdigheter å besøke i ferien. Stedets beliggenhet er perfekt for deg som vil oppleve mer av det klassiske Kreta. Herfra er det kort vei til noen av de beste severdighetene, som for eksempel Knossospalasset, Heraklion med sitt verdensberømte arkeologiske museum og Lassithi-platået hvor legenden sier at guden Zevs skal ha blitt født.

Hersonissos er en by med lang historie og mange interessante severdigheter. Her er det funnet rester av minoisk bebyggelse, og det er bare en knapp mil til det tredje største minoiske palasset i byen Malia. Romerne hadde en koloni her år 100 f.Kr. Ved havnen kan man fortsatt se rester av den gamle steinpiren hvor romerne reparerte sine fartøy. På en høyde i havnen har arkeologiske utgravinger avdekket rester av et tempel viet gudinnen Artemis. Over templet bygget romerne en villa med godt bevarte mosaikkutsmykninger. På høyden er det også en vakker liten kirke fra 500-tallet. Den første bsikopen i området ble innsatt i år 431. På flere odder rundt Hersonissos står det små kapeller som man kan besøke.

På 1500- og 1600-tallet styrte venetianerne Kreta, og midt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se rester av en vakker venetiansk brønn. Tyrkerne invaderte Kreta i 1645 og styrte øya helt frem til 1898. I dag bor det ingen muslimske familier i Hersonissos. De bodde for det meste i gamle Hersonissos og småbyene Koutoloufari og Piskopiano.

Det ligger tre små landsbyer i området: Koutouloufari, Piskopiano og Øvre Hersonissos. Det tar ca. 15-20 minutter å spasere til Piskopiano om du går fra hovedveien. Oppe i landsbyene er stemningen veldig trivelig og rolig. Det er hit du skal begi deg om du vil oppleve ekte gresk miljø.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.
Det lokale bussnettet fungerer bra, og taxi er forholdsvis billig. Avtal gjerne prisen før du setter deg inn i taxien. Det går an å leie bil, sykkel og moped.

Buss

Lokalbussene går fra busstasjonen i byene, og du kan også gå om bord på holdeplassene langs hovedgaten. Du kan blant annet reise til Heraklion, Agios Nikolaos, Malia og Ierapetra. Hør med oss om du ønsker ytterligere informasjon eller nøyaktige busstider. Billetten kan kjøpes på busstasjonen eller hos bussjåføren.

Taxi

Taxistasjonen ligger rett ved Kassavetis shoppingsenter, ved siden av bensinstasjonen. Du kan også praie en taxi langs veien. Du kan bestille taxi over telefon, men da koster det ekstra. Hotellet hjelper deg gjerne. Noen ganger brukes taksameteret, noen ganger er det fast pris. Etter midnatt er det dobbel takst. Spør alltid sjåføren om prisen før du setter deg inn i taxien.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker finnes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Sterkt trafikkert gjennomfartsvei. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.

REISEFORSLAG

Mediterraneo
Mediterraneo
Hersonissos, Kreta, Hellas
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Inkl. All Inclusive
 • Avreise 9 sep 2021 fra Oslo, Gardermoen
All Inclusive
Fly + hotell, 1 uke
9 sep 2021 fra Oslo, Gardermoen
Cook’s Club Hersonissos
 • Passer for voksne
Cook’s Club Hersonissos
Hersonissos, Kreta, Hellas
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Inkl. frokost
 • Avreise 16 sep 2021 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Fly + hotell, 1 uke
16 sep 2021 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Hersonissos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.