Se hotell (5)

Reiser til Ierapetra

Ierapetra har en avslappet kombinasjon av strandliv, severdigheter og akitviteter.

Ierapetra er en av Europas sørligste byer og et perfekt sted for deg som vil ha et stort utvalg av det meste, men samtidig nyte et avslappende miljø og en rolig atmosfære. Her kan du gjøre alt fra å spasere rundt i byens kronglete smug til å gå turer i fjellene som omkranser byen. Du skal selvsagt slå deg ned på en lokal kafenion og prøve en kopp gresk kaffe mens du studerer folkelivet og funderer på hvor neste utflukt langs kysten skal gå.

Sol og bad

Langs stranden inne i Ierapetra går det en hyggelig strandpromenade kantet med et stort antall restauranter, kafeer og barer hvor du kan prøve den lokale kokekunsten. Et sikkert kort er å prøve nygrillet fisk på en av de trivelige tavernaene ved havet. Det kan fort bli et av reisens beste minner! Stranden i Ierapetra består av mørk sand og rullestein. Her er det fint å bade, men når det blåser kan det være bedre å reise et lite stykke ut av byen. Like utenfor byen er det flere større strender og badeviker som er mer barnevennlige.

All Inclusive ved havet

Hos Ving finner du hotell som lokker med både strandbeliggenhet og All Inclusive, slik at du kan slappe helt av i ferien. Om du heller vil bo inne i selve Ierapetra kan du velge hotell som ikke ligger så langt fra nærmeste strand, og likevel bo sentrumsnært.

Flere opplevelser

Ned ved havnen ligger Kale, en vakker venetiansk borg som er verdt et besøk. Herfra har du den beste vinkelen for å ta bilder av de fargeglade båtene i havnen nedenfor. Få også med deg det myldrende folkelivet og de lokale produktene på lørdagsmarkedet. Her er det flere butikker som selger det meste du trenger i ferien. For den aktive er det bare å velge og vrake blant vannsportsaktiviteter nede på stranden. Om du liker fart kan du ta noen runder på gokartbanen. Vi anbefaler en utflukt med båten over til øya Chrissi Island, hvor du får en dag med herlig bading og spennende opplevelser.

Nyttige tips
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Hotell i sentrum
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Lang havnepromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ierapetra

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Ierapetra består av mørk sand og rullestein. Det går utmerket an å bade her, men når det blåser kan det være høye bølger og understrømmer. Rett utenfor byen er det flere og større strender og badeviker som er mer barnevennlige.

Langs sandstranden inne i Ierapetra går det en hyggelig strandpromenade med mange restauranter, kafeer og barer. Et sikkert kort er å prøve nygrillet fisk på en av de hyggelige tavernaene langs vannet. 15-20 minutters gangavstand herfra ligger det flere strender hvor du kan leie solsenger og parasoller. Du kan også ta buss eller taxi til flere strender mellom Ierapetra og Makrigialos.

Matala

En vakker sandstrand sør for Festos. Stranden er kjent for sine kalksteinsgrotter, som man tror var gravkamre en gang i tiden. Senere har blant annet hippier benyttet grottene til å bo i. Det er mange taverner og små butikker ved stranden.

Agia Galini

Agia Galini betyr "hellig havstille", og er en sjarmerende fiskelandsby på sørkysten mellom Frangokastello og Matala. Det går flere båtturer herfra til forskjellige strender i høysesongen.

Sol og bad på Kreta

Det ligger mange fine og langgrunne strender langs kysten på hele Kreta. De består for det meste av grovkornet sand. Badesesongen strekker seg fra våren til sent på høsten. På de større strendene er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kreta kan du reise i sommersesongen fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Rygge, Torp i Sandefjord og Bodø.
Du kan reise til Ierapetra med Vings charterfly fra Oslo i sommersesongen (april-oktober). Flyet lander på flyplassen i Heraklion.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Ierapetra. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 2 timer og 2 timer og 40 minutter (ca. 90–100 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører som regel via både Hersonissos og Agios Nikolaos, og da blir reisetiden noe lengre (ca. 3 timer–3 timer og 30 minutter). Ruten sjåføren velger bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Er du sulten er det flere bra restauranter og tavernaer, spesielt langs strandpromenaden.

Mat og drikke på Kreta

Brød og kuvertavgift er alltid inkludert. Det er vanlig å plusse på 5-10 prosent av sluttsummen i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med mat og service.
Ierapetras natteliv er konsentrert rundt restaurantene, barene og kafeene langs strandpromenaden. Utelivet er begrenset for den som vil ha mange klubber, barer og diskotek.
Shopping
Det er flere store supermarkeder og noen butikker med hyggelig vareutvalg. Hver lørdag holdes det et marked i byen, hvor du kan kjøpe suvenirer, håndverk og annet.

Heraklion

Lørdager ca. kl. 06.00–14.00. Det er et flere kilometer langt marked nede i havnen. Du kan spasere eller ta taxi fra busstasjonen. Det er enklest å ta seg til Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finner du den berømte mathallen. Den holder åpent mandag - lørdag kl. 08.00 - 14.00 og tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00 - 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen og starter tidlig. Allerede kl. 06.00 er mange på plass for å handle fersk frukt, grønnsaker, klær, sko og mye annet. Det samme markedet dukker opp til samme tid i Sitia på tirsdager. Ving har utflukter til markedene, hør med din reiseleder.
Aktiviteter og severdigheter
Ierapetra er en av Europas sydligste byer og et perfekt reisemål for deg som vil ha et stort utvalg av det meste innen aktiviteter og vannsport, men likevel ønsker en stressfri og rolig ferie. Langs stranden kan du velge mellom mange vannsportsaktiviteter. I byen er det flere fotballbaner og en gokartbane.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, og her er det nok å gjøre for hele familien. Øya er berømt for sine mange turstier, spesielt langdistanseruten E4 European Footpath. Foretrekker du strandaktiviteter er det et godt utvalg av vannsport, vannscooter, paragliding, pedalbåter etc. Det er dykkemuligheter i Chania Rethymnon.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkeklubber på de fleste reisemål. Kurs og dykking foregår på andre steder, og klubbene arrangerer transport. Husk at dykking på egen hånd med oksygentank ikke er tillatt i farvannet rundt Kreta. Dette på grunn av alle de arkeologiske funnene langs kysten. Kontakt Ving for mer informasjon.

Vai

Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en palmeskog som oppsto da arabere som en gang i tiden bodde her spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret Top Lou fra 1300-tallet. I dag bor det fem munker her, og klosteret rommer et museum med funn fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassjøen

Kretas eneste ferskvannssjø ligger rett sør for landsbyen Georgiopoli, ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Det er flere hyggelige tavernaer langs sandstranden her. Det tar ca. to timer å gå rundt innsjøen, og underveis kan du studere det rike fuglelivet, bade eller kanskje leie en pedalbåt. Området rundt Kournassjøen kalles for "Kretas Sveits".

Økologiske Milia

Et besøk i landsbyen Milia er også interessant. Her foregår alt etter økologiske prinsipper. Vann og elektrisitet produseres av solenergi og hele byen drives økologisk.
I Ierapetra er det et stort gammelt fort som er vel verdt et besøk. Gå heller ikke glipp av det myldrende folkelivet på det lokale markedet som går av stabelen hver lørdag. I byen er det også flere store supermarkeder som har det meste av det du trenger. Vil du ha aktiviteter er det bare å velge og vrake mellom flere typer vannsport ved stranden, og liker du fart kan du ta noen runder på gokartbanen.

Ierapetra er en av Europas sydligste byer, og ligger ved Det libyske hav og er omgitt av mange severdigheter og store avlinger med roser, nelliker og tomater. Stedet har mange fine strender, et museum og restene av et venetiansk forsvarsverk på kaien. Her er det også en tyrkisk moské og en minaret. Langs havet ligger det kafeer og tavernaer. Om sommeren går det båter fra Ierapetra til den rolige øya Chrissi, der man kan sole seg og bade, spise på en av de to hyggelige tavernaene og nyte roen.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enkelt å leie bil i ferien og reise rundt på Kreta. Hør med din reiseleder så hjelper vi deg. Avis har de beste forsikringene og de nyeste bilene. Du kan også leie GPS for å gjøre turen lettere.

Om du vil oppleve Kretas vakre natur på egen hånd er det bare å spenne på deg sikkerhetsbeltet og legge av gårde. Vi samarbeider med Avis som har biler i alle størrelser og prisklasser. De har kontorer over hele Kreta, og personalet snakker utmerket engelsk.

For å leie bil må du ha fylt 21 år og hatt førerkort i minst ett år.

Avis har gode forsikringer, så om noe inntreffer betaler du kun en administrasjonsavgift på 26 euro + 23 prosent skatt. Det kan lønne seg å tegne en ekstra personskadeforsikring og tyveriforsikring. Husk at tyveriforsikringen ikke gjelder personlige eiendeler!

Bilen bestilles enklest gjennom oss. Vi kan gi tips om hvor du kan kjøre og hva du kan se og oppleve.

Bilbelte er obligatorisk på Kreta.

Når du bestiller leiebil gjennom oss og Avis er følgende inkludert:

• Leiebil i 24 timer
• Gjennomkontrollerte biler av nyeste modell.
• 23% skatt.
• Ubegrenset kjørelengde.
• Forsikring (CDW) som dekker egen bil, den andre bilen ved ev. ulykke og personer i den andre bilen.
• Forsikring (SCDW) som innebærer at det ikke er noen egenandel.
• Kart over Kreta.

Barnesete kan leies.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil. Det går lokalbusser til og fra Heraklion.
Fakta

Vår service

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres på de fleste restauranter og i butikker.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Finn reisen din til Ierapetra