Se hotell (4)

Reiser til Ierapetra

Ierapetra har en avslappet kombinasjon av strandliv, severdigheter og akitviteter.
Ierapetra er en av Europas sørligste byer og et perfekt sted for deg som vil ha et stort utvalg av det meste, men samtidig nyte et avslappende miljø og en rolig atmosfære. Her kan du gjøre alt fra å spasere rundt i byens kronglete smug til å gå turer i fjellene som omkranser byen. Du skal selvsagt slå deg ned på en lokal kafenion og prøve en kopp gresk kaffe mens du studerer folkelivet og funderer på hvor neste utflukt langs kysten skal gå.

Sol og bad

Langs stranden inne i Ierapetra går det en hyggelig strandpromenade kantet med et stort antall restauranter, kafeer og barer hvor du kan prøve den lokale kokekunsten. Et sikkert kort er å prøve nygrillet fisk på en av de trivelige tavernaene ved havet. Det kan fort bli et av reisens beste minner! Stranden i Ierapetra består av mørk sand og rullestein. Her er det fint å bade, men når det blåser kan det være bedre å reise et lite stykke ut av byen. Like utenfor byen er det flere større strender og badeviker som er mer barnevennlige.

All Inclusive ved havet

Hos Ving finner du hotell som lokker med både strandbeliggenhet og All Inclusive, slik at du kan slappe helt av i ferien. Om du heller vil bo inne i selve Ierapetra kan du velge hotell som ikke ligger så langt fra nærmeste strand, og likevel bo sentrumsnært.

Flere opplevelser

Ned ved havnen ligger Kale, en vakker, historisk venetiansk borg som er verdt et besøk. Herfra har du den beste vinkelen for å ta bilder av de fargeglade båtene i havnen nedenfor. Få også med deg det myldrende folkelivet og de lokale produktene på lørdagsmarkedet. Her er det flere butikker som selger det meste du trenger i ferien. For den aktive er det bare å velge og vrake blant vannsportsaktiviteter nede på stranden. Om du liker fart kan du ta noen runder på gokartbanen. Vi anbefaler en utflukt med båten over til øya Chrissi Island, hvor du får en dag med herlig bading og spennende opplevelser.
Nyttige tips
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Hotell i sentrum
 • Fine strender
 • Lokale restauranter
 • Lang havnepromenade
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ierapetra

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Stranden i Ierapetra består av mørk sand og rullestein. Det går utmerket an å bade her, men når det blåser kan det være høye bølger og understrømmer. Rett utenfor byen er det flere og større strender og badeviker som er mer barnevennlige.

Langs sandstranden inne i Ierapetra går det en hyggelig strandpromenade med mange restauranter, kafeer og barer. Et sikkert kort er å prøve nygrillet fisk på en av de hyggelige tavernaene langs vannet. 15–20 minutter å gå herfra ligger det flere strender hvor du kan leie solsenger og parasoller. Du kan også ta buss eller taxi til flere strender mellom Ierapetra og Makrigialos.

Matala

En vakker sandstrand sør for Festos. Stranden er kjent for sine kalksteinsgrotter, som man tror var gravkamre i tidligere tider. Senere har blant annet hippier benyttet grottene som bosted. Det er mange taverner og små butikker ved stranden.

Koutsounari Beach

En kort biltur (6 km) fra Ierapetra ligger Koutsounari Beach. Her er sjøen som regel rolig, og det passer fint for hele familien å bade her.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
Det er flere bra restauranter og tavernaer i Ierapetra, spesielt langs strandpromenaden.
Utelivet i Ierapetra foregår stort sett på restaurantene, barene og kafeene langs strandpromenaden. Kveldslivet er begrenset, med kun noen nattklubber og barer.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Det er flere store supermarkeder og enkelte butikker med fint vareutvalg.

Marked

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen, og starter tidlig, allerede kl. syv om morgenen. Her kan du kjøpe suvenirer, håndverk og mye annet.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
På stranden har du tilbud om flere vannsportaktiviteter.
Aktiviteter og severdigheter
Ierapetra er en av Europas sydligste byer og et perfekt reisemål for deg som vil ha et stort utvalg av det meste, men likevel ønsker en stressfri og rolig ferie. Det er flere friluftsaktiviteter å velge mellom både på vannet og i omgivelsene, og fartsglade kan teste ut stedets gokartbane.

Agia Galini

Agia Galini betyr "hellig havsro", og er en sjarmerende fiskerlandsby mellom Frangokastello og Matala. I høysesong går det båter herfra til flere strender.
Ierapetra ligger ved Det libyske hav og er omgitt av mange severdigheter og store området hvor de dyrker roser, nelliker og tomater. Stedet har mange fine strender, et museum og restene av et venetiansk forsvarsverk på kaien.

Byen har et stort, gammelt fort som er verdt et besøk. Her er det også en tyrkisk moské og en minaret. Langs havet ligger det kafeer og tavernaer. Om sommeren går det båter fra Ierapetra til den rolige øya Chrissi, der man kan sole seg og bade, spise på en av de to hyggelige tavernaene og nyte roen.
Utflukter
Jeepsafari til Ha-ravinen
Jeepsafari til Ha-ravinen
Bli med på en naturopplevelse du sent vil glemme. På denne utflukten får du utforske den syd-østre delen av Kreta, oppleve tradisjonelle landsbyer og ta del av de lokales hverdagsliv. Lunsj og lokal vin samt vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil. Det går lokalbusser til og fra Heraklion.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Kort aksepteres på de fleste restauranter og i butikker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Ierapetra i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Ierapetra med rutefly.

Flyet lander på Heraklions flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Ierapetra. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 2 timer og 2 timer og 40 minutter (ca. 90–100 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Bussen kjører som regel via både Hersonissos og Agios Nikolaos, og da blir reisetiden noe lengre (ca. 3 timer–3 timer og 30 minutter). Ruten sjåføren velger bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Ierapetra
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.