Se hotell (22)

Reiser til Rethymnon

Rethymnon er veldig sjarmerende og typisk gresk, med en 12 kilometer lang strand som strekker seg langs hele byen.

Rethymnon er en mellomstor gresk by, med vakker beliggenhet på en odde på nordkysten. At byen har blitt så populær blant Ving gjester skyldes ikke minst den fantastiske stranden, som begynner midt i byen, strekker seg østover og er lang, bred og velholdt. Strandpromenaden med sine mange hyggelige restauranter og utendørskafeer er populære blant både turister og lokalbefolkningen. Det er mange turister her, spesielt i høysesong, men Rethymnon er også en vanlig gresk by, med en lang historie og et blomstrende hverdagsliv – og mange butikker for de som har lyst til å shoppe litt i ferien. Om sommeren stenges enkelte veier for biltrafikk og blir gjort om til gågater som er fulle av liv.

En by med lang historie

Rethymnons gamle bydeler er en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur, og det er her mye av lokalbefolkningen bor. På varme kvelder sitter kvinnene i de trange smugene med sitt tradisjonelle håndarbeid, mens mennene flokker seg sammen på den lokale kafenion. Lengst ute i den gamle bydelen ligger Fortezzan, det imponerende venetianske fortet fra 1500-tallet. Rethymnons sentrale beliggenhet gjør byen til et bra utgangspunkt for å reise rundt og utforske Kreta.

Bo nær stranden i Rethymnon

Når du bestiller reisen din med Ving kan du velge mellom mange hotell, nær stranden og med eller uten All Inclusive. Vil du helst bo i leilighet i ferien, kan du gjøre det. Og drømmer du om å nyte ferien på et spa-hotell, kan du gjøre det også. Ving har hotell fra to til fem bølger – du kan med andre ord alltid finne et hotell som passer både deg og lommeboken din.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rethymnon

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Rethymnon er en mellomstor gresk by med vakker beliggenhet på en odde på nordkysten og med en 12 kilometer lang sandstrand. Og det er nettopp stranden som har vært med på å gjøre Rethymnon til et så populært feriested. Stranden begynner midt inne i byen og strekker seg østover, og er lang, bred og velholdt. Hoveddelen av stranden er bred, og de fleste badegjestene er å finne i nærheten av byen. Stranden ved sentrum har varierende vanndybde, men er for det meste langgrunn. Her er det utleie av solsenger, strandvolleyball og et utvalg vannportsaktiviteter. Om sommeren kan det i korte perioder være undervannsstrømmer og vind fra nord. Stranden består for det meste av gylden sand som gjør vannet litt grumsete. Det er dusjer flere steder langs stranden.

Strandselgere tilbyr mat og drikke til priser som er mye høyere enn på de mange barene, kafeene og spisestedene ved strandpromenaden. Promenaden med sine mange hyggelige restauranter og utekafeer er populær både blant turister og fastboende.

Visst er det mange turister her, spesielt i høysesongen, men Rethymnon er også en vanlig gresk by, med lang historie og et rikt hverdagsliv – vel verdt et besøk. Sandstranden i Rethymnon fantastisk, og om sommeren stenges gaten fra Den ukjente soldats plass til havnen for trafikk, og blir gjort om til en sydende gågate.

Inne i byen, mellom den gamle venetianske havnen og den nye marinaen, ligger det en langgrunn sandstrand med for det meste rolig vann. Det stillestående vannet gjør at man ikke bør bade her, selv om det virker innbydende. Lokalbefolkningen oppsøker heller strendene utenfor byen. Noen mil øst og vest for byen er det mange fine viker med krystallklart vann og et spennende undervannsliv.

Skikk og bruk på stranden

I Rethymnon bader og soler mange seg toppløse på stranden, noe den eldre generasjonen med grekere ikke er så glad i. Ta på deg en T-skjorte eller en tynn skjorte når du forlater stranden, selv om det bare er for å krysse gatene for å kjøpe iskrem. Det er flere uoffisielle nudiststrender langs hele sørkysten av øya. Skinaria er den mest kjente av dem.

Baja Beach Club

Byens eneste badeanlegg ligger like ved den lange stranden og er nabo med hotell Creta Palace. Her er det barnebasseng, store gressplener, lekeplass, servering og bar, og det er rent og moderne. Det er relativt rolig her om formiddagen før de "fine" gjestene ankommer i 16-tiden. Da er det bikini og solbriller av riktig merke som gjelder, og om å gjøre å være brunest. Baja Beach Club er et utmerket alternativ til stranden når det røde flagget er heist, eller når du er lei av strandlivet.

Chryssi Akti

"Den gylne stranden" ca. en kilometer vest for Nea Chora har fin sand, litt steinete bunn og er relativt langgrunn og barnevennlig. De fleste gjestene er skandinaviere fra de nærliggende hotellene, og her er det utleie av solsenger og parasoller. Ved Chryssi Akti er det serveringssted som selger lette måltider og kalde drikkevarer.

Fallassarna

En fantastisk badeopplevelse med en flere kilometer lang gyllen sandstrand og krystallklart vann. Det er fine snorklingsmuligheter ved steinrevene et par hundre meter fra stranden. Det har kommet flere fasiliteter her, men det er fortsatt mulig å finne sin egen badevik.

Elafonissi

Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sydvestspissen av Kreta. Stranden er barnevennlig og har nydelige fargenyanser. Det forekommer at vinden fra sør og sørvest blåser opp hard sandvind.

Marathi

Denne lille badeviken på nordsiden av Soudabukten er god å ty til når strendene langs nordkysten plages av bølger. Den lille, barnevennlige stranden har tavernaer i nærheten og et lite sportssenter med båtutleie. På den andre siden av havnen ligger badeklubben for offiserene fra Nato-basen.

Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på sørkysten ligger Prevelistranden. Her vokser det palmer som i følge sagnet kom hit da sjøfarere satt på stranden og spiste dadler for flere hundre år siden. Stranden er relativt liten og nås langs en sti.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Chaniakysten kan du reise fra Gardermoen, Bergen, Bodø, Stavanger, Torp, Tromsø og Trondheim i sommersesongen (april–oktober). Velg en pakkereise eller bare kjøp flybilletten.
Du kan reise til Rethymnon med Vings charterfly fra Oslo i sommersesongen (april-oktober). Du kan også reise med rutefly og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på flyplassen utenfor Heraklion.

På noen av våre fly til Chania kan du også bestille enkelte hotell i Rethymnon. Da lander flyet på flyplassen utenfor Chania.
Med Vings transport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Rethymnon. Flyet lander på Heraklions eller Chanias flyplass. Transport fra flyplassen til hotellet er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes i tillegg.

Buss fra flyplassen i Heraklion til det første hotellet i Rethymnon tar ca. 1 time og 30 minutter (ca. 80 km). Fra Chanias flyplass og til det første hotellet i Rethymnon tar det ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 kilometer). Reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon om reisen til hotellet ved ankomst. Les mer om transport.
Mat, drikke og natteliv
Rethymnon har er et stort utvalg av tavernaer og restauranter. Om sommeren stenges gaten fra Den ukjente soldats plass til havnen, og blir til en gågate med mange trivelige restauranter. Det er også fine restauranter i gamlebyen og i havnen nedenfor Fortezza – det gamle fortet. På menyene finner du alt fra pastaretter, pizza og tradisjonell gresk mat til italienske retter. Om du er fornøyd med servicen er det vanlig å plusse på ca. 10 prosent på sluttsummen.

Øl

Øl heter "bira", og de fleste lisensproduserte ølmerkene selges her. Om du vil ha vin til maten bestiller du en flaske – "krasi". "Aspro" for hvitvin og "kokkino" for rødvin. Det lages mye god hvitvin på Kreta, og en kjent type heter retsina og smaker av kvae fra lagringsfatet.

Souvlatsidiko-barer

Det greske svar på våre gatekjøkken og hamburgerbarer. De er gjerne åpne hele dagen, og serverer grillspyd med eller uten pita, giro (kebab) og annen type grillmat.

Estiatoria

Enklere restauranter som holder åpent til det er slutt på maten en gang etter lunsj. Ingen menyer – gå inn og se hva kjøkkenet tilbyr.

Psistaria

Serverer grillmat samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Ligner litt på barer, og serverer småretter. Hit går du for å drikke ouzo, vin eller raki og spise små tallerkenretter – meze.

Tavernaer

Tavernaer er det overalt i alle prisklasser og med nesten samme meny. De serverer ofte sti schara (grillet) og tis katserolas (mat rett fra gryten). Mye av det som serveres på tavernaer er hel- eller halvfabrikata som varmes opp.
Utelivet i Rethymnon begynner ofte med middag eller meze – småretter – i nitiden på en restaurant, taverna eller mezedopolio. Deretter går man videre til en av de mange hyggelige barene. I ett-tiden på natten går turen videre til en nattklubb eller et diskotek. Om du foretrekker et roligere natteliv anbefaler vi de små mezedopolio-stedene som hovedsakelig er å finne i gamlebyen og nedenfor nordmuren på Fortezza. Det mest populære området strekker seg fra enden av Odos Arkadiou ved den venetianske havnen til den steinlagte bakken opp mot Fortezza. Her er det tett av barer, restauranter, klubber og kafeer med mezedopolio. Det er fortsatt noen tradisjonelle greske steder her. Langs den siste delen av strandpromenaden og i sidegatene ved den venetianske havnen spiller de dansevennlig musikk fra 70- og 80-tallet og har greske show og bouzouki-musikk. Her er det liv til femtiden om morgenen.
Shopping
I Rethymnon ligger det små og store butikker rundt hotellene, og vareutvalget er både elegant og lokalt. Fra Den ukjente soldats plass og opp til Fortezza og langs havnepromenaden ligger det mange suvenirbutikker som selger alt fra postkort til badetøy. Inne i gamlebyen er det mange gallerier, butikker og bokhandlere. Olivenolje, svamper, ouzo og fetaost er varer som er verdt å ta med seg hjem. Om våren skal man kjøpe gode, lokale appelsiner, og om høsten er druene modne. Langs byens to største handlegater, Odos Arkadiou og Ethnikis, ligger det flere store merkevarebutikker. I de smale gatene og smugene finner du mange spesialbutikker med lær og keramikk. I Koundourioti kan du handle i mer eller mindre eksklusive forretninger. I Souliou, et smalt og sjarmerende smug med mange små butikker, finner du gull- og sølvsmeder, keramikk, støvelmakere, urtenhandel, ikonmalere og mye mer. Her ligger også byens eneste antikvariat. Om du skal handle i og rundt gatene Arkadiou og Ethnikis Antistaseos i gamlebyen, bør du gjøre det på ettermiddagen. for da stenges trafikken i 15-tiden hver dag i høysesongen. Å prute gjør du bare i såkalte turistbutikker.

Rethymnon

Markedet ligger ved den nye marinaen på strandpromenaden og er ofte åpent på torsdag formiddag. På lørdager er det enda et marked, dette ligger mellom busstasjonen og fotballarenaen Sochora I Rethymnon.

Kortbetaling

Husk at du kan ikke alltid betale med kort. Noen kort, som for eksempel Diners Card, er det så godt som umulig å bruke. De sikreste kortene er Visa, American Express, Eurocard og Mastercard.

Markeder i området

Sørg for å få med deg noen av de tradisjonelle markedene. Selv om du ikke vil handle er det morsomt å titte på folkelivet.
Aktiviteter og severdigheter
Rethymnons beliggenhet gjør byen til et bra utgangspunkt for mange utflukter og aktiviteter. Rundt byen er det mange fine utfluktsmål: Vakre landsbyer, bysantinske kirker, klostre, strender og båtutflukter. Sydøst for Rethymnon, noen kilometer fra Platanias, ligger det en rekke sjarmerende småsteder: Adele, Pigi, Agia Paraskevi, Loutra og Mesi er noen av dem. Det er enkelt å komme hit med buss. Området er fint for sykling og fotturer. De større hotellene har tennisbaner. I sommermånedene er det aktiviteter som gokart, terrengsykling, fjellklatring og utendørskino.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkerklubbene i Rethymnon. Aktiviteter, kurs og dykketurer foregår på andre steder, og klubbene sørger for transport. Vær oppmerksom på at dykking på egen hånd med dykkeflasker er forbudt i vannet rundt Kreta! Dette er på grunn av alle de arkeologiske funnene i havet langs kysten.

Snorkling

De beste stedene å snorkle finner du på sørkysten av Kreta, for eksempel i Amoudi, Skinaria og Lefkogia, samt i Balí, ca. tre mils vei fra Rethymnon mot Heraklion. Unngå Balí i helgene, for da er strendene overfylte.

Fotturer

Pinjeskogene på åsene sør for byen lokker med fine skogsturer med god utsikt over Rethymnon. I olivenlundåsene utenfor Platanias finner du de beste turstiene om du vil gå på egen hånd. Det er flere små landsbyer bare noen kilometer unna. Vær oppmerksom på at turstiene ikke er merket. Spør din reiseleder om hvilke turer som er aktuelle i Vings regi og hos våre samarbeidspartnene.

Fjellklatring

Rethymnon fylke består av 75 prosent fjell, så her er det nok å velge i av aktiviteter. Organisert klatring for turister finnes foreløpig ikke, men du kan kontakte Rethymnons fjellklatreklubb som av og til arrangerer turer. Du kan også delta i klubbens eget klatreprogram – Greek Association of Mountaineers.

Sykling

Vil du utforske veiene anbefaler vi sykling, og sykler kan leies mange steder i Rethymnon. Om du sykler på egen hånd anbefaler vi å dra østover mot Platanias og omgivelsene rundt. Der er det ganske flatt, og du finner lett veien til de maleriske landsbyene Adele, Agios Dimitris, Pigi, Agia Paraskevi for å nevne noen. Husk at det er ingen sykkelfelt her.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, med noe å finne på for hele familien. Både i Chania by og i Rethymnon arrangeres det populære sykkelturer som alle kan være med på. Kreta er kjent for sine mange turstier, for eksempel E4 European Footpath. Ved strendene er det tilbud om vannsportsaktiviteter som vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler osv. Om du vil dypere kan du bli med på dykking i både Chania og Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghall med aktiviteter for hele familien. Hør med din reiseleder om åpningstider og tips.

Fotturer

Kreta består hovedsakelig av en lang fjellkjede som går fra vest til øst, og det er sjelden langt til vakker natur. De mer seriøse fjellvandrerne finner veien opp til Omalos-platået og fjellhytta Kallergi. Naturen er kanskje på det vakreste om våren når det er frodig og grønt. En tursti går opp til den lille fjellandsbyen Therisso. Stien følger bekken som slynger seg i bunnen av ravinen. Det vokser store platantrær overalt. Ta en tidlig morgenbuss fra Chania by, og etter ca. 40 minutter er du framme i landsbyen. Ta gjerne en rast på en av de lokale tavernaene. Så legger du ut på turen over fjellryggen ned til landsbyen Meskla i vest. Underveis kan du spise lunsj i landsbyen Zourva.

Terrengsykling

Den største fjellkjeden på vestsiden av Kreta heter Lefka Ori, de hvite fjellene. Her oppe ligger snøen på toppene helt til juni. Det går populære sykkelturer med guide fra høyplatået Omalos.

Dykking

For fem år siden lettet de greske myndighetene på restriksjonene rundt forbudet om dykking med surstofftanker. Årsaken til den tidligere strenge loven var at det finnes arkeologiske skatter nesten overalt i havet rundt Hellas. Nå har autoriserte dykkersentre tillatelse til å dykke på visse steder.

Et av disse stedene ligger utenfor øya Thodorou. Her er det tillatt å dykke i det området hvor et tysk Messerschmidt-fly styrtet under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Livet i havet rundt Kreta er delvis ødelagt fordi de tidligere drev fiske med dynamitt. Vil du oppleve livet under overflaten skal du snorkle der det er steiner og havbunn med vegetasjon, som for eksempel ved:

• Afrata-viken ute på halvøya utenfor Kolimbari
• Steinrevet vest for marinaen i Platanias
• Steinrevet utenfor Falassarna
• Steinrevet utenfor Elafonissi
• Steinrevet utenfor Gramvoussa
Rethymnons sentrale beliggenhet gjør byen til et fint utgangspunkt for oppdagelsesreiser til andre deler av Kreta og de mange severdighetene på øya. Rethymnon ligger på nordkysten, og er med sine 40 000 innbyggere Kretas tredje største by, og har flere severdigheter og lang kulturhistorie. Gamlebyen er en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur, og det er her mange av de lokale innbyggerne bor. På varme kvelder sitter kvinnene i de smale smugene med sitt håndarbeid, mens mennene flokker seg til strøkets kafenion. Lengst ute i den gamle bydelen ligger Fortezza, det imponerende venetianske fortet fra 1500-tallet. Det historiske museet holder til her. Her kan du studere funn fra steinalderen frem til den tyrkiske okkupasjonen (1646 - 1897). Det humanistiske fakultet i Rethymnon har mange kulturelle bidrag gjennom skoleåret.

Byens historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid. I den minoiske perioden for 4000 år siden var Rethymnon bare en fiskelandsby. Gjennom århundrene har forskjellige kulturer satt sitt preg på byen, og gamlebyen rommer arkitektur både fra den venetianske og tyrkiske tiden. I dag stikker minaretene opp i bybildet og vitner om den tyrkiske okkupasjonen.

Fortezza

Det venetianske fortet er et imponerende byggverk som er vel verdt et besøk. Vi anbefaler å ta med en guidebok over festningen. Utsikten over Rethymnon er fantastisk! Ta med niste og slå deg ned i skyggen av de høye pinjetrærne eller mellom noen av bygningene. Åpent hverdager kl. 08.00 - 20.00 i april - oktober. Entré voksne 5 euro, barn 6 - 12 år 2,50 euro. Inngangen ligger på østsiden av fortet. Dit kommer du enten via Odos Melissinou på sydsiden eller opp Odos Kefalogiannis fra nordsiden.

Rimondibrønnen

Om du går opp Tsouderousgaten kommer du til en åpen plass med en fontene, Rimondibrønnen fra 1600-tallet. I den tyrkiske perioden var brønnen dekket av en kuppel. Hele gamlebyen er et mylder av severdigheter, smug, tavernaer og barer. Hva er vel hyggeligere enn å spise lunsj under vinrankene mens du studerer det livlige hverdagslivet?

Arkadi-klosteret

Dette klosteret er en av de mest berømte bygningene fra Kretas frigjøringskrig på midten av 1800-tallet. Klosteret har beholdt sin opprinnelige fasade fra 1500-tallet, og rommer en imponerende ikonsamling.

Eleftherna

Eleftherna var en romersk provinsby med stor handel og har Europas nest største sisterne. Stedet ligger litt sør for Rethymnon.

Heraklion

Kretas hovedstad har ca. 150 000 innbyggere, og har en østerlandsk karakter – vel verdt et besøk. Her er det en blanding av moderne boligblokker, butikker og historiske bydeler rike på minnesmerker og severdigheter fra fortiden. Det arkeologiske museet med samlinger fra den minoiske perioden ligger ved Frihetsplassen midt i sentrum. Det historiske museet ligger et stykke fra havnen. Morosiniplassen, like ved Daidalou, rommer mange kafeer og restauranter, og er samlingssted for byens ungdom. I nærheten ligger også store handlegater som Dikeosinis og Kalokairinou. Markedsgaten Odos 1866 er med sitt store vareutvalg et paradis for den shoppingglade. Byen har også flere vakre kirker, for eksempel Agios Titus, Agia Ekaterina og Agios Minas (agios betyr hellig).

Melidonigrotten

En veldig vakker dryppsteinsgrotte i nærheten av Rethymnon som spilte en viktig rolle i Kretas kamp for selvstendighet.

Archanes

Er du vininteressert? Archanes er en landsby ca. 10 kilometer fra Heraklion hvor de største og beste vinavlingene i hele landet dyrkes. Først og fremst produseres den berømte druesorten rozaki, som anses å være en av verdens beste vindruer. Her lages den prisbelønte rødvinen Archanes. I Archanes tror de at kong Minos hadde sitt sommerpalass. Interessante funn i området tyder på at det en gang lå en minoisk by her, siden det i antikken gikk en brolagt vei mellom Knossos og Festos forbi Archanes.

Kato Zakros

Dette er det fjerde største minoiske palasset på Kreta, gravd ut så sent som på 1960-tallet. Palasset er omkranset av omfattende minnesmerker fra minoisk tid. Du kommer ikke lenger øst på Kreta enn landsbyen Zakros.

Agia Irini

Et nonnekloster ca. to kilometer sør for Rethymnon. Klosteret ble grunnlagt 981 e.Kr og ble totalødelagt av tyrkerne i 1896.

Maroulas

En landsby med fantastisk utsikt over Adelianos og Pigianos Kambos – slettelandet øst for Rethymnon. Her er det interessante fortidsminner, spesielt fra den venetianske perioden. Til Maroulas kommer du med bil. Veien opp til landsbyen er veldig bratt.

Mili-ravinen

Denne kløften ligger i en skråning ovenfor veien ikke langt fra Agia Irini. Den gamle delen, som består av Pano og Kato Mili, dvs. øvre og nedre, er veldig vakker. Her starter Mili-ravinen som går helt ned til Rethymnon. Vannet renner i bunnen av ravinen hele året, slik at det er et rikt plante- og fugleliv her. Utsikten er utrolig vakker. Om du går ned i ravinen og vender deg mot havet vil du se ruinene av et praktfullt venetiansk hus på vestsiden av skråningen.

Patsos-ravinen

Noen kilometer utenfor landsbyen Patsos i Amaridalen starter Patsos-ravinen, eller Agios Antonios-ravinen som den også kalles. Her finner du en liten perle, sjelden besøkt av turister. I fjellveggen ligger det en mengde små grotter, og i åpningen til ravinen står det et lite kapell, Agios Antonios, hvor mange kommer for å be. Duften av røkelse hviler tungt over stedet, og utenfor kapellet ligger det mange krykker og en gammel beinprotese. Mellom juni og oktober er det mulig å gå hele revinen, en tur på ca. tre timer. Et par steder må man vade i høyt vann. For mange holder det med en kort vandring med lyden av brusende vann i skyggen av de store platantrærne. God form er ingen forutsetning for å nyte denne opplevelsen!

Gamlebyen

Med sine sjarmerende smug og venetianske havn er gamlebyen en severdighet av de sjeldne. Her er det bygninger fra 1500-tallet og framover, og arkitekturen er en salig blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk byggeskikk. Mange hus er forfalne, siden eierne ikke har råd til å restaurere dem, og den greske stat ikke bidrar med nødvendige penger. Den gamle bymuren er synlig et par steder.

Skilpadder

Sandstranden i Rehymnon er et av de få stedene hvor den utrydningstruede middelhavsskilpadden Caretta Caretta legger sine egg i juni og begynnelsen av juli. Men allerede i begynnelsen av juni kan du med litt flaks få øye på dem der de kommer opp av havet og kikker inn mot land. Eggene klekkes ca. to måneder senere, og da finner de små skilpaddene veien ned til havet. Det er først og fremst på strendene i Pigianos Kambos og nedenfor Sfakaki at skilpaddene legger egg. Begge stedene ligger ca. 10 kilometer øst for Rethymnon. Det er ingen strender som er reservert for skilpaddene, men de aller fleste samabeider med foreningen Sea Turtle Protection Society of Greece. Vis hensyn og gi dem plass!
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil. Vårt tips er at du forhåndsbestiller bilen før du reiser, det er både enklere og billigere. Det kan dessuten være vanskelig å få tak i leiebiler i høysesong, så bestill din leiebil fra Avis i god tid før avreise.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly, kan du lese mer om leiebil her.
Du kan velge mellom buss, taxi og bil. Det er gode bussforbindelser til nærliggende steder.

Buss

Det finnes ikke bussnummer, og er du heldig er det et skilt i vinduet som sier hvor bussen går. Spør alltid hvor bussen går før du går om bord. Den nye busstasjonen ligger vest i utkanten av bykjernen, i krysset mellom hovedgaten og veien som følger kystlinjen rundt fortet. OBS! Mange kart som selges er merket med den gamle busstasjonen. Noen busser går fra byparken i sentrum. Det er holdeplasser et par steder langs hovedgaten, disse har blå skilt med hvit buss. Mange ganger er det bare stolpen igjen, så hold utkikk etter grupper med ventende langs gaten.

Taxi

I Rethymnon er det tre taxiselskap: Radiotaxi, Taxi Kaklis og Taxi Ermis. De to første har sine baser i Rethymnon kommune, mens Ermis holder til i Arkadi kommune. Kommunegrensen går i utkanten av Platanias. Det er taxiholdeplass ved byparken, på De fire martyrers torg (Platia Tesseres Martires), Den ukjente soldats plass (Platia Agnostos Stratiotis), på hjørnet av Mouatsou/Dimokratias, i Platanias og utenfor de beste hotellene. Det er nesten umulig å forstå hvordan de regner ut sine priser og hvem som har rett til turen.... Alle de tre selskapene har et par beløp som standard. Ved enkelte høytider skal sjåføren ha bonus (akkurat som frisøren). Da blir det noen euro som påslag i prisen. Tips – rund av oppover til et rundt beløp. Taxiselskapene har soner med ulike takster. Taksameteret skal være på under kjøring. De fleste av Rethymnons taxisjåfører er veldig hyggelige og serviceinnstilte. Mange snakker ganske bra engelsk og tysk. Et tips er å be hotellresepsjonen om å forhåndsbestille taxi for lengre turer eller utflukter. De har alltid noen de kan anbefale. OBS! Mange sjåfører røyker i bilen. Har du problemer med det bør du si fra på forhånd.

Buss

Spør alltid hvor bussen går. Bussene har ikke nummer, i beste fall er det et skilt i frontruten som angir hvor bussen kjører. Regionbussene KTEL går til så godt som alle steder på øya. Bussterminalen ligger i Chania by, og du kan forhåndskjøpe billetter på terminalen. Du kan også kjøpe billetter i enkelte kiosker og minimarkets – se etter skilt om at de selger bussbilletter. Det kan være vanskelig å si når bussen ankommer langs ruten sin. Langs nordkysten går det luftkondisjonerte langdistansebusser til hovedstaden Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen stopper ved 1866-plassen i Chania og har siste stopp ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen. Bussene går ganske ofte, ca. en gang hver halvtime.

Langdistansebusser

Langdistansebussene (grønne) går fra bussterminalen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina går bussene ganske hyppig, ca. en gang i halvtimen. Du kan kjøre buss til alle større steder og byer på Kreta, men bussene går ikke så ofte.

Taxi

Taxistasjonen ligger på 1866-plassen i Chania, og her står det biler så å si hele døgnet. Du kan også stoppe en taxi langs veien. Taxi er et bra alternativ til buss om dere er 3–4 personer som reiser i samme bil. Sjåførene plikter å bruke taksameteret, og det er ulike takster for sentrum og utkantsområder. Etter midnatt er det dobbel takst. Om du skal på langtur avtales prisen inklusiv tips på forhånd. Noen taxisjåfører har som jobb å kun kjøre utflukter. Turene kan vare fra et par timer til hele dagen.

Sykkel og moped

På Kreta kan du leie sykkel og moped, og på denne måten kan du se og oppleve mer av nærområdet og steder langs Chaniakysten.
Fakta

Vår service

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere minibanker, blant annet ved den Ukjente soldats torg.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Høye fortauskanter og livlig trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Vær oppmerksom på at restriksjoner ved innstilling av aircondition kan forekomme som følge av myndighetenes anbefalinger for å ivareta miljøet. Dette medfører at romtemperaturen på en del av hotellene ligger på 23-25 grader, noe som i svært varme perioder kan føles mer svalende enn kjølende. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Maten på restaurantene

Det er mange spisesteder og restauranter å velge blant for feriegjester med sultne barn. På souvlaki-barer kan barna velge mellom ulike typer grillspyd: Souvlaki med pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lite grillspyd til å holde i hånden). Mange restauranter har også grillet kylling og andre grillretter på menyen. Turist-tavernaer servere pizza av amerikansk type, og i sentrum ligger Goody's Burger House. De ekte, lokale tavernaene har ikke barnemeny, men mange retter passer for kresne barn, for eksempel kjøttboller, tzatsiki, pommes frites (men aldri ketchup!), pastitsio/makaronipudding, spaghetti med kjøttsaus eller fylte tomater. Om du har flaks har de kanskje pilaffi, en lokal rett med får eller kylling, noe selv de minste vil like. På Kreta er det vanlig å blande pilaffi med yoghurt eller tzatziki til barna.

Lekeplasser

Kreta er et barnevennlig reisemål, og det finnes lekeplasser, men de kan ikke sammenliknes med de her hjemme. Utvalget er lite, og husker, gynger og sklier er ikke alltid så godt vedlikeholdt. Den største lekeplassen ligger i byparken. Det er en annen ved Agios Giorgis-kirken i Kallithea, mellom hovedgaten og strandpromenaden, rett bak hotell Porto Rethymnon. Lekeplassen på Baja Beach Club i Missira har et stort basseng med barnedel og uteservering og store fine gressplener. Om sommeren er strandpromenaden bilfri, og her er det mye som kan underholde barna: Minimotorsykler, karuseller og klovner. Omreisende sirkus og tivolier kommer også til byen. Et minitog tøffer rundt i gamlebyen et par ganger i timen. Toget går fra Den ukjente soldats plass. Også landsbyen Platanias har sitt eget tog. Det kjører lengre turer med start på torget i Platanias.

Barnevogner og barnestoler

På charterreiser med barn har man ofte barnevognen med seg, og det går fint å bruke barnevogn langs strandpromenaden og i gamlebyen. Store deler av gamlebyen stenges av for all trafikk på ettermiddagen og om kvelden. Langs trafikkerte gater, spesielt i de nyere delene av byen, brukes ofte fortauet som parkeringsplass, og det er vanskelig å passere med barnevogn. Her er trafikken også tettere.

REISEFORSLAG

Vecchio
primecomfort
 • Passer for voksne
Vecchio
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 12 aug 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
12 aug 2021 fra Oslo, Gardermoen
Jason
Jason
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 12 aug 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
12 aug 2021 fra Oslo, Gardermoen
Leonidas
Leonidas
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 15 jul 2021 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
15 jul 2021 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Rethymnon
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.