Se hotell (21)

Reiser til Rethymnon

Rethymnon er veldig sjarmerende og typisk gresk, med en 12 kilometer lang strand som strekker seg langs hele byen.

Rethymnon er en mellomstor gresk by, med vakker beliggenhet på en odde på nordkysten. At byen har blitt så populær blant Ving gjester skyldes ikke minst den fantastiske stranden, som begynner midt i byen, strekker seg østover og er lang, bred og velholdt. Strandpromenaden med sine mange hyggelige restauranter og utendørskafeer er populære blant både turister og lokalbefolkningen. Det er mange turister her, spesielt i høysesong, men Rethymnon er også en vanlig gresk by, med en lang historie og et blomstrende hverdagsliv – og mange butikker for de som har lyst til å shoppe litt i ferien. Om sommeren stenges enkelte veier for biltrafikk og blir gjort om til gågater som er fulle av liv.

En by med lang historie

Rethymnons gamle bydeler er en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur, og det er her mye av lokalbefolkningen bor. På varme kvelder sitter kvinnene i de trange smugene med sitt tradisjonelle håndarbeid, mens mennene flokker seg sammen på den lokale kafenion. Lengst ute i den gamle bydelen ligger Fortezzan, det imponerende venetianske fortet fra 1500-tallet. Rethymnons sentrale beliggenhet gjør byen til et bra utgangspunkt for å reise rundt og utforske Kreta.

Bo nær stranden i Rethymnon

Når du bestiller reisen din med Ving kan du velge mellom mange hotell, nær stranden og med eller uten All Inclusive. Vil du helst bo i leilighet i ferien, kan du gjøre det. Og drømmer du om å nyte ferien på et spa-hotell, kan du gjøre det også. Ving har hotell fra to til fem bølger – du kan med andre ord alltid finne et hotell som passer både deg og lommeboken din.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • All Inclusive
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Rethymnon

Strender
Rethymnon er en mellomstor gresk by med vakker beliggenhet på en odde på nordkysten og med en 12 kilometer lang sandstrand. Og det er nettopp stranden som har vært med på å gjøre Rethymnon til et så populært feriested. Stranden begynner midt inne i byen og strekker seg østover, og er lang, bred og velholdt. Hoveddelen av stranden er bred, og de fleste badegjestene er å finne i nærheten av byen. Stranden ved sentrum har varierende vanndybde, men er for det meste langgrunn. Her er det utleie av solsenger, strandvolleyball og et utvalg vannportsaktiviteter. Om sommeren kan det i korte perioder være undervannsstrømmer og vind fra nord. Stranden består for det meste av gylden sand som gjør vannet litt grumsete. Det er dusjer flere steder langs stranden.

Strandpromenaden med sine mange hyggelige restauranter og utekafeer er populær både blant turister og fastboende.

Visst er det mange turister her, spesielt i høysesongen, men Rethymnon er også en vanlig gresk by, med lang historie og et rikt hverdagsliv – vel verdt et besøk. Sandstranden i Rethymnon fantastisk, og om sommeren stenges gaten fra Den ukjente soldats plass til havnen for trafikk, og blir gjort om til en sydende gågate.

Inne i byen, mellom den gamle venetianske havnen og den nye marinaen, ligger det en langgrunn sandstrand med for det meste rolig vann. Det stillestående vannet gjør at man ikke bør bade her, selv om det virker innbydende. Lokalbefolkningen oppsøker heller strendene utenfor byen. Noen mil øst og vest for byen er det mange fine viker med krystallklart vann og et spennende undervannsliv.

Skikk og bruk på stranden

I Rethymnon bader og soler mange seg toppløse på stranden, noe den eldre generasjonen med grekere ikke er så glad i. Ta på deg en T-skjorte eller en tynn skjorte når du forlater stranden, selv om det bare er for å krysse gatene for å kjøpe iskrem. Det er flere uoffisielle nudiststrender langs hele sørkysten av øya. Skinaria er den mest kjente av dem.

Baja Beach Club

Byens eneste badeanlegg ligger like ved den lange stranden og er nabo med hotell Creta Palace. Her er det barnebasseng, store gressplener, lekeplass, servering og bar, og det er rent og moderne. Det er relativt rolig her om formiddagen før de "fine" gjestene ankommer i 16-tiden. Da er det bikini og solbriller av riktig merke som gjelder, og om å gjøre å være brunest. Baja Beach Club er et utmerket alternativ til stranden når det røde flagget er heist, eller når du er lei av strandlivet.

Sol og bad på Kreta

Det ligger mange fine og langgrunne strender langs kysten på hele Kreta. De består for det meste av grovkornet sand. Badesesongen strekker seg fra våren til sent på høsten. På de større strendene er det utleie av solsenger og parasoller.
Mat, drikke og uteliv
Rethymnon har er et stort utvalg av tavernaer og restauranter. Om sommeren stenges gaten fra Den ukjente soldats plass til havnen, og blir til en gågate med mange trivelige restauranter. Det er også fine restauranter i gamlebyen og i havnen nedenfor Fortezza – det gamle fortet. På menyene finner du alt fra pastaretter, pizza og tradisjonell gresk mat til italienske retter.

Matstreif i Rethymnon

Vil du oppleve og få en smak på Rethymnon bak kulissene skal du bli med på en matvandring. En lokalkjent guide tar deg med til de beste stedene for å smake, lukte og kanskje kjøpe noen av ingrediensene.

Mat og drikke på Kreta

Brød og kuvertavgift er alltid inkludert. Det er vanlig å plusse på 5-10 prosent av sluttsummen i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med mat og service.
Utelivet i Rethymnon begynner ofte med middag eller meze – småretter – i nitiden på en restaurant, taverna eller mezedopolio. Deretter går man videre til en av de mange hyggelige barene. I ett-tiden på natten går turen videre til en nattklubb eller et diskotek. Om du foretrekker et roligere uteliv anbefaler vi de små mezedopolio-stedene som hovedsakelig er å finne i gamlebyen og nedenfor nordmuren på Fortezza. Det mest populære området strekker seg fra enden av Odos Arkadiou ved den venetianske havnen til den steinlagte bakken opp mot Fortezza. Her er det tett av barer, restauranter, klubber og kafeer med mezedopolio. Det er fortsatt noen tradisjonelle greske steder her. Langs den siste delen av strandpromenaden og i sidegatene ved den venetianske havnen spiller de dansevennlig musikk fra 70- og 80-tallet og har greske show og bouzouki-musikk. Her er det liv til femtiden om morgenen.
Shopping
I Rethymnon ligger det små og store butikker rundt hotellene, og vareutvalget er både moderne og lokalt. Fra Den ukjente soldats plass og opp til Fortezza og langs havnepromenaden ligger det mange suvenirbutikker som selger alt fra postkort til badetøy. Inne i gamlebyen er det mange gallerier, butikker og bokhandlere. Olivenolje, svamper, ouzo og fetaost er varer som er verdt å ta med seg hjem. Om våren skal man kjøpe gode, lokale appelsiner, og om høsten er druene modne.

Langs byens to største handlegater, Odos Arkadiou og Ethnikis, ligger det flere internasjonale merkevarebutikker. I de smale gatene og smugene finner du mange spesialbutikker som selger lær og keramikk. I Koundourioti kan du handle i mer eller mindre eksklusive forretninger. I Souliou, et smalt og sjarmerende smug med mange små butikker, finner du gull- og sølvsmeder, keramikk, støvelmakere, urtenhandel, ikonmalere og mye mer. Her ligger også byens eneste antikvariat. Om du skal handle i og rundt gatene Arkadiou og Ethnikis Antistaseos i gamlebyen, bør du gjøre det om ettermiddagen. for da stenges trafikken i 15-tiden hver dag i høysesongen. Å prute gjør du bare i såkalte turistbutikker.

Rethymnon

Markedet ligger ved den nye marinaen på strandpromenaden og er ofte åpent på torsdag formiddag. På lørdager er det enda et marked, dette ligger mellom busstasjonen og fotballarenaen Sochora I Rethymnon.

Heraklion

Lørdager ca. kl. 06.00–14.00. Det er et flere kilometer langt marked nede i havnen. Du kan spasere eller ta taxi fra busstasjonen. Det er enklest å ta seg til Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finner du den berømte mathallen. Den holder åpent mandag - lørdag kl. 08.00 - 14.00 og tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00 - 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen og starter tidlig. Allerede kl. 06.00 er mange på plass for å handle fersk frukt, grønnsaker, klær, sko og mye annet. Det samme markedet dukker opp til samme tid i Sitia på tirsdager. Ving har utflukter til markedene, hør med din reiseleder.
Sport og trening

Dykking

Dykking arrangeres av dykkerklubber i Rethymnon. Aktiviteter, kurs og dykk foregår på andre steder, og da står firmaet for transport. Mer informasjon om dykkerturer finner du her

Snorkling

Det klare vannet i Rethymnon passer utmerket for snorkleturer.

For å utforske mer av øya mens du snorkler skal du reise til steder på sørkysten som for eksempel Amoudi, Skinari og Legkogia, samt Balí, ca. 30 kilometer fra Rethymnon i retning Heraklion. Her ligger de aller fineste snorklestedene.

Fotturer

Naturen på Kreta er veldig vakker, og passer perfekt for fotturer. Det ligger flere fine kløfter og daler i og rundt Rethymnon. Den mest kjente er Kourtaliotiko-kløften med elven Megalos som renner ut ved stranden Preveli, berømt for sine fine palmetrær.

Sykling

Rethymnon er et fint område å sykle i, med flere fine sykkelruter. Les mer her.

Du kan leie forskjellige typer sykler hos Auto Moto Sport.
Aktiviteter og severdigheter
Rethymnons beliggenhet gjør byen til et fint utgangspunkt for mange utflukter og aktiviteter. Rundt byen er det mange fine utfluktsmål: Vakre landsbyer, bysantinske kirker, klostre, strender og båtutflukter. Sydøst for Rethymnon, noen kilometer fra Platanias, ligger det en rekke sjarmerende småsteder: Adele, Pigi, Agia Paraskevi, Loutra og Mesi er noen av dem. Det er enkelt å komme hit med buss. I sommermånedene lokkes det med aktiviteter som gokart og utendørskino.

Fjellklatring

Rethymnon fylke består av 75 prosent fjell, så her er det nok å velge i av aktiviteter. Organisert klatring for turister finnes foreløpig ikke, men du kan kontakte Rethymnons fjellklatreklubb som av og til arrangerer turer. Du kan også delta i klubbens eget klatreprogram – Greek Association of Mountaineers.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, og her er det nok å gjøre for hele familien. Øya er berømt for sine mange turstier, spesielt langdistanseruten E4 European Footpath. Foretrekker du strandaktiviteter er det et godt utvalg av vannsport, vannscooter, paragliding, pedalbåter etc. Det er dykkemuligheter i Chania Rethymnon.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkeklubber på de fleste reisemål. Kurs og dykking foregår på andre steder, og klubbene arrangerer transport. Husk at dykking på egen hånd med oksygentank ikke er tillatt i farvannet rundt Kreta. Dette på grunn av alle de arkeologiske funnene langs kysten. Kontakt Ving for mer informasjon.

Vai

Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en palmeskog som oppsto da arabere som en gang i tiden bodde her spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret Top Lou fra 1300-tallet. I dag bor det fem munker her, og klosteret rommer et museum med funn fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassjøen

Kretas eneste ferskvannssjø ligger rett sør for landsbyen Georgiopoli, ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Det er flere hyggelige tavernaer langs sandstranden her. Det tar ca. to timer å gå rundt innsjøen, og underveis kan du studere det rike fuglelivet, bade eller kanskje leie en pedalbåt. Området rundt Kournassjøen kalles for "Kretas Sveits".

Økologiske Milia

Et besøk i landsbyen Milia er også interessant. Her foregår alt etter økologiske prinsipper. Vann og elektrisitet produseres av solenergi og hele byen drives økologisk.
Rethymnons sentrale beliggenhet gjør byen til et fint utgangspunkt for oppdagelsesreiser til andre deler av Kreta og de mange severdighetene på øya. Rethymnon ligger på nordkysten, og er med sine 40 000 innbyggere Kretas tredje største by, og har flere severdigheter og lang kulturhistorie. Gamlebyen er en blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk arkitektur, og det er her mange av de lokale innbyggerne bor. På varme kvelder sitter kvinnene i de smale smugene med sitt håndarbeid, mens mennene flokker seg til strøkets kafenion.

Lengst ute i den gamle bydelen ligger Fortezza, det imponerende venetianske fortet fra 1500-tallet. Det historiske museet holder til her. Her kan du studere funn fra steinalderen frem til den tyrkiske okkupasjonen (1646 – 1897). Det humanistiske fakultet i Rethymnon har mange kulturelle bidrag gjennom skoleåret.

Byens historie strekker seg flere tusen år tilbake i tid. I den minoiske perioden for 4000 år siden var Rethymnon bare en fiskerlandsby. Gjennom århundrene har forskjellige kulturer satt sitt preg på byen, og gamlebyen rommer arkitektur både fra den venetianske og tyrkiske tiden. I dag stikker minaretene opp i bybildet og vitner om den tyrkiske okkupasjonen.

Fortezza

Det venetianske fortet er et imponerende byggverk som er vel verdt et besøk. Vi anbefaler å ta med en guidebok over festningen. Utsikten over Rethymnon er fantastisk! Ta med niste og slå deg ned i skyggen av de høye pinjetrærne eller mellom noen av bygningene. Åpent hverdager kl. 08.00 - 20.00 i april - oktober. Entré voksne 5 euro, barn 6 - 12 år 2,50 euro. Inngangen ligger på østsiden av fortet. Dit kommer du enten via Odos Melissinou på sydsiden eller opp Odos Kefalogiannis fra nordsiden.

Rimondibrønnen

Om du går opp Tsouderousgaten kommer du til en åpen plass med en fontene, Rimondibrønnen fra 1600-tallet. I den tyrkiske perioden var brønnen dekket av en kuppel. Hele gamlebyen er et mylder av severdigheter, smug, tavernaer og barer. Hva er vel hyggeligere enn å spise lunsj under vinrankene mens du studerer det livlige hverdagslivet?

Arkadi-klosteret

Dette klosteret er en av de mest berømte bygningene fra Kretas frigjøringskrig på midten av 1800-tallet. Klosteret har beholdt sin opprinnelige fasade fra 1500-tallet, og rommer en imponerende ikonsamling.

Eleftherna

Eleftherna var en romersk provinsby med stor handel og har Europas nest største sisterne. Stedet ligger litt sør for Rethymnon.

Heraklion

Kretas hovedstad har ca. 150 000 innbyggere, og har en østerlandsk karakter – vel verdt et besøk. Her er det en blanding av moderne boligblokker, butikker og historiske bydeler rike på minnesmerker og severdigheter fra fortiden. Det arkeologiske museet med samlinger fra den minoiske perioden ligger ved Frihetsplassen midt i sentrum. Det historiske museet ligger et stykke fra havnen. Morosiniplassen, like ved Daidalou, rommer mange kafeer og restauranter, og er samlingssted for byens ungdom. I nærheten ligger også store handlegater som Dikeosinis og Kalokairinou. Markedsgaten Odos 1866 er med sitt store vareutvalg et paradis for den shoppingglade. Byen har også flere vakre kirker, for eksempel Agios Titus, Agia Ekaterina og Agios Minas (agios betyr hellig).

Melidonigrotten

En veldig vakker dryppsteinsgrotte i nærheten av Rethymnon som spilte en viktig rolle i Kretas kamp for selvstendighet.

Archanes

Er du vininteressert? Archanes er en landsby ca. 10 kilometer fra Heraklion hvor de største og beste vinavlingene i hele landet dyrkes. Først og fremst produseres den berømte druesorten rozaki, som anses å være en av verdens beste vindruer. Her lages den prisbelønte rødvinen Archanes. I Archanes tror de at kong Minos hadde sitt sommerpalass. Interessante funn i området tyder på at det en gang lå en minoisk by her, siden det i antikken gikk en brolagt vei mellom Knossos og Festos forbi Archanes.

Kato Zakros

Dette er det fjerde største minoiske palasset på Kreta, gravd ut så sent som på 1960-tallet. Palasset er omkranset av omfattende minnesmerker fra minoisk tid. Du kommer ikke lenger øst på Kreta enn landsbyen Zakros.

Agia Irini

Et nonnekloster ca. to kilometer sør for Rethymnon. Klosteret ble grunnlagt 981 e.Kr og ble totalødelagt av tyrkerne i 1896.

Maroulas

En landsby med fantastisk utsikt over Adelianos og Pigianos Kambos – slettelandet øst for Rethymnon. Her er det interessante fortidsminner, spesielt fra den venetianske perioden. Til Maroulas kommer du med bil. Veien opp til landsbyen er veldig bratt.

Mili-ravinen

Denne kløften ligger i en skråning ovenfor veien ikke langt fra Agia Irini. Den gamle delen, som består av Pano og Kato Mili, dvs. øvre og nedre, er veldig vakker. Her starter Mili-ravinen som går helt ned til Rethymnon. Vannet renner i bunnen av ravinen hele året, slik at det er et rikt plante- og fugleliv her. Utsikten er utrolig vakker. Om du går ned i ravinen og vender deg mot havet vil du se ruinene av et praktfullt venetiansk hus på vestsiden av skråningen.

Patsos-ravinen

Noen kilometer utenfor landsbyen Patsos i Amaridalen starter Patsos-ravinen, eller Agios Antonios-ravinen som den også kalles. Her finner du en liten perle, sjelden besøkt av turister. I fjellveggen ligger det en mengde små grotter, og i åpningen til ravinen står det et lite kapell, Agios Antonios, hvor mange kommer for å be. Duften av røkelse hviler tungt over stedet, og utenfor kapellet ligger det mange krykker og en gammel beinprotese. Mellom juni og oktober er det mulig å gå hele revinen, en tur på ca. tre timer. Et par steder må man vade i høyt vann. For mange holder det med en kort vandring med lyden av brusende vann i skyggen av de store platantrærne. God form er ingen forutsetning for å nyte denne opplevelsen!

Gamlebyen

Med sine sjarmerende smug og venetianske havn er gamlebyen en severdighet av de sjeldne. Her er det bygninger fra 1500-tallet og framover, og arkitekturen er en salig blanding av venetiansk, tyrkisk og gresk byggeskikk. Mange hus er forfalne, siden eierne ikke har råd til å restaurere dem, og den greske stat ikke bidrar med nødvendige penger. Den gamle bymuren er synlig et par steder.

Skilpadder

Sandstranden i Rehymnon er et av de få stedene hvor den utrydningstruede middelhavsskilpadden Caretta Caretta legger sine egg i juni og begynnelsen av juli. Men allerede i begynnelsen av juni kan du med litt flaks få øye på dem der de kommer opp av havet og kikker inn mot land. Eggene klekkes ca. to måneder senere, og da finner de små skilpaddene veien ned til havet. Det er først og fremst på strendene i Pigianos Kambos og nedenfor Sfakaki at skilpaddene legger egg. Begge stedene ligger ca. 10 kilometer øst for Rethymnon. Det er ingen strender som er reservert for skilpaddene, men de aller fleste samabeider med foreningen Sea Turtle Protection Society of Greece. Vis hensyn og gi dem plass!
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari med kretiske smaker
Jeepsafari med kretiske smaker
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! Det blir en tur med sol, bading og snorkling ved øya Theodorou. Lokale drikkevarer om bord er inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Mezekveld – Othonas
Mezekveld – Othonas
En velsmakende rundreise i det greske kjøkken hvor det serveres forskjellige mezeretter. Mezemiddag, vin og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Du kan velge mellom buss, taxi og bil. Det er gode bussforbindelser til nærliggende steder.

Buss

Det finnes ikke bussnummer, og er du heldig er det et skilt i vinduet som sier hvor bussen går. Spør alltid hvor bussen går før du går om bord. Den nye busstasjonen ligger vest i utkanten av bykjernen, i krysset mellom hovedgaten og veien som følger kystlinjen rundt fortet. OBS! Mange kart som selges er merket med den gamle busstasjonen. Noen busser går fra byparken i sentrum. Det er holdeplasser et par steder langs hovedgaten, disse har blå skilt med hvit buss. Mange ganger er det bare stolpen igjen, så hold utkikk etter grupper med ventende langs gaten.

Taxi

I Rethymnon er det tre taxiselskap: Radiotaxi, Taxi Kaklis og Taxi Ermis. De to første har sine baser i Rethymnon kommune, mens Ermis holder til i Arkadi kommune. Kommunegrensen går i utkanten av Platanias. Det er taxiholdeplass ved byparken, på De fire martyrers torg (Platia Tesseres Martires), Den ukjente soldats plass (Platia Agnostos Stratiotis), på hjørnet av Mouatsou/Dimokratias, i Platanias og utenfor de beste hotellene. Det er nesten umulig å forstå hvordan de regner ut sine priser og hvem som har rett til turen. Alle de tre selskapene har et par beløp som standard. Ved enkelte høytider skal sjåføren ha bonus (akkurat som frisøren). Da blir det noen euro som påslag i prisen. Tips – rund av oppover til et rundt beløp. Taxiselskapene har soner med ulike takster. Taksameteret skal være på under kjøring. De fleste av Rethymnons taxisjåfører er veldig hyggelige og serviceinnstilte. Mange snakker ganske bra engelsk og tysk. Et tips er å be hotellresepsjonen om å forhåndsbestille taxi for lengre turer eller utflukter. De har alltid noen de kan anbefale. OBS! Mange sjåfører røyker i bilen. Har du problemer med det bør du si fra på forhånd.
Reise med barn

Maten på restaurantene

Det er mange spisesteder og restauranter å velge blant for feriegjester med sultne barn. På souvlaki-barer kan barna velge mellom ulike typer grillspyd: Souvlaki med pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lite grillspyd til å holde i hånden). Mange restauranter har også grillet kylling og andre grillretter på menyen. Turist-tavernaer servere pizza av amerikansk type, og i sentrum ligger Goody's Burger House. De ekte, lokale tavernaene har ikke barnemeny, men mange retter passer for kresne barn, for eksempel kjøttboller, tzatsiki, pommes frites (men aldri ketchup!), pastitsio/makaronipudding, spaghetti med kjøttsaus eller fylte tomater. Om du har flaks har de kanskje pilaffi, en lokal rett med får eller kylling, noe selv de minste vil like. På Kreta er det vanlig å blande pilaffi med yoghurt eller tzatziki til barna.

Lekeplasser

Kreta er et barnevennlig reisemål, og det finnes lekeplasser, men de kan ikke sammenliknes med de her hjemme. Utvalget er lite, og husker, gynger og sklier er ikke alltid så godt vedlikeholdt. Den største lekeplassen ligger i byparken. Det er en annen ved Agios Giorgis-kirken i Kallithea, mellom hovedgaten og strandpromenaden, rett bak hotell Porto Rethymnon. Lekeplassen på Baja Beach Club i Missira har et stort basseng med barnedel og uteservering og store fine gressplener. Om sommeren er strandpromenaden bilfri, og her er det mye som kan underholde barna: Minimotorsykler, karuseller og klovner. Omreisende sirkus og tivolier kommer også til byen. Et minitog tøffer rundt i gamlebyen et par ganger i timen. Toget går fra Den ukjente soldats plass. Også landsbyen Platanias har sitt eget tog. Det kjører lengre turer med start på torget i Platanias.

Barnevogner og barnestoler

På charterreiser med barn har man ofte barnevognen med seg, og det går fint å bruke barnevogn langs strandpromenaden og i gamlebyen. Store deler av gamlebyen stenges av for all trafikk på ettermiddagen og om kvelden. Langs trafikkerte gater, spesielt i de nyere delene av byen, brukes ofte fortauet som parkeringsplass, og det er vanskelig å passere med barnevogn. Her er trafikken også tettere.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere minibanker, blant annet ved den Ukjente soldats torg.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig

Høye fortauskanter og livlig trafikk. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Vær oppmerksom på at restriksjoner ved innstilling av aircondition kan forekomme som følge av myndighetenes anbefalinger for å ivareta miljøet. Dette medfører at romtemperaturen på en del av hotellene ligger på 23-25 grader, noe som i svært varme perioder kan føles mer svalende enn kjølende. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Rethymnon i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Rethymnon med rutefly.

Flyet lander på Heraklions flyplass.

På noen av våre fly til Chania kan du også bestille enkelte hotell i Rethymnon.
Med Vings transport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Rethymnon. Flyet lander på Heraklions eller Chanias flyplass. Transport fra flyplassen til hotellet er ikke inkludert i prisen, men kan kjøpes i tillegg.

Buss fra flyplassen i Heraklion til det første hotellet i Rethymnon tar ca. 1 time og 30 minutter (ca. 80 km). Fra Chanias flyplass og til det første hotellet i Rethymnon tar det ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 kilometer). Reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon om reisen til hotellet ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

REISEFORSLAG

Vecchio
primecomfort
 • Passer for voksne
Vecchio
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Jason
Jason
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Leonidas
Leonidas
Rethymnon, Kreta, Hellas
 • Fly + del i 1-romsleilighet
 • 1 uke
 • Avreise 28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Fly + hotell, 1 uke
28 apr 2022 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Rethymnon
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.