Se hotell (7)

Reiser til Chaniakysten, Chania by

Chania by er Kretas nest største by og et fint reisemål for deg som vil kombinere sol og bad med byliv og utflukter rundt på øya.

Hjertet i Chania by er den gamle, vakre venetianske havnen. Her foregår det meste av byens uteliv, med både rolige barer og mer fartsfylte nattklubber og diskotek. Men det er først og fremst den velholdte gamlebyen med sine smale gater og sjarmerende torg som lokker turister til Chania by. Rundt den gamle havnen ligger mange pent restaurerte hus fra den venetianske og tyrkiske tiden. Her er det et yrende liv tidlig og sent, og i høysesongen må du regne med at det er trangt om plassen. Midt i byen ligger mathallen som absolutt er verdt et besøk. Opplev stemningen, studer utvalget og kjenn lukten av frukt, grønnsaker, honning, krydder og blomster. Området rundt mathallen er et bra sted å se etter skinnvarer, sko og smykker. Om du blir sulten av alle inntrykkene er det aldri langt til en god restaurant i Chania by. Her kan du velge mellom alt fra greske spesialiteter som keftedes og souvlaki til pizza og pastaretter. Den venetianske havnen er et fint sted å begynne din gastronomiske reise i Chania.

Bo sentralt mer basseng i Chania by

Bestill en reise med Ving til Chania by og du kan velge både enkle og litt mer luksuriøse hotell. Du kan også velge om du ønsker å bo midt i sentrum ved den venetianske havnen eller litt mer adskilt. Selvsagt tilbyr vi også hotell med basseng, om du liker en rask svømmetur før du kaster deg ut i kveldslivet.

Oppdag Kreta med leiebil

Du vet vel at du kan bestille en leiebil hos Ving samtidig som du bestiller reisen din til Chania by? Hvis du vil både slappe av og utforske Kreta i ferien holder det kanskje å bestille bil i et par dager. Det er ikke langt til strendene i for eksempel Agia Marina og Kato Daratso. Om du vil se mer av Kreta er det kort vei opp til fjellene hvor naturen er vakker og du kan nyte lunsj på en liten landsbytaverna.

Nyttige tips
 • Hotell i sentrum
 • Hotell med basseng
 • Gode shoppingmuligheter
 • Mange restauranter
 • Luksushotell
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Chania by

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Stranden i Chania by heter Nea Chora og ligger ca. to kilometer fra den venetianske havnen. Her er det tavernaer og utleie av solsenger og parasoller. Rett utenfor Chania by er det flere lange strender. Den relativt langgrunne og barnevennlige stranden er liten og besøkes stort sett av turister fra hotellene i området. Et stykke ut i vannet er det klipper og steiner som fungerer som bølgebrytere. Langs strandpromenaden ligger det tavernaer og kafeer.

Chryssi Akti

"Den gylne stranden" ca. en kilometer vest for Nea Chora har fin sand, litt steinete bunn og er relativt langgrunn og barnevennlig. De fleste gjestene er skandinaviere fra de nærliggende hotellene, og her er det utleie av solsenger og parasoller. Ved Chryssi Akti er det serveringssted som selger lette måltider og kalde drikkevarer.

Fallassarna

En fantastisk badeopplevelse med en flere kilometer lang gyllen sandstrand og krystallklart vann. Det er fine snorklingsmuligheter ved steinrevene et par hundre meter fra stranden. Det har kommet flere fasiliteter her, men det er fortsatt mulig å finne sin egen badevik.

Elafonissi

Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sydvestspissen av Kreta. Stranden er barnevennlig og har nydelige fargenyanser. Det forekommer at vinden fra sør og sørvest blåser opp hard sandvind.

Marathi

Denne lille badeviken på nordsiden av Soudabukten er god å ty til når strendene langs nordkysten plages av bølger. Den lille, barnevennlige stranden har tavernaer i nærheten og et lite sportssenter med båtutleie. På den andre siden av havnen ligger badeklubben for offiserene fra Nato-basen.

Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på sørkysten ligger Prevelistranden. Her vokser det palmer som i følge sagnet kom hit da sjøfarere satt på stranden og spiste dadler for flere hundre år siden. Stranden er relativt liten og nås langs en sti.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Chania by i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Chania by med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Chania by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 30 minutter (ca. 16 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Enkelte dager og tidspunkter på døgnet kan det være mye trafikk i Chania by, og da blir reisetiden lengre. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Mat, drikke og natteliv
Det er rundt hundre restauranter og tavernaer i Chania by, og havnen er midtpunktet. Menyene varierer, og du kan spise både klassiske greske retter som moussaka og souvlaki og internasjonale retter. Det er også et godt utvalg av spisesteder i Platanias. I Agia Marina er det restauranter og tavernaer både i den gamle delen og langs hovedveien. I Daratso er det også et godt utvalg, mens det er begrenset i Gerani. I Kato Stalos og Kalamaki er det et knippe små tavernaer, og i Maleme finner du et tyvetalls spisesteder. Mange av spisestedene ligger langs den fine strandpromenaden.

Øl

Øl heter "bira", og de fleste lisensproduserte ølmerkene selges her. Om du vil ha vin til maten bestiller du en flaske – "krasi". "Aspro" for hvitvin og "kokkino" for rødvin. Det lages mye god hvitvin på Kreta, og en kjent type heter retsina og smaker av kvae fra lagringsfatet.

Souvlatsidiko-barer

Det greske svar på våre gatekjøkken og hamburgerbarer. De er gjerne åpne hele dagen, og serverer grillspyd med eller uten pita, giro (kebab) og annen type grillmat.

Estiatoria

Enklere restauranter som holder åpent til det er slutt på maten en gang etter lunsj. Ingen menyer – gå inn og se hva kjøkkenet tilbyr.

Psistaria

Serverer grillmat samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Ligner litt på barer, og serverer småretter. Hit går du for å drikke ouzo, vin eller raki og spise små tallerkenretter – meze.

Tavernaer

Tavernaer er det overalt i alle prisklasser og med nesten samme meny. De serverer ofte sti schara (grillet) og tis katserolas (mat rett fra gryten). Mye av det som serveres på tavernaer er hel- eller halvfabrikata som varmes opp.
Utelivet i Chania holder koken 24 timer i døgnet i perioden juni–august. Byen har et stort utvalg av restauranter, barer og nattklubber, og det meste foregår rundt den venetianske havnen. Om du vil gå på nattklubb skal du ikke gå før midnatt. Regn med å være hjemme tidligst i femtiden om morgenen. Det er også heftig natteliv i Platanias på strandklubbene ved noen av de mest populære strendene. Klientellet er først og fremst grekere mellom 20–25 år. Musikken de spiller er både utenlandsk og gresk.
Shopping
Chania er en handelsby med en mengde varer som er verdt å kjøpe med seg hjem, for eksempel lær, sko, klær, keramikk, krydder, olivenolje, sølv- og gullsmykker, musikk og suvenirer.

Markedet i Chania

Chania by har en berømt mathall som er åpen på formiddager mandag–lørdag og på kveldstid torsdag og fredag. Det er enklest å reise til Chania by med bil eller buss. På torsdager er det marked ved svømmestadion i Neo Chora. Dette holdes fra tidlig om morgenen til etter lunsj.

Shopping langs Chaniakysten

Det er mange små butikker spesielt i Agia Marina og Platanias-området som selger klær, sko, vesker, håndverk og suvenirer.

Krydder og olivenolje

Du kan for eksempel kjøpe timian og oregano som vokser vilt på Kreta.

Klær og sko

De dyrere merkevarebutikkene ligger på Andreas Papandreou Street (tidligere Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er det også flere store internasjonale butikkjeder.

Gull

Husk å prute! Prisen skal ned 15–30 prosent. Husk at gullet som regel er 14 karat. Sølv selges i de fleste turistbutikker.

Musikk

Musikk kan være fint å kjøpe med seg hjem. Hellas har en blomstrende musikkindustri. Kjøp for eksempel tradisjonell bouzoukimusikk – såkalt rebetiko – folkemusikk fra Kreta eller moderne gresk musikk.

Kortbetaling

Husk at du kan ikke alltid betale med kort. Noen kort, som for eksempel Diners Card, er det så godt som umulig å bruke. De sikreste kortene er Visa, American Express, Eurocard og Mastercard.

Markeder i området

Sørg for å få med deg noen av de tradisjonelle markedene. Selv om du ikke vil handle er det morsomt å titte på folkelivet.
Aktiviteter og severdigheter
Ved den gamle venetianske havnen som ligger i gangavstand fra Nea Chora et det flere museer, som et sjøfartsmuseum og et arkeologisk museum. Det er også interessant å besøke de historiske bygningene i gamlebyen. Hver torsdag er det marked ved svømmehallen i Nea Chora. Her selger de frukt og grønnsaker m.m. Det er nok av ting å kjøpe i Chania-området om du liker å shoppe, men bare det å sitte på en av de mange hyggelige kafeene kan være et bra tidsfordriv. Utenfor byen er det flere ting å gjøre, som å besøke badeland eller botanisk hage. Chania by er det perfekte utgangspunkt om du vil gå fotturer, dra på utflukter og utforske Kretas natur og mange severdigheter.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, med noe å finne på for hele familien. Både i Chania by og i Rethymnon arrangeres det populære sykkelturer som alle kan være med på. Kreta er kjent for sine mange turstier, for eksempel E4 European Footpath. Ved strendene er det tilbud om vannsportsaktiviteter som vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler osv. Om du vil dypere kan du bli med på dykking i både Chania og Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghall med aktiviteter for hele familien. Hør med din reiseleder om åpningstider og tips.

Fotturer

Kreta består hovedsakelig av en lang fjellkjede som går fra vest til øst, og det er sjelden langt til vakker natur. De mer seriøse fjellvandrerne finner veien opp til Omalos-platået og fjellhytta Kallergi. Naturen er kanskje på det vakreste om våren når det er frodig og grønt. En tursti går opp til den lille fjellandsbyen Therisso. Stien følger bekken som slynger seg i bunnen av ravinen. Det vokser store platantrær overalt. Ta en tidlig morgenbuss fra Chania by, og etter ca. 40 minutter er du framme i landsbyen. Ta gjerne en rast på en av de lokale tavernaene. Så legger du ut på turen over fjellryggen ned til landsbyen Meskla i vest. Underveis kan du spise lunsj i landsbyen Zourva.

Terrengsykling

Den største fjellkjeden på vestsiden av Kreta heter Lefka Ori, de hvite fjellene. Her oppe ligger snøen på toppene helt til juni. Det går populære sykkelturer med guide fra høyplatået Omalos.

Dykking

For fem år siden lettet de greske myndighetene på restriksjonene rundt forbudet om dykking med surstofftanker. Årsaken til den tidligere strenge loven var at det finnes arkeologiske skatter nesten overalt i havet rundt Hellas. Nå har autoriserte dykkersentre tillatelse til å dykke på visse steder.

Et av disse stedene ligger utenfor øya Thodorou. Her er det tillatt å dykke i det området hvor et tysk Messerschmidt-fly styrtet under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Livet i havet rundt Kreta er delvis ødelagt fordi de tidligere drev fiske med dynamitt. Vil du oppleve livet under overflaten skal du snorkle der det er steiner og havbunn med vegetasjon, som for eksempel ved:

• Afrata-viken ute på halvøya utenfor Kolimbari
• Steinrevet vest for marinaen i Platanias
• Steinrevet utenfor Falassarna
• Steinrevet utenfor Elafonissi
• Steinrevet utenfor Gramvoussa

Sør-Kreta

Det er mange fine severdigheter og bra strender på sørkysten, blant annet Sougia, Paleochora og Chora Sfakion. Det går ingen hovedveier langs sørkysten, da landskapet for det meste består av fjell og dype daler, og veiene ofte går i nord-sydlig retning. Sørg for å ha god tid, for å kjøre på svingete veier med store høydeforskjeller og geiter i veibanen kan ta sin tid.

Santorini

En dagstur til vulkanøya Santorini nord for Kreta tar ca. 4,5–5 timer med båt. Denne heldagsturen går fra Rethymnon. Om du vil overnatte på Santorini kan du ta den vanlige ferjen fra Heraklion.

Aptera-festningen

På sørsiden av Souda-bukten ligger den venetianske festningen Aptera. I løpet av tiden har den blitt brukt av gresk motstandsbevegelse, tyrkere og tyskere, men er i dag forlatt. I borggården kan du se kulehull etter henrettelsene som tok sted her under den andre verdenskrig. Fra murene er det utmerket utsikt over Souda-bukten, og soloppgang og solnedgang er et flott skue her.

Akrotiri

Akrotiri er et vernet naturområde rett øst for Chania. Om våren strømmer botanikere og ornitologer hit for å studere blomsterprakten og de mange fugleartene som raster her på vei nordover. Halvøyas mest kjente severdigheter er ellers to klostre: Agia Triada og Governetou. Fra Governetou fører en fem kilometer lang og delvis steinete sti nordover til det forlatte klosteret Moni Catholiko.

Spili

Spili er en vakker fjellandsby med 19 brønner fylt av friskt kildevann fra fjellene. Vannet sies å ha en foryngende effekt.

Athen–Pireus

Ferjen til Athen går fra havnen i Souda hver kveld med ankomst til Pireus neste morgen. Det anbefales å bestille lugarplass i høysesongen.

Den venetianske havnen og gamlebyen i Chania

Den venetianske perioden har etterlatt seg spor overalt på Kreta, og i Chania by er de spesielt godt bevart. Det har sin årsak i at de som hadde råd til det heller bygget nye hus utenfor murene i stedet for å rive de gamle husene og bygge nye. De som ble igjen innenfor bymurene hadde ikke råd til å bygge nytt. Mange av privathusene som var i dårlig stand pusses nå opp.

Opplev byens interessante arkitektur

I den senere tid er det lagt ned mye tid og penger i å rehabilitere og pusse opp. Myndighetene har lagt nye avløp og byttet ut den gamle asfalten med tidsmessig riktig naturstein. I havnens nordvestre del ligger det en rekke hus i tradisjonell tyrkisk arkitektur, med andre etasje bygget i tre. Den beste tiden å se dette er i siestaen kl. 14.00–17.00.

Agios Pavlos – en strand verdt å besøke

En fin strand på Kretas sørside. Området er helt urørt, og det krystallklare vannet er alltid like fristende.

Melidoni-grotten

En veldig vakker dryppsteinsgrotte i nærheten av Rethymnon som spilte en viktig rolle i Kretas kamp for selvstendighet.

Therissos-ravinen

Denne kløften ligger i nærheten av Chania og byr på fine turmuligheter. Om du ikke vil gå kan du kjøre bil, da det går en asfaltert vei langs bunnen av ravinen.

Fodele

Maleren El Grecos fødested. En del av hans malerier er stilt ut på det lokale museet.

Eleftherna

Eleftherna var en romersk provinsby og en viktig handelsby. Stedet var kjent for sin gamle sisterne, som sies å være en av de største i Europa.

Knossos

Besøk det berømte minoiske sommerpalass utenfor Heraklion, ca. 15 mil øst for Chania. På museet kan du studere gjenstander og veggmalerier fra utgravningene. Ving har guidete utflukter hit, noe vi anbefaler å bli med på. Det beste tidspunktet å besøke Knossos er før kl. 10.00 og etter kl. 15.00.

Festos – et interessant palass

Festos var minoenes nest største palass, og har interessante utgravninger og flott utsikt over Messara-sletten sørøst for Rethymnon.

Arkadi-klosteret

Dette vakre klosteret spilte en viktig rolle i Kretas frigjøringskamp på midten av 1800-tallet. Klosteret har en imponerende ikonsamling, og har bevart den opprinnelige fasaden fra 1500-tallet.

Maleme – et viktig sted under krigen

Maleme er et reisemål hvor de historiske severdighetene overgår stranden og feriestemningen. Men det forhindrerlikevel ikke Maleme fra å være et populært feriemål. Strandpromenaden er oppgradert, og stedet har stort sett alt du trenger i ferien. Stranden er en blanding av steiner og sand, og er fin og velstelt. Det er et bra utvalg av restauranter og små butikker i Maleme, samt en større matbutikk hvor mange handler. Lokalbussen går fra hovedveien, og det er enkelt å reise til Platanias, Chania eller vestover til Kolimbari, et sted med mange gode fiskerestauranter. Maleme har også restauranter og små strandbarer.

Historisk sett var Maleme et av de viktigste stedene under den andre verdenskrig. Under slaget om Kreta var luftrommet kontrollert av tyske krigsfly, og i dag er farvannet utenfor kysten fullt av vrakdeler fra styrtede fly. I Maleme ligger det en stor krigskirkegård hvor datoene på gravsteinene vitner om det store slaget.

Maleme har også en fin kirke, og om du vil utforske mer av nærområdet kan du besøke landsbyen Vouves med Kretas eldste oliventre.

Kolimbari – manges favorittsted

Kolimbari er øyboernes eget favorittsted når det kommer til fiskerestauranter. Her er det et godt utvalg, og selv om stilen er veldig lokal kan du få en stor matopplevelse. Kolimbari har begynt å vokse, med den greske stemningen er til å ta og føle på. Vi anbefaler et besøk til Gonia-klosteret hvor munkene i lange tider har fremstilt vinen retsina. Hver fredag er det lokalt marked ved fotballstadion hvor det selges sko, klær, frukt m.m. I små salgsboder kan du kjøpe god souvlaki, grillspyd. I august kommer skilpaddene Caretta Caretta opp på Kolimbari-stranden for å legge egg. Flere restauranter har åpnet ved den lille havnepromenaden, og er med på å gjøre Kolimbari til et fint alternativ til stedets få hotellrestauranter. Om du vil utforske mer av nærområdet kan du besøke landsbyen Vouves med Kretas eldste oliventre.

Margarites

Øst for Rethymnon ligger Kretas keramikksentrum. Det var også her fader Gabriel ble født, mannen som sto bak eksplosjonen i Arkadi-klosteret i 1866.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.

Lokalbuss

Lokalbussene kjører til hovedbusstasjonen i sentrum av Chania by. Derfra går det busser til de større stedene rundt på øya og til mange av severdighetene. Bussene går til de fleste småsteder og byer. Du kan også ta lokalbussen til reisemål og strender vest for Chania. Billetten kjøpes om bord.

Buss

Spør alltid hvor bussen går. Bussene har ikke nummer, i beste fall er det et skilt i frontruten som angir hvor bussen kjører. Regionbussene KTEL går til så godt som alle steder på øya. Bussterminalen ligger i Chania by, og du kan forhåndskjøpe billetter på terminalen. Du kan også kjøpe billetter i enkelte kiosker og minimarkets – se etter skilt om at de selger bussbilletter. Det kan være vanskelig å si når bussen ankommer langs ruten sin. Langs nordkysten går det luftkondisjonerte langdistansebusser til hovedstaden Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen stopper ved 1866-plassen i Chania og har siste stopp ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen. Bussene går ganske ofte, ca. en gang hver halvtime.

Langdistansebusser

Langdistansebussene (grønne) går fra bussterminalen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina går bussene ganske hyppig, ca. en gang i halvtimen. Du kan kjøre buss til alle større steder og byer på Kreta, men bussene går ikke så ofte.

Taxi

Taxistasjonen ligger på 1866-plassen i Chania, og her står det biler så å si hele døgnet. Du kan også stoppe en taxi langs veien. Taxi er et bra alternativ til buss om dere er 3–4 personer som reiser i samme bil. Sjåførene plikter å bruke taksameteret, og det er ulike takster for sentrum og utkantsområder. Etter midnatt er det dobbel takst. Om du skal på langtur avtales prisen inklusiv tips på forhånd. Noen taxisjåfører har som jobb å kun kjøre utflukter. Turene kan vare fra et par timer til hele dagen.

Sykkel og moped

På Kreta kan du leie sykkel og moped, og på denne måten kan du se og oppleve mer av nærområdet og steder langs Chaniakysten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker og vekslingskontor finnes. Mange restauranter og butikker aksepterer kort som VISA, MasterCard og Eurocard.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

.
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari med kretiske smaker
Jeepsafari med kretiske smaker
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! Det blir en tur med sol, bading og snorkling ved øya Theodorou. Lokale drikkevarer om bord er inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten

Finn reise til Chaniakysten, Chania by
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.