Se hotell (7)

  Reiser til Chaniakysten, Chania by

  Chania by er Kretas nest største by og et fint reisemål for deg som vil kombinere sol og bad med byliv og utflukter rundt på øya.
  Hjertet i Chania by er den gamle, vakre venetianske havnen. Her foregår det meste av byens uteliv, med både rolige barer og mer fartsfylte nattklubber og diskotek. Men det er først og fremst den velholdte gamlebyen med sine smale gater og sjarmerende torg som lokker turister til Chania by. Rundt den gamle havnen ligger mange pent restaurerte hus fra den venetianske og tyrkiske tiden. Her er det et yrende liv tidlig og sent, og i høysesongen må du regne med at det er trangt om plassen. Midt i byen ligger mathallen som absolutt er verdt et besøk. Opplev stemningen, studer utvalget og kjenn lukten av frukt, grønnsaker, honning, krydder og blomster. Området rundt mathallen er et bra sted å se etter skinnvarer, sko og smykker. Om du blir sulten av alle inntrykkene er det aldri langt til en god restaurant i Chania by. Her kan du velge mellom alt fra greske spesialiteter som keftedes og souvlaki til pizza og pastaretter. Den venetianske havnen er et fint sted å begynne din gastronomiske reise i Chania.

  Bo sentralt mer basseng i Chania by

  Bestill en reise med Ving til Chania by og du kan velge både enkle og litt mer luksuriøse hotell. Du kan også velge om du ønsker å bo midt i sentrum ved den venetianske havnen eller litt mer adskilt. Selvsagt tilbyr vi også hotell med basseng, om du liker en rask svømmetur før du kaster deg ut i kveldslivet.

  Oppdag Kreta med leiebil

  Du vet vel at du kan bestille en leiebil hos Ving samtidig som du bestiller reisen din til Chania by? Hvis du vil både slappe av og utforske Kreta i ferien holder det kanskje å bestille bil i et par dager. Det er ikke langt til strendene i for eksempel Agia Marina og Kato Daratso. Om du vil se mer av Kreta er det kort vei opp til fjellene hvor naturen er vakker og du kan nyte lunsj på en liten landsbytaverna.
  Nyttige tips
  • Hotell i sentrum
  • Hotell med basseng
  • Gode shoppingmuligheter
  • Mange restauranter
  • Luksushotell
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Chania by

  Reisemålet har ingen anmeldelser enda

  Strender
  Stranden i Chania by heter Nea Chora og ligger ca. to kilometer vest for den venetianske havnen. Her er det tavernaer og utleie av solsenger og parasoller. Den relativt langgrunne og barnevennlige stranden er liten og besøkes stort sett av turister fra hotellene i området. Et stykke ut i vannet er det klipper og steiner som fungerer som bølgebrytere. Langs strandpromenaden ligger det tavernaer og uteserveringer. Rett utenfor Chania by er det flere andre lange strender.
  Les mer om strender på Kreta.
  Mat, drikke og uteliv
  Chania er det perfekte reisemål for deg som vil ha mange spisesteder å velge mellom i ferien. Det ligger rundt hundre restauranter og tavernaer i Chania by, og havnen er midtpunktet. Menyene varierer, med alt fra klassiske greske retter som moussaka og souvlaki til internasjonale retter. Det er også mange hyggelige restauranter i de sjarmerende smugene inne i gamlebyen.
  Utelivet i Chania holder koken 24 timer i døgnet i perioden juni–august. Byen har et stort utvalg av barer og nattklubber, og det meste foregår rundt den venetianske havnen. Om du vil på nattklubb skal du ikke gå ut før midnatt. Regn med å være hjemme tidligst i femtiden om morgenen. Det er også et heftig uteliv i Platanias, for eksempel på strandklubbene ved noen av de mest populære strendene. Klientellet er først og fremst grekere mellom 20–25 år. Musikken de spiller er både utenlandsk og gresk.
  Les mer om utelivet på Kreta.
  Shopping
  Chania er en handels- og lærby med en mengde varer som er verdt å kjøpe med seg hjem, for eksempel lær, sko, klær, keramikk, krydder, olivenolje, sølv- og gullsmykker, musikk og suvenirer.

  Markedet i Chania

  Chania by har en berømt markedshall som er åpen på formiddager mandag–lørdag og på kveldstid torsdag og fredag. Det er enklest å reise til Chania by med bil eller buss. På torsdager er det marked ved svømmestadion i Neo Chora. Dette pågår fra tidlig om morgenen til etter lunsj.

  Shopping langs Chaniakysten

  Det er mange små butikker spesielt i Agia Marina og Platanias-området som blant annet selger klær, sko, vesker, håndverk og suvenirer.

  Krydder og olivenolje

  Du kan for eksempel kjøpe timian og oregano som vokser vilt på Kreta.

  Klær og sko

  De dyrere merkevarebutikkene ligger på Andreas Papandreou Street (tidligere Dimokratias) og Tzanakakis Street. Her er det også flere store internasjonale butikkjeder.

  Gull

  Husk å prute! Prisen skal ned 15–30 prosent. Husk at gullet som regel er 14 karat. Sølv selges i de fleste turistbutikker.

  Musikk

  Musikk kan være fint å kjøpe med seg hjem. Hellas har en blomstrende musikkindustri. Kjøp for eksempel tradisjonell bouzoukimusikk – såkalt rebetiko – folkemusikk fra Kreta eller moderne gresk musikk.
  Les mer om shopping på Kreta.
  Sport og trening
  Chania har et bredt utvalg av sport og trening for deg som vil ha en aktiv ferie.

  Fotturer

  Fra Chania er det en kort biltur til Akrotiri. I dette naturskjønne området er det mange fine turstier.

  Litt lengre unna ligger Samaria-ravinen, som er en populær tursti. Fotturen er middels vanskelig, og krever en hel dag (5–7 timer).

  Sykling

  Store deler av Chaniakysten egenr seg godt for sykling, og du kan sykle både på landevei og i terreng. Hos Hellas Bike kan du bestille sykler, få informasjon om sykkelruter og bestille sykkelturer med guide.

  Dykking

  Hvis du vil dykke og snorkle i ferien kan du prøve Blue Adventure som tilbyr fridykking, PADI-kurs, snorkling og mye annet.
  Aktiviteter og severdigheter
  Chania by har kinoer og spillehaller. Utenfor byen kan du utforske aktiviteter som badeland og botanisk hage. Chania by er det perfekte utgangspunkt om du vil gå fotturer, dra på utflukter og utforske Kretas natur og mange severdigheter.
  Chania by er en severdighet i seg selv. Nede ved den gamle venetianske havnen som ligger i gangavstand fra Nea Chora er det flere museer, som for eksempel et sjøfartsmuseum og et arkeologisk museum. I tillegg er gamlebyen full av historiske bygninger.

  Den venetianske havnen og gamlebyen i Chania

  Den venetianske perioden har etterlatt seg spor overalt på Kreta, og i Chania by er de spesielt godt bevart. Det har sin årsak i at de som hadde råd til det heller bygget nye hus utenfor murene i stedet for å rive de gamle husene og bygge nye. De som ble igjen innenfor bymurene hadde ikke råd til å bygge nytt. Mange av privathusene som var i dårlig stand pusses nå opp.

  Opplev byens interessante arkitektur

  I den senere tid er det lagt ned mye tid og penger i å rehabilitere og pusse opp. Myndighetene har lagt nye avløp og byttet ut den gamle asfalten med tidsriktig naturstein. I den nordvestre delen av havnens ligger det en rekke hus i tradisjonell tyrkisk arkitektur, med andre etasje bygget i tre.

  Agios Pavlos – en strand verdt et besøk

  En fin strand på Kretas sørside. Området er helt urørt, og det krystallklare vannet er alltid like fristende.
  Utflukter
  Elafonissi
  Elafonissi
  Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
  Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
  Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Boat trip daily
  Boat trip daily
  Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
  Les mer om utflukten
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
  Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari på White Mountain
  Jeepsafari på White Mountain
  Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Samariaravinen
  Samariaravinen
  En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
  Les mer om utflukten
  En skål for Kreta
  En skål for Kreta
  Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari i solndgangen
  Jeepsafari i solndgangen
  Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Sykkelturer på vestre Kreta
  Sykkelturer på vestre Kreta
  Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
  Les mer om utflukten
  Meze – mett og glad!
  Meze – mett og glad!
  Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Kreta under overflaten
  Kreta under overflaten
  En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Lokalbussene går fra hovedbussterminalen i sentrum av Chania by. Derfra går det busser til de større byene rundt på øya, samt til mange kjente severdigheter. Bussene trafikkerer de fleste tettsteder og byer. Du kan også ta lokalbussen til reisemål og strender som ligger vest på Kreta. Billetter kjøpes om bord. Du kan bestille taxi på hotellet, eller stoppe en langs veien.

  Lokalbuss

  Bussen til Galatas og Kato Daratso stopper på 1866-plassen i Chania by og har endestasjon ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen. Bussene går ca. hver halvtime.

  Taxi

  Taxisentralen ligger på 1866-plassen i Chania. Her er det vanligvis biler døgnet rundt. Det er selvsagt mulig å stoppe en taxi på gaten hvis du ikke er i nærheten av en stasjon.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Hotellskatt Hellas

  Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

  1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker og vekslingskontor finnes. Mange restauranter og butikker aksepterer kort som VISA, MasterCard og Eurocard.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid +1 time

  Elektrisitet

  220 V.

  Språk

  Hellas: Gresk. Albania: Albansk

  Øvrig informasjon

  .
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Chania by i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Chania by med rutefly.

  Flyet lander på Chanias flyplass.
  Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Chania by. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 30 minutter (ca. 16 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Enkelte dager og tidspunkter på døgnet kan det være mye trafikk i Chania by, og da blir reisetiden lengre. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
  Vær
  • januar
  16°9°
  3
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • februar
  16°9°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • mars
  17°10°
  6
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • april
  20°12°
  8
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • mai
  23°15°
  10
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • juni
  27°19°
  11
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • juli
  29°22°
  12
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  30
  Regnfrie dager
  • august
  29°22°
  11
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  30
  Regnfrie dager
  • september
  27°19°
  9
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • oktober
  24°17°
  6
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • november
  21°14°
  5
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  23
  Regnfrie dager
  • desember
  18°11°
  4
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager

  Finn reise til Chaniakysten, Chania by
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.