Se hotell (4)

Reiser til Chaniakysten, Maleme

Det er til Maleme på Kretas nordkyst du skal reise om du vil nyte strandlivet i rolige og vakre omgivelser.
Det lille feriestedet Maleme ligger 16 kilometer fra Chania. Her strekker den kilometerlange rullesteinstranden seg ut og skaper forventninger om herlige dager med bading og soling. Om du da ikke foretrekker å ligge ved hotellets fine basseng. Et annet alternativ er å reise seg fra solsengen og gå en runde i butikkene i den hyggelige bebyggelsen, eller slå seg ned på en kafe for å nyte småbystemningen. Nattelivet i Maleme utspiller seg på stedets rundt tyve restauranter og kafeer, men ikke forvent festing til lyse morgen. Hit reiser Vings gjester først og fremst for å slappe av.

Bo nær stranden med All Inclusive

Om du ønsker å bo nær stranden og kunne nyte All Inclusive skal du ta en titt på Louis Creta Princess Aqua Park & Spa. Her kan du ligge ved det store bassengområdet, og det er bare noen trinn ned til stranden om du heller vil bade i havet. Ønsker du å bo rimeligere skal du ta en titt på våre hotell og leiligheter høyere opp i byen, for eksempel Olga Apartments.

Se mer av Kreta

Ikke langt fra Maleme ligger mange av områdets mange fristelser. Opplev vakker natur, gamle klostre og shopping i Chania by. Reis på utflukt til Samariaravinen hvor du kan gå fottur, kjøp verdens lekreste sko på Tzanaki Street eller dra til den herlige stranden ved Elafonissi. Med leiebil eller sykkel er det ingenting som står mellom deg og en dag med spennende opplevelser og eventyr. Du vet vel at du kan bestille leiebil samtidig som du bestiller reisen med Ving? Om du vil både slappe av og utforske Kreta i ferien holder det kanskje å bestille leiebil for en dag eller to.
Nyttige tips
 • Kilometerlange strender
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • All Inclusive
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Maleme

Strender
Maleme har en lang rullesteinstrand med strandpromenade og noen få korte strekninger med sand. I Agia Marina og Kato Daratso er strendene langgrunne. Det er utleie av solsenger og parasoller på strendene.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
Maleme har et tjuetalls restauranter og tavernaer, og mange av dem ligger langs den fine strandpromenaden. Her finner du alt fra enkle "souvlatsidikos" som serverer fylte pitabrød til trivelige små restauranter oppe i åssiden hvor de serverer lammegryten "thsigariatso". Tar du bussen inn til Chania er restaurantutvalget mye større. Rundt den venetianske havnen i Chania by ligger det mange hyggelige restauranter.
Kveldslivet i Maleme er stille og rolig. Stedet har en håndfull kafeer og barer, men det er ingen nattklubber å snakke om. Om du vil ha mer fart og moro anbefaler vi en tur inn til Chania eller Platanias. Om sommeren er det flere klubber i Platanias, og om våren og høsten er det Chania som gjelder.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Det er ikke stort mer å kjøpe i Maleme enn suvenirer og enkelte dagligvarer. Det er et mye større og bedre utvalg inne i Chania.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
I selve maleme er det ikke så stort utvalg av aktiviteter og trening, men langs kysten er det mye å velge blant. i Agia Marina er det tilbud om vannsport, og i Chania by er det flere dykkerfirmaer.

Fotturer

Kreta er et godt valg for deg som liker å gå fotturer. Hvis du bor i Maleme kan du kjøre leiebil til flere turstier i nærområdet av forskjellig vanskelighetsgrad. Du kan velge mellom enkle ruter som passer for hele familien og heldagsturer som krever litt mer.
Aktiviteter og severdigheter
Det er ikke noe stort aktivitetstilbud i Maleme, men langs kysten er utvalget stort: I Agia Marina kan du prøve aktiviteter som minigolf. I Kato Daratso kan du spille bowling. I Chania by er det escape rooms, minigolf og gokart. Det er kino ved Souda-bukten.
Vings gjester reiser til Maleme først og fremst for å slappe av. Men for den historieinteresserte er området ekstra spennende. Under andre verdenskrig var Kreta en strategisk viktig øy hvor det ble utkjempet mange slag, og i Maleme er det mange minner fra denne tiden. Du kan blant annet besøke en krigskirkegård med kun falne tyske soldater. Msleme kan også skilte med en vakker kirke. Hvis du vil oppleve mer av nærområdet kan vi anbefale en tur til landsbyen Vouves hvor du finner Kretas eldste oliventre.
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det går lokalbuss fra Maleme til både Chania og Rethymnon. Når du reiser med taxi anbefaler vi deg å avtale prisen på forhånd, før du setter deg inn i bilen. Det er også mulig å leie sykkel eller moped. Da er det enklere å finne veien rundt i Maleme og nærområdet.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Det er minibank ved matvarebutikken "Maleme Market" ved hovedveien.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Maleme i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Maleme med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Maleme. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Chanias flyplass til hotellene varierer mellom ca. 1 time og 10 minutter og ca. 1 time og 20 minutter (ca. 35 km), avhengig av trafikk, reiserute og antall hotellstopp. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Chaniakysten, Maleme
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.