Se hotell (6)

Reiser til Chaniakysten, Kolimbari

Kolimbari lokker med en fin strand og på luksuriøse og på det barnevennlige hotellet Avra Imperial kommer hele familien til å trives.
Kolimbari er et vakkert lite sted som ligger i det lange perlekjedet av badesteder langs kysten, ca. en mil vest for Platanias og Agia Marina. Det sies at stedet er de lokale innbyggernes egen favoritt når det kommer til fiskerestauranter. Her er det et godt utvalg, og ikke la den lokale stilen lure deg, for du kan få store smaksopplevelser. Stedet er i vekst, men den greske stemningen er ikke til å unngå når du besøker Goniaklosteret eller de lokale markedene ved fotballstadion hvor de selger sko, klær, frukt m.m. Men det er selvsagt den milelange stranden som er trekkplasteret i Kolimbari. Stranden skifter karakter hele tiden; fra hvit sand til rød, fra langgrunn til litt dypere. Hovedsakelig består den av små rullesteiner. Hit kommer Caretta Caretta-skilpaddene for å legge sine egg i sommermånedene.

Barnevennlige hotell i Kolimbari

Barnevennlige Avra Imperial Hotel har alt som skal til for å få en vellykket familieferie: Luksuriøse rom med direkte utgang til basseng, et velutstyrt spa og gratis WiFi over hele hotellet. Og selvsagt en barneklubb med lek og moro! Den herlige stranden ligger rett nedenfor hotellet. Om du vil koble helt av og bare ha ferie, bestiller du All Inclusive.

Opplev mer av Kreta

Om du ønsker å oppleve mer av Kreta er det enkelt å bli med på noen av våre utflukter eller finne veien rundt på egen hånd. Ikke langt fra Kolimbari ligger den lille havnebyen Kissamos-Kastelli. Her er det fine butikker og et utvalg lokale restauranter som er kjent for sine gode fiskeretter. Fra den større havnen kan du dra på båtutflukt til Balos Bay eller Gramvoussa.
Chania by ligger heller ikke langt fra Kolimbari. Her er det tyrkiske moskeer, en vakker venetiansk havn, arkeologiske funn og en mengde herlige restauranter. Her er det utmerkede handlemuligheter – velg mellom alt fra små, hyggelige butikker til internasjonale kjeder. En tur til Chania er et must om du ønske å se så mye som mulig.
Hvorfor ikke bestille en leiebil samtidig som du bestiller reisen? Om du vil både slappe av og utforske øya holder det å leie bil en dag eller to.

Kissamos

En stykke fra Kolimbari ligger den lille kystbyen Kissamos-Kastelli. Her er det fine butikker, en havn og et utvalg lokale restauranter som er kjent for sine gode fiskeretter. Fra den større havnen kan du ta en båtutflukt til Balos Bay eller Gramvoussa.
Nyttige tips
 • Hotell med spa
 • Barnevennlige hotell
 • Rom med eget basseng
 • Kilometerlang strand
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Kolimbari

Strender
Stranden i Kolimbari bytter ofte karakter; noen steder består den av hvit sand, andre steder er den brunrød med steiner. I Agia Marina og Kato Daratso er strendene langgrunne. Det er utleie av solsenger og parasoller på mange av strendene.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
Kolimbari er kjent for sine fiskerestauranter, og er derfor noe av et favorittsted blant de lokale innbyggerne. Det er flere bra restauranter her, som på tross av sin lokale stil ofte byr på utsøkte matopplevelser.

Inne i Chania ligger det rundt hundre restauranter og tavernaer, og det er også mange spisesteder i Agia Marina og Platanias. Det ligger mange trivelige tavernaer langs kysten.
Kolimbari er et rolig sted uten noe videre uteliv. Vil du ha mer fart og moro anbefaler vi en tur til Chania by eller Platanias. Der finner du barer, puber og nattklubber.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Det ligger en håndfull forretninger i Kolimbari, for det meste minimarkeder og et apotek. Om sommeren er det marked på fredager. Om du vil handle stort er det bedre å reise inn til Chania.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
Det er ikke noe videre utvalg av sportslige aktiviteter i Kolimbari. i Platanias og Agia Marina kan du prøve vannsport, og i Chania er det dykkefirmaer.

Fotturer

På Kreta kan du gå fotturer i fine omgivelser, og det er stier av ulik vanskelighetsgrad for både barnefamilier og deg som vil gå i litt mer krevende terreng.
Aktiviteter og severdigheter
I Kolimbari er det kun et lite utvalg av aktiviteter. I Chania by kan du blant annet spille minigolf, gå på kino og kjøre gokart.
Hele Kreta er full av severdigheter, og det er lett å finne veien til dem fra Kolimbari. Du kan blant annet besøke Gonia-klosteret hvor vinen retsina i følge sagnet har sitt opphav. Her er det også et lokalt fiskemuseum. I nabobyen Kissamos ligger det et historisk og arkeologisk museum. I landsbyen Vouves kan du se det som antakelig er Kretas eldste oliventre, ca. 3500 år gammelt. Spør din Vingvert hvordan du kommer deg dit, eller bli med på en av våre utflukter.

Krigskirkegården i Maleme

Historisk sett var Maleme en av de viktigste skueplassene under andre verdenskrig. Under slaget om Kreta var luftrommet kontrollert av tyske krigsfly, og i dag er farvannet utenfor kysten fullt av vrakdeler fra styrtede fly. I Maleme ligger det en stor krigskirkegård hvor datoene på gravsteinene vitner om det store slaget.
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
Les mer om utflukten
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Kreta under overflaten
Kreta under overflaten
En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Du kan reise til og fra Kolimbari med taxi eller buss.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kolimbari i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kolimbari med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kolimbari. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 1 time (ca. 40 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Hvis bussen kjører via Platanias eller Maleme blir reisetiden ca. 1 time og 40 minutter. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Chaniakysten, Kolimbari
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.