Se hotell (5)

Reiser til Georgioupolis

Georgioupolis er en av Kretas virkelige perler, med en kilometerlang strand og førsteklasses hotell.

Georgioupolis ligger på Kretas nordkyst, mellom Rethymnon och Chania by. Selve stedet er ikke stort, men langs de smale gatene er det mange tavernaer og barer der man kan slå seg ned og se på folkelivet. Elven Almyros munner ut på vestsiden av Georgioupolis, rett ved siden av den lille fiskehavnen, og derfor er vannet litt kjøligere og litt mindre salt her enn rundt resten av øya. Og selv om det er mange hotell her har Georgioupolis fortsatt et småbypreg med gater som er kantet av trær, lokale butikker og hus som sjelden er mer enn tre etasjer. Dette har gjort byen til en favoritt blant alle de som ønsker seg en fredelig ferie, med gode muligheter til å oppleve Kretas vakre natur.

Kilometerlang strand i Georgioupolis

På den andre siden av elven begynner den kilometerlange stranden – kanskje en av Kretas mest barnevennlige strender, med finkornet sand, langgrunt vann og god plass. Om du blir sulten og tørst i solen finner du både strandbarer og tavernaer her.

Førsteklasses opphold med All Inclusive

Bestill en reise til Georgiopoulis med Ving, og du kan velge mellom flere førsteklasses hotell hvor du kan skjemme deg bort med herlige spabehandlinger og kanskje nyte et rom med eget basseng. Du kan selvsagt bestille hotell med All Inclusive, hvor både mat og drikke er inkludert i prisen under hele oppholdet.

Opplev Kreta

Vil du bevege litt på deg er det bare å ta på seg et par komfortable sko og legge av gårde. Georgiopoulis er omgitt av vinåkre og olivenlunder, og om du går et par kilometer kommer du til Kretas eneste ferskvannssjø, Limi Kournas, og naturreservatet rundt. Om du ønsker mer liv er det kort vei med buss til Chania by eller Rethymnon med mye mer uteliv og shopping enn i Georgiopoulis.

Nyttige tips
 • Luksushotell
 • All Inclusive
 • Hotell med spa
 • Rom med eget basseng
 • Kilometerlange sandstrender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Georgioupolis

Barnevennlig
5,0
Sport & aktiviteter
5,0
Attraksjoner
4,0
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Georgioupolis er en riktig gresk perle med to langgrunne strender, hvor den som ligger nord for elven har finest sand. Dette er muligens Kretas mest barnevennlige strender, med fin sand og langgrunne forhold. Her er det også god plass. Det er utleie av solsenger og parasoller ved begge strendene. Det er enklere servering med lette måltider og drikke. Øst for byen ligger det en fantastisk barnevennlig strand som følger Georgioupoli-bukten til der hvor den ender ca. 10 kilometer borte.

Chryssi Akti

"Den gylne stranden" ca. en kilometer vest for Nea Chora har fin sand, litt steinete bunn og er relativt langgrunn og barnevennlig. De fleste gjestene er skandinaviere fra de nærliggende hotellene, og her er det utleie av solsenger og parasoller. Ved Chryssi Akti er det serveringssted som selger lette måltider og kalde drikkevarer.

Fallassarna

En fantastisk badeopplevelse med en flere kilometer lang gyllen sandstrand og krystallklart vann. Det er fine snorklingsmuligheter ved steinrevene et par hundre meter fra stranden. Det har kommet flere fasiliteter her, men det er fortsatt mulig å finne sin egen badevik.

Elafonissi

Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sydvestspissen av Kreta. Stranden er barnevennlig og har nydelige fargenyanser. Det forekommer at vinden fra sør og sørvest blåser opp hard sandvind.

Marathi

Denne lille badeviken på nordsiden av Soudabukten er god å ty til når strendene langs nordkysten plages av bølger. Den lille, barnevennlige stranden har tavernaer i nærheten og et lite sportssenter med båtutleie. På den andre siden av havnen ligger badeklubben for offiserene fra Nato-basen.

Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på sørkysten ligger Prevelistranden. Her vokser det palmer som i følge sagnet kom hit da sjøfarere satt på stranden og spiste dadler for flere hundre år siden. Stranden er relativt liten og nås langs en sti.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Chaniakysten kan du reise fra Gardermoen, Bergen, Bodø, Stavanger, Torp, Tromsø og Trondheim i sommersesongen (april-oktober). Velg en pakkereise eller bare kjøp flybilletten.
Til Georgioupolis kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (april–oktober).

Flyet lander på flyplassen utenfor Chania by. På enkelte av våre avganger til Heraklion kan du også bestille hotell i Georgioupolis. Da lander flyet på flyplassen utenfor Heraklion.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Georgioupolis. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Chanias flyplass til hotellet er ca. 1 time (ca. 50 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Enkelte dager og på visse tider av døgnet kan det være mer trafikk som gjør transporttiden lengre pga. trafikk. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Georgioupolis har et godt utvalg av barer og tavernaer.

Øl

Øl heter "bira", og de fleste lisensproduserte ølmerkene selges her. Om du vil ha vin til maten bestiller du en flaske – "krasi". "Aspro" for hvitvin og "kokkino" for rødvin. Det lages mye god hvitvin på Kreta, og en kjent type heter retsina og smaker av kvae fra lagringsfatet.

Souvlatsidiko-barer

Det greske svar på våre gatekjøkken og hamburgerbarer. De er gjerne åpne hele dagen, og serverer grillspyd med eller uten pita, giro (kebab) og annen type grillmat.

Estiatoria

Enklere restauranter som holder åpent til det er slutt på maten en gang etter lunsj. Ingen menyer – gå inn og se hva kjøkkenet tilbyr.

Psistaria

Serverer grillmat samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Ligner litt på barer, og serverer småretter. Hit går du for å drikke ouzo, vin eller raki og spise små tallerkenretter – meze.

Tavernaer

Tavernaer er det overalt i alle prisklasser og med nesten samme meny. De serverer ofte sti schara (grillet) og tis katserolas (mat rett fra gryten). Mye av det som serveres på tavernaer er hel- eller halvfabrikata som varmes opp.
Nattelivet i Georgioupolis er rolig og foregår for det meste over lange middagsmåltider. Om du liker å være oppe sent er det noen barer som holder åpent.
Shopping
Det er ikke så mange butikker i Georgioupolis – det dreier seg stort sett om suvenirbutikker og liknende. Det er bedre utvalg i Rethymnon og Chania by. Dit drar du enklest med buss eller taxi.

Kortbetaling

Husk at du kan ikke alltid betale med kort. Noen kort, som for eksempel Diners Card, er det så godt som umulig å bruke. De sikreste kortene er Visa, American Express, Eurocard og Mastercard.

Markeder i området

Sørg for å få med deg noen av de tradisjonelle markedene. Selv om du ikke vil handle er det morsomt å titte på folkelivet.
Aktiviteter og severdigheter
I Georgioupolis kan du for eksempel prøve riding og gå fotturer. Om du vil prøve noe annet kan du ta bussen inn til Chania eller Rethymnon. Der er utelivet og butikkutvalget mer variert enn i Georgioupolis.

Fotturer i Georgioupolis

Om du vil bevege litt på deg er det bare å ta på seg et par komfortable sko og begynne å gå. Georgioupolis er omgitt av vinmarker og olivenlunder. Om du går et par kilometer kommer du til Kretas eneste ferskvannssjø, Limi Kournas, og naturreservatet rundt.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, med noe å finne på for hele familien. Både i Chania by og i Rethymnon arrangeres det populære sykkelturer som alle kan være med på. Kreta er kjent for sine mange turstier, for eksempel E4 European Footpath. Ved strendene er det tilbud om vannsportsaktiviteter som vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler osv. Om du vil dypere kan du bli med på dykking i både Chania og Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghall med aktiviteter for hele familien. Hør med din reiseleder om åpningstider og tips.

Fotturer

Kreta består hovedsakelig av en lang fjellkjede som går fra vest til øst, og det er sjelden langt til vakker natur. De mer seriøse fjellvandrerne finner veien opp til Omalos-platået og fjellhytta Kallergi. Naturen er kanskje på det vakreste om våren når det er frodig og grønt. En tursti går opp til den lille fjellandsbyen Therisso. Stien følger bekken som slynger seg i bunnen av ravinen. Det vokser store platantrær overalt. Ta en tidlig morgenbuss fra Chania by, og etter ca. 40 minutter er du framme i landsbyen. Ta gjerne en rast på en av de lokale tavernaene. Så legger du ut på turen over fjellryggen ned til landsbyen Meskla i vest. Underveis kan du spise lunsj i landsbyen Zourva.

Terrengsykling

Den største fjellkjeden på vestsiden av Kreta heter Lefka Ori, de hvite fjellene. Her oppe ligger snøen på toppene helt til juni. Det går populære sykkelturer med guide fra høyplatået Omalos.

Dykking

For fem år siden lettet de greske myndighetene på restriksjonene rundt forbudet om dykking med surstofftanker. Årsaken til den tidligere strenge loven var at det finnes arkeologiske skatter nesten overalt i havet rundt Hellas. Nå har autoriserte dykkersentre tillatelse til å dykke på visse steder.

Et av disse stedene ligger utenfor øya Thodorou. Her er det tillatt å dykke i det området hvor et tysk Messerschmidt-fly styrtet under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Livet i havet rundt Kreta er delvis ødelagt fordi de tidligere drev fiske med dynamitt. Vil du oppleve livet under overflaten skal du snorkle der det er steiner og havbunn med vegetasjon, som for eksempel ved:

• Afrata-viken ute på halvøya utenfor Kolimbari
• Steinrevet vest for marinaen i Platanias
• Steinrevet utenfor Falassarna
• Steinrevet utenfor Elafonissi
• Steinrevet utenfor Gramvoussa

Aptera-festningen

På sørsiden av Souda-bukten ligger den venetianske festningen Aptera. I løpet av tiden har den blitt brukt av gresk motstandsbevegelse, tyrkere og tyskere, men er i dag forlatt. Fra murene er det utmerket utsikt over Souda-bukten.

Santorini

Vulkanøya Santorini ligger et par timer nord for Kreta, og båtene dit går fra Rethymnon. Om du vil være på Santorini en dag eller to kan du ta fergen fra Heraklion.

Akrotiri

Akrotiri er et vernet naturområde rett øst for Chania. Om våren strømmer botanikere og ornitologer hit for å studere blomsterprakten og de mange fugleartene som raster her på vei nordover. Halvøyas mest kjente severdigheter er ellers to klostre: Agia Triada og Governetou. Fra Governetou fører en fem kilometer lang og delvis steinete sti nordover til det forlatte klosteret Moni Catholiko

Lassithi-sletten

Lassithi-sletten er et utrolig syn om våren. Det er her du finner de tradisjonelle vindmøllene. I følge myten ble guden Zevs født i Dikti-grotten her.

Knossos

Knossos er Kreta største severdighet. Utgravningene av dette minoiske sommerpalasset ligger utenfor Heraklion, ca. 15 mil øst for Chania. På museet er det stilt ut funn fra utgravningene og restaurerte veggmalerier.

Melidoni-grotten

Melidoni-grotten er en vakker dryppsteinsgrotte som ved flere anledninger har spilt en viktig rolle i Kretas kamp for selvstendighet. Den ligger ikke langt fra Rethymnon.

Den venetianske havnen og Chanias gamleby

Den venetianske perioden har etterlatt seg spor overalt på Kreta, og i Chania by er de spesielt godt bevart. Det har sin årsak i at de som hadde råd til det heller bygget nye hus utenfor murene i stedet for å rive de gamle husene og bygge nye. De som ble igjen innenfor bymurene hadde ikke råd til å bygge nytt. I den senere tid er det lagt ned mye tid og penger i å rehabilitere og pusse opp. Myndighetene har lagt nye avløp og byttet ut den gamle asfalten med naturstein. I havnens nordvestre del ligger det en rekke hus i tradisjonell tyrkisk arkitektur, med andre etasje bygget i tre.
Hvordan du tar deg rundt
Det er flere bilutleiefirmaer på alle reisemål, men kvaliteten på bilene varierer. Vi har kun gode erfaringer med Avis. Om du bestiller leiebil gjennom Ving får du en bra bil med godkjente forsikringer. Det er bensinstasjoner overalt på Kreta. De fleste er åpne kl. 09.00–21.00, men mange holder stengt på søndager og helligdager. Det er mange fine utflukter å ta om du vil oppleve det fantastisk vakre landskapet på Kreta. Om du vil reise på egenhånd er det bare å spenne fast sikkerhetsbeltet og legge av gårde. Vi samarbeider med Ving som har biler i alle størrelser og prisklasser. Avis har kontor over hele Kreta, og personalet snakker utmerket engelsk. Forsikringen hos Avis dekker alt som har med bilen å gjøre, så uansett hva som skjer betaler du kun en administrasjonsavgift og en skatt på bilen. Ønsker du ytterligere forsikring, kan du tegne en ekstra personskadeforsikring og/eller en tyveriforsikring av bilen.

Buss

Buss er et av de vanligste transportmidlene på Kreta.

Taxi

Det er lett å kjøre taxi i Georgioupolis. Avtal prisen før du setter deg inn i taxien.

Buss

Spør alltid hvor bussen går. Bussene har ikke nummer, i beste fall er det et skilt i frontruten som angir hvor bussen kjører. Regionbussene KTEL går til så godt som alle steder på øya. Bussterminalen ligger i Chania by, og du kan forhåndskjøpe billetter på terminalen. Du kan også kjøpe billetter i enkelte kiosker og minimarkets – se etter skilt om at de selger bussbilletter. Det kan være vanskelig å si når bussen ankommer langs ruten sin. Langs nordkysten går det luftkondisjonerte langdistansebusser til hovedstaden Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen stopper ved 1866-plassen i Chania og har siste stopp ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen. Bussene går ganske ofte, ca. en gang hver halvtime.

Langdistansebusser

Langdistansebussene (grønne) går fra bussterminalen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina går bussene ganske hyppig, ca. en gang i halvtimen. Du kan kjøre buss til alle større steder og byer på Kreta, men bussene går ikke så ofte.

Taxi

Taxistasjonen ligger på 1866-plassen i Chania, og her står det biler så å si hele døgnet. Du kan også stoppe en taxi langs veien. Taxi er et bra alternativ til buss om dere er 3–4 personer som reiser i samme bil. Sjåførene plikter å bruke taksameteret, og det er ulike takster for sentrum og utkantsområder. Etter midnatt er det dobbel takst. Om du skal på langtur avtales prisen inklusiv tips på forhånd. Noen taxisjåfører har som jobb å kun kjøre utflukter. Turene kan vare fra et par timer til hele dagen.

Sykkel og moped

På Kreta kan du leie sykkel og moped, og på denne måten kan du se og oppleve mer av nærområdet og steder langs Chaniakysten.
Fakta

Vår service

I perioden april–oktober kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Kan vi ikke løse det på telefon eller e-post, kommer vi til hotellet ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt i Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibanker og vekslingskontor finnes. Mange restauranter og butikker aksepterer kort som Visa, MasterCard og Eurocard.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Finn reisen din til Georgioupolis