Se hotell (14)

  Reiser til Hersonissos, Stalis og Malia

  I Hersonissos er det full fart i sommermånedene, og betydelig roligere tempo vår og høst. Ving har flere rimelige hotell nær sentrum.
  Et par mil øst for Heraklion ligger feriebyen Hersonissos. Her er det både vakre strender, bra restauranter og et livlig uteliv som i høysesongen holder det gående til langt på natt. Inne i Hersonissos er det velorganisert og velholdt. Det ligger et par badebukter inne i byen, men de fineste strendene ligger rett utenfor byen. På strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer side om side med restauranter og kafeer, og midt imot finner du diskotek og barer som fylles opp av folk når solen går ned. Foretrekker du en roligere avslutning på kvelden kan du spasere opp til en av de tre fjellandsbyene rett ovenfor Hersonissos. Eller reis hit om våren eller høsten, da det er roligere og både tempo og lydnivå er noen hakk lavere.

  Hotell for enhver smak

  Om du vil til Hersonissos kan du velge å bo akkurat slik det passer deg. Ving tilbyr både rom og leiligheter. På mange av våre hotell inngår All Inclusive i prisen, og du kan selvsagt bestille et hotell med spa eller badeland. Rett utenfor Hersonissos, i landsbyene Stalis og Malia, har vi også flere alternativ for deg som vil bo litt rimeligere i ferien, både med og uten All Inclusive.

  Stalis og Malia

  Noen kilometer utenfor Hersonissos ligger landsbyene Stalis og Malia hvor et par av Vings hotell ligger. De to landsbyene forbindes av en strandpromenade som er kranset av mange butikker, restauranter, kafeer og barer. Her er det fine, ganske langgrunne sandstrender med strandservering og utleie av solsenger og parasoller. Av de to stedene er Malia størst, med et livligere uteliv. I landsbyens eldre del ligger det små, ekte greske tavernaer. Stalis er roligere og passer med sin fine, barnevennlige strand bra for en familieferie.

  Hersonissos ligger ca. 30 kilometer fra Knossos, som er det største arkeologiske funnet fra gresk bronsealder.
  Nyttige tips
  • Hotell med spa
  • Prisgunstig innkvartering
  • All Inclusive
  • Mye uteliv
  • Mange restauranter
  Filtrer og søk hotell

  Våre gjesters vurdering Hersonissos, Stalis og Malia

  Strender
  Det er flere fine strender i Hersonissos, Stalis og Malia.

  Strender i Hersonissos

  Strendene i Hersonissos består for det meste av grovkornet sand, klipper og delvis steinete bunn. Ta derfor gjerne med deg badesko. Det ligger to badeland i nærheten, Acqua Plus og Watercity. Hit kan du reise med leiebil.

  Strender i Malia og Stalis

  Noen kilometer utenfor Hersonissos ligger landsbyene Stalis og Malia. De to stedene forbindes av en strandpromenade med mange butikker, restauranter, kafeer og barer. Sandstrendene her er relativt langgrunne med utleie av solsenger og parasoller og strandservering.
  Les mer om strender på Kreta.
  Mat, drikke og uteliv
  Hersonissos har rundt 50 tavernaer og restauranter i ulike prisklasser. Du kan utforske det greske kjøkkenet sammen med greske og lokale viner. Prøv blant annet de gode vinene fra Achanes, Kretas største vindistrikt. Slå deg ned på en av de mange restaurantene og nyt en god meze. Noen restauranter har levende musikk enkelte kvelder. På Beach Road i Hersonissos kan du spise lokale retter, fisk og italienske spesialiteter. I den øvre del av byen er det et hyggelig torg med kafeer og restauranter. Her kan du velge å sitte innendørs eller, som de fleste om sommeren, ute på det lille torget. Tavernaen har et stort utvalg av gode greske retter, men om du ikke kan bestemme deg ordner de gjerne tallerkener med mange småretter på.

  Stalis og Malia

  Stalis, som er en liten landsby og betydelig roligere enn Hersonissos, har flere koselige tavernaer. Mange av dem ligger på strandpromenaden som binder landsbyen sammen med Malia, hvor det er mange tavernaer, barer og restauranter i byens eldre del. Slå deg ned i et koselig smug, nyt den genuine atmosfæren og den tradisjonelle kretiske maten. Og hvem vet – kanskje du kommer i kontakt med en pratsom innbygger.
  I Hersonissos foregår utelivet i høysesongen til ut i de små timer. Langs strandpromenaden ligger hyggelige tavernaer tett i tett med restauranter og kafeer, og like ved har du fornøyelseslivet. Her ligger klubber, diskotek og barer som sakte fylles opp av folk og stemning når solen går ned. Utelivet i Hersonissos er godt organisert med trendy klubber hvor bartenderne og drinkene sørger for at du stortrives. Om du foretrekker en rolig avslutning på kvelden kan du spasere opp til en av de tre fine fjellandsbyene rett ovenfor byen. Malia er størst med et travlere uteliv, og i landsbyens eldre del ligger der mange små, ekte greske tavernaer, barer og restauranter. Stalis er roligere og passer for barnefamilier.
  Les mer om utelivet på Kreta.
  Shopping
  Hovedgaten i Hersonissos er kantet av forretninger med et godt og variert vareutvalg. Her kjøper du suvenirer, vesker og gull- og sølvsmykker. I vanlige butikker kan du kjøpe med deg hjem olivenolje, såpe, en flaske ouzo og kanskje en boks med fetaost eller oliven.

  Shopping i Stalis og Malia

  I Stalis er det noen få butikker med det du trenger i ferien, og en og annen suvenirbutikk. I Malia er utvalget litt større, med flere lokale butikker, men har du kommet hit for å handle, er Hersonissos helt klart verdt et besøk.
  Les mer om shopping på Kreta.
  Sport og trening
  Det er mye å finne på i Heronissos, Stalis og Malia er for den som er interessert i sport og aktiviteter i ferien.

  Kitesurfing og windsurfing

  I Hersonissos kan du prøve kitesurfing og windsurfing. På strandpromenaden ligger det et surfesenter hvor du kan få tips, bestille timer og leie utstyr.

  Dykking og snorkling

  Takket være det klare vannet i Hersonissos, Stalis og Malia er det fine dykke- og snorklemuligheter her. Flere dykkesentre står klare til å gi deg tips om hvor du bør snorkle og dykke.

  Spill golf på Kreta

  Kombiner soling og badeliv med et par runder golf på en fin 18-hullsbane.

  Via vår samarbeidspartner Greenfee365 kan du allerede nå bestille starttider
  Aktiviteter og severdigheter
  Hersonissos har mange aktiviteter å lokke med, for eksempel gokart og minigolf. For de små er det to badeland å more seg i. Vil du se deg rundt i Hersonissos kan du ta det lille toget, som kjører rundt i byen og til landsbyene utenfor Hersonissos. Der kan du oppleve der lokale Kreta, og togturen passer for både barnefamilier og andre som vil se seg rundt.
  Hersonissos, Stalis og Malias beliggenhet er perfekt for deg som vil oppleve mer av det klassiske Kreta. Herfra er det kort vei til noen av de største severdighetene, som for eksempel Knossospalasset, Heraklion med sitt verdensberømte arkeologiske museum og Lassithi-platået hvor legenden sier at guden Zevs skal ha blitt født. Hersonissos er en by med lang historie og mange interessante severdigheter. Her er det funnet rester av minoiske byggverk, og det er bare en knapp mil til det tredje største minoiske palasset i landsbyen Malia. Romerne hadde en koloni her år 100 f.Kr. Ved havnen kan man fortsatt se rester av den gamle steinpiren hvor romerne reparerte sine fartøy. På en høyde i havnen har arkeologiske utgravinger avdekket rester av et tempel viet gudinnen Artemis. Over templet bygget romerne en villa med godt bevarte mosaikkutsmykninger. På høyden er det også en vakker liten kirke fra 500-tallet. Den første biskopen i området ble innsatt i år 431. På flere odder rundt Hersonissos står det små kapeller som man kan besøke.

  På 1500- og 1600-tallet regjerte venetianerne på Kreta, og midt på strandpromenaden i Hersonissos kan man se rester av en vakker venetiansk brønn. Tyrkerne invaderte Kreta i 1645 og styrte øya helt frem til 1898. I dag bor det ingen muslimske familier i Hersonissos. De bodde for det meste i gamle Hersonissos og småbyene Koutoloufari og Piskopiano.

  Det ligger tre små landsbyer i området: Koutouloufari, Piskopiano og Øvre Hersonissos. Det tar ca. 15–20 minutter å spasere til Piskopiano om du går fra hovedveien. Oppe i landsbyene er stemningen veldig trivelig og rolig. Det er hit du skal begi deg om du vil oppleve ekte gresk miljø.
  Utflukter
  Spinalonga
  Spinalonga
  En hel dag med sol, bading, frisk havluft og historie! Vi besøker øya Spinalonga hvor Europas siste koloni for spedalske lå og avslutter med et besøk i byen Agios Nikolaos. Lunsj inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.
  Les mer om utflukten
  Mezekveld – Sofas
  Mezekveld – Sofas
  En velsmakende rundreise i det greske kjøkkenet! Middag og vin er inkludert.
  Les mer om utflukten
  Jeepsafari – den minoiske ruten
  Jeepsafari – den minoiske ruten
  Denne turen er den beste måten å utforske de indre delene av Kreta på. Vi drar på jeepsafari og utforsker spennende høydeplatåer, urgamle stier og et rikt dyre- og planteliv. Heldagsutflukt med lunsj inkludert.
  Les mer om utflukten
  Hvordan du tar deg rundt
  Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

  Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
  Du kan reise til og fra Hersonissos, Stalis og Malia med buss og taxi. Taxisentralen ligger vis-à-vis Kassavetis handlesenter, ved siden av bensinstasjonen. Du kan også stoppe en taxi på gaten hvis du ikke befinner deg like ved en sentral. Det går også fint an å bestille taxi på telefon, noe som koter ekstra. Hotellet bestiller gjerne for deg. Noen ganger kjøres det på taksameter, andre ganger er det fast pris. Etter midnatt er det dobbel takst. Spør alltid sjåføren om prisen før du setter deg inn i taxien. Det er mulig å leie sykler og mopeder.
  Fakta

  Vår service på reisemålet

  I perioden april–september kan du få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

  Reiser med omtanke

  Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

  Lover og lokale skikker

  Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

  Hotellskatt Hellas

  Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

  1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
  5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

  Valuta og betaling

  Euro (EUR). Minibanker finnes.
  Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

  Tidsforskjell

  Norsk tid +1 time

  Elektrisitet

  220 V.

  Språk

  Hellas: Gresk. Albania: Albansk
  Fly og transport

  Flytid

  Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

  Slik reiser du hit

  Ving tilbyr charterreiser til Hersonissos, Stalis og Malia i sommerhalvåret.

  Du kan dessuten reise med Ving til Hersonissos, Stalis og Malia med rutefly.

  Flyet lander på Heraklions flyplass.

  På noen av våre fly til Chania kan du også bestille enkelte hotell i Hersonissos, Stalis og Malia.
  Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Hersonissos, Stalis og Malia. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 30 minutter og halvannen time (ca. 23–32 km), men avhenger av trafikk og antall hotellstopp. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

  Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
  Vær
  • januar
  16°9°
  3
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  20
  Regnfrie dager
  • februar
  16°9°
  4
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  18
  Regnfrie dager
  • mars
  17°10°
  6
  Soltimer/dag
  15°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • april
  20°12°
  8
  Soltimer/dag
  16°
  Vanntemperatur
  25
  Regnfrie dager
  • mai
  23°15°
  10
  Soltimer/dag
  19°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • juni
  27°19°
  11
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  28
  Regnfrie dager
  • juli
  29°22°
  12
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  29
  Regnfrie dager
  • august
  29°22°
  11
  Soltimer/dag
  25°
  Vanntemperatur
  29
  Regnfrie dager
  • september
  27°19°
  9
  Soltimer/dag
  24°
  Vanntemperatur
  27
  Regnfrie dager
  • oktober
  24°17°
  6
  Soltimer/dag
  22°
  Vanntemperatur
  26
  Regnfrie dager
  • november
  21°14°
  5
  Soltimer/dag
  20°
  Vanntemperatur
  24
  Regnfrie dager
  • desember
  18°11°
  4
  Soltimer/dag
  17°
  Vanntemperatur
  19
  Regnfrie dager

  REISEFORSLAG

  Mediterraneo
  Mediterraneo
  Hersonissos, Stalis og Malia, Kreta, Hellas
  • Fly + del i Dobbeltrom
  • 1 uke
  • Avreise 20 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
  Inkl. All Inclusive
  Inkl. All Inclusive
  Fly + hotell, 1 uke
  20 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
  Cook’s Club Hersonissos
  • Passer for voksne
  Cook’s Club Hersonissos
  Hersonissos, Stalis og Malia, Kreta, Hellas
  • Fly + del i Dobbeltrom
  • 1 uke
  • Avreise 4 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
  Inkl. frokost
  Inkl. frokost
  Fly + hotell, 1 uke
  4 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
  Finn reise til Hersonissos, Stalis og Malia
  Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
  Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
  Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
  Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.