Se hotell (23)

Reiser til Chaniakysten, Agia Marina

I Agia Marina kan du velge mellom flere gode hotell, blant annet populære Alexandra Beach.
Agia Marina er et ganske stort, til tider livlig, og populært feriested ikke langt fra Chania by. Strendene er langgrunne, selv om det også finnes kortere strekninger hvor det er mindre langgrunt. I den gamle delen av Agia Marina finner du vakre torg med kafeer og små, koselige tavernaer. Parallelt med den gamle delen går den lange kystvegen, som forbinder stedet med Platanias. Her er det også gode shoppingmuligheter, både når det gjelder lokale produkter, klær og sko. Restauranter finnes det mange av.

Barnevennlige hotell på stranden

Om du og barna ønsker en ferie nær Middelhavet anbefaler vi noen av våre barnevennlige hotell på stranden i Agia Marina. Hvorfor ikke ta en titt på vårt Family Garden, Alexandra Beach, hvor du kan bestille leiligheter for opptil syv personer?

Agia Marina for voksne

Skal du reise uten barn bør du ta en titt på Bella Vista Village, som ligger i olivenlundene på en høyde ovenfor Agia Marina. Her er det strålende utsikt over Chaniakysten, og du kan bestille en leilighet med privat basseng om du ikke vil gå den korte veien ned til stranden.

Se mer av Kreta

Her og der er det innslag av gresk landlig stemning mellom hotellene. Ovenfor Chaniakysten ligger det grønne åser ved foten av de høyere fjellmassivene. Her er det populært å gå fotturer og sykle. I de små landsbyene som ligger omkranset av olivenlunder kan du stanse og spise lunsj på en lokal taverna.

Om du vil se mer av Kreta er du alltid velkommen til å bli med på en av våre utflukter. Besøk Kretas arkeologiske utgravninger, beundre det vakre fjellandskapet eller prøvesmak øyas egne viner.

Fra Agia Marina er det bare noen kilometer inn til Chania, Kretas nest største by med ekte "zorba-følelse" og orientalsk preg. Her finner du tyrkiske moskeer, en vakker venetiansk havn, arkeologiske godbiter, flere butikker og en mengde små restauranter. Et besøk i Chania by er et must, og tar du en taxi er du der på 10 minutter!
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlange strender
 • Family Garden
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Agia Marina

Strender
Agia Marina er et relativt stort og populært badested ikke langt fra Chania by. Strendene er langgrunne, men det forekommer kortere strekninger hvor det er mindre langgrunt. Det er utleie av solsenger på stranden, og det er tilbud av aktiviteter som vannscooter og paragliding.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
I Agia Marina ligger det restauranter og tavernaer både i den gamle delen og langs hovedveien. Her finner du alt fra enkle "souvlatsidikos" og fisketavernaer ved havet til trivelige restauranter oppe i åssiden. Inne i Chania by er det også mange hyggelige restauranter, spesielt i gamlebyen og langs den venetianske havnen.
Det er få barer og strandbarer i Agia Marina, utvalget i Platanias er større. Det meste av Agia Marinas uteliv foregår rundt Platanias Square. Om sommeren er det flere nattklubber i Platanias, og vår og høst er utvalget størst i Chania by.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Agia Marina her flere store butikker, suvenirbutikker, klesbutikker osv. Det største utvalget finner du i Chania by. Chania er en handelsby med bra shopping og mange varer man kan kjøpe med seg hjem: Skinnvarer, klær, krydder, olivenolje, musikk og suvenirer.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
I Agia Marina kan du som liker å drive med sport og trening i ferien holde deg aktiv både i vannet og på land.

Sykling og terrengsykling

Det er mange steder i og rundt Agia Marina som er fine å oppleve fra sykkelsetet. Hos Hellas Bike kan du leie sykler og bestille sykkelturer.

Dykking

Det er fine dykkemuligheter på Kreta. For bestilling av kurs, dykketurer og snorkling kan du lese mer her .

Fotturer

Hvis du vil se mer av Kreta og øyas vakre natur anbefaler vi å gå fottur. Det er turstier av forskjellige typer med ulik vanskelighetsgrad. Spør Vings reiseledere om tips. Du kan også melde deg på utflukter.
Aktiviteter og severdigheter
Minigolf i Agia Marina er en populær familieaktivitet. Det kjører et minitog gjennom Agia Marina.
Kreta har en sann overflod av interessante severdigheter. Bestill gjerne en leiebil for å se noen av dem. Her følger en smakebit på noen av øyas severdigheter. Det er selvsagt mye mer å se og oppleve, og vi kan anbefale andre turer, severdigheter og utflukter. Fra Agia Marina er det bare noen kilometer inn til Chania by, Kretas nest største by, med gresk stemning og orientalsk preg. Her finner du tyrkiske moskeer, en malerisk gamleby med arkeologiske utgravninger og en vakker venetiansk havn.
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
Les mer om utflukten
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Kreta under overflaten
Kreta under overflaten
En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det lokale bussnettet fungerer bra, og taxi er forholdsvis rimelig. Husk å avtale pris med sjåføren før du setter deg inn i taxien. Du kan også leie sykkel eller moped, for på den måten er det lettere å utforske steder i nærområdet.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes i Agia Marina.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Agia Marina i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Agia Marina med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Agia Marina. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 28 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Kato Stalos, og da blir reisetiden til det første hotellet ca. en time. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Chaniakysten, Agia Marina
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.