Se hotell (25)

Reiser til Chaniakysten, Agia Marina

I Agia Marina kan du velge mellom flere gode hotell, blant annet populære Alexandra Beach.

Agia Marina er et ganske stort, til tider livlig, og populært feriested ikke langt fra Chania by. Strendene er langgrunne, selv om det også finnes kortere strekninger hvor det er mindre langgrunt. I den gamle delen av Agia Marina finner du vakre torg med kafeer og små, koselige tavernaer. Parallelt med den gamle delen går den lange kystvegen, som forbinder stedet med Platanias. Her er det også gode shoppingmuligheter, både når det gjelder lokale produkter, klær og sko. Restauranter finnes det mange av.

Barnevennlige hotell på stranden

Om du og barna ønsker en ferie nær havet anbefaler vi noen av våre barnevennlige hotell på stranden i Agia Marina. Hvorfor ikke ta en titt på Alexandra Beach, hvor du kan bestille leiligheter for opptil syv personer?

Agia Marina for voksne

Skal du reise uten barn bør du ta en titt på Bella Vista Village, som ligger i olivenlundene på en høyde ovenfor Agia Marina. Her er det strålende utsikt over Chaniakysten, og du kan bestille en leilighet med privat basseng om du ikke vil gå den korte veien ned til stranden.

Se mer av Kreta

Her og der er det innslag av gresk landlig stemning mellom hotellene. Ovenfor Chaniakysten ligger det grønne åser ved foten av de høyere fjellmassivene. Her er det populært å gå fotturer og sykle. I de små landsbyene som ligger omkranset av olivenlunder kan du stanse og spise lunsj på en lokal taverna. Om du vil se mer av Kreta er du alltid velkommen til å bli med på en av våre utflukter. Besøk Kretas arkeologiske utgravninger, beundre det vakre fjellandskapet eller prøvesmak øyas egne viner.
Fra Agia Marina er det bare noen kilometer inn til Chania, Kretas nest største by med ekte "zorba-følelse" og orientalsk preg. Her finner du tyrkiske moskeer, en vakker venetiansk havn, arkelologiske godbiter, flere butikker og en mengde små restauranter. Et besøk i Chania by er et must, og tar du en taxi er du der på 10 minutter!

Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • Kilometerlange strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Agia Marina

Barnevennlig
4,5
Strender
4,5
Shopping
3,6
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Agia Marina er et ganske stort og populært badested ikke langt fra Chania by. Strendene er langgrunne, men det forekommer kortere strekninger hvor det er mindre langgrunt. Det er utleie av solsenger på stranden, og det er aktiviteter som vannscooter og paragliding.

Chryssi Akti

"Den gylne stranden" ca. en kilometer vest for Nea Chora har fin sand, litt steinete bunn og er relativt langgrunn og barnevennlig. De fleste gjestene er skandinaviere fra de nærliggende hotellene, og her er det utleie av solsenger og parasoller. Ved Chryssi Akti er det serveringssted som selger lette måltider og kalde drikkevarer.

Fallassarna

En fantastisk badeopplevelse med en flere kilometer lang gyllen sandstrand og krystallklart vann. Det er fine snorklingsmuligheter ved steinrevene et par hundre meter fra stranden. Det har kommet flere fasiliteter her, men det er fortsatt mulig å finne sin egen badevik.

Elafonissi

Kretas svar på Maldivene er en imponerende lagune på sydvestspissen av Kreta. Stranden er barnevennlig og har nydelige fargenyanser. Det forekommer at vinden fra sør og sørvest blåser opp hard sandvind.

Marathi

Denne lille badeviken på nordsiden av Soudabukten er god å ty til når strendene langs nordkysten plages av bølger. Den lille, barnevennlige stranden har tavernaer i nærheten og et lite sportssenter med båtutleie. På den andre siden av havnen ligger badeklubben for offiserene fra Nato-basen.

Preveli

Nedenfor klosteret Moni Preveli på sørkysten ligger Prevelistranden. Her vokser det palmer som i følge sagnet kom hit da sjøfarere satt på stranden og spiste dadler for flere hundre år siden. Stranden er relativt liten og nås langs en sti.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Agia Marina kan du reise med Vings charterfly i sommersesongen (april–oktober). Flyet lander på flyplassen utenfor Chania by.

Du kan også reise med rutefly og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare.
Til Chaniakysten kan du reise fra Gardermoen, Bergen, Bodø, Stavanger, Torp, Tromsø og Trondheim i sommersesongen (april–oktober). Velg en pakkereise eller bare kjøp flybilletten.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Agia Marina. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 45 minutter til 1 time og 15 minutter (ca. 28 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Kato Stalos, og da blir reisetiden til det første hotellet ca. en time. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
I Agia Marina ligger det restauranter og tavernaer både i den gamle delen og langs hovedveien. Her finner du alt fra enkle "souvlatsidikos" og fisketavernaer ved havet til trivelige restauranter oppe i åssiden. Inne i Chania by er det også mange restauranter, spesielt rundt den venetianske havnen.

Øl

Øl heter "bira", og de fleste lisensproduserte ølmerkene selges her. Om du vil ha vin til maten bestiller du en flaske – "krasi". "Aspro" for hvitvin og "kokkino" for rødvin. Det lages mye god hvitvin på Kreta, og en kjent type heter retsina og smaker av kvae fra lagringsfatet.

Souvlatsidiko-barer

Det greske svar på våre gatekjøkken og hamburgerbarer. De er gjerne åpne hele dagen, og serverer grillspyd med eller uten pita, giro (kebab) og annen type grillmat.

Estiatoria

Enklere restauranter som holder åpent til det er slutt på maten en gang etter lunsj. Ingen menyer – gå inn og se hva kjøkkenet tilbyr.

Psistaria

Serverer grillmat samt en del forretter og salater. Kvalitet og stemning varierer fra sted til sted.

Mezedoupolia

Ligner litt på barer, og serverer småretter. Hit går du for å drikke ouzo, vin eller raki og spise små tallerkenretter – meze.

Tavernaer

Tavernaer er det overalt i alle prisklasser og med nesten samme meny. De serverer ofte sti schara (grillet) og tis katserolas (mat rett fra gryten). Mye av det som serveres på tavernaer er hel- eller halvfabrikata som varmes opp.
Det er få barer og strandbarer i Agia Marina, utvalget i Platanias er større. Det meste av Agia Marinas natteliv foregår rundt Platanias Square. Om sommeren er det flere nattklubber i Platanias, og vår og høst er utvalget størst i Chania by.
Shopping
Chania er en handelsby med bra shopping og mange varer man kan kjøpe med seg hjem: Skinnvarer, klær, krydder, olivenolje, musikk og suvenirer.

Kortbetaling

Husk at du kan ikke alltid betale med kort. Noen kort, som for eksempel Diners Card, er det så godt som umulig å bruke. De sikreste kortene er Visa, American Express, Eurocard og Mastercard.

Markeder i området

Sørg for å få med deg noen av de tradisjonelle markedene. Selv om du ikke vil handle er det morsomt å titte på folkelivet.
Aktiviteter og severdigheter
Minigolf og vannsport i Agia Marina, bowling i Kato Daratso. Det er dykkerfirmaer, escape rooms, minigolf og gokart i Chania by og kino og bowling i Souda-bukten.

Biolea Olive Oil

Olivenolje er Kretas "gull" og selges overalt, men kun ett merke holder høyeste kvalitet. Biolea-oljen fra Astrika Estates har ikke sin make, og deres olje med en blanding av appelsin og sitron passer til enhver matrett. Du kan besøke Biolea på en av Vings utflukter.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, med noe å finne på for hele familien. Både i Chania by og i Rethymnon arrangeres det populære sykkelturer som alle kan være med på. Kreta er kjent for sine mange turstier, for eksempel E4 European Footpath. Ved strendene er det tilbud om vannsportsaktiviteter som vannscooter, fallskjerm etter båt, vannsykler osv. Om du vil dypere kan du bli med på dykking i både Chania og Rethymnon. I Chania ligger også Golden Fun Bowling, en bowlinghall med aktiviteter for hele familien. Hør med din reiseleder om åpningstider og tips.

Fotturer

Kreta består hovedsakelig av en lang fjellkjede som går fra vest til øst, og det er sjelden langt til vakker natur. De mer seriøse fjellvandrerne finner veien opp til Omalos-platået og fjellhytta Kallergi. Naturen er kanskje på det vakreste om våren når det er frodig og grønt. En tursti går opp til den lille fjellandsbyen Therisso. Stien følger bekken som slynger seg i bunnen av ravinen. Det vokser store platantrær overalt. Ta en tidlig morgenbuss fra Chania by, og etter ca. 40 minutter er du framme i landsbyen. Ta gjerne en rast på en av de lokale tavernaene. Så legger du ut på turen over fjellryggen ned til landsbyen Meskla i vest. Underveis kan du spise lunsj i landsbyen Zourva.

Terrengsykling

Den største fjellkjeden på vestsiden av Kreta heter Lefka Ori, de hvite fjellene. Her oppe ligger snøen på toppene helt til juni. Det går populære sykkelturer med guide fra høyplatået Omalos.

Dykking

For fem år siden lettet de greske myndighetene på restriksjonene rundt forbudet om dykking med surstofftanker. Årsaken til den tidligere strenge loven var at det finnes arkeologiske skatter nesten overalt i havet rundt Hellas. Nå har autoriserte dykkersentre tillatelse til å dykke på visse steder.

Et av disse stedene ligger utenfor øya Thodorou. Her er det tillatt å dykke i det området hvor et tysk Messerschmidt-fly styrtet under slaget om Kreta i 1941.

Snorkling

Livet i havet rundt Kreta er delvis ødelagt fordi de tidligere drev fiske med dynamitt. Vil du oppleve livet under overflaten skal du snorkle der det er steiner og havbunn med vegetasjon, som for eksempel ved:

• Afrata-viken ute på halvøya utenfor Kolimbari
• Steinrevet vest for marinaen i Platanias
• Steinrevet utenfor Falassarna
• Steinrevet utenfor Elafonissi
• Steinrevet utenfor Gramvoussa
Kreta har en sann overflod av interessante severdigheter. Bestill gjerne en leiebil for å se noen av dem. Her følger en smakebit på noen av øyas severdigheter. Det er selvsagt mye mer å se og oppleve, og vi kan anbefale andre turer, severdigheter og utflukter.

Santorini

En dagstur til vulkanøya Santorini, nord for Kreta, tar et par timer med båt. Det går heldagsturer fra Rethymnon. Om du vil overnatte på Santorini kan du ta den vanlige fergen fra Heraklion.

Aptera-festningen

På sørsiden av Souda-bukten ligger den venetianske festningen Aptera. I løpet av tiden har den blitt brukt av gresk motstandsbevegelse, tyrkere og tyskere, men er i dag forlatt. I borggården kan du se kulehull etter henrettelsene som tok sted her under den andre verdenskrig. Fra murene er det utmerket utsikt over Souda-bukten, og soloppgangen og solnedgangen er verdt å få med seg.

Akrotiri

Akrotiri er et vernet naturområde rett øst for Chania. Om våren strømmer botanikere og ornitologer hit for å studere blomsterprakten og de mange fugleartene som raster her på vei nordover. Halvøyas mest kjente severdigheter er ellers to klostre: Agia Triada og Governetou. Fra Governetou fører en fem kilometer lang og delvis steinete sti nordover til det forlatte klosteret Moni Catholiko.

Athen–Pireus

Fergen til Athen går fra havnen i Souda hver kveld med ankomst til Pireus neste morgen. Det anbefales å bestille lugar i høysesongen.

Den venetianske havnen og Chanias gamleby

Den venetianske perioden har etterlatt seg spor overalt på Kreta, og i Chania by er de spesielt godt bevart. Det har sin årsak i at de som hadde råd til det heller bygget nye hus utenfor murene i stedet for å rive de gamle husene og bygge nye. De som ble igjen innenfor bymurene hadde ikke råd til å bygge nytt.
I den senere tid er det lagt ned mye tid og penger i å rehabilitere og pusse opp. Myndighetene har lagt nye avløp og byttet ut den gamle asfalten med naturstein. I havnens nordvestre del ligger det en rekke hus i tradisjonell tyrkisk arkitektur, med andre etasje bygget i tre. Den beste tiden å studere byens arkitektur er i siestaen mellom kl. 14.00–17.00.

Therissos-ravinen

Denne kløften ligger i nærheten av Chania og byr på fine turmuligheter. Om du ikke vil gå kan du kjøre bil, da det går en asfaltert vei langs bunnen av ravinen.

Fodele

Fodele er maleren El Grecos fødested. En del av hans malerier er utstilt på det lokale museet.

Knossos

Knossos er Kreta største severdighet. Utgravningene av dette minoiske sommerpalasset ligger utenfor Heraklion, ca. 15 mil øst for Chania. På museet er det stilt ut funn fra utgravningene og veggmalerier. Vi anbefaler å komme hit på en guidet utflukt med Ving. Den beste tiden å besøke Knossos er om morgenen eller sent på ettermiddagen.

Margarites

Kretas keramikksentrum ligger øst for Rethymnon. Det var her fader Gabriel ble født, mannen som sto bak eksplosjonen ved Arkadi-klosteret i 1866.
Hvordan du tar deg rundt
Det er flere bilutleiefirmaer på alle reisemål, men kvaliteten på bilene varierer. Vi har kun gode erfaringer med Avis. Om du bestiller leiebil gjennom Ving får du en bra bil med godkjente forsikringer. Det er bensinstasjoner overalt på Kreta. De fleste er åpne kl. 09.00–21.00, men mange holder stengt på søndager og helligdager. Det er mange fine utflukter å ta om du vil oppleve det fantastisk vakre landskapet på Kreta. Om du vil reise på egenhånd er det bare å spenne fast sikkerhetsbeltet og legge av gårde. Vi samarbeider med Ving som har biler i alle størrelser og prisklasser. Avis har kontor over hele Kreta, og personalet snakker utmerket engelsk. Forsikringen hos Avis dekker alt som har med bilen å gjøre, så uansett hva som skjer betaler du kun en administrasjonsavgift og en skatt på bilen. Ønsker du ytterligere forsikring, kan du tegne en ekstra personskadeforsikring og/eller en tyveriforsikring av bilen.
Det lokale bussnettet fungerer bra, og taxi er forholdsvis rimelig. Husk å avtale pris med sjåføren før du setter deg inn i taxien. Du kan også leie sykkel eller moped, for på den måten er det lettere å utforske steder i nærområdet.

Buss

Spør alltid hvor bussen går. Bussene har ikke nummer, i beste fall er det et skilt i frontruten som angir hvor bussen kjører. Regionbussene KTEL går til så godt som alle steder på øya. Bussterminalen ligger i Chania by, og du kan forhåndskjøpe billetter på terminalen. Du kan også kjøpe billetter i enkelte kiosker og minimarkets – se etter skilt om at de selger bussbilletter. Det kan være vanskelig å si når bussen ankommer langs ruten sin. Langs nordkysten går det luftkondisjonerte langdistansebusser til hovedstaden Heraklion.

Lokalbusser

Galatas- og Kato Daratsos-bussen stopper ved 1866-plassen i Chania og har siste stopp ved hotell Panorama i Kalamaki. Souda-bussen stopper ved markedsplassen. Bussene går ganske ofte, ca. en gang hver halvtime.

Langdistansebusser

Langdistansebussene (grønne) går fra bussterminalen i Chania. Fra Platanias og Agia Marina går bussene ganske hyppig, ca. en gang i halvtimen. Du kan kjøre buss til alle større steder og byer på Kreta, men bussene går ikke så ofte.

Taxi

Taxistasjonen ligger på 1866-plassen i Chania, og her står det biler så å si hele døgnet. Du kan også stoppe en taxi langs veien. Taxi er et bra alternativ til buss om dere er 3–4 personer som reiser i samme bil. Sjåførene plikter å bruke taksameteret, og det er ulike takster for sentrum og utkantsområder. Etter midnatt er det dobbel takst. Om du skal på langtur avtales prisen inklusiv tips på forhånd. Noen taxisjåfører har som jobb å kun kjøre utflukter. Turene kan vare fra et par timer til hele dagen.

Sykkel og moped

På Kreta kan du leie sykkel og moped, og på denne måten kan du se og oppleve mer av nærområdet og steder langs Chaniakysten.
Fakta

Vår service

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes i Agia Marina.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Langs Chaniakysten går det en sterkt trafikkert gjennomfartsvei. For å komme til stranden fra hotellene syd for gjennomfartsveien må man krysse den. Varmtvannet varmes ofte med solenergi, derfor kan temperaturen variere. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Det er ganske lett å reise på ferie med barn til Kreta, for her er det mange barnevennlige hotell. Det er strender overalt, og det er mye spennende å se og gjøre for aktive barn.

Barnemat og bleier

Barnemat og bleier kan kjøpes i de fleste større dagligvarebutikker og på velassorterte apotek. Bleier finnes i stort sett alle varianter og priser

Maten på restaurantene

Sultne barn vil like souvlaki-barer hvor de serverer forskjellige typer grillspyd: Souvlaki med pita (grillspyd i pitabrød), giro me pita (kebab), kalamaki eller zita (lite grillspyd som holdes i hånden). Mange restauranter serverer grillet kylling og andre grillretter. Turist-tavernaer serverer pizza av amerikansk type. De lokale tavernaene har ikke barneretter på menyen, men mange retter passer selv de mest kresne barn, for eksempel kjøttboller, tzatziki, pommes frites, pastitsio (makaronipudding), spaghetti med kjøttsaus, fylte tomater. Med litt flaks serverer de pilaffi, en lokal risrett med fårekjøtt eller høne, noe de minste pleier å sette pris på. På Kreta er det vanlig å blande pilaffi med yoghurt eller tzatziki til barna.

Lekeplasser

Noen steder er det offentlige lekeplasser, men det er vanligst at hoteller og restauranter har lekeplasser for gjestenes barn. De holder ikke alltid skandinavisk standard.

Badeland

Limnoupolis utenfor Chania har både vannsklier for de større barna og et stort barnebasseng for de mindre. Barn under fire år har ikke lov til å bruke vannskliene. Limnoupolis ligger 7,5 kilometer sør for Chania, og det går busser hit i høysesongen.

Barnestoler og barneseter

De restaurantene som er tilpasset barn, med lekeplass og barnemeny, har ofte barnestoler. De større bilutleiefimaene har bilbarneseter – det koster vanligvis ikke noe ekstra. Vær ute i god tid om du vil ha et barnesete. De er ofte av enklere modell uten fempunktsbelte. Det er ikke mulig å låne/leie sitteputer.

Shopping for barn

Chania by og Platanias har flere butikker som selger barneleker. Utvalget og prisene i de større butikkene er omtrent som her hjemme.

Barnevogn

Chania-området er ikke spesielt barnevognvennlig, selv om det er nødvendig å ha med seg barnevogn hit. Mange restauranter har for eksempel ikke barnestoler, og da er barnevognen det beste alternativet om du ikke vil ha barnet i fanget. Paraplytrille er mest praktisk.

REISEFORSLAG

Finn reisen din til Chaniakysten, Agia Marina