Se hotell (13)

Reiser til Agios Nikolaos

Det er til Agios Nikolaos du skal reise om du vil bo i en sjarmerende gresk småby med genuin atmosfære.
Agios Nikolaos er en levende gresk småby, bygget rundt den lille Voulismèni-sjøen ved Kretas største bukt Mirabello. Byen er vakker og kalles, ikke uten grunn, "Kretas St. Tropez". I den travle havnen ligger det både lokale båter og store cruiseskip sammen med verdensomseilere som vil oppleve det vakre Kreta. Alt dette er med på å gi Agios Nikolaos et lett kosmopolitisk preg, spesielt rundt innsjøen midt i byen. Det er her du finner de fleste og beste restaurantene, ofte i sidegatene som går ned til sjøen og havnen. De fleste utestedene kan derfor lokke med både god mat og fantastisk utsikt. Noen kilometer utenfor Agios Nikolaos ligger den berømte gamle byen Lato.

Finn din strand i Agios Nikolaos

Inne i byen er det tre små strender: Ammos, Kitro Platia og Ammoudi, som passer like bra for en dag ved havet som for en oppkvikkende svømmetur før frokost. Sørover finner du flere badeviker og strender om du vil ha litt variasjon.

Barnevennlige hotell i Agios Nikolaos

Like ved havet, et stykke utenfor Agios Nikolaos, ligger vårt barnevennlige Blue Marine Resort & Spa. Hotellet ligger bare et steinkast fra den populære og barnevennlige Almiros-stranden. Hit reiser du for å nyte den herlige stemningen og noe av det reneste vannet i Middelhavet. Om du vil forlate solsengen er det mye å finne på for store og små – om du ikke foretrekker å slappe av i hotellets spa.

Bo sentralt ved stranden i Agios Nikolaos

Mange reiser til Agios Nikolaos på grunn av den den hyggelige atmosfæren. Dette er ikke et typisk turiststed, men en ekte gresk by med gresk hverdagsliv, greske tavernaer og greske hus. Om du vil bo i byen kan du velge mellom flere fine hotell med rom og leiligheter. Alle ligger nær stranden og sentrum og tett på folkelivet.
Nyttige tips
 • Family Garden
 • Hotell ved stranden
 • Hotell i sentrum
 • Fine strender
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Agios Nikolaos

Strender
I Agios Nikolaos har du flere strender å velge mellom. Hvis du vil oppleve mer av Kreta, men også ønsker å tilbringe dagen på stranden, anbefaler vi et besøk til den vakre sandstranden Vai, ca. 90 kilometer øst for Agios Nikolaos. Her vokser det palmer, og vannet er herlig blått å bade i.

Strender inne i Agios Nikolaos

Ammos, Kitro Platia og Ammoudi er tre fine, mindre strender med sand og grus, inne i byen Agios Nikolaos.

Almiros-stranden

Ca. to kilometer sør for byen, 20 minutters gange fra sentrum, ligger den populære Almiros-stranden som er langgrunn og barnevennlig.

Voulisma-stranden

Voulisma-stranden ligger ca. 15 km øst for Agios Nikolaos Her finner du utrolig fint turkisblått vann med sand og småsteinsbunn. Her kan du være hele dagen, leie solsenger og parasoller og nyte en god lunsj på en av de mange restaurantene som ligger nær stranden.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
De fleste restaurantene ligger rundt Voulismèni-sjøen midt i byen. Agios Nikolaos er lettere kupert, og mange av byens restauranter ligger i sidegatene som går ned til sjøen og havnen. Det betyr at de fleste restaurantene har fantastisk utsikt, noe som gjør Agios Nikolaos enda mer tiltrekkende. Byen og området rundt har et femtitalls spisesteder, alt fra enkle tavernaer til førsteklasses restauranter.

Smaken av Kreta

Litt avhengig av når du befinner deg på øya, så er det forskjellige produkter du kan smake på. Men noe som alltid er tilgjengelig er øyas egen olivenolje, som selv om den er dyrket på Kreta, viser en forbløffende variasjon, avhengig av hvor på øya den er dyrket.
Utelivet i Agios Nikolaos er en miks av restauranter, puber, barer, kafeer og noen diskotek. Utelivet er sentrert rundt fiskehavnen og strandpromenaden. Mange reiser til Agios Nikolaos for å oppleve den hyggelige stemningen. Dette er ikke et typisk turiststed, men en ekte gresk by med gresk hverdagsliv, greske tavernaer og greske hus. Feriegjestene blandes med lokalbefolkningen på en naturlig måte.

Sentrum av Agios Nikolaos ligger rundt havnen og "den bunnløse sjøen", som i følge sagnet skal lede helt til vulkanøya Santorini. I havnen og i gatene rundt ligger det et godt utvalg av greske og internasjonale restauranter, fine kafeer, barer og et og annet diskotek. I barene går det i moderne og klassisk musikk, og enkelte kvelder er det levende musikk. Turister og fastboende møtes og fester til sola går opp.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
All shopping foregår i sentrum av Agios Nikolaos. Her finner du forretninger som selger såpe, krydder, honning, olivenolje og lærvarer. Her er det også små kunstgallerier.

Markeder

Hver onsdag fra kl. 07.00–14.00 er det marked i Agios Nikolaos som er verdt et besøk. Her kan du finne alt du trenger (og ikke trenger)! Den greske maten er verdensberømt, så prøv en av byens mange utmerkede restauranter. Vi gir deg gjerne tips om det er noe spesielt du er på jakt etter.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
I Agios Nikolaos kan du kombinere sol og bad med sport og trening. Her kan du drive med aktiviteter som terrengsykling og fotturer.

Terrengsykling

Lassithi-provinsen med Agios Nikolaos som hovedstad er et fint område for sykling. Det er mange sykkelruter, og du kan leie sykler hos Manolis Bikes. Her får du tips om hvor du bør sykle. Turistinformasjonen i Agioa Nikolaos kan også gi deg tips, og har en del kart.

Fotturer

I Lassithi-provinsen er det mange turstier, som Richtis-ravinen, Adrianos-ravinen og Katharo-platået.

Turistinformasjonen i Agios Nikolaos gir deg tips om fine fotturer. De har også kart og beskrivelse av rutene. Du finner også informasjon her.

En uforglemmelig fottur går til Richtis-ravinen, en utrolig vakker og frodig kløft mellom Agios Nikolaos og Sitia. Fotturen fra Exo Mouliana til Richtis-stranden tar ca. fem timer fra Lachana-broen, men du kan også gå en kortere tur frem til fossen og tilbake. Denne turen tar ca. fire timer. Husk å ta med deg badetøy for å nyte det kalde vannet i fossen.
Aktiviteter og severdigheter
Opplev mer i ferien og bli med på en av Vings spennende utflukter fra Agios Nikolaos! Du kan velge mellom jeepsafari, båtturer og utflukter med fokus på mat og drikke.
Agios Nikolaos er en severdighet i seg selv. så ta deg god tid til å utforske byen i ferien. En annen by du må besøke er den sjarmerende hovedstaden Heraklion og severdighetene rundt.

Spinalonga

I nærheten av Agios Nikolaos ligger øya Spinalonga, kjent som den siste koloni for spedalske før den ble stengt i 1957. Spinalonga byr på spennende historie og vakker natur.

Arkadi-klosteret

Dette fantastiske klosteret er en av de best bevarte bygningene fra frigjøringskampen på midten av 1800-tallet. Den opprinnelige fasaden fra 1500-tallet er bevart, og klosteret rommer en imponerende ikonsamling.

Lassithi-sletten

Dette høydeplatået ligger mellom Hersonissos og Agios Nikolaos. Naturen her er unik og er berømt for sine tradisjonelle vindmøller. På sletten ligger også Diktigrotten, stedet hvor guden Zevs i følge myten ble født.

Goulas

Arkeologiske utgravinger i nærheten av Kritsa. Denne doriske og senere greske byen har vakker utsikt ned mot havet gjennom olivenlunder og mandeltrær.

Gournia

En minoisk og gresk by som er den eneste av sitt slag i Hellas. Vel verdt et besøk om du skal reise til Agios Nikolaos. Utgravingsområdet har avdekket gater og bygninger av forskjellig størrelse fra minoisk tid og antikken. Stedet ligger ved Mirabello-bukten, ikke langt fra Agios Nikolaos.

Ida-grotten

Ideon Andron har siden antikken vært Kretas mest berømte grotte, og er vel verdt en avstikker. Den ligger på nordsiden av fjellet Psiloritis i en høyde av 1200 meter over havet. King Minos skal ha besøkt grotten hvert niende år, etter at Zevs skal ha gitt ham ordre om å regjere over øya. Ved inngangen til grotten er det et alter til guden Zevs. OBS! Grotten er ofte stengt.

Kato Zakros

Det fjerde største minoiske palasset på Kreta, og gravd ut så sent som på 1960-tallet. Palasset har mange funn av en minoisk by. Landsbyen Zakros ligger så langt øst du kan komme på Kreta.
Utflukter
Spinalonga
Spinalonga
En hel dag med sol, bading, frisk havluft og historie! Vi besøker øya Spinalonga hvor Europas siste koloni for spedalske lå og avslutter med et besøk i byen Agios Nikolaos. Lunsj inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.
Les mer om utflukten
Jeepsafari til Katharo- og Lasithi-platåene
Jeepsafari til Katharo- og Lasithi-platåene
En utflukt som byr på store naturopplevelser, gresk mytologi og interessant informasjon om Kreta og det lokale livet på øya. Lunsj og lokal vin samt mineralvann er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det går buss til blant annet Malia, Hersonissos, Heraklion og Ierapetra. Taxisentralen i Agios Nikolaos ligger ved innsjøen. Du kan også stoppe en taxi langs veien, eller bestille taxi på telefon, men da koster det litt ekstra. Hotellresepsjonen hjelper deg også med å bestille taxi.

Taxi

På kortere turer gjelder taksameteret, for lengre turer er prisene ofte faste. Det er dobbel takst etter midnatt. Skal du på langtur med taxi avtales prisen på forhånd. Taxistasjonen i Agios Nikolaos ligger ved innsjøen. Det går fint an å praie en taxi langs veien når du ikke befinner deg på en taxiholdeplass. Du kan også bestille taxi over telefon, men da koster det litt ekstra. Hotellresepsjonen hjelper deg gjerne med å bestille en taxi.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips og råd. Kan vi ikke hjelpe deg pr. telefon eller e-post, kommer vi til hotellet ditt. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Flere minibanker.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Agios Nikolaos i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Agios Nikolaos med rutefly.

Flyet lander på Heraklions flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Agios Nikolaos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen utenfor Heraklion til hotellet ditt er fra ca. 1 time til 1 time og 20 minutter (ca. 60 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Bussen går ofte via Hersonissos, og da blir reisetiden ca. 30 til 40 minutter lengre. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

REISEFORSLAG

Blu Acqua
Blu Acqua
Agios Nikolaos, Kreta, Hellas
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Avreise 20 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
20 apr 2023 fra Oslo, Gardermoen
El Greco
El Greco
Agios Nikolaos, Kreta, Hellas
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 1 uke
 • Avreise 4 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 1 uke
4 mai 2023 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Agios Nikolaos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.