Se hotell (10)

Reiser til Chaniakysten, Gerani

Gerani er et ideelt reisemål for barnefamilier og alle som vil ha fred og ro i ferien.
Gerani tilhører et av Kretas mer avslappede områder, med rolig tempo og fredelige omgivelser. Om du ønsker litt mer liv kan du ta bussen til Platanias, hvor du finner det meste. Gerani er mest kjent for sine gode bakerier og en kirke med fine ikonmalerier. Langs den fine stranden i Gerani ligger det mange hyggelige hotell og små restauranter. Oppe ved hovedveien, et stykke fra hotellene, finner du apotek, matbutikker og noen kafeer.

Bo nær stranden

Foretrekker du å bo nær stranden i ferien? Med Ving kan du bestille hotellrom eller leilighet bare et steinkast fra den kilometerlange stranden i Gerani. Her er det alltid god plass, og det er kort vei til morgendukkerten. En annen fordel med Gerani er at det er lett å finne et rolig og fint hotell til en gunstig pris.

Utforsk Kreta

Bakenfor Gerani er det grønne åser som fører opp til fjellmassivene lenger inn på øya, som er populære blant turgåere og syklister. Du behøver ikke reise langt opp i høyden før du finner et lunsjsted i skyggen av et oliventre på en lokal taverna.
Chania by er et annet populært reisemål. Det er først og fremst gamlebyen med sine smale smug og hyggelige torg som lokker turistene. Rundt den vakre havnen er det mange gamle bygninger fra den venetianske og tyrkiske tiden. Her er det liv fra morgen til kveld, og i høysesongen er det trangt om plassen. Midt i byen ligger markedshallen, en fargesprakende og velduftende oase som absolutt bør utforskes. Opplev stemningen, ta en titt på utvalget og kjenn duften av frukt, grønnsaker, honning, krydder og blomster.
Nyttige tips
 • Kilometerlange strender
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Gerani

Strender
I Gerani er stranden av blandet type, med alt fra grå og brunlig grovkornet sand til store steiner. På stranden er det utleie av solsenger og parasoller.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
Det er ikke noe stort utvalg av restauranter og tavernaer i Gerani. Hotellrestaurantene serverer god lokal mat. Tar du bussen inn til Chania finner du utallige spisesteder med alt fra "Souvlatsidikos" hvor du kan spise fylte pitabrød, til fisketavernaer ved havet til trivelige små restauranter oppe i åsen. Disse serverer ofte lammegryten "Thsigariatso". Inne i Chanias gamleby, rundt den venetianske havnen, er det også mange hyggelige spisesteder.
Det ligger et par enkle barer og kafeer i Gerani. Om du er ute etter et mer fartsfylt uteliv anbefaler vi en tur til Chania by eller Platanias. Om våren og høsten er utelivet størst inne i Chania.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Det er en og annen butikk i Gerani, men kystens beste handlemuligheter finner du i Chania by. Der er det et stort vareutvalg og mye du kan kjøpe med deg hjem.

Shopping i Platanias

I Platanias kan du handle i de mange små butikkene. Utvalget av briller og solbriller er stort, og prisene varierer. Du finner kvalitetsprodukter og innfatninger av kjente merker.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
Gerani er et rolig sted uten tilbud om vannsportaktiviteter. Hvis du vil trene eller drive med idrett kan du besøke noen av stedene i nærheten.

Fotturer

Store deler av Kreta er med sin vakre natur som skapt for fotturer. Her finner du turstier av forskjellig art, med alt fra lette ruter for hele familien til heldagsturer i middels vanskelig terreng.

Kontakt Vings reiseledere for mer informasjon om fotturer og arrangerte utflukter.
Aktiviteter og severdigheter
Det er ikke så mange sportsaktiviteter i Gerani. Det er mingolf og vannsport i Agia Marina og bowling i Kato Daratso. Escape rooms, minigolf og gokart i Chania by og kino og bowling i Souda-bukten.

Nostos Wines

Familien Manousaki i Vatolakos har i mange år produsert vin. Hver uke arrangerer Ving vinsmaking på familiens vingård hvor du kan smake på de forskjellige vintypene. Dette er en populær aktivitet som vil gi deg inspirasjon til valg av vin ved neste restaurantmiddag.
Det er mange severdigheter langs nordkysten av Kreta. Noen kan du finne veien til på egen hånd, andre er det lettere å besøke på en organisert utflukt. Chania by, ca. 20 kilometer fra Gerani, er et annet populært reisemål. Bykjernen med gamlebyen, de smale smugene og sjarmerende plasser lokker til seg turistene.
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
Les mer om utflukten
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Kreta under overflaten
Kreta under overflaten
En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det er ganske enkelt å få tak i taxi i Gerani. Avtal gjerne prisen på forhånd før du setter deg inn i bilen. Det lokale bussnettet fungerer som regel bra. Billetter kan kjøpes på billettkontoret på busstasjonene. Du kan også leie sykkel eller moped hos Lions Rental. Da er det lett å finne veien rundt i Gerani og steder i nærheten. Hør med Vingverten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april-oktober kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, samt på SMS og e-post. Der kan du bestille utflukter, leie bil eller bare kontakte oss for tips og gode råd. Kan vi ikke hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi til ditt eller et nærliggende hotell. Har du bestilt en charterreise møter vi deg også på flyplassen og passer på at du finner riktig buss (dersom du har bestilt transport).

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes. MyHoliday Card, VISA, Eurocard og MasterCard aksepteres på endel restauranter og i enkelte butikker, men er ikke spesielt utbredt. Kontantuttak kan gjøres i større banker og fra minibanker i byene. Diners aksepteres vanligvis ikke. Ved betaling av utflukter på reisemålet kan VISA, MasterCard og EuroCard benyttes.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Gerani i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Gerani med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Gerani. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 50 minutter (ca. 35 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via vårt Sunprime-hotell i Platanias, og da blir reisetiden ca. 1 time. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Chaniakysten, Gerani
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.