Se hotell (4)

Reiser til Makrigialos

Reiser du med barn? Da er Makrigialos et utmerket valg! Her kan Ving tilby både Sunwing Family Resorts og luksuriøse Ocean Beach Club.
Makrigialos er en liten gresk fiskerlandsby i det sørøstlige hjørnet av Kreta. En vakker perle som passer for både barnefamilier og andre som søker en avslappende ferie utenfor turiststrømmen. Her ligger det en kilometerlang sandstrand som er blant Kretas beste, en liten havn, noen greske tavernaer og musikkbarer der du møter like mange grekere som turister. Med Ving bor du på vårt eget hotell Sunwing Makrigialos Beach – det beste familiehotellet på hele Kreta!

Sunwing Makrigialos Beach

På vårt barnevennlige Sunwing Family Resorts skal hele familien ha en herlig ferie. Derfor har vi sørget for at det er komfortable leiligheter for inntil seks personer, gjennomtenkte måltidspakker og mye annet som er tilpasset små og større barn. Her er Lollo & Bernie, svømmeskole og barnemeny, slik at barna har energi til å danse, bade og leke.

Ocean Beach Club

På På Ocean Beach Club kan du og familien nyte en av Kretas beste strender. Her finnes det litt mer av alt. Spa, treningsstudio, deilig mat og lekre rom med impulser fra Skandinavia og Middelhavet. Hotellet ligger vendt mot havet, har egen strand og du kan velge rom med direkte tilgang til basseng eller terrasse. Eller hvorfor ikke nyte livet på solterrassen som går ned mot havet. Alle Ocean Beach Clubs gjester har selvsagt tilgang til Sunwings store utvalg av aktiviteter.

Flere spennende utflukter å velge mellom

Vil du få mer ut av ferieturen har du mange spennende utflukter å velge mellom. Ta bussen til Sitia, stedet hvor besøkende alltid blir lenger enn de hadde tenkt. Eller reis tre mil vestover til Europas sydligste by, Ierapetra, der det ryktes at Napoleon overnattet en gang i 1798 på vei til Egypt.
Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim Out
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Makrigialos

Strender
Makrigialos har en kilometerlang sandstrand. Makrigialos betyr da også "den lange stranden", og stranden her er områdets store trekkplaster. Det ligger en liten landsby ved begynnelsen av stranden. Hvis det høres fristende ut med en sandstrand med vaiende palmer, anbefaler vi en tur til den vakre stranden Vai, ca. 57 kilometer nordøst for Makrigialos. Ved Sunwing Makrigialos Beach ligger det en 200 meter lang og langgrunn strand.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
Makrigialos har rundt tyve enklere restauranter, tavernaer og pizzasteder. Den lille fiskehavnen er stedets naturlig sentrum. Rundt havnen er området utbygd, og det går småveier derfra opp til de høyereliggende omgivelsene. Bortenfor havnen er det spredt bebyggelse før du kommer til Sunwing Makrigialos hvor det ligger noen enkle restauranter og små butikker.

I nabobyen Koutsouras finner du restauranter som serverer lokal mat. Prøv de lokale vinene og olivenoljen som brukes i all matlaging! Hvis du besøker Kapsasklosteret støter du på mer lokale restauranter som serverer en blanding av retter som passer alle. På hotell Astron kan du først og fremst spise italiensk mat, men også velsmakende greske spesialiteter.
Makrigialos har noen musikkpuber, barer, restauranter og kafeer for den som liker å gå en tur på kvelden. Hvis du ønsker et uteliv med flere barer, restauranter, klubber og diskotek anbefaler vi en tur til en av de større byene på øya, for eksempel Hersonissos.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
I Makrigialos er det mange turistbutikker og forretninger som selger alt fra klær, sko og tilbehør til lær, sølv- og gullsmykker, bøker og suvenirer. Alle de mest kjente kredittkortene kan brukes. I de nærmeste byene Ierapetra og Sitia er det større vareutvalg og flere butikker. Stengt på søndager. Husk at de fleste butikker holder stengt et par timer midt på dagen.

Markeder

Flere dager i uken er det marked hvor du kan gjøre kupp. I Makrigialos er det marked hver formiddag på fredager, hver lørdag i Ierapetra og på tirsdager i Sitia.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
Hvis du vil ta en pause fra solsengen og bevege litt på deg, tilbyr Makrigialos aktiviteter både til vanns og på land. Du kan blant annet dykke, snorkle og gå fotturer.

Dykking

Det klare, fiskerike vannet i Makrigialos passer perfekt for dykking. Det ligger et PADI-senter på stranden hvor du kan leie utstyr og få tips.

Fotturer

Snør på deg turskoene og legg ut på tur! Det er ikke langt til Pefki-kløften, en flott tur som er spesielt fin å gå i perioden mars – mai da blomstringen er i gang.

Du kan også gå en kortere tur til Milonas-fossen. Vi anbefaler å gå denne turen i begynnelsen og slutten av sesongen, for midt på sommeren er det ikke noe vann i fossen.
Aktiviteter og severdigheter
Vil du få mer ut av ferien på Kreta har du mange spennende utflukter å velge mellom. Ta bussen til Sitia, stedet hvor de tilreisende alltid blir lenger enn de hadde tenkt. Kjører du tre mil vei vestover kommer du til Europas sydligste by, Ierapetra. På barnevennlige Sunwing Makrigialos Beach får hele familien en herlig ferie. Her venter blant annet Lollo & Bernie, svømmeskole og selvfølgelig et stort aktivitetstilbud. På Ocean Beach Club – Kreta kan du også se frem til en deilig ferie med aktiviteter for hele familien. Det er familieunderholdning på nabohotellet Sunwing Makrigalos Beach, en kort spasertur fra Ocean Beach Club – Kreta.
Makrigialos er en liten landby på sørøstsiden av Kreta med mange severdigheter. Tidlig på 1900-tallet var det hovedsaklig lokale innbyggere som kom hit fra byene rundt for å dyrke oliven og vindruer. På 1960- og 70-tallet skjøt turismen fart i området.

Ierapetra

Europas sydligste by, med interessante severdigheter. Byen ligger ved Det libyske hav og er omgitt av store avlinger med roser, nelliker og tomater. Ierapetra har fine strender, et museum og restene av et venetiansk forsvarsverk på kaien. Her er det også en tyrkisk moské og en minaret. Langs vannet ligger det kafeer og tavernaer. Om sommeren går det båter fra Ierapetra til den fredelige øya Chrissi hvor det er mulig å sole seg og bade, nyte roen og spise på en av de to hyggelige tavernaene. Det er ca, 26 kilometer fra Makrigialos til Ierapetra.
Utflukter
Jeepsafari til Ha-ravinen
Jeepsafari til Ha-ravinen
Bli med på en naturopplevelse du sent vil glemme. På denne utflukten får du utforske den syd-østre delen av Kreta, oppleve tradisjonelle landsbyer og ta del av de lokales hverdagsliv. Lunsj og lokal vin samt vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil. Det er også utleie av moped og motorsykkel i Makrigialos. Det går busser til Ierapetra og Sitia. Lokalbussen går utenfor hotellet, og med den kan du komme deg til alle steder i nærheten. Det er busstabell i resepsjonen.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Makrigialos Beach har Resort Service døgnet rundt. Bor du på SENTIDO Mikri Poli Atlantica ber vi deg om å kontakte våre reiseledere i resepsjonen på Sunwing Makrigialos Beach.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank på Sunwing Makrigialos Beach.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Makrigialos i sommerhalvåret.

Flyet lander på Heraklions flyplass.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Makrigialos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 2,5 time og 2 timer og 45 minutter (ca. 120 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte ruten bestemmes på stedet, avhengig av lokale vei- og trafikkforhold. Du får mer informasjon ved ankomst.
Les mer om transport .

Etter ca. en times kjøring stopper bussen ca. 15 minutter ved en rasteplass der du kan kjøpe drikke og snacks (hvis kiosken er åpen), samt benytte toalettene. På vei til flyplassen stopper bussen rett utenfor Agios Nikolaos for en tilsvarende pause.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Makrigialos Beach eller Ocean Beach Club - Kreta, og flyr med Sunclass Airlines, er Easy Travel inkludert, med blant annet 10 kg ekstra bagasjevekt og innsjekking av bagasje på hotellet. Har du bestilt transport kjører bussen direkte til hotellet ditt, uten stopp underveis (bortsett fra et kort rastestopp for toalettbesøk eller kjøp av drikke og snacks).
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Makrigialos
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.