Se hotell (3)

Reiser til Makrigialos

Reiser du med barn? Da er Makrigialos et utmerket valg! Her kan Ving tilby både Sunwing Family Resorts og luksuriøse Ocean Beach Club.

Makrigialos er en liten gresk fiskerlandsby i det sørøstlige hjørnet av Kreta. En vakker perle som passer for både barnefamilier og andre som søker en avslappende ferie utenfor turiststrømmen. Her ligger det en kilometerlang sandstrand som er blant Kretas beste, en liten havn, noen greske tavernaer og musikkbarer der du møter like mange grekere som turister. Med Ving bor du på vårt eget hotell Sunwing Makrigialos Beach – det beste familiehotellet på hele Kreta!

Sunwing Makrigialos Beach

På vårt barnevennlige Sunwing Family Resorts skal hele familien ha en herlig ferie. Derfor har vi sørget for at det er komfortable leiligheter for inntil seks personer, gjennomtenkte måltidspakker og mye annet som er tilpasset små og større barn. Her er Lollo & Bernie, svømmeskole og barnemeny, slik at barna har energi til å danse, bade og leke.

Ocean Beach Club

På På Ocean Beach Club kan du og familien nyte en av Kretas beste strender. Her finnes det litt mer av alt. Spa, treningsstudio, deilig mat og lekre rom med impulser fra Skandinavia og Middelhavet. Hotellet ligger vendt mot havet, har egen strand og du kan velge rom med direkte tilgang til basseng eller terrasse. Eller hvorfor ikke nyte livet på solterrassen som går ned mot havet. Alle Ocean Beach Clubs gjester har selvsagt tilgang til Sunwings store utvalg av aktiviteter.

Flere spennende utflukter å velge blant

Vil du få mer ut av din reise har du mange spennende utflukter å velge mellom. Ta bussen til Sitia, stedet hvor besøkende alltid blir lenger enn de hadde tenkt. Eller reis tre mil vestover til Europas sydligste by, Ierapetra, der det ryktes at Napoleon overnattet en gang i 1798 på vei til Egypt. Et annet populært utfluktsmål er Knossos, en av verdens mest besøkte severdigheter.

Nyttige tips
 • Sunwing Family Resorts
 • Ocean Beach Club
 • All Inclusive
 • Hotell med Swim Out
 • Fine sandstrender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Makrigialos

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Makrigialos har en kilometerlang sandstrand – den beste stranden på Kreta! Makrigialos betyr da også "den lange stranden", og dette er områdets store trekkplaster. Det ligger en liten landsby ved begynnelsen av stranden. Ved Sunwing Makrigialos Beach ligger det en 200 meter lang og langgrunn strand.

Matala

En vakker sandstrand sør for Festos. Stranden er kjent for sine kalksteinsgrotter, som man tror var gravkamre en gang i tiden. Senere har blant annet hippier benyttet grottene til å bo i. Det er mange tavernaer og små butikker ved stranden.

Agia Galini

Agia Galini betyr "hellig havstille", og er en sjarmerende fiskelandsby på sørkysten mellom Frangokastello og Matala. Det går flere båtturer herfra til forskjellige strender i høysesongen.

Sol og bad på Kreta

Det ligger mange fine og langgrunne strender langs kysten på hele Kreta. De består for det meste av grovkornet sand. Badesesongen strekker seg fra våren til sent på høsten. På de større strendene er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Til Kreta kan du reise i sommersesongen fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Rygge, Torp i Sandefjord og Bodø.
Du kan reise til Makrigialos med Vings charterfly fra Oslo i sommersesongen (april-oktober). Flyet lander på flyplassen utenfor Heraklion.
Med Vings busstransport kommer du deg enkelt og trygt til hotellet ditt i Makrigialos. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellet varierer mellom ca. 2,5 time og 2 timer og 45 minutter (ca. 120 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp.

Etter ca. en times kjøring stopper bussen ca. 15 minutter ved en rasteplass der du kan kjøpe drikke og snacks (hvis kiosken er åpen), samt benytte toalettene. På vei til flyplassen stopper bussen rett utenfor Agios Nikolaos for en tilsvarende pause.

Easy Travel

Bor du på vårt Sunwing Family Resort eller på O.B.C. by Sunwing og flyr med Sunclass Airlines er Easy Travel inkludert i prisen. Da får du ta med deg 10 kg ekstra bagasje, og du kan sjekke inn bagasjen din allerede på hotellet før hjemreisen. Har du bestilt transport reiser du rett til hotellet ditt uten å stoppe ved andre hotell på veien.
Mat, drikke og natteliv
Makrigialos har rundt tjue enklere restauranter, tavernaer og pizzasteder. Den lille fiskehavnen er et naturlig sentrum. Rundt havnen er det utbygd, og det går småveier opp til de høyereliggende omgivelsene. Bortenfor havnen er det spredt bebyggelse før du kommer til Sunwing Makrigialos. Her ligger det noen enkle restauranter og små butikker. I nabobyen Koutsouras finner du restauranter som serverer lokale spesialiteter. Prøv de lokale vinene og olivenoljen som brukes i all matlaging! Om du drar til Kapsasklosteret finner du de mer lokale restaurantene som serverer en blanding av retter som passer alle. Ved hotell Astron kan du først og fremst spise italiensk mat, men også velsmakende greske spesialiteter. Om du er fornøyd med servicen er det vanlig å plusse på ca. 10 prosent på sluttsummen.

Mat og drikke på Kreta

Brød og kuvertavgift er alltid inkludert. Det er vanlig å plusse på 5-10 prosent av sluttsummen i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med mat og service.
Makrigialos har mange musikkpuber, barer, restauranter og kafeer for den som liker uteliv. Om du ønsker et natteliv med flere barer, restauranter, klubber og diskotek anbefaler vi en tur til en av øyas større byer.
Shopping
I Makrigialos er det mange turistbutikker og forretninger som selger alt fra klær, sko og tilbehør til lær, sølv- og gullsmykker, bøker og suvenirer. Alle de mest kjente kredittkortene kan brukes. I de nærmeste byene Ierapetra og Sitia er det større vareutvalg og flere butikker. Stengt på søndager.

Markeder

Flere dager i uken er det marked hvor du kan gjøre kupp. I Makrigialos er det marked hver formiddag på fredager, hver lørdag i Ierapetra og på tirsdager i Sitia.

Heraklion

Lørdager ca. kl. 06.00–14.00. Det er et flere kilometer langt marked nede i havnen. Du kan spasere eller ta taxi fra busstasjonen. Det er enklest å ta seg til Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finner du den berømte mathallen. Den holder åpent mandag - lørdag kl. 08.00 - 14.00 og tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00 - 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen og starter tidlig. Allerede kl. 06.00 er mange på plass for å handle fersk frukt, grønnsaker, klær, sko og mye annet. Det samme markedet dukker opp til samme tid i Sitia på tirsdager. Ving har utflukter til markedene, hør med din reiseleder.
Aktiviteter og severdigheter
Vil du få mer ut av din reise har du mange spennende utflukter å velge blant. Ta bussen til Sitia, stedet hvor de tilreisende alltid blir lengre enn de har tenkt. Tre mils vei vestover kommer du til Europas sydligste by, Ierapetra, der det ryktes at Napoleon overnattet en gang i 1798 på vei til Egypt. Et annet populært utfluktsmål er Knossospalasset, en av verdens mest besøkte severdigheter. Du kan også prøve aktiviteter som pedalbåter, vannski og windsurfing. Sunwing Makrigialos Beach har også flere aktiviteter å velge mellom, blant annet treningstimer.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, og her er det nok å gjøre for hele familien. Øya er berømt for sine mange turstier, spesielt langdistanseruten E4 European Footpath. Foretrekker du strandaktiviteter er det et godt utvalg av vannsport, vannscooter, paragliding, pedalbåter etc. Det er dykkemuligheter i Chania Rethymnon.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkeklubber på de fleste reisemål. Kurs og dykking foregår på andre steder, og klubbene arrangerer transport. Husk at dykking på egen hånd med oksygentank ikke er tillatt i farvannet rundt Kreta. Dette på grunn av alle de arkeologiske funnene langs kysten. Kontakt Ving for mer informasjon.

Vai

Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en palmeskog som oppsto da arabere som en gang i tiden bodde her spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret Top Lou fra 1300-tallet. I dag bor det fem munker her, og klosteret rommer et museum med funn fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassjøen

Kretas eneste ferskvannssjø ligger rett sør for landsbyen Georgiopoli, ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Det er flere hyggelige tavernaer langs sandstranden her. Det tar ca. to timer å gå rundt innsjøen, og underveis kan du studere det rike fuglelivet, bade eller kanskje leie en pedalbåt. Området rundt Kournassjøen kalles for "Kretas Sveits".

Økologiske Milia

Et besøk i landsbyen Milia er også interessant. Her foregår alt etter økologiske prinsipper. Vann og elektrisitet produseres av solenergi og hele byen drives økologisk.
Makrigialos er en liten landby på sørøstsiden av Kreta med mange severdigheter. Tidlig på 1900-tallet var det hovedsakelig lokale innbyggere som kom hit fra byene rundt for å dyrke oliven og vindruer. På 1960- og 70-tallet skjøt turismen fart i området. I Makrigialos bor det i dag ca. 850 mennesker om vinteren og ca. 1450 om sommeren.

Ierapetra

Europas sydligste by, med interessante severdigheter. Byen ligger ved Det libyske hav og er omgitt av store avlinger med roser, nelliker og tomater. Ierapetra har fine strender, et museum og restene av et venetiansk forsvarsverk på kaien. Her er det også en tyrkisk moské og en minaret. Langs vannet ligger det kafeer og tavernaer. Om sommeren går det båter fra Ierapetra til den rolige øya Chrissi hvor det er mulig å sole seg og bade, nyte roen og spise på en av de to hyggelige tavernaene.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enkelt å leie bil i ferien og reise rundt på Kreta. Hør med din reiseleder så hjelper vi deg. Avis har de beste forsikringene og de nyeste bilene. Du kan også leie GPS for å gjøre turen lettere.

Om du vil oppleve Kretas vakre natur på egen hånd er det bare å spenne på deg sikkerhetsbeltet og legge av gårde. Vi samarbeider med Avis som har biler i alle størrelser og prisklasser. De har kontorer over hele Kreta, og personalet snakker utmerket engelsk.

For å leie bil må du ha fylt 21 år og hatt førerkort i minst ett år.

Avis har gode forsikringer, så om noe inntreffer betaler du kun en administrasjonsavgift på 26 euro + 23 prosent skatt. Det kan lønne seg å tegne en ekstra personskadeforsikring og tyveriforsikring. Husk at tyveriforsikringen ikke gjelder personlige eiendeler!

Bilen bestilles enklest gjennom oss. Vi kan gi tips om hvor du kan kjøre og hva du kan se og oppleve.

Bilbelte er obligatorisk på Kreta.

Når du bestiller leiebil gjennom oss og Avis er følgende inkludert:

• Leiebil i 24 timer
• Gjennomkontrollerte biler av nyeste modell.
• 23% skatt.
• Ubegrenset kjørelengde.
• Forsikring (CDW) som dekker egen bil, den andre bilen ved ev. ulykke og personer i den andre bilen.
• Forsikring (SCDW) som innebærer at det ikke er noen egenandel.
• Kart over Kreta.

Barnesete kan leies.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil. Det er også utleie av moped og motorsykkel i Makrigialos.

Buss

Det lokale bussnettet fungerer bra. Avtal pris på forhånd før du setter deg inn i taxien. Det går busser til Ierapetra og Sitia. Lokalbussen stopper utenfor hotellet, og den kan du ta til alle stedene i området. Det er busstabell i resepsjonen.
Fakta

Vår service

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Gjester på Sunwing Makrigialos Beach har Resort Service døgnet rundt. Bor du på SENTIDO Mikri Poli Atlantica ber vi deg om å kontakte våre reiseledere i resepsjonen på Sunwing Makrigialos Beach.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank på Sunwing Makrigialos Beach.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Kupert terreng, mange trapper, ingen fortau. Hotellområdet på Sunwing Makrigialos Beach er stort, med nivåforskjeller og lange trapper. Vær oppmerksom på at restriksjoner ved innstilling av aircondition kan forekomme som følge av myndighetenes anbefalinger for å ivareta miljøet. Dette medfører at romtemperaturen på en del av hotellene ligger på 23-25 grader, noe som i svært varme perioder kan føles mer svalende enn kjølende. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn
Reiser du på charterferie med barn? Da er Makrigialos et utmerket valg – det er et veldig barnevennlig reisemål. En helt spesiell luksusfølelse får dere på barnevennlige Ocean Beach Club, en ny del av Sunwing Family Resorts. Her er det moderne suiter for inntil seks personer og et flunkende nytt bassengområde.

Makrigialos er en liten gresk fiskelandsby lengst nede på Kretas sørøstlige hjørne. Stedet er en perle som passer både for de som reiser med barn og de som søker en rolig og avslappende ferie bortenfor turistmengdene. Den kilometerlange stranden her er en av Kretas beste, og stedet har en bitteliten havn, noen greske tavernaer og musikkpuber hvor du treffer like mange grekere som turister. Med Ving bor du på vårt eget fine hotell: Sunwing Makrigialos Beach – Kretas mest barnevennlige hotell!

Ocean Beach Club

På Makrigialos' barnevennlige hotell, Ocean Beach Club, kan du og familien nyte livet på en av Kretas fineste strender. Her er det litt mer av det meste. Spa, treningsstudio, god mat og moderne rom med innslag av Skandinavia og Middelhavet. Hotellet ligger vendt mot havet, har egen strand og du kan velge mellom privat adgang til basseng eller terrasse. Eller hvorfor ikke prøve solterrassen som strekker seg ned til havet? Alle gjestene på Ocean Beach Club har selvsagt adgang til Sunwings store utvalg av aktiviteter.
Finn reisen din til Makrigialos