Se hotell (7)

Reiser til Elounda

Elounda er først og fremst kjent for fine hotell. Her lever du et rolig og behagelig resortliv samtidig som du er nær til det større utvalget i Agios Nikolaos.
Elounda er blitt et populært reisemål med mange kjente gjester som for eksempel Lady Gaga og José Mourinho. Her er det en mengde fine hotell, og når du reiser med Ving kan du velge mellom flere av dem. Du kan reise til Elounda både med charter- og med rutefly. Hvis du reiser med rutefly velger du selv avreisedatoen og reiselengde.

Vings Elounda

Det er som sagt hotellene som trekker gjester til Elounda. Mange av disse har egne små strender og et stort utvalg av alt man kan ønske seg på en komfortabel ferie. Men det er selvfølgelig også mer enn bare hotellene som lokker. I den trivelige havnen er det mange restauranter, alt fra små lokale tavernaer til større og internasjonale restauranter.

Utfluktstips

Elounda er et godt valg for deg som vil oppdage mer i ferien. Fra havnen går det flere båtutflukter, blant annet til den nærliggende øya Spinalonga som helt frem til 1900-tallet fungerte som en koloni for spedalske. I dag er den ubebodde øya en av Kretas største severdigheter, kjent både for sin historie og for de fine, små strendene. Elounda er også nabo med den større turistbyen Agios Nikolaos, så vil du ha flere butikker og restauranter å velge mellom er det bare en kort tur unna.
Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell for voksne
 • Hotell med spa
 • Strandnära hotell
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Elounda

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Mange av hotellene har private og fine strender. Med taxi eller leiebil kan du enkelt finne veien til større strender i nærheten. Fra havnen i Elounda går det flere båtturer – blant annet til øya Spinalonga hvor det er mange fine strender.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
I den hyggelige havnen er det et godt utvalg av spisesteder, både små, lokale tavernaer som serverer greske spesialiteter og større restauranter med internasjonal meny.
Utelivet i Eloundas består av noen få barer i sentrum, eller er det hotellene som står for nattelivet. Vil du ha et større utvalg anbefaler vi en tur til nabobyen Agios Nikolaos hvor det er flere barer og klubber.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
I Elounda finner du først og fremst suvenirbutikker, men også en og annen forretning. Det er et større butikkerutvalg i nabobyen Agios Nikolaos.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
Det er flere aktiviteter å velge mellom. Vannsport ved stranden. Fotturer, først og fremst ved Lassithi-platået.
Aktiviteter og severdigheter
En ferie i Elounda er ensbetydende med avkobling. Her lever du en stille og tilbakelent ferietilværelse samtidig som du har kort vei til det større utvalget i Agios Nikolaos.
Elounda er et bra valg for deg som vil ha severdigheter og oppdage mer i ferien. Det går mange båtutflukter fra havnen, blant annet til øya Spinalonga, som langt inn på 1900-tallet fungerte som en koloni for spedalske. I dag er den ubebodde øya en av Kretas største severdigheter, både på grunn av sin historie og de mange fine små strendene. Elounda er også nabo med den større turistbyen Agios Nikolaos, så om du er ute etter flere butikker og restauranter er det bare en kort reise dit.
Utflukter
Spinalonga
Spinalonga
En hel dag med sol, bading, frisk havluft og historie! Vi besøker øya Spinalonga hvor Europas siste koloni for spedalske lå og avslutter med et besøk i byen Agios Nikolaos. Lunsj inkludert. Legitimasjon er obligatorisk.
Les mer om utflukten
Jeepsafari til Katharo- og Lasithi-platåene
Jeepsafari til Katharo- og Lasithi-platåene
En utflukt som byr på store naturopplevelser, gresk mytologi og interessant informasjon om Kreta og det lokale livet på øya. Lunsj og lokal vin samt mineralvann er inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil.

Taxi

Taxi har faste priser over hele øya. Bussnettet på Kreta er godt utbygd. Fra Elounda går det busser til Agios Nikolaos flere ganger om dagen. Fra Agios Nikolaos kan du reise videre til Heraklion og andre større byer.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Resten av året har vi ingen reiseledere eller personalet på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Elounda i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Elounda med rutefly.

Flyet lander på Heraklions flyplass.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Elounda. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellene er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 km) avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Transporten går ofte via Hersonissos og/eller Agios Nikolaos, og da blir reisetiden opptil en time lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Elounda
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.