Se hotell (8)

Reiser til Elounda

Elounda er først og fremst kjent for fine hotell. Her lever du et rolig og behagelig resortliv samtidig som du er nær til det større utvalget i Agios Nikolaos.

Elounda er blitt et populært reisemål med mange kjente gjester som for eksempel Lady Gaga og José Mourinho. Her er det en mengde fine hotell, og når du reiser med Ving kan du velge mellom flere av dem. Du kan reise til Elounda både med charter- og med rutefly. Hvis du reiser med rutefly velger du selv avreisedatoen og reiselengde.

Vings Elounda

Det er som sagt hotellene som trekker gjester til Elounda. Mange av disse har egne små strender og et stort utvalg av alt man kan ønske seg på en komfortabel ferie. Men det er selvfølgelig også mer enn bare hotellene som lokker. I den trivelige havnen er det mange restauranter, alt fra små lokale tavernaer til større og internasjonale restauranter.

Utfluktstips

Elounda er et godt valg for deg som vil oppdage mer i ferien. Fra havnen går det flere båtutflukter, blant annet til den nærliggende øya Spinalonga som helt frem til 1900-tallet fungerte som en koloni for spedalske. I dag er den ubebodde øya en av Kretas største severdigheter, kjent både for sin historie og for de fine, små strendene. Elounda er også nabo med den større turistbyen Agios Nikolaos, så vil du ha flere butikker og restauranter å velge mellom er det bare en kort tur unna.

Nyttige tips
 • Valgfri reiselengde
 • Hotell for voksne
 • Hotell med spa
 • Strandnära hotell
 • Lokale restauranter
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Elounda

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Mange av hotellene har private og fine strender. Med taxi eller leiebil kan du enkelt finne veien til større strender i nærheten. Fra havnen i Elounda går det flere båtturer – blant annet til øya Spinalonga hvor det er mange fine strender.

Sol og bad på Kreta

Det ligger mange fine og langgrunne strender langs kysten på hele Kreta. De består for det meste av grovkornet sand. Badesesongen strekker seg fra våren til sent på høsten. På de større strendene er det utleie av solsenger og parasoller.
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Du kan reise til Elounda med Vings charterreiser i sommersesongen (april-oktober). Du kan også reise med rutefly (året rundt) og selv bestemme hvor mange dager du vil at ferien skal vare. Flyet lander på flyplassen utenfor Heraklion.
Til Kreta kan du reise i sommersesongen fra Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Tromsø, Rygge, Torp i Sandefjord og Bodø.
Med Vings transport kommer du deg enkelt og greit til hotellet ditt i Elounda. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Heraklions flyplass til hotellene er ca. 1 time og 15 minutter (ca. 70 km) avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Transporten går ofte via Hersonissos og/eller Agios Nikolaos, og da blir reisetiden opptil en time lengre. Den eksakte reiseruten avhenger av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport her.

Når du bestiller en reise med rutefly hos Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.
Mat, drikke og natteliv
I den hyggelige havnen er det et godt utvalg av restauranter, både lokale tavernaer som serverer greske spesialiteter og større restauranter med internasjonal meny.

Mat og drikke på Kreta

Brød og kuvertavgift er alltid inkludert. Det er vanlig å plusse på 5-10 prosent av sluttsummen i tips, avhengig av hvor fornøyd du er med mat og service.
Utelivet i Eloundas består av noen få barer i sentrum, eller er det hotellene som står for nattelivet. Vil du ha et større utvalg anbefaler vi en tur til nabobyen Agios Nikolaos hvor det er flere barer, restauranter og klubber.
Shopping
Først og fremst suvenirbutikker, men også en og annen forretning. Det er et større utvalg av butikker i nabobyen Agios Nikolaos.

Heraklion

Lørdager ca. kl. 06.00–14.00. Det er et flere kilometer langt marked nede i havnen. Du kan spasere eller ta taxi fra busstasjonen. Det er enklest å ta seg til Heraklion med bil eller lokalbuss.

Chania

I Chania finner du den berømte mathallen. Den holder åpent mandag - lørdag kl. 08.00 - 14.00 og tirsdag, torsdag og fredag kl. 18.00 - 21.00.

Ierapetra/Sitia

Hver lørdag er det marked i Ierapetra. Markedet ligger i sentrum av byen og starter tidlig. Allerede kl. 06.00 er mange på plass for å handle fersk frukt, grønnsaker, klær, sko og mye annet. Det samme markedet dukker opp til samme tid i Sitia på tirsdager. Ving har utflukter til markedene, hør med din reiseleder.
Aktiviteter og severdigheter
Det er flere aktiviteter å velge mellom. Vannsport ved stranden. Fotturer, først og fremst ved Lassithi-platået. Nærmeste 18-hulls golfbane ligger i Hersonissos.

Aktiviteter på Kreta

Kreta er som skapt for en aktiv ferie, og her er det nok å gjøre for hele familien. Øya er berømt for sine mange turstier, spesielt langdistanseruten E4 European Footpath. Foretrekker du strandaktiviteter er det et godt utvalg av vannsport, vannscooter, paragliding, pedalbåter etc. Det er dykkemuligheter i Chania Rethymnon.

Dykking

Dykking arrangeres av dykkeklubber på de fleste reisemål. Kurs og dykking foregår på andre steder, og klubbene arrangerer transport. Husk at dykking på egen hånd med oksygentank ikke er tillatt i farvannet rundt Kreta. Dette på grunn av alle de arkeologiske funnene langs kysten. Kontakt Ving for mer informasjon.

Vai

Som en oase midt i det karrige landskapet ved landsbyen Vai ligger en palmeskog som oppsto da arabere som en gang i tiden bodde her spyttet daddelsteiner på bakken. På veien til Vai kan du besøke klosteret Top Lou fra 1300-tallet. I dag bor det fem munker her, og klosteret rommer et museum med funn fra 1600- til 1800-tallet.

Kournassjøen

Kretas eneste ferskvannssjø ligger rett sør for landsbyen Georgiopoli, ca. 45 kilometer øst for Chania og ca. 25 kilometer vest for Rethymnon. Det er flere hyggelige tavernaer langs sandstranden her. Det tar ca. to timer å gå rundt innsjøen, og underveis kan du studere det rike fuglelivet, bade eller kanskje leie en pedalbåt. Området rundt Kournassjøen kalles for "Kretas Sveits".

Økologiske Milia

Et besøk i landsbyen Milia er også interessant. Her foregår alt etter økologiske prinsipper. Vann og elektrisitet produseres av solenergi og hele byen drives økologisk.
Elounda passer for deg som vil ha severdigheter og oppdage mer i ferien. Det går mange båtutflukter fra havnen, blant annet til øya Spinalonga, som langt inn på 1900-tallet fungerte som en koloni for spedalske. I dag er den ubebodde øya en av Kretas største severdigheter, både på grunn av sin historie og de mange fine små strendene. Elounda er også nabo med den større turistbyen Agios Nikolaos, så om du er ute etter flere butikker og restauranter er det bare en kort reise dit.
Hvordan du tar deg rundt
Det er enkelt å leie bil i ferien og reise rundt på Kreta. Hør med din reiseleder så hjelper vi deg. Avis har de beste forsikringene og de nyeste bilene. Du kan også leie GPS for å gjøre turen lettere.

Om du vil oppleve Kretas vakre natur på egen hånd er det bare å spenne på deg sikkerhetsbeltet og legge av gårde. Vi samarbeider med Avis som har biler i alle størrelser og prisklasser. De har kontorer over hele Kreta, og personalet snakker utmerket engelsk.

For å leie bil må du ha fylt 21 år og hatt førerkort i minst ett år.

Avis har gode forsikringer, så om noe inntreffer betaler du kun en administrasjonsavgift på 26 euro + 23 prosent skatt. Det kan lønne seg å tegne en ekstra personskadeforsikring og tyveriforsikring. Husk at tyveriforsikringen ikke gjelder personlige eiendeler!

Bilen bestilles enklest gjennom oss. Vi kan gi tips om hvor du kan kjøre og hva du kan se og oppleve.

Bilbelte er obligatorisk på Kreta.

Når du bestiller leiebil gjennom oss og Avis er følgende inkludert:

• Leiebil i 24 timer
• Gjennomkontrollerte biler av nyeste modell.
• 23% skatt.
• Ubegrenset kjørelengde.
• Forsikring (CDW) som dekker egen bil, den andre bilen ved ev. ulykke og personer i den andre bilen.
• Forsikring (SCDW) som innebærer at det ikke er noen egenandel.
• Kart over Kreta.

Barnesete kan leies.
Du kan reise rundt med buss, taxi og leiebil.

Taxi

Taxi har faste priser over hele øya. Bussnettet på Kreta er godt utbygd. Fra Elounda går det busser til Agios Nikolaos flere ganger om dagen. Fra Agios Nikolaos kan du reise videre til Heraklion og andre større byer.
Fakta

Vår service

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport. Resten av året har vi ingen reiseledere eller personalet på dette reisemålet.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig under hele oppholdet. Norske statsborgere trenger ikke visum til Hellas. For mer informasjon ta kontakt med Hellas' ambassade på tlf. 22 44 27 28. www.mfa.gr/oslo

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Hellas.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR).

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk

Øvrig informasjon

Les mer under "Reiseinformasjon" og "Vings reisevilkår".
Finn reisen din til Elounda