Klar for sydenferie i sommer?

Slik er det på Kreta nå

Stemningsrapport fra Kreta

I sommer kan vi endelig reise til herlige Kreta igjen! Men hvordan er det egentlig å være der nå? Vi har spurt medarbeiderne våre Charlie og Emma.
Sist oppdatert: 5. juli 2021
Emma Öhman og Charlie Rosenkrantz de Neergaard

Emma og Charlie har jobbet for Ving i årevis. Begge har jobbet på Kreta tidligere, og Charlie har vært her så mange ganger at han kjenner ferieøya ekstra godt.

På Chaniakysten, vest på Kreta, finner vi destinasjonssjef Charlie Rosenkrantz de Neergaard og Service Manager Emma Öhman. De skal tilbringe sommeren her, og ser som lokalbefolkningen frem til å endelig få ønske gjestene velkommen tilbake.

– Akkurat nå er det ikke så mange turister her. Til vanlig er det mye liv både i gatene og strendene, men nå er det litt roligere. I ferieområdene Agia Marina og Platanias her på vestsiden er det fortsatt en del restauranter og butikker som venter på turistene før de åpner, men det er enkelt å ta seg inn til Chania by med lokalbuss. Det er der vi tilbringer kveldene når vi har lyst til å spise ute på en av de koselige tavernaene.

I Hellas trenger du ikke lenger å ha på deg munnbind på offentlige steder utendørs så lenge du kan holde halvannen meter avstand til andre. Og til tross for enkelte restriksjoner og færre turister er mye som før på Kreta.

– Havet er like krystallklart, souvlakien er like god og den greske gjestfriheten like varmende som alltid. Vi snakker nok for både oss selv og hele Kreta når vi håper at så mange som mulig kommer ned og hilser på oss i sommer. Vi gleder oss til å treffe dere!

PÅ HOTELLENE

– I motsetning til i fjor har hotellene nå lov til å ha buffeservering. Enten forsyner du deg selv, eller så serveres du av hotellpersonalet. Hvis du forsyner deg selv må du ha på deg hansker og munnbind. Hotellpersonalet er svært profesjonelle og informerer løpende om hva som gjelder. De er veldig klare for å komme i gang igjen!

To kvinner foran spabygget på Sunprime Platanias Beach.

På Sunprime Platanias Beach er spaavdelingen klar for å ta imot alle som vil unne seg avslappende behandlinger.

Poolområdet på Sunprime Platanias Beach.

Bassengområdet på Sunprime Platanias Beach.

STRENDER OG BASSENG

– På Kreta finner du alt fra lange sandstrender til små bukter med krystallklart vann. På en del strender er det satt frem solsenger, men med god avstand mellom.

Kedrodasos Beach

Kedrodasos Beach er en skjult perle med krystallklart vann. Den ligger i nærheten av den kjente stranden Elafonissi, men har mange færre besøkende.

Stranden Ammoudaki.

På sørkysten ligger den fine stranden Ammoudaki.

RESTAURANTER OG BUTIKKER

– Restauranter, strandbarer og kafeer rundt omkring på øya begynner sakte, men sikkert å åpne nå som det kommer flere turister. Vil du shoppe er Chania by stedet, og det er enkelt å ta seg dit med taxi eller lokalbuss. Der er butikkene åpne som vanlig. I butikkene skal man alltid ha på seg munnbind og bruke håndsprit før man går inn. Og som vi har sett også her i Norge er det som regel en begrensning for hvor mange som kan være i butikken samtidig.

Emma sitter ved et bord med en salat. I bakgrunnen synes havet.

Lunsjen smaker ekstra godt på en uteservering som dette.

En gågate i Chania med dekkede bord og personer som sitter ved dem.

På kveldstid er det livlig og trivelig i Chania by.

UTFLUKTER OG AKTIVITETER

– Mange reiser til Kreta for strendene, men det finnes mye mer å se og oppleve her. Du kan dra på oppdagelsesferd i den vakre naturen, utforske historiske severdigheter og besøke sjarmerende småsteder.

Den turkise innsjøen Kournas, med et fjell i bakgrunnen.

Kournas er Kretas eneste ferskvannsinnsjø.

Utsikten over Voulismeni i Agios Nikolaos i skumringen.

Frister det med en deilig middag med utsikt over Voulismeni i Agios Nikolaos? Ja, takk!

En koselig og blomstrende gate med rosa og gule hus i Rethymnon.

I Rethymnon kan du rusle rundt i de sjarmerende smågatene.

En vik omgitt av klipper.

Lei bil og oppdag bortgjemte strender og badeviker, som Seitan Limania Beach.

Arkadi-klosteret

Arkadi-klosteret har en spennende, men tragisk historie.

Utsikt over palmestranden Preveli.

Palmestranden Preveli er en fantastisk naturopplevelse.

En palmekantet elv.

Ta en forfriskende dukkert i elven som renner ut i havet nede på stranden.

Vil du lese mer reiseinspirasjon?

Det er nå du bør bestille sommerferien

Fleksible regler for endring av reisen og en rekke sikkerhetstiltak. Les mer om hva Ving gjør for at du skal få sommerferien du drømmer om.

Dette er fordelene med pakkereiser

Fleksible regler for endring av reisen og en rekke sikkerhetstiltak.

Den store Kreta-guiden

Kreta er spekket med herlige reisemål for alle og enhver. Slik velger du stedet som passer best for akkurat deg!

Guide til Kreta

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.