Se hotell (15)

Reiser til Chaniakysten, Kato Daratso

Kato Daratso er et barnevennlig feriested i nærheten av Chania by, hvor Ving tilbyr bosteder for enhver smak. Hit skal du reise hvis du setter pris på grønne omgivelser og rolige sandstrender som er beskyttet for vinden.
Langs den milelange stranden vest for Chania by ligger det mange små feriesteder som perler på en snor. Her ligger blant annet Daratso, som egentlig består av tre deler: Den øvre delen, Pano Daratso, er kjent for sitt trivelige torg med lokal atmosfære. Mellom hovedveien og havet ligger Kato Daratso, hvor hovedveien passerer, samt Agii Apostoli. Her finner du noen av områdets fineste strender og grønne omgivelser hvor lokalbefolkningen liker å tilbringe helgene. I Agii Apostoli park kan du ta en løpetur, trene på det lille utendørs treningsrområdet eller spille boule med nye venner. Barna kan kose seg på den store og fine lekeplassen med klatremuligheter og husker.

Daratso har mye å tilby sine gjester. Her er det fine matbutikker hvor familier kan handle det de trenger til rommet. Om det blir for mye soling er det bare å ta veien til Golden Fun Park, hvor områdets beste lekepark og bowlingbane ligger. Om du har lyst på flere opplevelser er det kort vei inn til Chania hvor du kan spise lunsj i den venetianske havnen, gå en tur på markedet eller handle i noen av byens mange butikker.

Noe for enhver smak i Kato Daratso

Bestill en reise med Ving til Kato Daratso og du kan velge mellom luksushotell med alle fasiliteter, og komfortable leiligheter hvor du kan stelle selv og lage dine egne måltider. Flere av våre hotell og leiligheter har blitt favoritter blant våre gjester, som kommer tilbake år etter år.

Soling og bading i Kato Daratso

Langs kyststrekningen i Kato Daratso ligger det flere små badeviker med barnevennlige sandstrender, og det er en smaksak hvilken som er best. De gylne strendene i Agii Apostoli er et naturlig samlingspunkt for strandløver og soltilbedere. Klippene og vikene her gjør vannet rolig, og det er sjelden høye bølger og undervannsstrømmer i området. Her kan du spille strandtennis, strandvolleyball m.m.

Oppdag Kreta

Bakenfor kyststripen reiser fjellene seg og danner bagrunnen i ferien din. Her er det populært å gå fotturer eller sykle på stier som slynger seg mellom olivenlundene. Om du blir sulten er det bare å slå seg ned på en taverna i en liten landsby underveis. Om du leier bil i ferien har du større frihet til å reise rundt og utforske mer av Kreta på egen hånd. Bestiller du leiebil hos Ving sammen med reisen får du en trygg bil til en god pris. Hvis du både vil slappe av og utforske øya i ferien, holder det kanskje å leie bil i et par dager.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Fine sandstrender
 • Barnevennlige strender
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Chaniakysten, Kato Daratso

Strender
De barnevennlige strendene i Kato Daratso kalles for "de gylne strendene". De består delvis av steiner og klipper og er langgrunne. De utgjør en milelang sand- og grusstrand som går langs hele Chaniakysten. Her er det utleie av solsenger og det går an å spille strandtennis og sandvolleyball.

Stranddelen Agii Apostoli er et av de mest populære badestedene blant Chanias egne innbyggere. Stranden består av flere beskyttede badeviker rundt en halvøy, og er veldig langgrunn og barnevennlig. Det er ganske folksomt her i høysesongen. Vestsiden av halvøya består av stein- og grusstrender. Agii Apostoli ligger i et vernet naturområde som eies av greske turistmyndigheter, og tilbyr enklere servering, vannsportaktiviteter og utleie av solsenger og parasoller.
Les mer om strender på Kreta.
Mat, drikke og uteliv
I Kato Daratso er det et godt utvalg av restauranter og tavernaer. Det går lokalbusser inn til Chania by hvor utvalget er enda større. Den venetianske havnen er midtpunktet, og her er det spisesteder for enhver smak.
Fornøyelseslivet er heller beskjedent i Kato Daratso. Utelivet her er for de som liker stille kvelder. Det er et mye større utvalg av barer, kafeer og nattklubber i Chania by. Om sommeren er utvalget av utesteder større også i Platanias.
Les mer om utelivet på Kreta.
Shopping
Karo Daratso er ikke akkurat kjent for shopping – det er bedre å reise inn til Chania by hvor utvalget er mye større.
Les mer om shopping på Kreta.
Sport og trening
I selve Kato Daratso er det ikke så mange tilbud om sport og trening. Men hvis du vil oppdage Kreta og samtidig holde deg i aktivitet, kan du prøve dykking, fotturer og sykling.

Fotturer

Det er flere fine turstier en kort biltur unna. I Akrotiri kan du gå fotturer i vakker natur, og et stykke unna kan du velge blant lettere til mer krevende fotturer i Deliana-ravinen, Samaria-ravinen og Imbros-ravinen.
Aktiviteter og severdigheter
I Kato Daratso ligger Golden Fun Park med områdets beste lekepark og en bowlingbane. I Agia Marina kan du spille minigolf. I Chania by er det escape rooms, minigolf og gokart.
Innenfor kystområdene reiser fjellene seg og lokker med fine utfluktsmuligheter. Gå ikke glipp av et besøk til Chania by og den gamle, vakre venetianske havnen.
Utflukter
Elafonissi
Elafonissi
Et paradis på Kretas sørvestre spiss, med hvit sand, skimrende rosa strandkant og et glitrende turkisblått hav. Den innbydende lagunen har krystallklart vann og er perfekt for avslapning, soling, bading og snorkling. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven
Bli med på en jeepsafari hvor i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Boat trip daily
Boat trip daily
Nå kan du bli med på en båtutflukt som blir et minne for livet! En herlig halvdagstur med sol, bading og snorkling utenfor øya Theodorou.
Les mer om utflukten
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Balos "The Blue Lagoon" og Gramvoussa
Heldagsutflukt til Balos-lagunen og den herlige stranden på øya Gramvoussa. Havet, fjellene og det krystallklare lagunevannet byr på en herlig ferieopplevelse. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari på White Mountain
Jeepsafari på White Mountain
Bli med opp i de hvite fjellene og opplev Kretas flotte natur! På denne heldagsutflukten får du et godt innblikk i Kretas kultur og historie. Lunsj og drikke er inkludert.
Les mer om utflukten
Samariaravinen
Samariaravinen
En spennende utflukt i vakre omgivelser med en ca. 18 kilometer lang fottur i den berømte Samaria-ravinen. Heldagsutflukt fra tidlig morgen til kveld. Enkel frokost er inkludert.
Les mer om utflukten
En skål for Kreta
En skål for Kreta
Bli med på en halvdagsutflukt gjennom Kretas imponerende landskap og kultur. Du får også lære mer om greske spesialiteter som olivenolje og vin. Måltider og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Jeepsafari i solndgangen
Jeepsafari i solndgangen
Like sikkert som at solen stiger opp i øst og sprer gull over himmelen, går den ned i vest. På denne utflukten kan du nyte solnedgangen i vakre omgivelser. Vinsmaking og småretter er inkludert.
Les mer om utflukten
Sykkelturer på vestre Kreta
Sykkelturer på vestre Kreta
Oppdag Kretas vakre natur fra sykkelsetet. En herlig opplevelse for hele familien. Utflukten tilbys forskjellige nivåer og det er både heldags- og halvdagsturer.
Les mer om utflukten
Meze – mett og glad!
Meze – mett og glad!
Bli med og nyt en rekke velsmakende retter servert som meze. En blanding av mezeretter, vin, raki og vann er inkludert.
Les mer om utflukten
Kreta under overflaten
Kreta under overflaten
En enestående mulighet til å utforske den fascinerende kretiske havbunnen og samtidig oppleve en av de vakreste buktene langs sydkysten. Mat og drikke er ikke inkludert.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Den beste måten å se og oppleve Kreta på er med leiebil, og et godt tips er å bestille den hjemmefra før du reiser. Det er både billigere og enklere. Det kan i tillegg være vanskelig å fa tak i en leiebil på reisemålet i høysesong, så bestill din Avis-bil før ankomst.

Har du bestilt en fleksibel pakkereise med rutefly kan du lese mer om leiebil her.
Det lokale bussnettet fungerer bra, og det er relativt rimelig å ta taxi. Det går busser til de fleste byer og tettsteder. Du kjøper billett på billettkontoret på busstasjonen. Sørg for å avtale prisen på forhånd før du setter deg inn i taxien. Du kan også leie sykkel eller moped hos Lions Rental. Da er det ikke vanskelig å finne veien rundt i Kato Daratso og steder i nærheten.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden april–september kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leie bil eller bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg på telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd.

Hotellskatt Hellas

Greske myndigheter har innført en skatt på hotellovernattinger. Skatten varierer i henhold til offisiell hotell- og leilighetsklassifisering og lengden på oppholdet. Den betales direkte til hotellet ved innsjekking. Legg merke til at Vings klassifisering av hotell og leiligheter kan variere fra den offisielle, som er grunnlaget for størrelsen på skatten.

1–2 stjerne(r): 0,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
3 stjerner: 1,50 euro pr. rom/leilighet pr. natt
4 stjerner: 3,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt
5 stjerner: 4,00 euro pr. rom/leilighet pr. natt

Valuta og betaling

Euro (EUR). Minibank finnes ved Poppis bokhandel, samt ved Lidl og Mega Inka ved Golden Fun Bowling.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Norsk tid +1 time

Elektrisitet

220 V.

Språk

Hellas: Gresk. Albania: Albansk
Fly og transport

Flytid

Ca. 4 timer og 5 minutter fra Oslo lufthavn.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Kato Daratso i sommerhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Kato Daratso med rutefly.

Flyet lander på Chanias flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Kato Daratso. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra flyplassen i Chania til hotellet ditt er ca. 30-40 minutter (ca. 23 kilometer), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Chania by, og da er reisetiden til det første hotellet ca. 1 time. Ruten bestemmes av lokale forhold. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
16°9°
3
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • februar
16°9°
4
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
18
Regnfrie dager
 • mars
17°10°
6
Soltimer/dag
15°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • april
20°12°
8
Soltimer/dag
16°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mai
23°15°
10
Soltimer/dag
19°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • juni
27°19°
11
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • juli
29°22°
12
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • august
29°22°
11
Soltimer/dag
25°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • september
27°19°
9
Soltimer/dag
24°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • oktober
24°17°
6
Soltimer/dag
22°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • november
21°14°
5
Soltimer/dag
20°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • desember
18°11°
4
Soltimer/dag
17°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

Finn reise til Chaniakysten, Kato Daratso
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.