Reisemålsfakta, Surin Beach

Slik reiser du hit

Til Surin Beach kan du reise med rutefly med fleksibel reiselengde hele året. Flyet lander på flyplassen i Phuket.

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo med charterfly, mellomlanding forekommer.

Tidsforskjell

Sommertid: + 5 timer. Vintertid: + 6 timer.

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Transport

Flyet lander på Phuket flyplass. Buss fra flyplassen til Surin ca. 45 minutter. Transport er ikke inkludert men kan bestilles.

Sol & bad

En ca. 800 m lang, flott strand med finkornet sand ligger i gangavstand fra hotellet. Understrømmer forekommer frem til desember. I sommerhalvåret kan det være undervannsstrømmer og bølger, badeforbud forekommer. Stor forskjell på flo og fjære. Thailandske myndigheter har fjernet all kommersiell aktivitet langs strendene, som kafeer, utleie av solsenger og annet.

Aktiviteter

Golf i Laguna, dykking.

Mat & drikke

Flere restauranter i området med både thailandske og internasjonale retter.

Uteliv

Flere moderne loungebarer langs stranden i Surin. Hektisk natteliv i Patong, ca. 20 minutter unna med tuk tuk.

Shopping

I Surin Beach består shoppingmulighetene av mindre markeder. Ved stranden finnes noen få boder og butikker der man selger diverse suvenirer og krimskrams. Større og bedre shoppingutvalg finnes på Patong Beach.

Kommunikasjon

Tuk-tuk til Kamala ca. 200 THB og Patong ca. 500 THB.

Valuta og kredittkort

Baht (THB). På reisemålet fungerer Eurocard, MasterCard og VISA.

Pass og visum

Visum kreves ikke for norske statsborgere for besøk inntil 30 dager. Pass må være gyldig i seks måneder etter hjemkomst. For lengre opphold kreves visum som utstedes av Thailands ambassade i Oslo.

Alle personer som reiser til land utenfor Schengen må ha med seg pass, dette skal ofte være gyldig i seks måneder etter hjemreise. Innenfor Schengen kreves det at man har med pass eller nasjonalt ID-kort som er gyldig under hele reisen. Les mer på ving.no/pass-og-visum.

Spørsmål om pass og visum må stilles til respektive lands ambassade eller konsulat.

Vaksinasjoner

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Klima og vær

Klimaet på og rundt Phuket kan deles opp i to årstider (sammenliknet med Thailands tre øvrige årstider). I høysesong, dvs. november-mars, er det stort sett behagelig temperatur og sjelden regn. I mai begynner regntiden, som vanligvis varer til oktober. Regntid vil ikke si at det regner uavbrutt. Nedbøren kommer i hovedsak som kraftige, ganske korte regnskurer og solen skinner i mellom regnskurene. Kaldt blir det aldri. Tropisk klima med høy luftfuktighet. I løpet av året forekommer det uvær med kraftig vind og mye nedbør.

November, desember, januar, februar og mars
Dette er normalt sett høysesong på Phuket, med dagtemperaturer som ofte overstiger 30 grader og en vanntemperatur som ligger stabilt på 26-27 grader. I november og desember kan det regne enkelte dager, men det er korte skurer og temperaturen synker ikke.

April, mai, juni, juli, august, september og oktober
Om sommeren er temperaturen i stort sett den samme som om vinteren; rundt 30 grader med noen grader til i vannet: 27-28. Om sommeren kan det regne hver dag i form av korte skurer, sjelden i form av langvarig regn.

Lokale høytider

Dronningens fødselsdag 12. august. Kongens fødselsdag 5. desember. Loy Krathong (lysfestival) i midten av november. Under disse høytidene verken selges eller servers det alkohol.

ECPAT

Ving har siden 1999 samarbeidet aktivt med organisasjonen ECPAT mot barnesexhandel. Les mer om dette i Ving-permen eller vår reisemålsguide.

Ambassade

Thailands ambassade i Norge:
Eilert Sundts gate 4
0259 Oslo
Tlf: 22 12 86 60
www.thaiembassy.no

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd Utenriksdepartementets sider.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.