Se hotell (12)

Reiser til Khao Lak

Khao Lak er en flere kilometer lang strand rett nord for Phuket, perfekt for alle som foretrekker en rolig ferie.
Som på så mange andre feriesteder i Thailand er det stranden som er trekkplasteret i Khao Lak. De kilometerlange strendene med gyllen sand er vanskelige, om ikke umulige, å motstå. Og hvorfor skulle du det? White Sand Beach er nøyaktig hva det høres ut som; en lang, palmebeskyttet strand med pudderaktig, hvit sand. Mange mener at Khao Lak er ensbetydende med paradis. Med de lange strendene og de frodige regnskogene er det lett å forelske seg i stedet. Khao Lak er helt klart det roligste feriestedet rundt Phuket, og kanskje der du best opplever hva som er det egentlige Thailand.

Det ligger flere gode restauranter langs hovedgaten, og mange av dem har fin utsikt mot den vakre solnedgangen. Khao Lak kan nok oppfattes som litt for rolig for enkelte, men for andre er det et perfekt sted å slappe av noen varme ferieuker. Det er alltid god plass på stranden, og du kan gå fine turer langs vannet og på småveiene.

Hotell for livsnytere

Hvis du skal reise på ferie uten barn anbefaler vi noen av våre Prime Select-hotell i Khao Lak: Kantary Beach og Beyond Resort. Begge passer godt for voksne, og har spa og strandbeliggenhet og får meget høye karakterer fra våre tidligere gjester.

Barnevennlig hotell i Khao Lak

Ving tilbyr også et hotell for hele familien: På Emerald Beach Resort & Spa bor du omgitt av tropisk vegetasjon rett ved havet. Dagene tilbringer man helst på den vakre stranden, ved bassengområdet eller i den skyggefulle hagen, alt etter eget ønske. Hvis du vil omgås med andre, arrangeres det aktiviteter for barn og voksne i alle aldre både på dagtid og kveldstid.

Se mer av Thailand

Har du lyst til å ta en pause fra solsengen er det mye å se i området. Du kan for eksempel ta en båttur til den lille øygruppen Koh Similan dit snorklere og dykkere valfarter for å oppleve de fargerike korallrevene. Med litt flaks kan du få se både havskilpadder, rokker, blekksprut og masse fargerike fisker. Du kan også ta en tuk-tuk til noen av fossefallene i området: Nam Tok Tone Prai eller Nam Tok Lampi.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • Hotell med spa
 • Kilometerlange sandstrender
 • Stille og rolig
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Khao Lak

Strender
Khao Lak har mange vidunderlige strender med lys og finkornet sand. Det er bare å legge ut på oppdagelsesreise. Vanndybden kan variere på grunn av store tidevannsforskjeller i området. Det er utleie av solsenger og parasoller på avgrensede strandsoner.

Khuk Khak Beach

En lang og vakker sandstrand rett nord for Khao Lak sentrum. Her kan du finne din egen bit av paradiset.

White Sand Beach

En av de vakreste strendene i området rundt Khao Lak. Populære White Sand Beach lever virkelig opp til navnet sitt med en lang palmestrand med pudderaktig, hvit sand. Det ligger noen restauranter her, og det er tilbud om noen aktiviteter.

Khao Lak Beach

Stranden ligger sør for Khao Lak sentrum og er ca. fem kilometer lang, og enkelte steder ligger det klipper i vannkanten.

Nang Tong Beach og Bang Niang

Stranden Nang Tong ligger litt nord for Khao Lak og glir etter et stykke over i Bang Niang. Bang Niang ligger sentralt til i Khao Lak med mange hotell i området. Dette betyr at det i høysesong kan være mange mennesker på stranden. Enkelte deler av stranden er også privateid.

Strender på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å komme seg til noen av de nærliggende strendene, er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter dagen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Husk å avtale pris og hentetid før avreise. Reiser du med barn, kommer de til å trives ved de populære strendene i Kamala, Bangtao, Khao Lak, Karon Beach og Kata Beach som delvis er langgrunne. Bare et steinkast fra stranden i Kamala ligger Sunwing Kamala Beach, et familieparadis som har fått utmerkelsen "Stora Barnsemesterpriset", og voksne som reiser uten barn kommer til å trives på Sunprime Kamala. Populære Patong Beach er også en av de livligste strendene på Phuket. Strendene i Nai Yang Beach, Surin Beach og Cape Panwa Beach passer for deg som vil ha ro og fred.
Mat, drikke og uteliv
Khao Lak har flere lokale thairestauranter hvor du kan spise både billig og veldig godt. Det ligger flere koselige, små uteserveringer langs stranden. Det er langt mellom førsteklasses restauranter, men prøv noen av de store hotellene som Le Meridien og Beyond Resort. I de senere år har det dukket opp noen restauranter med skandinavisk mat i sentrum av Khao Lak.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når du er i utlandet er det to grunnregler: velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thailendere. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, man det kan allikevel være gøy å kjenne igjen noen ord. Stavingen kan variere noe, da thai ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstavene.

• Biff - Woa
• Fisk - Pla
• Svin - Muu
• Kylling - Gai
• Ris - Kao
• Nudler - Guay tiaw
• Reker - Gung
• Vann - Nam

Tradisjonelle retter fra Thailand

Fried rice
Kommer i mange varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså, som du får overalt.

Curryretter
Et stort hovedtema for mat i Thailand er deres mange curryretter. Det er så mange ulike variasjoner av dette med alt fra sauser og supper til stekte grønnsaker blandet med curry. En tradisjonell curryrett i Thailand består av ris og små skåler med forskjellig currypasta med kylling, reker eller suppe ved siden av. Du blander ingrediensene som du ønsker. Disse rettene går også under navnet "Rice and curry". I Thailand gjenkjennes currypasta oftest som en kremet krydderblanding. Den thailandske currypastaen inneholder alltid frisk chili samt ingredienser som løk, sitrongress og ingefær. Fargen på chilien som benyttes bestemmer fargen på den thailandske cyrrypastaen. Den finnes i forskjellige styrker:

Grønn curry – den mildeste. Til deg som ønsker litt sterk mat.
Gul curry – den kjenner vi til hjemmefra som en mild og justerbar curry, men her i Thailand er den gule currypastaen sterkere og kategoriseres som medium sterk.
Rød curry – den sterkeste currypastaen, som ofte benyttes i retten Phanang eller Massaman curry.

Pad Thai
Den kan sammenliknes med en wok-rett. Den består av nudler og stekte grønnsaker. Den serveres med et utvalg av kylling, reker, kjøtt eller tofu, alt etter hva du ønsker. Oftest serveres retten med cashewnøtter. Pad Thai anses av mange å være Thailands nasjonalrett.

Suppe
Supper må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan være enten klare eller tykke, og da gjerne basert på kokosmelk, hvilket gir den en litt søt smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, som en kompletterende smak og konsistens.

Salat
Salater av forskjellige typer er også populære. De inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. På samme måte er rå grønnsaker og frukt som blandes med chili, lime og fiskesaus.

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, med isbiter og sukker om du ønsker det. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky, som mange foretrekker å blande med Coca Cola.
Khao Lak er et fredelig og harmonisk reisemål med begrenset uteliv. Stedet har flere små og hyggelige barer med uteservering som serverer fruktjuice og kaldt thailandsk øl som Singha og Chang. I de siste årene har det dukket opp en liten sidegate til hovedgaten, hvor du finner de mer tradisjonelle thaibarene. På Family Garden-hotellet Emerald Beach Resort & Spa arrangeres det også familievennlig kveldsunderholdning i vintersesongen.

Nattelivet på Phuket

På feriestedene Kamala Beach, Bangtao Beach, Khao Lak, Nai Yang, Surin Beach og Cape Panwa Beach er nattelivet rolig. Langs strendene på disse stedene ligger det hyggelige barer med uteservering. I høysesongen arrangerer enkelte hotell enklere underholdning i form av musikk og danseforestillinger. Hvis du reiser til Sunwing Kamala Beach i Kamala eller Sunwing Bangtao Beach i Bangtao kan hele familien forvente seg Sunwings populære og profesjonelle familieshow. Langs vestkysten av Phuket er utelivet livligere. I Karon Beach er det flere barer og diskotek, både internasjonale og lokale. På nabostedet Kata Beach er det også et bra uteliv, bare litt roligere. Patong Beach er et utmerket valg hvis du vil bo midt i sentrum av begivenhetene. Både nattelivet og fornøyelseslivet i Patong er stort og variert. Her er det alle mulige typer barer og nattklubber. Om du er usikker på hvor du skal gå, kan du alltids begynne på fornøyelsesgaten Bangla Road.
Shopping
I Khao Lak er det mange små og mellomstore butikker med et fint utvalg langs hovedgaten ovenfor stranden Nang Thong. Her er det også noen skreddere, apotek og dagligvarebutikk.

Marked

Khao Lak har to lokale markeder som selger mat og klær. Det ene ligger i Bang Niang og det andre, Build Market, finner du rett utenfor sentrum av Bang Niang.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe! Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker kan du fortsatt prute.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og enorme Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Markeder

På Phuket er det mange forskjellige markeder, både lokale og internasjonale, store og små. Her kan du kjøpe det meste. I Phuket Town ligger det største markedet på Phuket, også kjent som nattemarkedet eller weekend-markedet. I tillegg er det mange tradisjonelle markeder i Patong. Også i Khao Lak, Karon Beach, Kata Beach, Kamala Beach og Bangtao Beach er det lokale markeder.

Skreddere

Phuket har et godt utvalg av skreddere, og prisene er veldig lave. Skreddersydde plagg kan fås til samme pris som masseproduserte her hjemme, om ikke billigere. På Phuket anbefaler vi Jaspal Tailors, som tilbyr kundene en introduksjon i hvordan du ser forskjell på forskjellige typer stoff og kvalitet, og hva som utgjør prisforskjellen. Du kan gi dem ditt favorittplagg, og de syr en nøyaktig kopi på én dag. Jaspal Tailors har butikker på hotellet Karon Sea Sands i Karon Beach, i sentrum av Bangtao Beach og på hovedgaten i Khao Lak. Vi anbefaler gjerne forskjellige skreddere avhengig av hvilket reisemål du bor på, så spør en av Vings reiseledere på stedet.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Vanligvis kan du begynne med å tilby halvparten av summen og siden komme fram til en pris begge parter er fornøyd med. Ikke prut på en vare om du ikke er virkelig interessert. Prut med sunn fornuft, og unngå å prute på restauranter og på varer som har en prislapp.
Sport og trening
I Khao Lak er vannet klart og rolig, noe som gjør det fantastisk for forskjellige typer vannsport. Bor du på Family Garden-hotellet Emerald Beach Resort & Spa kan du spille strandvolleyball, være med på yoga eller forskjellige treningstimer.

Dykking og snorkling

Khao Lak er kjent for sine fine strender og det krystallklare vannet. Her fnner du vakre koraller og eksotiske, fargerike fisker. Lengter du etter å få oppleve verden under havflaten, kan du kontakte Raya Divers. Skolen er skandinavisk og har skandinaviske instruktører. Prisen for et grunnkurs til PADI Open Water Diving med sertifikat er billigere enn i Skandinavia. Vannet er varmt og herlig, omgivelsene er fantastiske, så dette er en erfaring du virkelig skal unne deg. Hvis du allerede har dykkersertifikat, kan du delta på deres fine dykkeutflukter. Ta kontakt med oss for mer informasjon om Raya Divers dykkerskole, daglige dykketurer og kurs.

Sport og trening på Phuket

Om du liker å være aktiv i ferien er Phuket med alle sine sportsaktiviteter et bra valg. Her venter fantastisk snorkling, muligheten til å ta dykkersertifikat, tradisjonell thaiboksing, jungelvandring og kanopadling samt fine golfbaner. Strendene på Phuket tilbyr også vannsportsaktiviteter av forskjellige slag.
Golf på Phuket
Phuket Golf & Country Club
En herlig og fin 27-hullsbane med utfordrende hull, hvor det ene skiller seg ut fra alt annet. Det tiende hullet er par 5, 461 meter langt, og kan med ett snorrett slag med carry på 200 meter, gi fin mulighet for birdie.

Loch Palm Golf
Spill golf på Loch Palm som har vakker beliggenhet på et platå med enestående utsikt over åsene rundt. Midt på banen ligger Crystal Lake, den største innsjøen på hele Phuket. På det tredje hullet, par 4 og 294 meter fra gul tee, slår du over innsjøen to ganger. På de fleste av banens hull har du nærkontakt med vannet. I tillegg er fairways omkranset av 1400 palmer.

Laguna Golf Phuket
Laguna Golf i Phuket er en 18-hulls golfbane par-71. Banen ligger inne på Laguna Phuket Resort – et stort og fint grøntområde.

Les mer om golf på Phuket.
Snorkling og dykking
Phuket er berømt for sine fine strender og sitt krystallklare vann med fargeglade fisker og vakre koraller. Flere firmaer tilbyr dykkerkurs og mulighet for å ta dykkersertifikat. Om du allerede har sertifikat, kan du delta i deres fine dykkeutflukter. Khao Lak er et populært sted å dykke og snorkle, og det samme gjelder øyene rundt Phuket.
Thaiboksing
Hvis du er nysgjerrig på thaiboksing er det flere steder på Phuket hvor du kan se kamper og til og med trene thaiboksing. Du kan ta timer i thaiboksing på egen hånd, eller sammen med venner.
Aktiviteter og severdigheter
I Khao Lak er det mange aktiviteter og utfluktsmuligheter for deg som vil reise rundt og se litt mer av Thailand. Du kan for eksempel dra på båtturer til nærliggende øyer og besøke tropiske nasjonalparker.

Minigolf

Det ligger en jungelaktig minigolfbane ved sentrum av Bang Niang, som er populær blant både små og store.

Similan Islands

Ute i havet vest for Khao Lak ligger Similan Islands. Vannet rundt disse øyene regnes som et av verdens beste dykkeområder. Vannet er klart og tilholdssted for mange fiskearter. For den som liker å holde seg på land er det flere paradisstrender på øyene.

Surin Islands

Nordvest for Khao Lak ligger Surin Islands. Disse øyene minner om Similan Islands, men har betydelig færre turister. Raya Divers arrangerer turer hit.

Khao Lak National Park, Lam Ru

Litt sør for Khao Lak-stranden ligger Lam Ru National Park. Parken har mange plante- og dyrearter og med litt flaks kan du få øye på makaker, kjempeekorn og svart asiatisk bjørn. Parken omfatter også strender og korallrev og flere fjell, som for eksempel Lak mountain og Sang Tong mountain

Khao Sok National Park

Ca. 50 kilometer nordøst for Khao Lak ligger Khao Sok National Park. Parken er kjent for sin kunstige innsjø og paradisiske omgivelser. Her finner du også verdens eldste regnskog.

James Bond Island

I Phang Nga-bukten reiser de mektige kalksteinsklippene seg over havoverflaten. Noen er mer enn 100 meter høye. Her finner du den berømte James Bond-øya, kjent fra "The Man with the Golden Gun".

Aktiviteter på Phuket

Det er en lang rekke aktiviteter du kan prøve på en reise til Phuket. I tillegg til å utforske Phukets vakre strender, kan du dra på spennende båtutflukter og besøke vakre øyer. Khao Lak og Cape Panwa er bra utgangspunkt for deg som vil på dagstur til en øy. På Phuket kan du også spille eventyrlig flott golf, besøke temaparker og oppsøke folkeliv og moro i Patong eller Phuket Town.

Veldedighet

Soi Dog
Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at flest mulig dyr skal få et trygt og nytt hjem. Organisasjonen er godt likt og holder åpent for besøkende som vil ha en omvisning og høre mer om arbeidet for dyrene. Du kan også jobbe som frivillig for en dag eller mer. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Gibbons Project
Gibbons Project redder gibbonaper som har blitt tatt fra naturen mens de var små. Målet til Gibbons Project er å redde og rehabilitere Thailands gibbonaper slik at de kan lære seg å leve i naturen på egen hånd. Gibbons Project ligger i et naturreservat i nærheten av Khao Phra Thaeo National Park, og drives av frivillige og donasjoner. Du finner mer informasjon på deres hjemmeside: https://www.gibbonproject.org/visit-us/contact-us/

Phuket Town – provinshovedstaden på Phuket

Phuket Town er Phukets største by, grunnlagt av kinesiske handelsfolk for å dra nytte av øyas tinnforekomster. I dag er flere hus fra denne perioden bevart i Old China Town. Dagens Phuket Town er en fin by å vandre rundt i, med en livlig fiskehavn, nattmarked og fargerike handlegater. I helgene holdes det et stort marked med mat, klær, sko og mye annet. Rett utenfor byen ligger det flere store handlesentre.

Khao Phra Thaeo National Park

Khao Phra Thaeo National Park er en del av den regnskogen som er bevart på Phuket. Nasjonalparken ligger nord på Phuket, og her finner du fossefallene Tonsai og Bang Pae. I dette området kan du følge en åtte kilometer lang tursti. Du kan bli med på en guidet tur, noe vi anbefaler, for da kan du lære mer om den tropiske naturen og dyrene som lever i nasjonalparken.
I Khao Lak venter både naturopplevelser og severdigheter for den som er kulturinteressert.

Nam Tok Lampi

Vakkert fossefall ca. tre mil sør for Khao Lak. For å komme hit går du først en tur gjennom frodig og tett jungel.

Ton Chong Fah

Foss i et avsidesliggende område av nasjonalparken Lam Ru et stykke nord for Khao Lak.

Sai Rung

Den fossen som ligger nærmest Khao Lak, ca. ti kilometer nord for Bang Niang. Den beste tiden på året å besøke stedet er i oktober og november da det fortsatt kan være regntid i Thailand.

Takua Pa – gammel by med typisk portugisisk arkitektur

Takua Pa ligger nord for Khao Lak. Gamlebyen er kjent for sin bebyggelse i typisk portugisisk kolonistil.

Tsunami Memorial Place – politibåten som ble minnesmerke for tsunamien

Ved Tsunami Memorial Place ligger politibåten som ble et minnesmerke for tsunamien i 2004. Båten ligger ca. to kilometer inne på land. Ved siden av båten, på hovedveien, ligger det også et tsunamimuseum.

Severdigheter på Phuket

Phuket har vakre templer, monumenter og fantastisk vakre solnedganger. Det er i tillegg mye kultur og fine opplevelser.

The Big Buddha

Denne imponerende marmorstatuen rager 45 meter i været. Byggeprosjektet pågår fortsatt og finansieres av donasjoner. Hvis du har lyst kan du donere en murstein og få navnet ditt risset inn i den. Med litt hell kan du også bli velsignet av en munk. Å gå hele veien opp tar på kreftene, men det er verdt strevet, for fra toppen har du utsikt over hele sørsiden av Phuket.

Laem Phromthep Cape

Et av Phukets mest populære utsiktspunkter og kjent for en av de vakreste solnedgangene i Sør-Thailand. Fra toppen har du en fantastisk utsikt over øyer og strender i nærheten. Om ettermiddagen er det mange som kommer hit for å se solen gå ned i det glitrende havet. Laem Phromthep Cape ligger ca. to kilometer sør for Rawai Beach, og du finner i tillegg et fruktmarked og en restaurant med havutsikt her.

Templer

Thailandske templer er ofte store severdigheter, både selve templet og folkelivet som hører med. Phuket har flere templer som du kan besøke. Her er noen tips:

Put Jaw er barmhjertighetgudinnens tempel, og det eldste kinesiske templet på øya. Templet er over 200 år gammelt, og ble sist renovert for 100 år siden. Det ligger i nærheten av markedet i Phuket Town.

Wat Phra Thong, nord for byen Thalang, er øyas nest viktigste tempel. Templets gullbuddha er halvt begravd, og det sies at alle som har forsøkt å grave den fram har blitt rammet av ulykker.

Wat Chalong er øyas største tempel, og rommer to statuer av Phukets mest respekterte munker, som blant annet meglet under tinnarbeideropprøret i 1876. Templet ligger to mil øst for Patong.
Hvordan du tar deg rundt
I Khao Lak kan du ta tuk-tuk, taxi og buss. Reiser du med tuk-tuk anbefaler vi at du avtaler pris før turen starter. Taxi kan bestilles og bilene ser ut som vanlige biler. Hotellet ordner også taxi, men det pleier å være noe dyrere enn den taxiservicen du får utenfor hotellene. Mellom Khao Lak og Phuket Town kan du kjøre buss. Den går en gang i timen på dagtid, og her er det mange forskjellige typer busser. De aller fleste har aircondition. Vi advarer mot å leie bil, motorsykkel, moped og vannscooter. Ingen utleiefirmaer har totalforsikring på kjøretøyet, og det er farlig å kjøre på egen hånd. Reiseforsikringen dekker ikke hvis noe oppstår ved leie av motorkjøretøy. Vi anbefaler i stedet å leie en taxi eller en luftkondisjonert buss med engelsktalende sjåfør.

Hvordan reiser du rundt på Phuket

Det er mange forskjellige måter å ta seg rundt rundt på våre reisemål på Phuket.

Tuk-tuk

Tuk- tuk er navnet på de lokale taxibussene. Pass på å avtale pris på forhånd om du skal kjøre lengre strekninger.

Taxi

Taxi kan bestilles, og det gjør du enklest på hotellet. Taxiene ser ut som vanlige biler. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de sier "taxi", noe som kan være lurt å vite. Ordet limousin brukes ofte om taxi, og fra flyplassen kan du også ta en Taxi-meter, som er de absolutt rimeligste taxiene.

Motorsykkeltaxi

Disse står på hvert gatehjørne og venter på at du skal leie dem. De er litt billigere enn tuk-tuk, med betydelig farligere å kjøre med. Hjelm er ikke inkludert i leien.

Lokalbuss

Lokalbuss eller Songthaew som de sier på thailandsk, er den rimeligste måten å reise rundt på Phuket. Bussene går langs strendene og passerer turiststedene og begynner/slutter turen im Phuket Town. Bussene har ingen faste tidtabeller eller holdeplasser; det holder å rekke ut hånden når den kommer for å vise at du vil sitte på.

Longtail-båt og taxibåter

Det er mulig å leie sin egen longtail-båt for en dag og selv bestemme hvor du vil dra, selv om enkelte fredede øyer og strender har restriksjoner på antall besøkende. Det er vanlig å avtale pris på forhånd, og betale på tilbakereisen.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). På reisemålet fungerer EuroCard, MasterCard og VISA. Minibank finner du på flyplassen, i Khao Laks sentrum og på flere hotell.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Khao Lak ligger i Phang Nga på fastlandet, ca. 85 km fra flyplassen på Phuket. Fortau og gater har groper og høye kanter. Kupert mellom strendene. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 11 timer fra Oslo lufthavn, mellomlanding forekommer.

Slik reiser du hit

Ving har charterreiser til Phuket i vinterhalvåret.

Du kan i tillegg reise med Ving til Phuket året rundt med rutefly og ha fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Phukets flyplass.
Ving tilbyr charterreiser til Khao Lak i vinterhalvåret.

Du kan dessuten reise med Ving til Khao Lak hele året med rutefly.

Flyet lander på Phuket flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Khao Lak. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt varierer fra ca. 1 time og 30 minutter til ca. 2 timer og 30 minutter (70-95 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager

REISEFORSLAG TIL Khao Lak

Andamania Beach Resort
Andamania Beach Resort
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + del i Dobbeltrom i bungalow
 • 2 uker
 • Avreise 13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 2 uker
13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
The Waters Khao Lak by Katathani
The Waters Khao Lak by Katathani
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + del i Dobbeltrom
 • 2 uker
 • Avreise 13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 2 uker
13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
Kantary Beach Villas & Suites
nordiskefavoritter
Kantary Beach Villas & Suites
Khao Lak, Phuket, Thailand
 • Fly + del i Dublettrom juniorsuite
 • 2 uker
 • Avreise 13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
Inkl. frokostbuffé
Inkl. frokostbuffé
Fly + hotell, 2 uker
13 mar 2023 fra Oslo, Gardermoen
Finn reise til Khao Lak
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.