Se hotell (20)

Reiser til Patong Beach

I løpet av en ferie i Patong Beach rekker du å få med deg både shopping, natteliv, utflukter og herlig badeliv på den kilometerlange stranden.

Patong er som en innbydende eksotisk buffé – her er det noe for alle. Hvor ellers kan du spise en tre-kilos hummer til middag, prute på en skreddersydd dress, prøve strikkhopping og se thaiboksing, høre den nyeste club mix, nyte solnedgangen og ta en drink – mer eller mindre innen ett og samme kvartal?

Patong er Phukets mest populære reisemål, en blanding av marked og folkefest, som åpner ved soloppgang og stenger i de sene nattetimer. Her er det kort vei mellom alt fra saftig ananas, vannski og massasje til små strandbarer, gigantiske nattklubber og en mengde restauranter. Dagene tilbringes som regel på stranden eller med å utforske Patongs enorme mengde butikker. Når mørket senker seg trekkes man mot fornøyelses- og restaurantområdene hvor neonlysene blinker til ut i de små timer, og stemningen er livlig og utfordrende på én og samme tid. Patong sover aldri.

Patong Beach

Uten stranden hadde ikke Patong vært like populær, for den virker som en motvekt til byens neonglitrende fornøyelser. Søker du litt avveksling i ferien er det bare å legge seg på stranden som strekker seg tre kilometer langs hele Patong. Her kan du slappe av og nyte tilværelsen, og alle strandbarene og restaurantene gjør at du aldri går tørst eller sulten.

Valgfrihet med Ving

Hvordan vil du bo? På et hotell nær stranden, nær sentrum eller nær begge to? Billig eller eksklusivt? Med over et dusin hotell, fra enkle budsjetthotell til ekstra luksus er du sikker på å finne noe som passer for deg og de du reiser sammen med. Vil du heller bo i leilighet kan du bestille det også. Men uansett hvor du velger å bo bør du ta en titt på Duangjitt Resort & Spa, et av våre mest populære hotell på hele Phuket.

Spennende utflukter

Vil du se noe mer enn Patong i løpet av reisen til Phuket er det bare å utforske Thailands største øy. Dra på utflukt med tuk-tuk eller longtail-båt og opplev øde strender, gamle templer, kultur og tett jungel. Vil du dykke ligger noen av verdens beste dykkeområder bare en kort båttur unna.

Nyttige tips
 • Prisgunstig innkvartering
 • Hotell ved stranden
 • Hotell i sentrum
 • Kilometerlang sandstrand
 • Gode shoppingmuligheter
 • Restauranter og uteliv
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Patong Beach

Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
20
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
6
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
3
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • august
31°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • september
30°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
Strender
Patong Beach er den mest populære stranden på Phuket, og her er det ingen fare for å kjede seg. Om du går lei av å ligge i solen kan du sette kurs for en skyggefull restaurant eller bar, eller hvorfor ikke prøve en deilig thaimassasje i nærheten av stranden?

Freedom Beach

Freedom Beach ligger mellom Karon Beach og Patong og kan kun nås med taxibåt. Dette er antakelig en av Phukets reneste og mest velstelte strender. Den er så finkornet at sanden knirker når du går på den. Her er det utmerkede snorklemuligheter på et avsperret område med koraller og et yrende fiskeliv.

Sol og bad på Phuket

Phuket har mange herlige strender, og en fin måte å finne veien til dem er å ta en taxibåt, en såkalt longtail-båt. Den kjører deg til stranden hvor du nyter noen timer i solen, og henter deg ved avtalt klokkeslett. Avtal pris og tid før avreise.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Til Patong kan du reise med Vings charterfly i perioden desember–mars. Med Ving kan du også reise med rutefly hele året.

Flyet lander på flyplassen på Phuket.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Patong. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Transporten foregår som regel med buss, men av og til med minibuss eller taxi avhengig av hotellets tilgjengelighet og antall gjester. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 1 time og 30 minutter (40 km), avhengig av trafikk og antall hotellstopp. Av og til kjører bussen via Kamala og Bangtao for å levere/hente gjester, og da tar det ca. 10 minutter ekstra. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport.

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly kan du i de fleste tilfeller bestille transport til hotellet ditt, som regel med taxi eller minibuss. All informasjon om bestilt transport finner du i reisebeviset ditt. Prisen for transport varierer, avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Nøyaktig pris får du ved bestilling.
Mat, drikke og natteliv
Patong Beach har mer enn hundre restauranter som serverer all slags mat. Restaurantene er i alle prisklasser, og utvalget er både thailandsk og internasjonalt.

Frukt

Mango, papaya, mangostan, rambutan, litchi, ananas, banan og mange flere. Listen er lang og du rekker nok ikke å smake på alle i løpet av ferien. Den letteste måten å bli kjent med de ulike fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene finner du i fruktdisker, i butikker eller hos omvandrende fruktselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt om du er redd for magesyke. Det er dessuten en smakfull måte å holde orden på væskebalansen.
I Patong treffer du ofte på fruktselgere. Varene oppbevares i en liten glasskasse på en vogn, og du peker på hva du vil ha. Selgerenes fingerferdighet når de skreller frukten er et studium verdt.

Mat og drikke i Thailand

Det er rimelig å spise godt i Thailand, og variasjonen er enorm. På de mest populære reisemålene som for eksempel Patong kan prisnivået være høyere, men sammenlignet med Norge er det fortsatt veldig billig. Det er vanlig å bestill to–tre retter per person og la alle smake på alt. Som ellers når man er i utlandet er det to grunnregler: Velg et sted hvor det er mange gjester, og hvis mulig et sted hvor det er mange thaier. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, og den andre at maten holder god kvalitet.

Maten i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salat

Ulike typer salater er også populære. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann.

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Matnyttige begrep

På de aller fleste restauranter er menyen på engelsk, men det kan likevel være morsomt å kjenne igjen noen begrep. Stavemåten kan varierer noe, da thaiene ikke bruker det vestlige alfabetet, men oversetter lyden til bokstaver.

• Biff – Woa
• Fisk – Pla
• Svinekjøtt – Muu
• Kylling – Gai
• Ris – Kao
• Nudler– Guay tiaw
• Reker – Gung
• Vann – Nam

Drikke

De to vanligste ølmerkene er Singha og Chang, begge godt tilpasset det thailandske klimaet og skikkelige tørsteslukkere. Singha er litt søtere enn Chang. Alkoholprosenten ligger på 6–7 volumprosent. I tillegg til Singha og Chang støter man på de større ølmerkene som Heineken, Carlsberg og Tiger.
Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.
Patong har et utstrakt natte- og fornøyelsesliv. Du finner alle slags barer og nattklubber i byen, og om du er usikker på hvor du skal gå, kan du alltid starte på Bangla Road. Denne gaten ligger omtrent midt i Patong og lokker med flere store klubber. Langs gaten er det nok av mer eller mindre høylytte barer og restauranter hvor du kan både innlede og avrunde kvelden.
Shopping
Om du planlegger å handle i Patong er det bare å vente på solnedgangen. Mange gater i Patong forvandles etter mørkets frambrudd til et stort nattmarked med boder som selger håndverk, silkesjal, saronger, strand- og fritidsklær, lærvarer, kofferter, cd-plater, dataspill, elektronikk og leker. Det kan virke kaotisk, men med den rette innstillingen er det en morsom opplevelse. Men husk at prutingen gir best resultat om du smiler. De beste handlemulighetene finner du på turistmarkedet, selv om prisene der er litt høyere enn i Phuket Town.

Linser og briller

Linser og briller kan ordnes på noen timer i Patong. Ta med deg spesifikasjoner eller de gamle brillene hjemmefra, så går det raskere. Skjeve hornhinner tar litt lenger tid. Synsundersøkelse, glass og linser er mye billigere enn hjemme, mens innfatninger koster nesten det samme.

Handlesenter i Patong

Jungceylon er et stort og kjent handlesenter i hjertet av Patong. Her er det butikker for alle, fra finere klesbutikker til små og lokale suvenirbutikker. I øverste etasje finner du mobiltelefoner, datamaskiner og andre godbiter for den teknisk interesserte – både originalvarer og kopier. Senteret har også restauranter og en kino.

Markeder på Phuket

Flere steder på Phuket har lokale markeder hvor du finner alt fra klær og kjøkkenutstyr til ferske grønnsaker, frukt og matvarer. I selve Patong ligger markedene spredt litt overalt, og de pleier å åpne noen timer før solnedgang og stenger ved midnatt.

Shopping på Phuket

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. Kjøpesentrene har alltid hatt faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris. Husk at selgeren alltid sørger for å sitte igjen med en liten fortjeneste.

Kjøpesentre

På veien til Phuket Town ligger de tre store varehusene Tesco Lotus, Big C og Central Festival. I Phuket Town ligger handlesentrene Robinson og Ocean Plaza. I Patong ligger kjøpesenteret Jungceylon. De fleste butikkene ta de vanligste kortene, men sørg for å ha kontanter i bakhånd.

Skreddere

Hjemme er det nesten utenkelig å få sydd seg en dress eller kjole. Det er dyrt, og det er ikke så mange skreddere igjen. Men i Thailand er det omvendt, for her ligger det en skredder på ethvert gatehjørne, og prisene er lave. Skreddersydde klær kan fås for samme pris som fabrikksydde hjemme, om ikke billigere.

Det er mange dyktige skreddere på Phuket, men det er like mange dårlige som bruker stoffer av dårlig kvalitet og utfører slett arbeid. Selv om plagget ser bra ut, er det kanskje ikke like pent etter noen vask. Vi vil at du skal finne en ærlig og dyktig skredder og bli ordentlig fornøyd.

Varer som er verdt å kjøpe

Ting som er verdt å kjøpe i Thailand:
• Silkestoff
• Skreddersydde plagg
• Smykkesteiner
• Gull, sølv og perler
• Tinnprodukter
• Treutskjæringer
• Batikkstoffer
• Vesker
• Briller og linser

Pruting

Prute bør du gjøre, selv om det er litt uvant for oss nordmenn. Ber de om 600 baht for en fin håndlaget drage kan du begynne med å foreslå 300 og se hva som skjer. Ikke prut for mye om du er oppriktig interessert. På den andre siden skal du ikke kjøpe om du synes det blir for dyrt. Ikke ta det personlig. Om du ikke får det som du vil skal du takke for deg, smile og gå videre. Det kommer flere sjanser. Ikke prut på restauranter og på varer som har en prislapp.
Aktiviteter og severdigheter
I tillegg til å sole seg og bade er det mye å finne på i Patong, som for eksempel dykking, golf og tennis. Du kan også dra på utflukt til noen av stedene under.

Fossefallet Ton Sai og naturreservatet Khao Phra

Fire mil nord for Patong Beach ligger det vakre naturreservatet Khao Phra med en mengde fuglearter, aper og villsvin.

Phuket Town – provinshovedstaden på Phuket

Provinshovedstaden Phuket Town ble grunnlagt av kinesiske kjøpmenn med hjelp av de pengene de tjente på utvinning av tinn. I Old China Town ligger det flere hus fra denne perioden. Dessuten er Phuket Town med sin fiskehavn, nattmarkedet og handlegatene en hyggelig by å utforske. Her får du et innblikk i hvordan den lokale befolkningen bor og lever.
I helgene åpner det berømte "Weekend market", et av øyas største lokale markeder med blant annet sko, klær, vesker mat etc. Like utenfor byen ligger det store kjøpesentre hvor du lett kan tilbringe noen timer.

Soi Dog

Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse hunder og katter og drives av frivillige og donasjoner. Målet er at så mange som mulig av dyrene skal få nye for-alltid-hjem, og adopteres til familier over hele verden. Organisasjonen er veldig populær og er åpen for besøkende som vil ha en rundtur og høre mer om deres arbeide for dyrene. Du kan også bestille tid til å være frivillig for en dag eller i lengre perioder. Mer informasjon finnes på deres hjemmeside: https://www.soidog.org/

Wat Phra Thong – et av øyas viktigste templer

Wat Phra Thong ligger nord for byen Thalang og er et av øyas viktigste templer. Templets gull-buddha er halvveis begravet, og det sies at alle som har forsøkt å grave den ut har blitt rammet av ulykket.

Wat Chalong - øyas største tempel

Wat Chalong er øyas største tempel. Her står to statuer av Phukets mest respekterte munker, som blant annet forhandlet under gruvearbeidernes opprør i 1876. Tempelet ligger to mil øst for Patong.

Put Jaw - barmhjertighetsgudinnens tempel

Put Jaw er barmhjertighetsgudinnens tempel, og er det eldste kinesiske tempelet på øya. Det er over 200 år gammelt, og ble sist renovert for over 100 år siden. Tempelet ligger i nærheten av markedet i Phuket by.
Hvordan du tar deg rundt

Motorsykkel

Motorsykler kan leies mange steder, men det kreves at du har internasjonalt motorsykkelførerkort. Dette er ikke noe vi anbefaler, for det finnes ingen forsikringer som dekker skadene dine om det skulle skje en ulykke. Mange leiekontrakter har som klausul at leietaker plikter å betale inntil 50 000 baht ved tyveri eller skade. Dette gjelder alle kjøretøy som kan leies, med alt fra motorsykler og vannscootere til biler.
Det er påbudt med hjelm på Phuket, så sørg for å få med en fra utleieren. Det finnes morsommere ting å gjøre i ferien enn å diskutere med en thailandsk politimann som har både språket og loven på sin side. Ingen utleiere har komplett forsikring for kjøretøyet, og det er farlig å legge ut på veiene på egen hånd.
Reiseforsikringen dekker ikke uhell i forbindelse med leie av motorkjøretøy. Vi anbefaler heller å leie taxi eller en luftkondisjonert minibuss med engelsktalende sjåfør.

Lokalbuss – songthaew

Songthaew er en type åpne busser som kjører faste ruter uten faste tider. De ser ut som en stor varebil hvor lasterommet er erstattet av benker med tak over. Du stanser dem ved å rekke ut hånden. Fra Patong Beach kan du reise til Phuket Town, og de kjører langs kysten helt opp til Bangtao Beach. Bussen går ca. hver halvtime fra strandpromenaden. Fra Phuket Town går bussen til Patong Beach fra ferskvaremarkedet.

Båt

Du kan ta taxibåt til strendene nord og sør for Patong. Du kan også leie din egen longtail-båt for en dag. Avtal prisen på forhånd og betale på hjemturen. Båtene ligger ved sørenden av Patong Beach.

Motorsykkeltaxi

Disse står på alle gatehjørner og venter på kunder. Førerne pleier å ha på seg blå vester. Det er litt billigere enn tuk-tuk, men er mye farligere å kjøre med. Hjelm er ikke inkludert i prisen.

Taxi

Det finnes både små røde tuk-tuks og mer tradisjonelle taxier. Prisen er ganske faste, men man skal alltid prute litt, og sørg for å avtale prisen før du setter deg inn. Politiet gjennomfører stadig operasjoner for å rydde opp i pirattaximarkedet på Phuket. Sørg for kun å ta taxi med grønne eller gule nummerskilter, som betyr at sjåføren har tillatelse til å kjøre taxi.
Fra Phuket Town går det busser også til andre steder på øya og til fastlandet. Du kan også bestille mer tradisjonelle taxier – disse ser ut som vanlige biler. Thaiene mener ofte tuk-tuk eller motorsykkeltaxi når de sier "taxi", noe som kan være lurt å vite. Ordet limousin brukes ofte om taxibil. Fra flyplassen kan man også ta Taxi-Meter, de absolutt rimeligste taxibilene.
Fakta

Vår service på reisemålet

Du kan få tak i oss døgnet rundt på vår servicetelefon og på SMS og e-post hvis du vil bestille utflukter, leiebil eller kanskje bare vil ha tips eller gode råd. Hvis vi ikke kan hjelpe deg over telefon eller e-post kommer vi ut til ditt eller et nærliggende hotell. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). På reisemålet fungerer EuroCard, MasterCard og VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: +5 timer. Vintertid: +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Fortau og gater er ujevne og fortauene har høye kanter. Kupert mellom strendene. Patong er i vekst og byggestøy kan forekomme. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Reise med barn

Å reise med barn til Phuket

Det er mange som tar med seg barn, også spedbarn, til Thailand. Det eneste som kan være litt besværlig er den forholdsvis lange flyreisen og eventuell jetlag. Men det pleier å være glemt etter en dag eller to. Forhåndsbestill gjerne transport fra flyplassen til hotellet, slik at det er i orden når dere lander.

Mat til barna

For barn som er litt kresne i matveien står både kylling og pommes frites på menyen, og de kan i tillegg prøve fried rice eller banana pancake. Retter med chili kan vente til de er litt større. Kjøp alltid vann på flaske; det kan utgjøre forskjellen mellom en fantastisk ferie og to uker på hotellrommet. Så er det bare å slippe barna løs på stranden!

Barnevennlige boforhold

Det beste for en familie er kanskje å velge et mindre bungalow-hotell eller resort. Da bor dere nær stranden og restauranten og har kort vei hjem til sengen. Har dere med en Babycom blir ferien garantert en suksess.

Restauranter

Barn er velkommen og høyt elsket overalt i Thailand, men det er sjelden at de vises spesielle hensyn på restaurantene. Det er for eksempel ingen barnemenyer, men menyene inneholder som regel noe også små barn kan spise: Omelett, kyllingsandwich, frukttallerken eller banana fritters. Det er sjelden at restaurantene har barnestoler, stellebord o.l.

Barnemat og bleier

De selger barnemat og bleier på velassorterte apotek, i enkelte dagligvarebutikker og på noen av de større hotellene.
Finn reise til Patong Beach
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.