Mat, drikke og uteliv
Bangkoks innbyggere spiser når de blir sultne, og du ser alltid noen som stapper i seg mat, døgnet rundt. Det spiser over alt og det spises all slags mat. Selvsagt er det internasjonale kjøkken også representert i Bangkoks restaurantverden med smått og stort. Let rundt, les turistguider og spør deg frem. Du kan også gjøre deg kjent med mangfoldet ved å bli med på et matvandring. Disse fåes i alle temaer og prisklasser. Velg det som passer deg best.

I Bangkok kan du spise billig, god og variert mat fra de små fortausvognene med innebygd komfyr og grill. Om magen ikke er altfor følsom for sterke smaker, skal du prøve denne gatematen. Bestill for eksempel nudelsuppe med kjøtt eller fiskeboller, grillet isanpølse eller papayasalat med tørkede reker.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Utelivet i Bangkok består av en sann overflod av barer, diskotek og klubber. Bangkoks innbyggere elsker å gå ut, og mulighetene er uendelige. Byen har en kosmopolitisk stemning, og tilreisende gjester føler seg velkommen nesten overalt.
Shopping
Bangkok er en by med enorme shoppingmuligheter. Begynn handlerunden på den sentralt beliggende Siam Square med sine små butikker og kort vei til større kjøpesentre. Ikke noe annet sted i Bangkok finner du så mange butikker på et så lite område. I tillegg er det mange vannhull hvor du kan få deg noe å spise eller drikke. Kjøpesenteret MBK er virkelig verdt et besøk. Du kan prute overalt unntatt på kjøpesentre.

Nattmarkedet

På det fargerike og lokale nattmarkedet Saphan Put er prisene mye lavere enn på turistmarkedene inne i byen. Her selger de først og fremst klær og sko, både nytt og brukt. Du kan ta taxi til Saphan Put (Memorial Bridge på engelsk). Markedet er åpent fra 19-tiden til like etter midnatt.
Sport og trening
Vil du drive med sport og trening i ferien i Bangkok, har byen et varierende utvalg.

Du kan kjøpe dagskort på et av byens mange treningsstudioer, enten selvstendige eller tilknyttet et hotell. Grand Hyatt Erawan Hotel og Capitol Club har velutstyrte treningsstudioer. På kampsportstudioet SMAC kan du drive med aeroboksing, karate, boksing m.m.

Jogging og utendørstrening

Hvis du liker å jogge bør du dra til Bangkoks eneste ordentlige sentrumspark, Lumpini Park, som ligger mellom Rama IV, Rajdamri og Wireless Road. Lumpini er åpen fra tidlig morgen til sen kveld, og har mange fine veier å jogge på. Her finner du også utendørs trening med vekter.

Spill golf i Thailand

Vil du spille golf under oppholdet ditt i Thailand er det flere fine baner å velge mellom. Banene byr på utfordringer og herlig spill.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter
Som mye annet i Bangkok er tilbudet av aktiviteter uendelig. Besøk severdigheter som Grand Palace og de flytende markedene, dra på båttur på Chao Phraya-elven eller handleturer hvor du kan få tak i det aller meste.
Deter mye å oppleve i Bangkok, og severdighetene er utallige.

Grand Palace

Bli med til dette fantastiske området som opprinnelig ble bygget for de kongelige, men som nå er åpent for alle. Her er det fargerikt, glitrende og lærerikt, med gamle palass, templer og statuer. Les gjerne noen av de mange bøkene som er skrevet om Grand Palace og som selges der, eller lei en av de mange frivillige omviserne som tilbyr sine tjenester på stedet.

Båtturer

Lei en longtailbåt på timebasis og utforsk Bangkok fra Chao Phraya-elven. Standardturen varer noen timer, og tar deg rundt i sentrum, inn på en kanal hvor det legges til ved de kongelige båtene.

Chinatown

Chinatown ligger i området rundt Yaowarat Road. Dette er en ekte bit av Kina, og ingen turistfelle. Bruk noen timer på å se deg rundt, lytt til livet og snus inn luktene. Kikk innom apotek som selger tradisjonell medisin. Kinaelskere skal komme hit om kvelden når restaurantene og fortauene er fulle av bord, stoler og sultne gjester.

Khaosan Road

På Khaosan Road finner du ryggsekkfolket. Dette er en kort gate med en rekke billige hotell og vandrerhjem, restauranter, barer, reisebyråer, antikvariat, tatovører, sjapper hvor de kjøper alt den blakke turisten er nødt til å selge, internettkafeer, thaimassasje og butikker som selger alt ryggsekkturistene måtte trenge. I våre dager er denne gatestumpen også tilholdssted for trendy Bangkok-boere. Det ligger flere studentkafeer og barer i området hvor studenter fra det radikale Thammasat universitetet og kunsthøyskolen Silpakorn debatterer eller treffes for å ha det gøy sammen.

Thaiboksing

Thailands nasjonalsport oppsto som nærkamp i krig. Tradisjoner og respekt for tradisjonene er viktig. Selv om kampene er tøffe er det viktig at motstanderne viser respekt for hverandre og treneren. Før kampen utfører konkurrentene en wai kru-hilsen for å vise sin trener respekt (wai betyr hilsen og kru betyr lærer). Mens de hilser har bokserne på seg mongkon-hodeplagg. Bokserne har også amuletter festet til overarmen under hele kampen.

Templer

Bangkok har en mengde templer, hvorav de fleste er buddhistiske, mens noen er indiske og kinesiske.
Wat Arun, Morgengryets tempel, er en høy pagode som det er mulig å klatre delvis opp. Det er enklest å besøke Wat Arun i forbindelse med en rundtur på elven.

Museer

Nasjonalmuseet er Bangkoks store museum hvor du kan danne deg et bilde av Thailands fortid. Av byens alle museer er nok kriminalmuseet det minst kjente. Den bisarre samlingen her er ikke noe for den følsomme.

Kunst

Nytt i Bangkoks kunstverden er alle galleriene og studioene hvor en ny generasjon av thailandske kunstnere stiller ut sine arbeider. "About" var et av de første stedene som ga den nye generasjonen med kunstnere et forum. Her stiller thailandske avantgardister ut, og det er forskjellige arrangementer og forelesninger. Silpakorn er Thailands kunsthøyskole, og galleriet her er verdt et besøk. Du finner det i nærheten av Grand Palace.
Hvordan du tar deg rundt
Det er mange måter å reise rundt i Bangkok på, og sammenliknet med norske priser er det veldig billig.

Tog

Den beste måten å ta seg rundt i Bangkok på er med citytoget Skytrain. Det elektriske og luftkondisjonerte toget dekker de største delene av turist-Bangkok. Det er skiltet på engelsk, toget går når det skal og det er kart på stasjonene. Togene går ikke etter midnatt. Avhengig av hvor lenge oppholdet varer kan det lønne seg å kjøpe et rabattkort.

Taxi

Taxi er det nest beste transportmidlet for turister i Bangkok. Ta en taxi som har taksameter – de har skilt med "Taxi meter" på taket. Om natten, i ekstrem rushtid og ved uvær kan sjåføren be om å få kjøre på fast pris. Forhandle og ta heller en annen bil om du ikke er fornøyd med prisen.

Motorsykkel-taxi

Når du har liten tid eller når trafikken står stille kan du velge å ta en motorsykkel-taxi. Det er billig og raskt, men risikoen er større, og du har ingen forsikring. Bruk lånehjelm om det finnes.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Thailandske baht (THB). Eurocard, MasterCard og VISA kan benyttes på reisemålet.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Fortau og gater er ujevne og fortauene har høye kanter.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Bangkok hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Bangkoks flyplass til hotellene er ca. 45 minutter (32 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Bangkok
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.