Se hotell (16)

Reiser til Koh Chang

Reis til Koh Chang før alle andre gjør det! Velkommen til den kuperte og grønne paradisøya Koh Chang. Her venter vakre strender og gode dykkemuligheter.
Koh Chang er en stor nasjonalpark der 75 prosent av arealet er vernet. Her kan du nyte grønn og frodig natur og kritthvite strender uten trengsel. Koh Chang er fremdeles en fredelig og relativt lite utbygget øy, selv om de i senere år er bygget en del hotell her ute. Her kan du nyte en fredelig tilværelse utenfor den store turiststrømmen – enn så lenge. Til Koh Chang kan du reise året rundt, men den beste tiden er fra november til april.

Aktiviteter på Koh Chang

Sør for Koh Chang ligger det flere små øyer som er utmerkede for dykking og snorkling. På Koh Chang kan du også bli med på dyphavsfiske, båtturer, kajakkpadling, fotturer m.m. Det er flere arrangører som tilbyr eventyr i forskjellige former. Sørg for at du får en guide som snakker bra engelsk – da kommer utflukten til å bli både morsom, spennende og lærerik.

Bo bra på Koh Chang

Når du bestiller en reise til Koh Chang med Ving kan du velge mellom flere fine og populære hotell, og alle ligger i nærheten av stranden. Om du reiser uten barn er Prime Select-hotellet The Emerald Cove Koh Chang et bra alternativ. Dette hotellet har et fint basseng rett ved stranden, et lekkert spa og flere restauranter.

Vings reiser til Koh Chang

Med Ving kan du reise til Koh Chang med rutefly året rundt. Da velger du selv når det passer deg å reise og hvor lenge du vil være borte. Du får hele reisen i én pakke – komfortabelt, trygt og enkelt.
Koh Chang ligger 330 kilometer sørøst for Bangkok, en reise på ca. fem timer eller en flyreise på 50 minutter. Det er derfor en god idé å kombinere en badeferie på Koh Chang med noen dager i Bangkok for å få så mye som mulig ut av ferien.
Nyttige tips
 • Hotell for voksne
 • Gode dykkemuligheter
 • Fine strender
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Chang

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Koh Chang har rundt ti vakre strender som nesten alle ligger på øyas vestkyst. Sanden er myk, hvit og finkornet, og det er mer enn nok av kokospalmer å søke skygge under. Det er store tidevannsforskjeller – der du har vann til knes om morgenen sitter du på en pute og spiser middag om kvelden. Strendene i Koh Chang er ideelle for barnefamilier, for her er et langgrunt med myk og fin sandbunn de fleste steder.

White Sand Beach/Hat Sai Khao

Øyas mest folksomme strand ligger ca. fem kilometer sør for hovedbyen og turistsenteret Klong Son. Dette er en lang strand med fin, hvit sand og skyggefulle palmer.

Klong Prao

Ca. fem kilometer sør for White Sand ligger det en roligere strand. Her er det flere bungalow-områder, men det åpnes stadig flere femstjerners luksushotell. Stranden er fin, veldig langgrunn og barnevennlig, men har noen steiner her og der.

Lonely Beach

Backpackernes favorittstrand ligger enda et par kilometer lenger sør. Etter at den asfalterte veien ble bygget, har det blitt mye lettere å ta seg hit, og Lonely Beach er ikke like "lonely" lengre. Her ligger det en del bungalow-bebyggelse, og hvert år bygges det stadig flere hotell langs vannkanten. Stranden er liten og veldig fin med myk, hvit sand og vaiende palmer.

Bailan Beach

I gangavstand fra Lonely Beach ligger den eksotiske stranden Bailan Beach omgitt av palmer og frodig vegetasjon. Stranden er rolig, med grovkornet sand og klart vann. Fra Bailan Beach er det kort vei til Bang Bao hvor båtene til øyene i nærheten går.

Long Beach

Dette er Koh Changs siste "uoppdagete" strand – enn så lenge. Long Beach ligger lengst sørøst på øya, og hit er det fortsatt ganske vanskelig å komme. Den asfalterte veien går ikke helt frem, og kommer du med taxi må du regne med å gå de siste ca. 500 metrene. Du kan også komme hit med båt fra Bang Bao.
Mat, drikke og uteliv
Det er mange restauranter på Koh Chang, og det åpner nye hele tiden. De fleste ligger i White Sand hvor det er minst hundre restauranter og uteserveringer. De fleste har nesten samme meny med et stort utvalg av thairetter og et mindre utvalg vestlig mat. I tillegg til thaimat er det populært med grillmat. Ferske skalldyr, fisk, kylling, grillspyd, maiskolber, frukt og annet legges på en seng av isbiter, og du peker på det du ønsker å spise. Det er godt og billig og er en avveksling fra thaimaten. Det er mange restauranter langs hovedveien både i White Sand og i Kai Bea. Gå ikke glipp av å spise middag i Bang Bao, fiskerlandsbyen som er bygget på påler lengst sør på øya. Her kan du spise fantastisk god sjømat.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Utelivet på Koh Chang er ganske rolig. Det er riktignok noen barer – mange med levende musikk – og små dansegulv her og der, men de fleste stenger kl. 01.00. Det travle utelivet som du finner på større og mer utbygde feriesteder glimrer med sitt fravær på Koh Chang. Her omgås man i rolige former, hvilende på puter på en av White Sands trivelige strandrestauranter eller på en romantisk hotellterrasse.
Shopping
Akkurat som på de fleste andre ferieøyer i Thailand ligger det mange turistbutikker langs de mest populære strendene. Dette gjelder spesielt i White Sand hvor du kan kjøpe strandklær, solbriller, suvenirer og treskulpturer. Tilbudet øker i takt med turismen, selv om Koh Chang enn så lenge ikke kan sammenliknes med de største turiststedene.

Skreddere

I Thailand er det veldig rimelig å få sydd seg klær, og på Koh Chang er det mange skreddere å velge mellom. De fleste har stabler med kataloger i butikken som du kan titte i og velge hva du ønsker å få sydd. Deretter velger du stoff, og prisen avhenger selvsagt av hvilken kvalitet du velger. Gå til en skredder som snakker engelsk, og vær klar og tydelig på hva du ønsker deg. Skandinavisk mote er annerledes enn den thailandske, og av og til har skredderne sin egen oppfatning av hvordan det skal se ut. Det er vanlig med 2–3 tilpasninger underveis for å kontrollere målene og utseendet. Undersøk sømmene og vær pirkete. Stort sett er det uproblematisk å endre ting underveis. Avtal prisen på forhånd, og prut så det monner.
Sport og trening
Koh Chang tilbyr ulike typer sport og treningsmuligheter for deg som liker å holde deg i form i ferien. Her kan du blant annet padle kajakk og gå fotturer. Det er utleie av kajakker på de fleste hotell og strender.

Trekking

Koh Chang består av nesten 75 % regnskog, for det meste uutforsket. En glimrende måte å oppleve den på er å bli med på trekking – jungelvandring. Flere arrangører tilbyr guidede turer på et par timer. De fleste turene går forbi noen av øyas vakre fossefall. Sørg for å få en guide som snakker bra engelsk. Da kan du nemlig få en lang rekke interessante fakta om øyas plante- og dyreliv. Ta med mye drikkevann og velg en tur som passer din form og fysikk.

Dykking

Koh Chang er raskt i ferd med å bli en av Thailands nye "dykkeøyer". Den marine nasjonalparken består av drøyt 50 øyer, og nye dykkeplasser oppdages hele tiden. Dyrelivet og korallene er blekere her enn i Sør-Thailand, men reiser du et stykke ut er det mye å se, og vannet er overraskende klart.
Aktiviteter og severdigheter
På Koh Chang er det mange aktiviteter å velge mellom om du skulle finne på å gå lei av soling og badeliv. Du kan blant annet bli med på dyphavsfiske og båtturer.

Fisketur

Flere firmaer arrangerer fisketurer som ofte varer en hel dag, og hvor utstyr og lunsj er inkludert.
De fleste av områdets severdigheter dreier seg om hva man kan gjøre og se over og under havoverflaten, og det er ikke like.

Snorkling

Koh Chang har flere arrangører som tilbyr snorkleturer. Stort sett dreier det seg om en kombinasjon av sightseeing og snorkling blant de små øyene i den marine nasjonalparken. Som regel er tre snorklestopp inkludert, sammen med buffélunsj og drikkevann. Utfluktene har altså identisk opplegg, men standarden på båtene varierer mye. De billigere båtene har for eksempel ikke soldekk, bare trebenker – ikke spesielt komfortabelt. Undersøk før du bestiller.

Båttur til øyene Koh Wai, Koh Mak og Koh Kood

Om du har lyst på å reise ut til noen av de små øyene utenfor Koh Chang for én eller flere dager, kan du ta ferje som går hver morgen fra Bang Bao helt sør på øya. Båtturen tar fra én til fire timer avhengig av hvilken øy du velger. Den nærmeste øya Koh Wai kan du dra på dagstur til, mens de andre øyene må du overnatte på, da ferjen dit bare går én gang om dagen. Men det er det absolutt verdt, for strendene på disse øyene er utrolig vakre.

Fiskerlandsbyen Bang Bao

Landsbyen lengst sør på Koh Chang er bygget på påler i vannet, og er mest kjent for sine restauranter hvor du kan spise fersk fisk og skalldyr til lave priser. Vi anbefaler å dra hit ned på ettermiddagen slik at du har tid til å se deg rundt før du spiser middag. Turen til Bang Bao er en opplevelse i seg selv, med veldig skarpe svinger og bratte oppover- og nedoverbakker. Ta taxi, for det er farlig å kjøre moped her, spesielt når du skal hjem i mørket.
Hvordan du tar deg rundt
Koh Chang er Thailands nest største øy, og antakelig en av de mest kuperte. Slå fra deg tanken om å spasere til strendene og restaurantene på øya, for her er det taxi som gjelder, og systemet fungerer utmerket. Det går båter til naboøyene hver dag.

Taxi

Vanlige taxier finnes ikke, men kollektivtaxi, såkalte Songthaews, er veldig vanlig. Detter er pickups med benker på lasteplanet. Du stopper dem ganske enkelt ved å stå i veikanten og vinke.
Det er også mulig å leie en taxi for en hel dag og reise rundt på øya. Det kan være vanskelig å få tak i taxi om natten, spesielt rundt White Sand, Bang Bao og Lonely Beach, hvor taxiene slutter å kjøre om kvelden. Avtal tidspunkt for henting med sjåføren for å være på den sikre siden. Det koster noen hundre baht ekstra, men det er det verdt.
Du kan som nevnt ikke spasere lange strekninger på Koh Chang – spesielt ikke i mørket, da det ikke finnes gatebelysning.

Moped

Veldig mange firmaer på Koh Chang leier ut mopeder og motorsykler. Vi advarer mot å gjøre dette på grunn av ulykkesrisikoen. Øya er ekstremt kupert, og bakkene er veldig bratte. Hvert år er det en rekke trafikkulykker på Koh Chang. Skal du likevel leie moped må du bruke hjelm, og unngå å kjøre om natten, for gatebelysning finnes ikke.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Thailndske baht (THB). Bath finnes i myntenhetene 1, 5 og 10. Sedler i valørene 20, 50, 100, 500 og 1000. Minibanker finnes over helle Koh Chang, så det er ikke noe problem å ta ut penger. I White Sand er det også en vekslingsbank og et vekslingskontor. De vanligste kortene fungerer på Koh Chang.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Chang hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass, og derfra reiser du videre med innenriksfly til Trat.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden med fly fra Bangkok til Trat er ca. 50 minutter. Reisetiden fra flyplassen til hotellene i Koh Chang er ca. 1 time og 15 minutter med båt og taxi/minibuss. Regn med ventetid på flyplassen og i havnen. Tidene kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Chang
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.