Se hotell (25)

Reiser til Koh Samui

Trendy Koh Samui lokker med hvite sandstrender, utmerkede dykkemuligheter og et rolig uteliv.
Å feriere på Koh Samui er enkelt. Det gjelder bare å skille de myke, hvite strendene fra hverandre og lære seg hvor øyas eneste by, Na Thon, ligger. Likevel er det mye å se og oppleve her, enten du vil slappe av på den solvarme sanden eller se glitrende show, sitte på puter med bena i kors og spise reker, eller nyte tilværelsen i skyggen med en iskald thailandsk øl. Før ble øya kalt verdens største kokosnøttplantasje, mens den i dag er verdensberømt for sine fantastiske strender. Den fem kilometer lange Chaweng-stranden med palmer, turkis hav og hvit sand er den lengste, vakreste og mest populære. Her ligger det små badeviker mellom klippene, og lagunen i nord er perfekt for barn.

Liten, elegant og trendy

Koh Samui er Thailands "boutique-øy" nummer én – liten, elegant og trendy. Langs de herlige strendene ligger de fleste av øyas hotell og bungalower – fra bohemske bambushytter til 5-stjerners luksushotell. Ving har bra hotell både langs Chaweng og Lamai, og på flere av dem bor du ved stranden. Det er også mange restauranter å velge mellom, og utvalget er nesten like kosmopolitisk som i Bangkok – fra utmerkede thairestauranter til enkle steder som serverer kokosnøttfarmernes og fiskernes husmannskost. Og nattelivet er herlig avslappet.

Hotell for enhver smak

Når du bestiller en reise med Ving til Koh Samui kan du velge blant en mengde hotell i ulike prisklasser, fra rimelige budsjetthotell til eksklusive luksushotell. For dere som reiser med barn kan vi anbefale Family Comfort-hotellet Bandara, et trivelig og barnevennlig hotell ved stranden. Reisende uten barn bør ta en titt på Prime Select-hotellet The Kala Samui. Om du ikke skulle falle for hotellets lekre infinity-basseng, kan du bestille en villa med eget basseng.

Vings reiser til Koh Samui

Til Koh Samui kan du bestille reise med hotell og rutefly, til de tider som passer for deg. Det innebærer at du selv velger hvilken dag du vil reise og hvor mange dager du ønsker å være borte.
Ving tilbyr reiser til Koh Samui året rundt, både sommer og vinter. Du kan også kombinere din reise til Koh Samui med et opphold på et annet reisemål. Du kan for eksempel begynne ferien med noen dager i Bangkok, eller en hel uke på en av de nærliggende øyene Koh Tao eller Koh Phangan.
Nyttige tips
 • Familiehotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell med 2–5 bølger
 • Fine sandstrender
 • Valgfri reiselengde
 • Også om sommeren
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Samui

Strender
Strendene på Koh Samui er overraskende urørte. Mange av de flotte luksushotellene som ligger i nærheten av strendene er hensynsfullt bygget inn blant jungel og klipper. Strendene har finkornet og kritthvit sand, og de er langgrunne med snille bølger. De mest folketette strendene er i tur og orden Chaweng, Lamai og Maenam.

Chaweng

Den ni kilometer lange stranden Chaweng på østkysten har finkornet sand, og er fornøyelsesstranden fremfor noen på Koh Samui. Her finner du øyas største samling av barer, restauranter, forretninger, vekslekontor og andre virksomheter.

Lamai

Lamai ligger også på østkysten, og er ca. fire kilometer lang med grovkornet sand. Denne stranden er litt roligere og rimeligere enn Chaweng Beach.

Maenam

Maenam ligger på øyas nordside og er like stor som Lamai, men litt mer avsidesliggende.
Mat, drikke og uteliv
Maten på Koh Samui er ikke like kosmopolitisk som i Bangkok, men utvalget er såpass bra at thaimaten ikke dominerer fullstendig. Ved strendene Chaweng og Lamai er det mest internasjonale spisesteder, ofte i en kombinasjon av et utendørs og innendørs lokale, sistnevnte med luftkondisjonering. Det ligger også McDonald's og Pizza Hut her, i tillegg til mat fra Israel, Italia og Midtøsten.
Den opprinnelige maten på Koh Samui består av fisk, blekksprut, skalldyr, sjøgress, kokosnøtter, thailandske urter, lime og chilipepper. Av disse ingrediensene lages det tradisjonell husmannskost slik kokosnøttfarmerne og fiskerne spiser den.

Tradisjonelle retter på Koh Samui

Khue Jee
Revet kokos med krabbekjøtt eller rekepasta.

Wai Khua
Blekksprutarmer i kremet kokosrøre, fiskesaus og palmesukker.

Tom Prio Wai
Soppgryte med blant annet blekksprut, sitrongress, sjalottløk, tamarindgroer og lime.

Sydthailandske retter som Sataw Pat Gung (stinkbønner frest med reker og krydder) og Gaeng Som (sterk gul fiskecurry) kan du også få på Koh Samui.

Det er ikke sikkert at disse rettene står på menyen, så be personalet på hotellet om hjelp til å finne en restaurant som serverer ekte samui-mat. Den herlige beske stinkbønnen kan av og til være vanskelig å fa tak i, men det meste kan du få året rundt.

Det er i tillegg nok av steder som serverer vanlig thaimat. Det er flere utmerkede thairestauranter på øya.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Om du er på jakt etter uteliv på Koh Samui skal du dra til Chaweng eller Lamai. Det travleste utelivet finner du i Chaweng, med en rekke barer og klubber. Lamais uteliv er mindre, men selv her er det en del barer og et par diskotek. På nordsiden av øya ligger Fisherman's Village, som er et hyggelig område med mange restauranter.
Shopping
Det største shoppingutvalget på Koh Samui finner du på gaten langs Chaweng Beach. Her er det utallige små og store butikker som selger klær, klokker og mye annet. Her skal du prute. Det ligger også et apotek her med et stort utvalg av sminke og hygieneartikler. Du kan kjøpe solkrem, deodorant, tannkrem og kremer her for en billig penge. Det ligger også noen vanlige butikker her som selger klær og interiør, og salgsboder med treskjæringsarbeider, lampeskjermer m.m.
Sørg for å handle i Bangkok fremfor på Koh Samui, for utvalget i Bangkok er mye større, og prisene lavere. På Koh Samui er varer laget av bambus, rotting, kokosnøtter og tre ganske rimelig. Større produkter kan sendes separat hjem med frakt. Klær, sko og tilbehør er dyrere enn på fastlandet p.g.a transport og lagerkostnader. Badetøy, t-skjorter, strandsandaler, solhatter og solbriller koster hverken mer eller mindre enn på andre thailandske feriesteder. Det kan derimot lønne seg å få sydd klær hos en av skredderne på Koh Samui. Skreddersydde klær blir bedre jo flere tilpasninger man har tid til. Om du vil ha sydd noe til slekt og venner kan du ta med plagg hjemmefra som skredderen kan kopiere.
Ekte suvenirer fra Koh Samui må du utenfor turistvrimmelen for å finne. I det største tettstedet, Nathon og langs landeveiene ligger det lokale markeder hvor det selges varer av tre, stoff og rotting.
Sport og trening
På Koh Samui er det tilbud om mange aktiviteter ute på sjøen, som dykking og snorkling.
Aktiviteter og severdigheter
På Koh Samui kan du bli med på fine båtturer ut på havet.
Det er ikke så mange severdigheter på Koh Samui, så her går dagene med til å sole seg og bade. Det er likevel noen steder det er verdt å besøke om du har lyst på noe annet å gjøre.

Fosser

Besøk den 80 meter høye fossen Hin Las på vestsiden av øya, ikke langt fra Nathon. Dette er bare én av tre fine fosser på Koh Samui.

Munkemumier

Disse mumiene finner du i templet Wat Khunaram på øyas sørside og i Wat Kiri Wongkaram på vestkysten.
Hvordan du tar deg rundt
Det er flere forskjellige måter å reise rundt på Koh Samui:
Songthaew
En songthaew er en pickup med lasteplan med sittebenker i kjøreretningen. De kjører rundt fra tidlig morgen til ca. kl. 21.00. Vink til dem om de ikke stopper av seg selv. Prisen stiger etter mørkets frembrudd.

Taxi
Taxi med taksameter har eksistert i flere år på Koh Samui, men få sjåfører liker å bruke taksameteret. Myndighetene har ikke kontroll på dem, så derfor råder det et prisanarki.

Motorsykkeltaxi
Motorsykkeltaxier finner du på tettsteder og ved større strender. Det er billig å kjøre motorsykkeltaxi lokalt, men det er dyrt over lengre strekninger.

Båt
Det går flere ferjer daglig mellom steder som Don Sak og Ban Don i provinsen Surat Thani på fastlandet, og Nathon og Thong Yang på Koh Samui. Båtturen tar fra 1,5 time og oppover avhengig av hvor du skal og med hva slags båt. Det går også turer til naboøyene Koh Phangan og Koh Thao.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ikke personale på reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB) Ingen problemer å veksle norske hundrelapper. Andre valører kan være problematiske men vekslingskontor tar ofte tusenlapper. Reisesjekker i USD og Euro går det også greit å veksle inn.
Internasjonale kredittkort blir stort sett akseptert på Koh Samui og kan også benyttes i de fleste minibankene (ATM).
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Engelsk kan prates stort sett overalt. Offisielt språk er thailandsk. Les mer under Reiseinformasjon. Vi forbeholder oss retten til å endre i program, utflukter, priser osv.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Samui hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass, og derfra reiser du videre med innenriksfly til Koh Samui.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Det tar ca. 50 minutter med fly fra Bangkok til Koh Samui. Fra flyplassen tar det ca. 10-20 minutter (2-12 km) til hotellene. Regn med ventetid på flyplassene. Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°23°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • mars
33°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
27
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
22
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • august
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • september
30°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
12
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • november
31°24°
6
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
16
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Samui
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.