Se hotell (1)

Reiser til Koh Mook

Koh Mook – også kjent som Perleøya – er et aldri så lite paradis av en øy. Her venter rolige omgivelser, fine strender og frodig natur. Koh Mook er som skapt for strandferier.

Rett utenfor den lange Trangkysten, sør for Koh Lanta, ligger lille, fredelige Koh Mook. På denne øya tilbringer du det meste av ferien slik de fleste forestiller seg en thailandsferie – på stranden med tærne vekselsvis i sanden og det varme, krystallklare vannet. Liker du å dykke eller snorkle har du enda en grunn til å reise hit, for rundt øya finnes det massevis av fargerike fisker.

Emerald Cave - må oppleves!

Øyas mest kjente attraksjon er naturfenomenet Emerald Cave, smaragdgrotten som man reiser til med båt og deretter svømmer inn i. Når man kommer ut på andre siden av grotten åpenbarer det seg en vakker og "hemmelig" lagune, omgitt av bratte klipper dekket av vegetasjon. En herlig opplevelse! Det er også flere øyer i nærheten som man kan dra til, f.eks. Koh Ngai og Koh Kradan.

Vings hotell ligger på stranden

Vårt hotell Sivalai Resort ligger på en odde omgitt av kritthvite strender, og du bor i en av strandvillaene. Hotellet har en restaurant, basseng og barnebasseng, og hvis vil du ha litt avveksling er det ikke mer enn en kilometer til nærmeste landsby. Der finner du noen mindre, lokale restauranter.

Kombinér med andre reisemål

Mange velger å kombinere Koh Mook med andre reisemål, for eksempel Ao Nang eller Koh Lanta. Med Ving er det enkelt å skreddersy sin egen drømmereise. Ettersom du reiser med rutefly kan du reise året rundt og velge akkurat den avreisedagen og reiselengden som passer deg best.

Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Mook

Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager
Strender
Koh Mook har fine strender med hvit korallsand.
Fly og transport

Slik reiser du hit

Med Ving kan du reise til Koh Mook med rutefly året rundt. Flyet lander på flyplassen i Krabi.
Når du bestiller en reise med rutefly gjennom Ving kan du bestille transport fra flyplassen til hotellet, som oftest med taxi eller minibuss. Prisen varierer avhengig av transportmiddel og avstand til hotellet. Eksakt pris får du oppgitt ved bestilling. All informasjon om bestilt transport finner du på reisebeviset ditt.

Les mer om transport her.
Mat, drikke og natteliv
Det er en restaurant på hotellet Sivalai Resort. Utenfor hotellet er tilbudet svært begrenset. Det er vanlig å gi ca. 10 prosent i tips.
Utelivet på Koh Mook er svært begrenset.
Shopping
Det er svært få shoppingmuligheter på øya.
Aktiviteter og severdigheter
Aktivitetstilbudet begrenser seg til snorkling, dykking og spaserturer langs stranden. På Koh Mook tar man livet med ro.

Dykking

Det er gode dykke- og snorklemuligheter rundt øya. Under overflaten venter fargerike fisker og en spennende flora.

Utflukt til Emerald Cave og øyer i nærheten

Øyas mest kjente severdighet er naturfenomenet Emerald Cave, en grotte som må forseres for å nå den vakre og "hemmelige" lagunen skjult mellom bratte klippevegger.
Hvordan du tar deg rundt
Den enkleste måten å ta seg rundt i den thailandske skjærgården på er med longtailbåt. Det finnes også regulære båtlinjer til de større reisemålene og knutepunktene.
Fakta

Vår service

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

En bærekraftig reise

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om vårt bærekraftsarbeid på Bærekraftig ferie med Ving. Ving har i tillegg gjennom mange år aktivt støttet organisasjonen ECPAT i deres arbeid mot seksuell utnyttelse av barn.

Pass og visum

For norske statsborgere må passet være gyldig i minst 6 måneder etter ankomst til Thailand. Norske statsborgere trenger ikke visum til Thailand for opphold på mindre enn 30 dager. For lengre opphold kreves visum. Thailandske immigrasjonsmyndigheter kan be om bekreftelse på returbillett. For mer informasjon ta kontakt med Thailands ambassade på tlf. 22 12 86 60. https://thaiembassy.no/en-home/

For norske statsborgere som er født utenfor Norge kan andre regler gjelde. Vær klar over at du kan bli nektet innreise med nødpass/ødelagt pass, og at visum kan kreves ved mellomlandinger. Vennligst ta kontakt med ambassaden for mer informasjon. Ving er ikke ansvarlig for feilaktige handlinger som kan føre til at du nektes innreise til Thailand.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). På reisemålet fungerer Eurocard, MasterCard og Visa.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Ekstrasenger

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger, to dobbeltsenger queen size eller en king size seng. Se hva som gjelder spesifikt for ditt hotell.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Finn reisen din til Koh Mook