Se hotell (9)

Reiser til Koh Lanta

På Koh Lanta venter roen og kilometerlange sandstrender. Selvsagt kan velge et hotell som ligger rett på stranden.
Koh Lanta ligger sør for Phi Phi-øyene og er et herlig reisemål for deg som søker et rolig og vakkert feriested. Øya har over et dusin fine sandstrender ut mot Andamanhavet, noe som betyr herlige bad og magiske solnedganger. Som en avveksling kan du for eksempel besøke Koh Lantas lille "hovedstad" Ban Sala Dan, som er bygget på påler i vannet nord på øya. Her kan du utforske de lokale restaurantene og kanskje ta en titt på markedet.
På Koh Lanta kan du velge mellom alt fra store luksushotell til små familiedrevne guest houses. Du bor, spiser og morer deg som regel bare et par skritt fra stranden. En annen forskjell på Koh Lanta og mer etablerte reisemål er at øya fortsatt domineres av thaier, og du bor tett på hverdagslivet, og langt borte fra neonlys og støyende musikk. Derfor er Koh Lanta et populært reisemål blant både erfarne thailandsfarere og førstegangsbesøkende. Hit reiser du for å koble ut, reise på dagsutflukter og se solen gå ned over Det indiske hav. Gjerne på en hyggelig strandbar, med en iskald Singha i hånden og sirissenes sang i bakgrunnen.

Bo på stranden

Flere av Vings hotell ligger rett ved stranden, så om du er lei av å ligge ved bassenget er veien ikke lang til Andamanhavets varme vann. Vings hotell ligger langs Koh Lantas vestkyst hvor strendene er langgrunne og barnevennlige, med fin hvit sand og god plass.

Skreddersy en reise til Koh Lanta

Med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte. Du kan med andre ord skreddersy reisen din akkurat slik det passer deg, og likevel ha tryggheten du får når du reiser med Ving. Reis når du vil, både sommer og vinter. Ønsker du å se mer enn Koh Lanta i løpet av ferien, kan du kombinere det med et annet reisemål og oppleve enda mer.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kombiner flere reisemål
 • Kilometerlange sandstrender
 • Barnevennlige strender
 • Lokale restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Lanta

Strender
Langs vestkysten på Koh Lanta ligger strendene som perler på en snor. Det er vanskelig å anbefale en bestemt strand siden alle er fine og ganske like. De er hovedsakelig ganske langgrunne, noe som gjør snorkling litt vanskelig. Om du ønsker å virkelig snorkle eller dykke skal du bli med på en av utfluktene til nærliggende øyer som Phi Phi Island, Koh Haa eller Koh Rok. Strender og øyer i området som tilhører en marin nasjonalpark/nasjonalpark har ingen solsenger eller vannsportsaktiviteter.

Hat Khlong Dao

Hat Khlong Dao er stranden lengst nord og nærmest Ban Sala Dan. Den er ca. tre kilometer lang og like langgrunn som de fleste andre strendene på Koh Lanta. Ved lavvann må du passere over 20 meter med sandbanker før du når vannet. Etter nye 20 meter når vannet deg til knærne. Det er sjelden snakk om kraftige bølger i perioden oktober–april, selv om det av og til kan blåse ganske hardt. De langgrunne forholdene tillater ikke snorkling. Her og der er det steiner hvor små fisker gjemmer seg, men for den som virkelig vil snorkle eller dykke i fantastiske omgivelser anbefaler vi en utflukt til øyer som Phi Phi Islands, Koh Haa eller Koh Rok.

Ao Phra-Ae/Long Beach

Øyas lengste strand er mer enn fire kilometer lang. Stranden er enda roligere enn Hat Khlong Dao, mye på grunn av at det ligger færre bungalower langs Ao Phra-Ae. Stranden ligner på Hat Khlong Dao; lysegul, finkornet sand som kan bli ganske varm i solen. Når det blåser og du kjenner deg litt "sandblåst" skal du prøve å legge deg nærmere vannkanten, for pålandsvinden inneholder mindre sand der.

Khlong Khong

Khlong Khong er en klippestrand med en liten strekning hvor det går an å bade. Det ligger et par vandrerhjem og strandbarer ved stranden.
Mat, drikke og uteliv
På Koh Lanta er det et stort utvalg av restauranter, spesielt inne i Ban Sala Dan og langs hovedveien sørover. Her spiser du godt og billig, og variasjonen er stor. Ofte bestiller man to–tre retter per person og lar alle smake på de forskjellige matrettene. En spesialitet på Koh Lanta er indisk mat. Nesten overalt ser du roti chanai og lassi på menyene side om side med thailandske retter. Dette, og de lave prisene, er med på å gjøre Koh Lanta til et matparadis.
Som vanlig når du spiser i utlandet er det to grunnregler som gjelder: Velg spisesteder hvor det er mange gjester, og, om mulig, et sted hvor det er mange lokale gjester. Den første regelen garanterer for at maten ikke har stått lenge, den andre at maten holder god kvalitet. Det er vanlig å gi 10% i tips.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Utelivet på Koh Lanta er veldig stille sammenlignet med Phuket og Ao Nang. Men det ligger en del barer og restauranter rundt omkring på øya. Barene ligger hovedsakelig i øyas såkalte hovedstad, Ban Sala Dan. Langs den vestre hovedgaten ligger det mange barer og restauranter, og mange av dem har levende musikk flere kvelder i uken. Her slår du deg ned og tar en drink i avslappede omgivelser. Noen barer har også underholdning som for eksempel fakkelshow. De fleste barene holder åpent til litt over midnatt.
Shopping
Butikkutvalget på Koh Lanta er begrenset, med noen små butikker i Ban Sala Dan som selger turistvarer og klær. Det er bedre shopping i Krabi og Ao Nang.

Skreddere

Det er flere skreddere på Koh Lanta, og pris og kvalitet varierer en del.

Optiker

Briller og solbriller er mye billigere i Thailand enn i Norge. En av grunnene til dette er at mange lokale optikere fortsatt sliper brilleglassene selv i butikken, uten å gå via store fabrikker. Dette betyr at kvaliteten er høy, og du trenger ikke vente mer enn 3–4 dager på de nye brillene.

Markeder

Lokale markeder gir alltid et interessant innblikk i et lands kultur og levemåte, samtidig som du kan gjøre et kupp om du liker litt annerledes shopping. Og dette gjelder virkelig på Koh Lanta! Øya har nemlig flere markeder som setter en spiss på ferieopplevelsen.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Sport og trening
Koh Lanta er et utmerket reisemål for deg som vil dykke i ferien.

Dykking

På Koh Lanta er det gode dykkemuligheter. Her finner du dykkefirmaer som tilbyr både kurs og hel- og halvdagsturer til de lokale undervannsattraksjonene. Djevelrokke og revehai er noe av det det lokkes med.
Aktiviteter og severdigheter
Koh Lanta tilbyr mye mer enn kilometerlange strender og solrike forhold. Du kan velge mellom en rekke aktiviteter og severdigheter som avveksling fra strandlivet.

Lanta Animal Welfare

Dette er en organisasjon som hjelper hjemløse og skadete dyr. Lanta Animal Welfare er en veldedig organisasjon, og mange av dyrene adopteres av reisende som besøker øya. Organisasjonen er populær, og når du kommer på besøk kan du gå tur med en av hundene, eller klappe kattene.

Khao Mai Kaew Caves

Denne severdigheten ligger ca. 15 kilometer sør for Ban Sala Dan, og er godt skiltet fra hovedveien ut til kysten. Selve grottene når du ved å gå en halvtime gjennom jungelen fra velkomstsenteret. En guidet tur tar ca. to timer. Inngangen er trang, og det kreves en del akrobatikk for å finne veien gjennom grottegangene. Ikke noe for tykkfalne og klaustrofobikere med andre ord. Men det er verdt anstrengelsen, for grottens indre er full av vakre dryppsteinsformasjoner og saler med 20 meter til taket. Turen gjennom grotten tar ca. en time, og følger en rute gjennom fjellet, slik at man kommer ut på et annet sted enn man kom inn. Inkludert i prisen er lommelykt eller hodelykt og fører. Det er ikke lov å gå inn på egen hånd. Ta med en vannflaske, for man blir svett underveis. Rett før inngangen må man åle seg gjennom en veldig trang passasje, så trang at man ikke kommer gjennom med en liten sekk på ryggen. Om du ikke liker deg i trange rom kan du vente utenfor og utforske jungelen mens de andre er inne.

Ban Sala Dan

Ban Sala Dan er øyas hovedstad og det stedet du ankommer Koh Lanta med båt. Her holder de fleste av øyas dykkerfirmaer til, sammen med bank, minibanker og et fint frukt- og grønnsaksmarked. Byen består egentlig bare av to–tre gater, og er ganske kommersiell. Ban Sala Dan føles likevel mye mer thailandsk enn for eksempel Ton Sai på Phi Phi Island, selv om utvalget stort sett er det samme. Forskjellen er at Ban Sala Dan fortsatt domineres av lokalbefolkningen. Reis hit en formiddag for å shoppe klær, dvd-filmer, silke og thailandsk kunsthåndverk. Kanskje bestiller man en utflukt. Avslutt med lunsj på en av pålerestaurantene ved sundet mot fastlandet. En lemon juice, blekksprutsalat og utsikt mot lokale fiskere, ferger og longtail-båter er et ferieminne du vil ta vare på. Det er fullt mulig å gå til Ban Sala Dan fra Khlong Dao, men taxi er et bra og billig alternativ.

Nasjonalpark

På sørsiden av øya ligger Koh Lanta Nasjonalpark. Her er det vakre hager, to fine strender og Koh Lantas ikoniske fyrtårn. Du kan gå en ca. 90 minutters natursti som tar deg inn i jungelen.

Fossefall

Ved Ao Klong Jark ligger Koh Lantas "vandrende fossefall". Om du finner fossen avhenger av hvor mye det har regnet. Den timelange jungelvandringen dit er uansett interessant, og du passerer noen grotter underveis. Du kan gå på egen hånd eller med en guide.

Koh Lanta Old Town

Gamlebyen ligger på østsiden av Koh Lanta, og var lenge et viktig knutepunkt hvor kinesiske og arabiske kjøpmenn stoppet på sine lange reiser. Du kan fortsatt se de gamle kinesiske handelshusene i tre. Byen er liten, og har en rolig atmosfære. I likhet med Ban Sala Dan er det pålerestauranter i sjøkanten.
Hvordan du tar deg rundt
I Ban Sala Dan er det mulig å leie mopedtaxi og andre transportmidler.

Båt

Fra bryggen i Ban Sala Dan går det faste båtruter til Phi Phi Island, Krabi og Phuket. Det koster mer å reise med speedboat, men de fleste turene tar ikke mer enn to–tre timer med vanlig båt. Båt til Krabi tar ca. 2,5 timer.

Longtail-båt

Noe som gjør Sør-Thailand så enestående er at longtail-båtene blir feriens mest benyttede transportmiddel. De finnes nesten overalt, og kan leies for enkeltturer eller på timebasis.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden november–mars kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon samt på sms og e-post.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). Eurocard, MasterCard, VISA.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Koh Lanta er et reisemål i vekst, noe som kan medføre byggearbeider i nærområdet. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Lanta hele året med rutefly og fleksibel reiselengde.

Flyet lander på Krabi flyplass.
Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Krabi flyplass til Koh Lanta er ca. 2,5 time (75–95 km) inkludert en kort fergetur. Fergen går vanligvis midt på dagen og sent på kvelden, noe som kan medføre litt ventetid i havnen, avhengig av når flyet ditt lander.

På Krabi Airport ligger det en kafé og en liten taxfree-butikk etter at du har gått igjennom pass- og sikkerhetskontrollen.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Lanta
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.