Se hotell (16)

Reiser til Ao Nang

Ao Nang og den vakre skjærgården tiltrekker seg både soldyrkere, klatrere og snorklere som kommer hit for å nyte strender, dykking og latmannsliv.
Ao Nang-stranden er det vi kaller en 'ettermiddagsstrand', ikke spesielt bred og med korallsand blandet med småskjell. Men i området ligger noen av Thailands vakreste hvite strender, blant annet den berømte Railay Beach og de små paradisøyene Koh Poda og Chicken Island. Hit og til andre øyer i området reiser du med båt fra stranden i Ao Nang. Vil du dykke og snorkle på en av de mange større og mindre revene i vannet utenfor Ao Nang går det mange arrangerte turer.

Bo slik du vil

Reiser du med Ving til Ao Nang kan du være sikker på at vi har et hotell som passer for deg. Med et titalls hotell å velge mellom – alt fra budsjetthotell til de mer luksuriøse – har vi noe for enhver smak. Dersom du ønsker å bo billig og sentralt kan vi anbefale The Verandah, mens Centara Grand Beach Resort & Villas ligger rett ved stranden et lite stykke fra sentrum i Ao Nang.

Eventyr på nært hold

Vannet utenfor Krabi er krystallklart, og her kan man se både revhai, skilpadder, grotter og skipsvrak. Hyggelige Ao Nang har et bra utvalg av restauranter og barer langs hovedgaten og strandgaten. Akkurat passe livlig, vil nok mange si.
Som avveksling kan du ta tuk-tuk til Krabi, provinshovedstaden med ekte thailandsk miljø, ca. 20 minutter fra Ao Nang. Her kan du blant annet besøke nattmarkedet, som selger alt fra klær og kunsthåndverk til elektronikk og grønnsaker.

Valgfrihet med Ving

Når du reiser til Ao Nang med Ving kan du velge mellom komfortabel charter med faste reiselengder, eller skreddersydde reiser med rutefly til akkurat de tidene som passer deg, året rundt. Du kan selvsagt også kombinere to forskjelige reisemål i løpet av ferien, slik at du får se og oppleve dobbelt så mye.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Prisgunstig innkvartering
 • Kombiner flere reisemål
 • Spennende utflukter
 • Mange restauranter
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Ao Nang

Strender
Krabi-provinsen er kjent for sitt klare vann og strender med finkornet sand. Dette kan variere alt etter hvor du reiser. I Ao Nang er det mange strender å velge mellom, og om du vil besøke noen av paradisøyene rett utenfor Ao Nang er det enkelt å ta longtail-båt dit. Der ute er det utmerket å snorkle, strendene er hvite og feriestemningen herlig avslappet. Det er badeforbud noen steder. Strender og øyer i området som tilhører den marine nasjonalparken/nasjonalparken har ingen solsenger eller vannaktiviteter.

Stranden i Ao Nang

Stranden i Ao Nang er smal og består av korallsand blandet med små skjell. Stranden er for det meste full av longtail-båter som er ivrig opptatt med å kjøre passasjerer til og fra Railay Beach. Sydenden av stranden er roligere, og her kan man tilbringe et par fine timer med god utsikt.

Noppharat Thara

Litt bortenfor Ao Nang-stranden ligger Noppharat Thara-stranden som har en langt roligere atmosfære. Her trives de lokale innbyggerne best. Stranden er langgrunn og er fin å bade på.

Railay Beach

Railay Beach er fellesnavnet på strendene som ligger rundt en halvøy litt sør for Ao Nang. East og West Railay er de mest kjente strendene, men det er flere små strender her. Disse finner du frem til ved å følge stiene som går på kryss og tvers av halvøya, for eksempel Phra Nang, kjent for sin skjønnhet og vakre grotte. Til Railay Beach kjører du longtail-båt fra Ao Nang, en tur på ca. ti minutter.

West Railay Beach

West Railay Beach er den største stranden på halvøya. Den er veldig langgrunn, spesielt ved lavvann, og har klart og fint vann. Midt på den 600 meter lange stranden er det ankomst for alle longtail-båtene. I nordenden av stranden kan du tilbringe dagen i halvskygge under klippene og trærne om du kommer tidlig.

East Railay Beach

Det tar ti minutter å gå til East Railay Beach ved å følge stien som går tvers over halvøya. Når du kommer til den andre siden ser du først ingen strand, bare mangroveskog. Går du til venstre kommer du til en brakkeby med barer, kafeer og restauranter. Går du til høyre og fortsetter noen hundre meter når du selve stranden.

Klong Muang Beach

Om du forlater turistområdet i Ao Nang og beveger deg et stykke vestover kommer du til den litt mer avsidesliggende Klong Muang-stranden. Denne stranden er for det meste finkornet, med noen steiner her og der. Hit drar du for å få fred og ro.
Mat, drikke og uteliv
Det er mange barer og restauranter i Ao Nang, spesielt langs hovedgaten og strandgaten. På grunn av reisemålets popularitet er maten dyrere her enn på mange andre reisemål i Thailand. Men om du sammenligner med Norge er det alltid mye rimeligere å spise her, og utvalget er enormt. Ofte bestiller man én til to retter per person og lar alle smake på de forskjellige rettene. Som vanlig når man spiser i Thailand er det to grunnregler: Velg steder hvor det er mange gjester, og om mulig, et sted hvor det er mange thaier. Den første regelen garanterer at maten ikke har stått for lenge, den andre at maten har høy kvalitet. Det er vanlig å gi 10% i tips. Mange restauranter tilbyr også fersk fisk og skalldyr som tilberedes slik du ønsker. Da betaler du etter vekt, og det kan bli dyrt, men likevel mye billigere enn hjemme.

Verdt å vite ved restaurantbesøk

Servitøren spør ofte om du vil ha sterk eller medium sterk mat. Husk at det vi kaller sterk mat i Norge tilsvarer svak/medium i Thailand. Mange matretter inneholder peanøtter selv om det ikke står på menyen.

Kjente matretter i Thailand

Pad Thai
Pad Thai er Thailands nasjonalrett, og kommer i mange varianter. Vanligvis inneholder retten stekte nudler, bønnespirer, vårløk, gulrot og av og til tofu. Du velger selv om du vil ha kjøtt, reker eller kylling i.

Tom yam
Tom yam eller tom yum er en typisk thailandsk suppe som også spises mye i Laos og Malaysia. Det er en klar suppe med en karakteristisk sterk og litt sur smak. Den lages av blant annet kraft, sitrongress, limeblad og knust chili. Suppen serveres med valgfritt kjøtt. Den mest populære varianten blant turister er tom yam kung, som inneholder tigerreker.

Tom kha gai
Tom kha gai er en smaksrik suppe som lages av kokosmelk, limeblader, fersk ingefær, sopp og chili, toppet med korianderblader. Ordet "gai" i tom kha gai betyr kylling. Om du heller vil ha svinekjøtt heter det tom kha mu. Denne suppen finnes i mange varianter. Bestill gjerne litt kokt ris til – det metter ekstra og er godt for magen om suppen er sterk.

Massaman curry
En spesiell curryrett som mange liker. Man vet ikke om det faktisk var en thailandsk rett fra begynnelsen, eller om den opprinnelig kommer fra Malaysia, da ordet "masam" der betyr sur. Retten lages av kokosmelk, ristede peanøtter, cashewnøtter, poteter, massaman currypaste, laurbærblad, palmesukker, anis og valgfritt kjøtt.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Nattelivet i Ao Nang er ikke på langt nær like livlig som på Phuket. Her dropper man som regel innom en bar eller blir sittende litt lenger på restauranten. Har du fortsatt overskudd etter dagens opplevelser er det hyggelig å avrunde kvelden på terrassen eller balkongen. Utelivet strekker seg langs hovedgaten et godt stykke i hver retning. Det er mange restauranter og barer å velge mellom, og mange har levende musikk flere kvelder i uken. Det er enkle og usnobbete steder der du slår deg ned og tar en drink i rolige omgivelser. Noen barer tilbyr også underholdning som for eksempel fakkelshow. Vil du ha mer liv kan du besøke barområdet Center Point midt i Ao Nang. Her kan du danse, lytte på livemusikk eller bare ta en drink.
Shopping
Hovedgaten i Ao Nang er full av butikker som selger alt tenkelig: Klær, smykker, håndverk, badeleker, suvenirer etc. Det er også mange flinke skreddere og rimelige optikere her. To ganger i uken holdes det et populært ettermiddagsmarked i Ao Nang.

Markeder

Lokale markeder gir alltid et interessant innblikk i et lands kultur og levemåte, samtidig som du kan gjøre et kupp om du liker litt annerledes shopping. Og dette gjelder virkelig i Krabi! I nærområdet holdes det hele fire markeder. Her er en liten oversikt over de viktigste og mest interessante markedene.

Kveldsmarked i Ao Nang

Her selger de lokale innbyggerne matretter, grønnsaker og frukt. Markedet holdes på forskjellige steder i Ao Nang.

Nattmarked i Krabi Town

Markedet holdes på to forskjellige steder: Langs elven inne i Krabi Town ved siden av båtbryggen til Phi Phi og Lanta, og ved siden av varehuset Vogue i sentrum. Her selger de mat og frukt, men også mer eksotiske varer som friterte kakerlakker og rosa egg.

Weekend market

Mange mener at dette er det mest interessante markedet i Krabi Town, med mange basarer som selger klær, matvarer og suvenirer. Her er det også opptredener med thailandsk dans, fakkelshow, lokal musikk og lignende, så det er like mye en handletur som det er en forestilling. Markedet foregår på "Walking Street" bak kjøpesenteret Vogue.

New Night Market

Dette markedet er ganske likt markedet på Walking Street, med opptredener og basarer som selger klær, matvarer etc.

Krabis morgenmarked

Dette markedet skal være det største i Sør-Thailand, og ligger ikke langt fra kjøpesenteret Vogue i Krabi Town. Her selger de alt fra klær og leketøy til grønnsaker og fisk. Luktene alene er et ferieminne i seg selv!

Skreddere

Thailand er drømmestedet for den som liker at klærne sitter som støpt. De thailandsk-indiske skredderne bruker silkestoffer av høyeste kvalitet og har konkurransedyktige priser. Men pass på at du virkelig får det du bestiller, både med tanke på kvalitet og pris. Du finner skreddere blant annet langs hovedgaten i Ao Nang.

Optiker

Briller og solbriller er mye billigere i Thailand enn i Norge. En av grunnene til dette er at mange av de lokale optikerne fortsatt sliper brilleglassene selv i butikken, uten å gå via de store fabrikkene. Dette betyr at kvaliteten er høy, og du trenger ikke vente mer enn 3–4 dager på de nye brillene.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Sport og trening
Vil du drive med sport og trening i ferien har Ao Nang mye å tilby, og utvalget er variert.

Klippelandskapet rundt Ao Nang er et klatreparadis, med klatreruter i de fleste vanskelighetsgrader. Flere firmaer i Ao Nang og Railay arrangerer klatrekurs og guidede utflukter, og det er utleie av utstyr for den som ikke har med eget.

Dykking

Ao Nang har mange dykkerfirmaer som arrangerer alt fra kurs til lengre flerdagsturer. På flerdagsturene bor du om bord på båten og får to – tre dykk per dag på de beste dykkeområdene i Phuket-bukten, eller lenger unna, som for eksempel Similan-øyene.

Kajakk

Kajakkpadling er en populær aktivitet langs hele kysten. Enten følger du med på en guidet tur inn i mangroveskogens magiske verden, eller så leier du kajakk og utforsker området på egen hånd. Hva du enn velger er det mye å både se og høre, da kajakken er et stillegående fartøy som kan padles på grunt vann.

Golf

Prøv deg på noen av verdens vakreste golfbaner blant vaiende palmer midt i Thailands fantastiske natur. Enten du er nybegynner eller erfaren spiller byr Krabis golfbaner på utfordringer for alle.
Aktiviteter og severdigheter
I Ao Nang kan du drive med aktiviteter av både fartsfylt og avslappende art.

Thaiboksing

Sørg for å få med deg thaiboksing på hjemmebane! Publikum er et minst like stort trekkplaster som selve kampen. Arenaen ligger noen kilometer utenfor Ao Nang sentrum, og ofte et transport inkludert i inngangsbilletten.

Thaimassasje

Thaimassasje er for de fleste en annerledes form for massasje. Behandlingen kan av og til oppleves som litt hardhendt, men de pleier å spørre underveis om det er noe du ikke liker. Hender, albuer og knær brukes for å fjerne spenninger, og etterpå føler man seg helt avslappet i kroppen. En tilsvarende behandling er mye dyrere hjemme, så sørg for å få massasje mens du er her.
Om du vil blande bading og strandliv med sightseeing, er det mye å velge mellom i området. Her er noen tips om hva du kan se og gjøre.

Krabi Town

Provinshovedstaden Krabi Town er verdt et besøk. Her holdes det et nattmarked som er et av de største i området, og hvor du kan kjøpe alt fra salt fisk til t-skjorter. Maten på markedene er mye mer autentisk og variert enn de turisttilpassede menyene i Ao Nang. Dessuten er prisene veldig lave. Her ligger også kjøpesenteret Vogue, og i tillegg er det mange fine severdigheter å se. Du får mer informasjon av reiselederen på stedet.

Øyer

I området utenfor Ao Nang er det mange fine øyer med variert størrelse og landskap. Du kan snorkle i det klare vannet på Railay, nyte den hvite sanden på Poda eller ta fantastiske bilder av lagunen ved Hong Island. Det er enkelt å reise til øyene med longtail-båt. Om du vil se flere øyer på én dag kan du bli med på en arrangert utflukt eller leie en longtail-båt. Om du vil se enda mer eller reise på en behageligere måte, finnes det også turer med overnatting på øyer lenger bort, eller turer med motorbåt.

Poda Island

Poda Island er en skikkelig paradisisk øy med hvit sand, krystallklart vann og den berømte utsikten mot "Buddhas ansikt", en mektig klippe som reiser seg fra vannet og er et yndet fotomotiv.

Tup, Moo og Chicken Island

Når tidevannet synker forbindes disse tre øyene av hvit, myk sand. Chicken Island har fått navnet sitt fra en klippeformasjon som ser ut som et hønsehode, og er lett gjenkjennelig fra båten. Øyas klipper fungerer som beskyttelse for mange fargerike fisker og koraller, noe som gjør det til et fint område å snorkle i.

Hong Island

Ordet "hong" betyr "rom" på thai, og øya har fått sitt navn fra lagunen som er omgitt av høye kalksteinsvegger. Hong har to fine strender med klart vann og hvit sand, og en fin natursti. Med litt flaks kan du få øye på en varan som hviler i skyggen av trærne nær stranden.

Tiger Cave Temple

Wat Tham Sua, også kjent som Tiger Cave Temple, er et buddhistisk tempelområde som ligger ca. 25 kilometer fra Ao Nang. Tempelet har fått sitt navn etter en gammel saga om en munk og to tigre som bodde sammen i en grotte i området, og for den som er nysgjerrig, er grotten også åpen for besøkende. Om du er glad i å gå tur kan du gå ca. 1 time, eller 1237 trappetrinnene opp til et fantastisk utsiktspunkt. Her kan du se utover det smaragdgrønne havet og Krabi Town. For å komme hit er det enklest å ta en tuk-tuk.

Huay To – Fossefall

Nær Tiger Temple Cave og i nasjonalparken Khao Panombenia, ligger det et fossefall omringet av frodig natur. Via en tur på ca. 20 minutter kommer man til fossen, og det er enkelt å finne frem ettersom stiene er markerte. Vel fremme kan du bade eller bare slappe av i de vakre omgivelsene. Huay To passer perfekt å kombinere med en utflukt til Tiger Temple Cave. Inngang til nasjonalparken kommer i tillegg.

Dragon Crest Hill - Vandring

Ta en pause fra sol og bad og vandre til utsiktsplassen Dragon Crest Hill, ca. 15 km fra Ao Nang. Det er en flott tur gjennom regnskogen, og når du kommer til toppen kan du nyte den fantastiske utsikten over Krabi og de frodige, grønne omgivelsene. Det tar ca. 2 timer å gå hver vei, men det er verdt innsatsen når du belønnes med den vakre utsikten og naturen når du er fremme på toppen. Vi anbefaler at du ter med litt mat, vann og gode sko, da det ikke er mulig å kjøpe noe langs veien.

Tha Phom Klong Song Nam

Inne i mangroveskogen ligger det en ca. 2 km lang tursti hvor du kan rusle og nyte stillheten i naturen. Langs stien løper det krystallklare og kalde vannet som dannes der ferskvannet og saltvannet møtes. Den beste måten å komme seg hit på er med taxi og det tar ca. 45 minutter fra Ao Nang. Inngang kommer i tillegg.
Utflukter
Hong Islands – båttur og hvite sandstrender
Hong Islands – båttur og hvite sandstrender
Tidlig om morgenen tar vi båten fra stranden i Ao Nang, mot Hong-øyene på vestsiden av Krabi. I løpet av reisen nyter vi den friske havbrisen og får se den kongelige sommerresidensen. Heldagsutflukt der lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Livet i Ao Nang
Livet i Ao Nang
Dette er den ideelle halvdagsutflukten for deg som ønsker å besøke steder som få turister får oppleve. Lettere lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Krabis paradisøyer
Krabis paradisøyer
Bli med til Krabis paradisøyer! Dette er en utflukt hvor du raskt og enkelt kan oppleve øyer og steder som kan være vanskelige å komme til på egen hånd. Lunsj er inkludert.
Les mer om utflukten
Jungle Safari
Jungle Safari
Bli med ut i den frodige og vakre thailandske naturen og opplev det mest berømte tempelet i Krabi og bad i naturlige basseng. Lunsj er inkludert, men ikke drikke.
Les mer om utflukten
Hvordan du tar deg rundt
Ao Nang er et viktig knutepunkt i området, med gode forbindelser til lands og til sjøs.

Longtail-båt – Ao Nang

Noe som gjør Krabi så enestående er at longtail-båtene ofte blir det mest benyttede transportmidlet i ferien. Med longtail-båter kan du enkelt finne veien til andre strender og øyer. De er alltid mulig å oppdrive på Ao Nang-stranden, og de kan leies for en enkelt tur eller på timebasis. Prisene står skrevet på skilter ved begge endene av stranden.

Tuk-tuk – Ao Nang

I Ao Nang betyr tuk-tuk som regel en slags mopedtaxi, dvs. en moped med en liten sidevogn med benker for passasjerer. De er praktiske på korte turer, men de er ikke den tryggeste måten å reise rundt på, og anbefales ikke på de store veiene utenfor Ao Nang.

Lokalbuss – Ao Nang

Songthaew, eller lokalbussen, kjører fra Ao Nang til Krabi Town fra 09.00 om morgenen til 22.00 om kvelden. Det er bare å stille seg opp i veikanten, på strandsiden, og vinke når bussen kommer. Songthaews ligner ikke på vanlige busser, men er hvite biler med benker på lasteplanet. Turen til Krabi Town tar ca. 25 minutter.

Båt – Ao Nang

Fra Ao Nang går det faste båter til de største reisemålene i området, som Phi Phi Island og Phuket. Det koster mer å reise med speedboat, men de fleste turene tar ikke mer enn to–tre timer med vanlig båt.

Taxi

Du kan bestille taxi for spesielle turer eller på timebasis.
Fakta

Vår service på reisemålet

I perioden oktober–april kan du nå oss døgnet rundt på vår servicetelefon, på sms og e-post. Reiser du med charter, møter vi deg dessuten på flyplassen og sørger for at du kommer deg på riktig buss hvis du har bestilt transport.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Baht (THB). Eurocard, MasterCard og Visa.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr charterreiser til Ao Nang i vinterhalvåret.

Flyet lander på Phuket flyplass.

Du kan dessuten reise med Ving til Ao Nang hele året med rutefly.

Flyet lander på Krabi flyplass.
Med Vings busstransport kommer du enkelt og trygt til hotellet ditt i Ao Nang. Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert i reisens pris, men du kan legge den til ved bestilling. Reisetiden fra Phukets flyplass til hotellet ditt er ca. 2 timer og 30 minutter (ca. 160 km), avhengig av trafikken og antall hotellstopp. Den eksakte bussruten er avhengig av lokale forhold og bestemmes på reisemålet. Du får mer informasjon ved ankomst. Les mer om transport .

Hvis du har bestilt en pakkereise med rutefly, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport til hotellet ditt. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Krabi flyplass til Ao Nang er ca. 30 minutter (25 km).
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Ao Nang
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.