Se hotell (1)

Reiser til Koh Ngai

Koh Ngai beskrives ofte som en paradisøy. Hit skal du reise om du vil ha en fredelig og avslappende ferie i vakre omgivelser.
Syd for Koh Lanta ligger den lille fjellendte øya Koh Ngai. Øya er et paradis for deg som vil ha fred og ro i ferien. Stemningen er avslappet og noen av feriegjestene blir så bergtatt av øyas fredelige atmosfære at de blir her i flere måneder. Koh Ngai er virkelig et stykke naturidyll, uten trafikk og med få hotell. Det nærmeste man kommer høylydt er de lydene som kommer fra jungelen. De fineste sandstrendene ligger på østsiden, og her koster det svært lite krefter å tilbringe dagene. Sanden er kritthvit og vannet helt klart. Det er også på østsiden Vings hotell ligger, og mattilbudet består for det meste av enkel thaimat og sjømat. Lekkert, vellaget og billig.

Den ville vestkysten

Vestkysten er litt villere med jungel og klippe- og sandstrender om hverandre. Aktivitetene er deretter. Her kan du gå tur i jungelen og beundre oppspilte aper og fargerike fugler – eller kanskje du ganske enkelt bare vil slappe av, bade, snorkle eller dykke. Dykkerforholdene rundt Koh Ngai er veldig bra, så her får du garantert en reise med mye å se og gjøre.

Utfluktstips

Vil du se mer enn Koh Ngai i løpet av Thailand-ferien, kan du dra på utflukter til nærliggende øyer. En populær utflukt er å kjøre båt til naturfenomenet Smaragdgrotten på Koh Muk. Med guide svømmer man i det varme vannet gjennom en mørk grotte før man kommer frem til en vakker lagune.

Avkobling i sanden

Vings hotell, Fantasy Resort, er et turistklassehotell og et av øyas beste, med små trivelige bungalower i frodige omgivelser rett ved stranden.

Skreddersy reisen til Koh Ngai

Med Ving reiser du med rutefly og bestemmer selv avreisedato og hvor lenge du vil være borte, året rundt. Du kan også kombinere med andre reisemål om du vil se og oppleve enda mer i ferien.
Nyttige tips
 • Hotell ved stranden
 • Kombiner flere reisemål
 • Valgfri reiselengde
 • Helårsreisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Koh Ngai

Reisemålet har ingen anmeldelser enda

Strender
Koh Ngai har lange barnevennlige strender med kritthvit sand og klart vann. De fineste strendene ligger på østsiden av øya. Det er store tidevannsforskjeller her. Thailandske myndigheter har fjernet all kommersiell virksomhet som kafeer, solsenger o.l. langs strendene. Noen steder er det badeforbud.
Mat, drikke og uteliv
Det er et par restauranter på hotellet på Koh Ngai. Restaurantutvalget utenfor hotellet er veldig begrenset. Menyen består for det meste av enkel thaimat og sjømat. Det er vanlig å gi ca. 10% i tips.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, i hvert fall det ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferskvarer og basisvarer som nudler og ris. De fleste menyene virker veldig omfattende ved første øyekast, men du oppdager snart at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kalles wok, altså ingredienser som er hurtig stekt, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er et av disse mange navnene, og denne retten består av nudler, tofu, egg, grønnsaker og andre godbiter, og serveres ofte med hakkede peanøtter.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat, hvor du får en tallerken ris og selv forsyner deg fra de skålene med curry som står fremme. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris eller nudler kan curries være ordentlig krydret med chili og andre sterke saker, så det er ikke noe for nybegynnere.

Fried rice

Fried rice kommer i et utall varianter; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk eller hva kokken har i bakhånd. En slags asiatisk "pytt i panne", altså. Fried rice får du overalt, og er en av de tryggeste rettene man kan velge for å unngå magesyke, siden den alltid en nylaget.

Salat

Salater er det tredje hovedtemaet. Det befinner seg ganske langt fra vår tamme salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut og annet kjøtt. En salat med ris er ofte nok til lunsj. En advarsel: Thailandske salater er sterk kost! Her viser ofte kokken sin forkjærlighet for chili, og en salat kan være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier. Vær forsiktig og bestill hvit ris ved siden av, for det hjelper ikke med vann. Velbekomme!

Suppe

Suppe må også nevnes når man snakker om thailandsk mat. De kan enten være klare eller tykke. Tykke supper er ofte basert på kokosmelk, noe som gir en litt søt smak. Supper er en naturlig del av et thailandsk måltid.

Drikke

I tillegg til de thailandske ølmerkene støter man ofte på de større europeiske merkene. Fruktjuice må man definitivt prøve. De finnes både som juice og shakes, da som en forfriskende blanding av saftis og vann. De lages av vann på flaske, og er både trygge å drikke og oppkvikkende. Om du ikke sier fra at du bare ønsker litt sukker, kan de bli litt vel søte. En annen populær drink er såkalt Mekongwhisky. Mange foretrekker å blande den med Cocoa Cola.

Frukt

Her får du mango, papaya, mangosteen, rambutan, litchi, ananas, banan og mye mer. Listen er lang, og du rekker nok dessverre ikke å smake på alt. Den letteste måten å bli kjent med de vanligste fruktene er å bestille en frukttallerken på en restaurant. Da får du ananas, banan og kanskje vannmelon eller papaya. De andre fruktene kan du finne i fruktboder eller hos gateselgere. Om du er usikker på hvordan de skal spises kan du spørre selgeren. Nyskrelt frukt er alltid trygt å spise om du er redd for magesyke. Dessuten er det en smakfull måte å holde orden på væskebalansen. Nattmarkedet i Krabi er et utmerket sted å gjøre seg kjent med de forskjellige frukttypene. Her er priser og utvalg uslåelig.
Det er ikke noe uteliv å snakke om på Koh Ngai. Det er et begrenset utvalg restauranter og noen få barer på øya.
Shopping
Langs strendene finner du små butikker som selger enkle strandklær, saronger, solbriller etc. Noe mer finnes det egentlig ikke å kjøpe.

Shopping i Thailand

Thailand er landet for deg som elsker å shoppe. Her kan du fylle kofferten med alt mellom himmel og jord, og utvalget er enormt og prisene lave. De fleste butikkene tar kort som Visa og Mastercard. Kjøpesentrene har alltid faste priser, og flere og flere butikker begynner å innføre det. På markeder og i mange småbutikker gjelder fortsatt regelen om at man skal prute til en pris begge parter er fornøyd med. Vær ikke redd for å begynne med å prute ned til halv pris.

Varer som er verdt å kjøpe

Skreddersydde klær, briller og linser, smykkesteiner, gull, sølv, perler, treutskjæringer, batikk-klær og vesker.
Sport og trening
Vestkysten er litt villere med jungel og klippe- og sandstrender i god blanding. Her kan du gå turer i jungelen og se aper i fri utfoldelse og fargeglade fugler. Du kan også velge å bare bade, slappe av, snorkle eller dykke. Det er fine dykkeforhold rundt Koh Ngai.
Aktiviteter og severdigheter
Vil du oppleve mer på reisen til Thailand enn bare Koh Ngai kan du dra på utflukter til nærliggende øyer. En populær utflukt er å kjøre båt til naturfenomenet Smaragdgrotten på Koh Muk. Med guide kan du svømme i det varme vannet gjennom den mørke grotten og komme frem til en vakker lagune.

Thaimassasje

Thaimassasje er et kjærkomment innslag i ferien. Med hjelp av hender, knær og albuer knar de bort spenninger og stive muskler. Det kan virke litt hardhendt, men de spør om det gjør vondt, og du kan be om litt snillere behandling.
Fakta

Vår service på reisemålet

Med Ving reiser du på egen hånd. Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiselederservice.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Valuta og betaling

Thai baht (THB). På reisemålet fungerer Eurocard, MasterCard og Visa.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: Norsk tid +5 timer. Vintertid: Norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 14 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er).

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Koh Ngai hele året med rutefly.

Flyet lander på Krabi flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.y.

Reisetiden fra Krabi flyplass er ca. 2,5 time (140 km) til Pak Meng Pier. Derfra tar det ca. en time med båt til Koh Ngai. Regn med noe ventetid i havnen.
Vær
 • januar
31°23°
9
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • februar
32°23°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
26
Regnfrie dager
 • april
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
19
Regnfrie dager
 • mai
31°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • juni
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • juli
31°25°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • august
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
30°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
7
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
5
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
9
Regnfrie dager
 • november
31°24°
7
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • desember
31°24°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
21
Regnfrie dager

Finn reise til Koh Ngai
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.