Se hotell (15)

Reiser til Hua Hin

En reise til Hua Hin byr på ekte thailandsk atmosfære og mye sjarm, og med Vings kombinasjonsreiser er det mulig å få oppleve flere reisemål på én og samme reise.
I Hua Hin har thailandske konger i mer enn hundre år hatt sitt eget venterom på byens vakre gamle jernbanestasjon, og kongefamilien tilbringer en stor del av året her for å nyte havet og den rene luften. Men også tilreisende uten blått blod i årene kan komme til Hua Hin for å sole seg og bade, gå lange turer langs stranden og slappe av. Om kvelden kan man gå på nattmarkedet, eller spise havets delikatesser på en av restaurantene i havnen.

Folkeliv i Hua Hin

Sentrum av Hua Hin har det meste, og det er pent og rent med gågater og hyggelige restauranter. Om du følger gågaten nordover kommer du til havnen med sine fine sjømatrestauranter. Mange av disse ligger på pirer med havutsikt. Gå ikke glipp av en shoppingrunde, for det er ordentlig billig på nattmarkedet, som er et livlig samlingspunkt hver kveld.

Noe for alle i Hua Hin

Når du reiser med Ving til Hua Hin kan du velge blant hotell i alle prisklasser, med alt fra lavprishotell til eksklusive luksushotell. Om du reiser med barn og vil bo på første klasse, kan vi anbefale det flotte Top Selection-hotellet Hyatt Regency Hua Hin. Hotellet ligger ved stranden og har alle tenkelige bekvemmeligheter. Her kan du få deilige spabehandlinger, nyte mat fra det thailandske kjøkken og tilbringe late dager på stranden. Prime Select-hotellet Let's Sea Hua Hin Al Fresco Resort er et ordentlig fint hotell som passer perfekt for voksne som reiser uten barn.

Vings reiser til Hua Hin

Når du bestiller en reise med Ving til Hua Hin velger du selv hvilken dag du vil reise og hvor lenge du ønsker å være borte. Det innebærer at du kan skreddersy reisen til Thailand akkurat slik det passer deg. Du kan for eksempel begynne med noen dager i Bangkok for siden å reise til Hua Hin – eller motsatt. Du kan også kombinere reisen til Hua Hin med et opphold i Cha-Am eller et annet feriested. Mulighetene er uendelige.
Nyttige tips
 • Luksushotell
 • Hotell for voksne
 • Hotell på stranden
 • Fine sandstrender
 • Valgfri reiselengde
 • Kombiner flere reisemål
Filtrer og søk hotell

Våre gjesters vurdering Hua Hin

Strender
Stranden i Hua Hin er langgrunn med finkornet, hvit sand. Den er mer enn fire kilometer lang, og strekker seg helt fra hotellet Hilton Hua Hin til apefjellet Khao Takiap. Undervannsstrømmer hvirvler opp sand fra havbunnen og kan gjøre vannet mer grumset enn det klare vannet man kan se lenger sør i Thailand.

Suan Son Beach

Ca. 10–15 minutter sør for Hua Hin ligger denne stranden som er populær blant lokalbefolkningen. Stranden kalles også "pinjehagen" på grunn av de skyggefulle pinjetrærne.

Laem Sala Beach

Denne vakre stranden finner du i nasjonalparken Sam Roi Yod, ca. en time sør for Hua Hin. For å komme hit tar du taxi fra Hua Hin til den lille byen Ban Bang Pu som ligger inne i parken. Derfra er det en båttur på ca. ti minutter til Laem Sala Beach. Stranden er lang og vakker med hvit, finkornet sand. Husk å besøke hulen Phraya Nakhon. Turen dit er ganske lang og anstrengende, men vel verdt innsatsen!

Sai Noi

I Khao Tao-området, ca. 13 kilometer sør for Hua Hin, ligger det en liten og rolig strand mellom klippene. Stranden har en restaurant.

Phuk Thain

Denne stranden ligger ca. 17 kilometer nord for Cha Am, og er godt likt av lokalbefolkningen. Det ligger flere enkle restauranter på stranden.
Mat, drikke og uteliv
Hua Hin har rundt 20 restauranter, både lokale og internasjonale.

Fisk og skalldyr

De beste fisk- og skalldyrrestaurantene finner du på nattmarkedet og ved Khao Takiab. De aller fleste har omtrent samme meny, med en mengde sjømatretter tilberedt på forskjellige måter. De har gjerne andre thailandske retter og internasjonal mat i tillegg.

Nattmarkedet

På nattmarkedet kan du spise ved små gatekjøkken og matboder som tilbyr alt fra rimelige grillspyd til grillede maiskolber, pannekaker med frukt og tradisjonelle thairetter laget over en liten gassovn. Veldig lokalt, veldig godt og veldig billig! Velg de salgsbodene hvor du kan se råvarene. Vi kan anbefale "rotee" – deilige lokale pannekaker.

Mat og drikke i Thailand

Det thailandske kjøkken, spesielt ute ved kysten, baserer seg hovedsakelig på ferske råvarer med ris og nudler som alltid tilstedeværende basisføde. De fleste menyene kan virke veldig omfattende ved første blikk, med du oppdager raskt at det dreier seg om variasjoner over noen få temaer. Det vi kaller wok, altså raskt stekte råvarer, serveres ofte med eller uten ris og nudler, separat eller som en del av retten. Pad thai er en velkjent rett som består av nudler, tofu, egg, grønnsaker, kjøtt og andre godbiter. Den serveres ofte med hakkede peanøtter.

Fried rice

Fried rice kommer i en rekke utgaver; med reker, kylling, storfekjøtt, vegetarisk, eller hva kokken måtte ha for hånden. Denne retten serveres overalt, og er en av de tryggeste rettene du kan bestille om du vil unngå magesyke, siden den alltid er nylaget.

Rice and curry

Et annet hovedtema er rice and curry, en slags thailandsk hurtigmat. Du får utdelt en tallerken med ris, og forsyner deg med forskjellige curries fra skåler på bordet. Her er det like mange varianter som det er kokker. Til forskjell fra stekt ris og nudler kan slike curries være rundhåndet smaksatt med chili og andre sterke kryddere, så det er ikke noe for nybegynnere.

Salater

Et tredje hovedtema er salater. De befinner seg ganske langt fra vår hverdagslige grønne salat, og inneholder ofte kylling, reker, blekksprut eller annet kjøtt. En salat med ris ved siden av er ofte tilstrekkelig for lunsj. En advarsel: Thailandske salater skyter fra hoften! Om kokken er glad i chili kan salaten være overstrødd med hakkede røde og grønne chilier.

Supper

Suppe er ikke til å komme utenom når det er snakk om thailandsk mat. En suppe kan være klar eller tykk, og til sistnevnte kategori hører supper laget på kokos, noe som gir dem en søtlig smak. En suppe er en selvsagt del av et thailandsk måltid, og tilfører smak og konsistens.

Drikke

De to vanligste ølmerkene i Thailand er Singha og Chang, som begge er godt tilpasset klimaet, med en litt besk smak for å fordrive tørsten i solsteken. Singha er likevel en anelse søtere enn Chang. I tillegg til Singha og Chang kan du få de store europeiske øltypene som Heineken og Carlsberg. En annen populær drikke er den lokale whiskyen, som mange foretrekker å drikke utblandet med Coca Cola eller sodavann. Iste og iskaffe er også avkjølende drikke i varmen.
Utelivet i Hua Hin er ganske rolig, selv om utvalget av barer, diskotek, kafeer og nattklubber er stort. Det meste av utelivet foregår nedenfor Hilton Hua Hin i sentrum av byen.
Shopping
Hua Hin har en mengde med små butikker og boder som selger suvenirer, klær, sko, elektronikk, mat, frukt etc. Hua Hin Market Village er byens første store kjøpe- og underholdningssenter. Her er det luftkondisjonering og et godt utvalg av moteklær og kjente merker fordelt over tre etasjer. På de populære markedene kan du gjøre skikkelige kupp.

Dagmarkedet (Chat Chai)

På det lokale markedet selges alt fra levende kyllinger og ferske skalldyr til frukt, blomster og grønnsaker. Om du kommer hit tidlig om morgenen kan du se munkene. Markedet ligger på Sra Song Road, ved siden av nattmarkedet.

Nattmarkedet

Et litt mer turisttilpasset marked åpner på Dechanuchit Road i skumringen. Her selges det klær, suvenirer, frukt, sko, leketøy, håndverk og mye mer. Det er også utallige små spisesteder hvor lokabefolkningen og turistene spiser godt og billig.

Grand Market

Dette markedet har nesten det samme utvalget som på nattmarkedet, men det er mye større. Utvalget varierer fra uke til uke siden det er nye selgere hver gang. Grand Market ligger ved siden av San Paolo Hospital.

Cicada

Det moderne markedet Cicada holder åpent i helgene, og her kan du kjøpe suvenirer, klær, innredning og brukte varer.

Floating Market Hua Hin

På det flytende markedet kan du kjøpe håndverk, suvenirer og mat. Markedet ligger ca. 20 minutter med tuk-tuk fra Hua Hin.

Pae Mai

På dette lokale markedet kan du kjøpe alt mulig fra frukt og grønnsaker til computere og husholdningsapparater.
Sport og trening
I Hua Hin kan du drive med aktiviteter som badminton, golf og tennis.

Golf

I Hua Hin og Cha-Am er det fine golfmuligheter. Det ligger flere bra baner i området, som Lake View, Majestic Creek, Royal Hua Hin, Springfield, Black Mountain m.m. I helgene kommer det mange fra Bangkok for å spille, og da kan det bli trangt om plassen på banene.

For bestilling av golf med vår samarbeidspartner Greenfee365 klikk her.
Aktiviteter og severdigheter

Thaiboksing – Muay Thai

Thailands nasjonalsport oppsto som nærkamp i krig. Tradisjoner og respekt for tradisjonene er viktig. Selv om kampene er tøffe er det viktig at motstanderne viser respekt for hverandre og treneren. Før kampen utfører konkurrentene en wai kru-hilsen for å vise sin trener respekt (wai betyr hilsen og kru betyr lærer). Mens de hilser har bokserne på seg mongkon-hodeplagg. Bokserne har også amuletter festet til overarmen under hele kampen.
Kampene er 5 x 3 minutter lange med 2 minutters pause mellom hver omgang. Det er alltid en dommer inne i ringen og tre dommere utenfor ringen som teller poeng. Poengtellingen begynner vanligvis ikke før tredje omgang. I thaiboksing er spark, slag, lette kast og bruk av albuer og knær tillatt. Thaiboksekamper er populært tidsfordriv for både turister og thaier.

Thaimassasje

Du bør unne deg en tur på et spa mens du er i Hua Hin. Etter en lang dag på stranden er det deilig å slappe av i rolige omgivelser og bli tatt godt vare på.
Du kan selv bestemme hva slags massasje du vil ha, og du kan velge mellom tradisjonell thailandsk massasje, klassisk oljemassasje, aromaterapi og en rekke andre behandlinger.
Det er mange severdigheter i området.

Maruk Khatayawan Palace

Mellom Hua Hin og Cha-Am ligger sommerpalasset til kong Rama VI, bygget i thailandsk stil med 1080 søyler. Det er strenge regler for bekledning på palassområdet, og knær og skuldre må dekkes til.

Floating Market Hua Hin

Ca. 20 minutter med tuk-tuk fra Hua Hin sentrum ligger det flytende markedet hvor du kan kjøpe håndverk, suvenirer og mat.

Hua Hin Hills

Dette er en hyggelig vingård et stykke utenfor Hua Hin. Herfra er det fin utsikt.

Khao Hin Lek Fai

Bak Grand Hotel, ca. to kilometer fra Hua Hin sentrum, ligger dette utsiktspunktet med fantastisk utsikt over Hua Hin. Det går fint an å spasere hit, og det ligger en kafe ved utsikten.

Hua Hin Fishing Pier

I Hua Hins fiskehavn er det mange restauranter, og du kan se fiskerne komme inn fra havet med sin daglige fangst.

Wat Huey Mongkhon

De store statuen av den kjente munken Luang Pho Thuad er en populær severdighet. Det er nesten obligatorisk for alle thailendere som kommer til Hua Hin å besøke statuen.

Hua Hin jernbanestasjon

Besøk Thailands kanskje vakreste jernbanestasjon, bygget som et pepperkakehus under kong Rama VIs regjeringstid.

Hotel Sofitel Central

For å danne deg et inntrykk av hvordan Hua Hin så ut på 1920-tallet anbefaler vi et besøk til jernbanehotellet, Hotel Sofitel Central, som er bygget i vakker kolonistil og ligger ved stranden. Selv om du bor på et annet hotell kan du besøke hotellets museum og se gamle bilder av Hua Hin. Etterpå er det nesten påkrevd å drikke te i hotellets terestaurant.

Orientekspressen

Et av verdens mest berømte og eksklusive tog går blant annet mellom Bangkok og Singapore. Av og til stopper det i Hua Hin, og da er det populært å spasere opp til jernbanestasjonen for å få et glimt av det kjente toget. Spør på hotellet ditt om tidtabellen.

Apetemplet

Apetemplet ligger ca. fem kilometer sør for Hua Hin, på fjellet Khao Takiab. Apene ved templet lokker til seg horder med turister, og om du vil kan du kjøpe bananer og peanøtter og mate dem med. Du kan reise hit på egen hånd med tuk-tuk. Ha respekt for apene, og tirr dem ikke. En ape er raskere og smartere enn du tror!
Hvordan du tar deg rundt
Vi advarer mot å kjøre bil eller annet motorkjøretøy, siden forsikring sjelden gjelder, og trafikken mildest talt er hissig. Lei heller bil med sjåfør for en dag eller to.
Det er enkelt å reise rundt i Thailand på egen hånd, og i Hua Hin kan du spasere rundt. Mellom Hua Hin og Bangkok kan du kjøre buss eller tog for en billig penge.

Spasere

Den enkleste måten å komme seg rundt i Hua Hin er å gå. Byen er liten, og uansett hvor du skal tar det ikke mer enn noen minutter å gå. Det tar ca. en halv time å spasere fra den ene enden av Hua Hin til den andre.

Tuk-tuk

En tuk-tuk er en motorsykkel med tre eller fire hjul og tak, og er det vanligste transportmidlet i de fleste byer i Thailand. Planlegger du en kortere utflukt kan du leie en tuk-tuk for en reise tur/retur. Sjåføren venter mens du besøker severdigheter, eller blir med og guider om ønskelig. Du stopper en tuk-tuk på gaten og avtaler prisen med sjåføren før du setter deg inn. Det går også en hvit stor tuk-tuk fra jernbanestasjonen i Hua Hin.

Rikshaw

En sykkeltaxi, eller rikshaw, er ikke like rask som en tuk-tuk, men du slipper eksos og motorbråk. Det er noen få rikshaws i Hua Hin.

Motorsykkeltaxi

Motorsykkeltaxi er raskere enn tuk-tuk. Men hvert år er det flere ulykker hvor motorsykkeltaxier er involvert, så vi kan ikke anbefale å bruke dem.

Song thaew

Grønne lokalbusser som egentlig er pickup-biler med benker på lasteplanet med tak over.

Sykkel

Det er mulig å leie sykler noen steder i Hua Hin.
Fakta

Vår service på reisemålet

Ving har ingen reiseledere eller personale på dette reisemålet.

Reiser med omtanke

Som reisearrangør ønsker vi å utgjøre en forskjell med hver eneste feriereise, både for dem som reiser med oss og lokalt på våre reisemål. Derfor jobber vi hele tiden med å redusere vår klimapåvirkning både hjemme, på flyplassen og på våre hotell- og feriedestinasjoner. Les mer om Reiser med omtanke.

Vaksinering

Ving anbefaler Twinrix fra GlaxoSmithKline AS. Da får du mangeårig beskyttelse mot både Hepatitt A og B. Twinrix bør du få minst 4 uker før du reiser. Mer informasjon på www.reiseklinikken.no.

Lover og lokale skikker

Besøkende gjøres oppmerksom på at det kan finnes nasjonale lover og regler, samt særegne skikker som er annerledes enn de vi har i Norge. Du er selv ansvarlig for å ta rede på hva som gjelder i ditt ferieland. For å unngå ubehagelige overraskelser underveis anbefaler vi deg å lese mer på respektive lands ambassades nettside, samt å følge UDs offisielle reiseråd på Utenriksdepartementets nettsider.

Høytider

Dronningens fødselsdag 12. august
Den tidligere kongens fødselsdag 5. desember, samt hans bortgang 13. oktober.
Loy Krathong (lysfestival) i midten av november.
Det hverken selges eller serveres alkohol under disse høytidene.

Valuta og betaling

Baht (THB). American Express, Eurocard, MasterCard og VISA kan benyttes på reisemålet. Minibanker finnes inne i Hua Hin.
Kjøp valuta hos FOREX før du reiser– for en enda behageligere ferie. Les mer om vårt samarbeid her.

Tidsforskjell

Sommertid: norsk tid +5 timer. Vintertid: norsk tid +6 timer.

Elektrisitet

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Språk

Thai, men mange som jobber i turistnæringen snakker også litt engelsk.

Øvrig informasjon

Store nivåforskjeller innen hotellområdene. Les også det som står under Reiseinformasjon og Reisevilkår.
Fly og transport

Flytid

Ca. 12 timer fra Oslo lufthavn inkl. mellomlanding(er). Transport til reisemålet kommer i tillegg.

Slik reiser du hit

Ving tilbyr reiser til Hua Hin hele året med rutefly.

Flyet lander på Bangkok flyplass.
For å komme deg enklest mulig til hotellet, anbefaler vi at du forhåndsbestiller privat transport. Det kan du gjøre online samtidig med at du bestiller reisen, eller ved å kontakte en reiserådgiver etterpå. All informasjon om hvordan og hvor sjåføren møter deg finner du i reisedokumentene dine. Les mer om transport når du reiser med rutefly.

Reisetiden fra Bangkoks flyplass til Hua Hin er ca. 2,5–3 timer (230 km). Tiden kan variere avhengig av lokale trafikkforhold.
Vær
 • januar
31°20°
8
Soltimer/dag
26°
Vanntemperatur
30
Regnfrie dager
 • februar
32°22°
9
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
25
Regnfrie dager
 • mars
33°24°
9
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
28
Regnfrie dager
 • april
35°25°
8
Soltimer/dag
29°
Vanntemperatur
23
Regnfrie dager
 • mai
33°25°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • juni
32°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
14
Regnfrie dager
 • juli
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
13
Regnfrie dager
 • august
32°24°
4
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
11
Regnfrie dager
 • september
31°24°
5
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
10
Regnfrie dager
 • oktober
31°24°
7
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
15
Regnfrie dager
 • november
30°22°
8
Soltimer/dag
28°
Vanntemperatur
24
Regnfrie dager
 • desember
30°25°
8
Soltimer/dag
27°
Vanntemperatur
29
Regnfrie dager

Finn reise til Hua Hin
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.